Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Velem sincs szerződésed, akkor nekem is fizethetnél
![]() Nekem sem volt szerződésem, egyszer csak jött a számla a semmire. Nálad legalább néha elviszik a szemetet. De nem akarom itt a panaszaimmal szétoffolni az offtopikot ![]()
Oxigénfogyasztás mennyiség mérő és hitelesítő nonprofit kft. Nincs profit, hiszen az egész kivan fizetve bérként. Neked.
![]() Hasonlóan, mint a lakások energetikai bizonylata. A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2013
Ez jó
![]() ![]()
SZiasztok, valaki nem tudja ennek az ágyúnak a típusát?
Köszi!
Tehát akkor végig a kézikocsi, kb 3 km/h és a lovaskocsi 10km/h mögött kell haladni?
Köszönöm
![]() ![]()
Nem. A másik két eset nem számít előzésnek. Azok csak kikerülésnek számítanak.
Azt hittem, hogy a kikerülés az, ha a jármű vagy tárgy, akadály nem mozog. Tehát áll. Ezek meg közlekednek.
Tévedtél. Kikerülheted a lassú járműveket, a kerékpárost és a gyalogost is.
A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2013
Miért, akkor mi a kikerülés? Jó már értem, közbe utánna olvastam, hogy a lovas kocsi az kikerülésnek számít és a gyalogosok zárt csoportja is. De a kérdésekben mindig szabad-e előzni? Nem értem, nem is előzésnek számít...
Ez a csavar benne, hogy nehezebb legyen. A tábla csak az előzést tiltja a kerülést nem, tehát a két dolgot meg kell tudnod különböztetni egymástól.
Sziasztok, a modellezőktől kérdezem ,de Ha tud valamit valaki,: Mesteri bölcset, újszerűt, arra is nagyon kiváncsi lennék.
A kérdés, az, hogy van egy akármilyen pl innen választott robbanómotorom, és van egy több csatornás vevőm (adóval persze), és 1 motorral kivitelezhető, hogy jobra balra forogjon, miután beépítem (persze nem a motor forog)? Tehát ezt úgy értem mint a kocsinál, csak itt nem a korményt fordítgatom, hanem azt szeretném, hogy a jobb pl gyorsabban menjen mint a bal, így a jármű balra fordul (lánctalp logika) , ez megoldható 1 motorral, vagy min 2 kel hozzá?
Megoldható egy motorral, egy differenciálművel, meg oldalankénti fékkel. A fékezettel ellentétes oldalon felgyorsul a hajtás.
Zolika90 köszi, majd kipróbálom úgy!
Amúgy valaki nem tudja, hogy Pesten hol van olyan bolt, ahol kaphatok fém rudakat? Nem kell nagyon hosszú, de mondjuk olyan 20-30mm átmérőlyű kellene ![]()
Attól függ milyen fémet szeretnél.
![]()
A választékukban itt is van, amire gondoltam, majd megnézzük
![]()
Én egyszer belefutottam egy unatkozó, szabálytalan előzések figyelésére specializálódott rendőrrel.
Országúton jobbra kanyarodott az előttem lévő és, hogy ne kelljen satuznom igénybe vettem a balra kanyarodó sávot. Rendőr megállít. Mondom neki: Öööö, balra akartam kanyarodni. Erre ő: Akkor miért nem kanyarodott? - ÖÖöö, meggondoltam magam. Erre ő: Ez bizony, szabálytalan előzés. - Ööö ez igazából kikerülés volt, mert az előzés pillanatába a velem párhuzamos sebesség vektora 0 volt. Erre ő: Elfogadja a 6 ezres csekket, vagy följelentsem?
1. A rendőrnek mindig igaza van.
2. Ha mégsem akkor életbe lép az egyes pont. ![]()
SZia, az köszönöm már menetközben találtam, viszont fogaskereket még keresek, olyan kéne nekem, ami nem túl magas , de elég széles, még nem tudom pontosan , de olyan 30 cm átmérőjű kellene. Mellékeltem egy képet, egy ilyen hajtásrendszert raknék össze, valakinek van ötlete, ehhez hol kapok ilyen fogaskerekeket ? Sajna olyan bolt kellene, ahol nem kell rendelni, hanem raktárrol kiadják, mert péntekre kellene.
Köszönöm !! ![]() Amúgy egy parti üteg működő modelje fog belőle elkészülni, kicsit sajátos hajtással. UI: És még egy ilyen hajtásra is szükségem lenne . A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2013
Hát az fain.
Egyszer egyik kollégámmal jöttünk haza a melóból az autójával (Suzuki Ignis). Pedig nem egy olyan típus amit lépten-nyomon kiszednek. Hát jó legyen. Ráadásul pont egy hete járt le a műszaki és mi ezzel nagyon tisztába voltunk. Mielőtt megálltunk volna és ránk körrögött a rendőr autójával mondtam neki, hogy ha kiszállunk el ne kezdj jogászkodni, meg magyarázkodni, biztos észre fogja venni, kérj elnézést...
Persze észre vette és figyelmeztetett többet ilyen ne forduljon elő. Megúsztuk. ![]() A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2013
Sziasztok, még lenne egy olyan kérdésem, hogy mekkora a 3/4-es furat ? Vagy az az átmérőnek mindíg a 3/4-e ??
![]()
Ha van ott még a " jel is, akkor 3/4 inch (zoll), magyarul: hüvelyk, egyszerű hengeres furatnál ez a 25,4mm. 3/4-t jelenti. Csőmenetnél ez csak egy névleges méret, táblázatból lehet tudni, hogy mennyi mm.
Sziasztok!
Nagyon ráfüggtem mostanában a fonott szigetelésű kábelekre.(pl vasalózsinór ![]() Nem tudtok valami technikát, hogyan lehetne itthon befonatolni egy kábelt? valami ilyesmire gondoltam:Szőtt kábel
Szia! Keress zsinórgyártót. Ilyen orsók (babák) kerülgetik egymást. Ebből lesz a szövet jellegű bevonat.
Venni azt lehet, de unalmamban nem tudnám valahogy kézzel megoldani a dolgot szerintetek?
De ezek a babák egyébként jó dolgok, ügyes volt a ki kitalálta.
Veszel olyan szövött zsinórt (perlon zsinór, ruhaszárító, függönyhúzó stb.) ami körkeresztmetszetű és behúzod a közepébe a szigetelt huzalt, amennyi kell. Olyan lesz kívülről mint a szövött szigetelésű... talán.
![]() A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |