Fórum témák
» Több friss téma |
Még '11-ben telepítettem, azóta hozzá sem nyúltam. MPLab8 frissítgethette, de ez a dátumokból nem látszik.
Esetleg tudnal egy telepítőt küldeni?
Egész mást látok ugyanitt. A hozzászólás módosítva: Júl 2, 2013
A dat kiterjesztéssel nem tudok semmit csinalni... Zip lehetne? .-)
a mellékletben egy winmail.dat file van
Azt hiszem, itt kell abbahagynunk. Van Skype alkalmazásod? Ott direktben át tudom küldeni, mert a levelezőprogramjaink úgy látszik, inkompatibilisek.
Sziasztok, a lentebbi program második a sorban amit alkottam eddig, (elsőben egy kimenetet tettem digitálissá és egy ledet kapcsoltam be). Ki szeretem volna próbálni a Timer modult és a megszakítást hogy hogyan is működik. Ezt sikerül Assembly leírás + adatlapból alkotnom.
Hozzá értők rá tudnának nézni, és mondai valamit hogy mit kellene másként? (Szimulátor szerint működik, élesben még nem mertem kipróbálni) Előre is köszönöm!
Egy kis segítséget kérnék. Egy pic12f629-et kellene munkára bírnom.
A vezérlő 20Mhz-ről jár. Az egyik kimenetem 150Hz a másikon 150Khz lenne a cél. Mit rontok el?
Szia
C-hez tök hülye vagyok de ha jól látom 20MHz-es belső orajelet szeretnél kicsikarni, az nem fog menni mert ugyebár 4-et tud maximum. Bocsi ha hülyeség de igy látom a programodat.
Erröl beszéltem, ott a pont.
Valoban többet kéne tanulnom mielött beleszolok bármibe is.
Köszönöm.
Próbapanelon összerakva az egyik kivezetésen semmi nincs, a másikon van jel, de nem jó a frekvenciája, nem tudom miért. ISIS-el szimulálva mindkét lábon van jel, de a frekvencia itt sem jó, teljesen más mint a próbapanelon.
Át kellene számolnod a timer-t mert stabilan ezt adja:
Szia!
Köszönöm, tehát a 10F átalakítással, a 12F pedig átalakítás nélkül is programozható pickit2-vel. Úgy láttam még szintén nagyon kis méretű a PIC12LF1552 . De, ha jól értem ez megint eléggé más, ez is átalakítást igényel. Köszönöm
Adatlapja szerint kompatibilis a kártyáddal, de új típus lévén, esetleg a PICkit2 nem ismeri.
Értem.
Kicsit összezavartak ezek a tokozások. Kisméretű kontrollert keresek. Több adatlapon említik a SOT-23 tokozást, de eddig én méretezést nem fedeztem fel mellette. Ellenben van a "2x3 DFN" aminél kis is van írva, hogy igen ez 2mm x 3mm -t jelent. Bár nem ez a legfontosabb szempont, de ezek közül melyik megy bele a pickit2 -höz kapott board-ba? Elvileg a PIC10F20x család a legkisebb, mondjuk ott is 2x3 DFN -t írnak, ahogy egy PIC12F -nél is, viszont utóbbi valamivel okosabb.. Most, akkor ki-kivel van? Melyik kisebb fizikailag? Illetve melyik a legkisebb amelyik még átalakítás nélkül belemehet egy pickit2 board-ba? (De ha nem is a board-ba legalább programozni tudjam, átalakítás után) Bocs a sok kérdésért
Közbe azért sikerült még informálodnom.. (Látom a Microchip -nél az "RoHS Information" -t legördítve ott vannak az elérhető tokozások és azok méretei, minden chip-hez)
Most már talán csak az a kérdés marad, hogy: - Legkisebb PIC12F ami még belemegy a pickit2 board-ba, tehát elérhető ilyen tokozás - Legkisebb PIC12F amihez át kell alakítanom a board-ot, de programozható marad pickit2-vel
PIC12Fxxx-et programozok PicKit2-vel, board nélkül.
Próba panelbe PIC bele, bedrotozom közvetlen a PicKit2-vel, és tökéletesen működik.
A DIP foglalattal szerelt kártyád nyilvánvalóan csak a DIP tokozású mikrovezérlőkkel lesz kompatibilis. A midrange típusok közül a 8-, 14-, és a 20 lábúak többsége a kártyával kompatibilis lábkiosztással rendelkezik. A többinél ügyeskedni kell.
- A felületszerelt tokozásúakkal ez a panel nem tud mit kezdeni. - Az újabb típusokat a PICkit2 nem fogja tudni programozni.
Próbapaneles megoldás nekem is teljesen megfelelne.
Most már csak azt kéne látnom, hogy a PIC12F szériából, melyik a legkisebb, ami még programozható PICkit2 -vel (elég, ha próbapanellel)
És erre szerintem az a válasz, hogy: PIC12F508
Itt azt mondják van belőle 2x3x0.9mm -es tokozás: http://www.microchip.com/wwwproducts/Devices.aspx?dDocName=en020094 (az meg egy külön kérdés, hogy van-e belőle olyan tokozás, amit könnyű próbapanelben tesztelni) A pickit2 device support list szerint pedig programozható.
Sziasztok!
Frissíteni kell a pickit2 eszközleírását a Microchip oldaláról a Pk2Devicefile2.62.14.dat -tal, és csodák csodája a 10F32x és sok 12F is programozhatóvá válik. Többek között a 12F1840 is. Midrange / 1.8V Min
Sziasztok, 12f683 adatlapjából néztem de nem tudtam megfejteni. 4 Mhz belső oszcillátort állítottam be. Timer0-nak nincs előosztó beállítva. Jól értem hogy alap esetben ilyenkor 1 mikrómásodpercenként lép egyet a számláló?
Valahol mintha olyat olvastam volna hogy a áramkör frekvenciájának negyede a számláló áramkör léptető jele. Előre is köszönöm!
Igen. Négy órajel-periódus egy utasításciklus.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |