Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Sziasztok, ismerősömnek tevezek egy ledlámpát, amin lehet változtatni a belső 12V aksi és a 1x9V os trafó mellett, és még van benne egy külön kapcsoló is, amivel tudja ki és bekapcsolni, én a csatolt kép szerínt gondoltam, van valamilyen ötletetek, vagy véleményetek vele kapcsolatban?
ÜdV!
Sziasztok!
Az autómba szeretnék bekötni egy feszültség mérő műszert. A problémám az, hogy meg kellene valahogy oldanom, hogy ne csak külön tápról lehessen üzemeltetni, hanem a kocsim akkujáról is mehessen. Ha ráteszem a gyújtást, akkor jelezzen. Nem pusztán az autó akkujának feszültség méréséről lenne szó, hanem egy kis LM feszültséggenerátoros áramkör kimenő feszültségét szeretném figyelni. Szeretném tudni, hogy a potival épp hol tartok, mikor állítom. Sajnos kétféle digitális voltmérőm van itthon. Az egyik egy két vezetékes műszer, ez működik önmagában, de csak 4 Volt körül indul el és ekkora tápfeszültségnél még nagyon pontatlan. A másik pedig három vezetékes, tehát külön tápos, amit plusz-mínusz-ra kell kötni és egy külön szálon megy bele a mérésre szánt feszültség. Valójában ezt szeretném bekötni, mert akár 0,5 Voltot is fogok kivezérelni és így tudnám mérni. Csak az a baj, hogy szerintem ez a műszer simán nem mérheti az eredeti tápot. Vagy rosszul tudom? Válaszotokat előre is köszönöm! honda130
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy az utcai villogókban fellelhető 6V-os akkut mekkora fesszel töltsem labortápról? Köszi a segítséget!
Akkor marad a másik két megoldás egyike. Nem nagy kunszt, a 7760 -ban is gyakorlatilag ugyanez van, csak a kimenet jóval "erősebb", nagyobb áramokra képes.
Sziasztok!
Kaptam egy ábrát (teljesítmény-zéneres megoldás), hogy hogyan tudok kisebb feszültséget előállítani a 17V-os trafómból. Az a problémám, hogy nem teljesen értek valamit. Ha BD135-öt használok, akkor a két csatlakozási pontot hogyan kell bekötni? Szerintem úgy, hogy az emittert a negatív feszültségre, a kollektort pedig a pozitívra, nem? Vagy teljesen félreértelmezem? A tranyóra kell borda, ha kb 1A áram fog folyni?
Ez egy zénerdióda. Pont úgy kötöd be, mint a BE közt lévő zénerdiódát.
Hűtőborda kell. A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2013
sziasztok!
Van egy processzorom és van egy be menet rajt oda megy a 220v?
Hello! Hogy mehetne egy processzorba 230V? Van fogalmad mi az, vagy miről beszélsz?
Oda.
Ez PC táp. Suck!
Ezt a témát inkább felejts el....
![]()
Ez egy kapcsoló üzemű tápegység,igen valószínűleg oda megy
Akkor nem lesz gond ha rá kötöm a 220v-ot?
De azért csak óvatosan a próbálgatással mert ha nem jó tud pukkanni elég nagyot,meg még kikapcsolt kihúzott állapotban is csaphat!!!
Nekem nem.
Bocsánatott kérek mindig keverem a processzort meg a tápot..sorry
Nem nehéz!
![]() A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2013
Valószínú hogy 400V-os kondenzátorok vannak benne amik csípnek rendesen,tehát ha be van dugva és nem pukkant el még véletlenül se érj a panelhoz se a hűtőbordákhoz
A volt gazdája szerint müködik!
![]()
És burkolata nincs?mert ha rajta van akkor kisebb az áramütés veszély mert azon van rendes hálózati csatlakozó
A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2013
Doboza az meg van.
Csak csatlakozo ami nincs rajt.
szerintem tedd bele,zárlatgyártás nélkül és úgy próbáld ki
rá csavarozom a dobozára rá kötöm a 220v-ot szigetelem azt hisszem nem lesz probléma...neem?
Az gáz
![]()
Oké, szóval a dióda katódjára a negatív tápfeszt, a másik csatlakozási pontra meg a pozitívat.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |