Fórum témák
» Több friss téma |
Látom Majd jön watt és megmondja, hol van a program. Ő írta. Hála neki érte.
Azon az oldalon nem is szerepel sehol a PIC16F690-es!
Nem. Onnan csak az égető kapcsolási rajzát érdemes átvenni és megépíteni. Watt programja pont jó hozzá. Ez az enyém
A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2013
Nem értem miért kellene meg építenem ezt a kapcsolást, mikor az én panelemen már ott szerepel az ICSP kimenet, nem elég ha az ICSP kimenetre csak rá csatlakoztatok egy IC-é foglalatot (20pin), és kész?, már csak a program kellene hozzá, már a panelomhoz és már tudnám is égetni ezt a fajta PIC-et?:
Akkor próbálj szerezni újabb programot.
Ezt találtam. De úgy látom nem tudja a 16F690-et. A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2013
Ez van meg nekem pontosan, ezt tudom hogy nem tudja írni a PIC16F690-est.
Van rajzod a kapcsolásodhoz? Lehet, hogy be lehet állítani a programokat hozzá, bármelyiket, csak tudni kell hogyan van összekötve a PC-vel és milyen áramköri felépítése van belül.
A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2013
Szia, sajnos rajzom az nincsen hozzá, ez egy gyári panel, nem én készíttetem!. Más ötleted nincsen ere a probléma meg oldásara?.
Megépíted az Oshonsoft kapcsolást, letöltöd hozzá Watt programját és a Willemet többé nem fogod elővenni a fiók legmélyéről.
Egyik megoldás, hogy pontosan viszarajzolod a panelről a LPT és a foglalat közötti szakaszt az illesztő IC-vel. Vagy keresel egy rajzot a neten ,ami illeszkedik a paneledhez. Rajz nélkül nem lehet beállítani a programokat. Az is lehet, hogy kiderül, hogy nem alkalmas az áramkör más program által való vezérlésre, vagy át kell hozzá alakítani...
Másik megoldás hosszú távra az oshon, vagy egy PICKit2...3... Itt jegyzem meg, hogy a WLPT_mini égetők alkalmi égetők, ezért nem ajánlom hosszú távra, bármilyen egyszerűnek tűnnek is sok velük a macera. Jobb valami korszerűbb áramkört választani tartós használatra. A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2013
Hát másik programozót már nem szeretnék vásárolni, ez is elég drága volt!, vissza rajzolni meg azért elég volna, mert két oldalasan van a panelen az áramkörök, és elég sok minden van rajta!.
Szia, meg osztod velem ezt a kapcsolást?, esetleg a panel tervet azt is meg köszöném!.
Itt a kapcsolás. Bővebben: Link
A paneltervet megkeresem.
Ez egy régebbi Willem rajza:
Ahogy el nézem ez nagyon hasonlít az én panelemhez!, ugyan azok az IC-k vannak rajta mint a rajzon!.
Itt a nyák. Vasalható fotózható. Bővebben: Link 7406 és 7407 is jó hozzá.
A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2013
Köszönöm szépen, és az IC-é foglalatok meg hova jönnek?, amibe a különféle programozandó IC-k kerülnek.
Szia watt, pjg fórumtárs jóvoltából meg lett a rajz!, ez a rajz tokéletesen meg egyezik az én panelemmel!. Tovább mi volna a tehendö?.
Sziasztok, gyors kérdésem lenne. Azért gyors mert ha kapok választ időben, akkor még ma bevásárolok, ha nem, jövő hétre marad.
PIC16F887 - gyakorolni, tanulni jó e? Ha szeretnék a PIC ek közti RF kommunikációval próbálkozni a ChipCad nál kapható HM-T868/HM-R868 vagy a HM-T433/HM-R433 megfelel erre? Milyen távolságig működnek ezek nyílt terepen? Egy 16F887 és egy 12F682 tudna e így kommunikálni? Előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2013
A válsz röviden mindenre: igen.
A rádiós modulok közül szerintem inkább a 868 MHz-est válaszd, az a sáv kevésbé zsúfolt (egyelőre..). Ezek a modulok tudják azt, amit Topi itt írt.
Köszönöm, a gyors válaszért duplán.
Elvileg csinálhatok olyat hogy a 16 bites azonosító kulcs átküldése után fogadja a lényegi 8 bites adatot. Ilyesmire van mód, csak le kell programozni?
Ezzel a két rádiós modullal minden olyan jelet átvihetsz, amit egy vezetéken is át tudnál. Csak arra kell figyelni, hogy az adómodul 70 ms tétlenség (jelszünet) után készenléti módba vált. Magyarul: sok "0" jelet nem tudsz átküldeni, mert kikapcsol az adó. Ennek kiküszöbölésére találták ki a Manchaster kódolást, célszerű ezt alkalmazni.
Egyébként ezt én is csak a hivatkozott cikkből tudom, onnan vagyok ilyen okos.
Szia! Sajnos úgy látom nem lehet illeszteni más égtőprogramhoz az áramkört, pedig csak kis híjja, de a CLK vonalnak nincs meg a kiépített köre, mert máshogyan oldották meg. Ez van.
Na ez rossz hír akkor hogy oldjam meg ezt a problémát, hogy fogom akkor fel programozni a PIC16F690-est?. Akkor egy meg oldás marad!, nem adod nekem meg ENNEK a kapcsolásnak a kezelő programját?. Muszáj lesz akkor meg építsem ezt a kapcsolást, mert pjg szerint ez a kapcsolással már lehet programozni a PIC16F690-est is.
Egy kérdésem volna azért, ezen a rajzon 74LS06-os szerepel, de a be ültetési rajzon meg 74LS07-es, most akkor melyiket kel eredetileg be ültetni a panelbe?. Van még egy rajz ami nagyon hasonlít ere, ez a rajz nem ugyan az volna?.
Amúgy mit jelentene ezen a rajzon az Lvp felirat?.
Sziasztok, valaki tudna nekem segíteni abban hogy EHEZ a rajzhoz ad nekem egy használható programot?. Ma meg szeretném építeni ezt a kapcsolást, és már csak a program hiányzik!. Köszönöm!.
Hafigyelmesebben megnézed, a rajzon kívül ott van a program letöltési linkje is. Külön van PIC16-hoz és PIC18-hoz.
Olvasgass egy kicsit az oldalamon(katt a nevemre), sok kérdésedre van válasz.
Sziasztok, nem biztos hogy ide tartozó kérdés, de hogy tudok MpLab Sim ben egy lábhoz (digitális bemenet) szimulálni hogy low/high ra van állítva? Előre is köszönöm!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |