Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   177 / 282
(#) mind_the_gap válasza DkGrinder hozzászólására (») Júl 11, 2013 /

Ez a rendszer idővesztés micsoda? Az időt már beállítottam.. A telefon figyelést minnyá kikeresem hogy kapcsoljam ki..
(#) DkGrinder hozzászólása Júl 11, 2013 / 1

tel letíltás *8 telepítői kód 015 7 bit ki
(#) DkGrinder válasza mind_the_gap hozzászólására (») Júl 11, 2013 / 1

Az idővesztés az órával megszűnik
(#) mind_the_gap válasza DkGrinder hozzászólására (») Júl 11, 2013 /

Bepötyögtem még egyszer ill telt kikapcsoltam, most nincs hibajelzésem.. Holnap jöhet az összes többi felprogramozása..
Köszi mindkettőtöknek a segítséget!
(Holnap majd újakat kérdezek )
(#) DkGrinder válasza mind_the_gap hozzászólására (») Júl 11, 2013 /

Várjuk az agytornát
(#) mind_the_gap hozzászólása Júl 12, 2013 /

Ha a kezelőpanel zónáját szeretném hozzáadni, akkor [020] szekcióban 07-t kell megadni? (1616-m van.)

[013] -ban a 2es opcióval kapcsolhatom a deol-t? ez az összes panelen lévő zónára vonatkozik? A bill. zóna nem lehet deol, így az eol lett. Ezt hol lehet megadni?

A fórum elején olvastam, hogy ha a bejárati reed késleltetett, akkor a bejáratot figyelő ir-nek követőnek kell lennie. Mi történik, ha nem követő, hanem az is késleltetett? Előfordulhat, hogy az ajtó nyitását előbb észreveszi az ir és mivel követő, így riaszt?

A kis jegyzetemben fel van írva, hogy a [013] 6-os opcióját ki kell kapcsolni. Igaz? - Ez lenne annak a kikapcsolása, hogy ha beriasztok, kilépek és valamiért visszamegyek, akkor ne riasszon?
A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2013
(#) DkGrinder válasza mind_the_gap hozzászólására (») Júl 12, 2013 /

1. amelyik zónára akarod, de a paneli zónákat kizárja
2.i gen de az alaplapi zónák lehetnek eltérőek ezt a te esetedben 101-116 szekcióban tudod megadni
3. azért kell követőre tenni mert ha pl van egy ablakod is amin nincs nyitás és ott jönnek be azonnal riasszon. a reed 100* előbb jelez mint az IR
4. igen , ennek a funkciónak akkor van értelme ha a kilépési késleltetés rövid és olyan helyen laksz ahol előfordulhat, hogy egy támadó visszatoloncol a lakásba.
(#) DkGrinder válasza DkGrinder hozzászólására (») Júl 12, 2013 /

read=reed
(#) djuri hozzászólása Júl 13, 2013 /

Üdv, szerelt már valaki 1404 es központot? oké hogy bekapcsolom a zónaduplázást és bekötöm megfelelően, de hogy kell bekötnöm ha páratlan számú érzékelőm van 1-5, 2-6, 3-7, 4-??? tegyem be 4 es zónára az ellenállásokat úgy mintha 8. zóna érzékelő lenne? Köszi
(#) mind_the_gap válasza DkGrinder hozzászólására (») Júl 13, 2013 /

-pont ez a 101-116 szekció a legátláthatatlanabb, de még barátkozunk egymással.
-Valahogy ki kéne próbálnom a külső szirénát is, de nem akarom felébreszteni a lakótelepet Ha lekötöm a hangszórót és csak a fényt hagyom, akkor működni fog vagy hibát jelez?
-Ha nincs riasztva a rendszer és valamelyik érzékelő tamperját nyitom, akkor jelez a központ vagy letojja? (kiv. ha 24 órás az a zóna..).
(#) mind_the_gap hozzászólása Júl 13, 2013 /

Olvasgatom a telepítőit. Ott azt írják, hogy a 101-164 szekcióban a 14, 15, 16 (nc, eol, deol) nem vonatkozik a kezelői zónákra, hanem a 013 szekcióban beállított.
Az én esetemben akkor a 013-nál eol-t kell beállítani és a 101-106 között meg egyesével megadni, hogy deol?
(#) mind_the_gap hozzászólása Júl 14, 2013 /

Érdekes, hogy az összes érzékelőre reklamál, ha leszedem a burkolatát, de a sziréna burkolatára nem. Ha a mozgásérzékelőknél deol-ba lett kötve és ehhez a nc é c csatlakozók lettek használva, akkor a [013] szekcióban 1 opciója be vagy ki állásba kell lennie?
Továbbra sem értem, hogy a kezelő panel zónájára 1 ellenállással kötött sziréna burkolat leszedését miért nem csipogja ki..
(#) Syn7h37ic válasza mind_the_gap hozzászólására (») Júl 14, 2013 /

Azért, mert a kezelő nem támogatja a deolt. csak a pk55xx kezelők tudnak deolt.
(#) DkGrinder válasza mind_the_gap hozzászólására (») Júl 14, 2013 /

Hogy kerül a sziréna vezetéke a kezelőhöz ?
(#) mind_the_gap válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Júl 14, 2013 /

Az ok, de eol-t se tudnak?
(#) mind_the_gap válasza DkGrinder hozzászólására (») Júl 14, 2013 /

A kezelő és a sziréna is be van vezetékelve a központig. Ott van összekötve a kezelő zónája, meg a sziréna tamperja. A negatív meg az aux- .

Kimértem, a központnál 6,4kha fent van a burkolat, szakadás ha nincs. Központ mégse vinnyog ha leszedem a burkot..

Azt mondjátok még el lécci, hogy a 013 szekcióban 1 opció minek kell lennie.
(#) mind_the_gap válasza mind_the_gap hozzászólására (») Júl 14, 2013 /

A kezelőig is megvan a 5.6k (érdekes a központnál miért mértem többet, biztos benne volt a kezem is..).

Egyáltalán jelzi a 1616 + ledes kezelő, ha a kezelői zóna 7es a kijelzőn? vagyis villogtatnia kell a 7es zónát, ha valami történik ott?
(#) Syn7h37ic válasza mind_the_gap hozzászólására (») Júl 14, 2013 / 1

Igen. De ahhoz, hogy a kezelői zónát használni is tudd, a kezelői zónát engedélyezni kell a 020 szekcióban. Meg kell adni, hogy melyik kezelő milyen zónán legyen. Továbbá a 202 szekcióban is engedni kell, ha pl. a 7. zónát használod.
Példa, ha a 7. zóna kezelői zóna.
¤8 5555 020 07#
¤8 5555 202 7. bit bekapcsol #
Ezen beállítás feltétele, hogy a kezelő az 1. címen legyen. Alapesetben azon van, kivéve az LCD szöveges kezelőt, ami alapesetben a 8. címen található.
Régebbi kérdésedre válaszolva 0 013 szekcióban, ha DEOL beállítást használsz, akkor az 1. bitnek kikapcsolva kell lennie.
DEOL esetén minden zóna dupla lezárásos, de a központ panel zónái egyedileg átállíthatóak más lezárásra. De csak a paneli zónák, a kezelői és a bővítő zónái a 013 szekció 1. és 2. bit beállításai alapján fognak működni. És mint korábban is írtam, az 1555RKZ kezelő illetve a régi Lcd55xx sorozat csak EOL-t támogat. Csak a PK55xx széria dolgozik DEOL beállításban. Ettől függetlenül használhatsz DEOL lezárást is a kezelői zónán, ugyanúgy fog működni, mintha csak egy ellenállást raknál bele. Csak nem fog négy állapotot megkülönböztetni, hanem csak kettőt.
A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2013
(#) mind_the_gap válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Júl 14, 2013 /

Köszi, ez volt az. Most már fel is villan a 7es led, ha kicsavarom a sziréna csavarját. Szuper.
(#) mind_the_gap hozzászólása Júl 15, 2013 1 /

Gondolom a telepítői és mester kódot illik megváltoztatni. Lehet egyforma a kettő? Miért van egyáltalán két kód?
(#) Proci_85 hozzászólása Júl 16, 2013 /

Sziasztok

Milyen _beltéri_ kombinált (PIR+mikrohullám) érzékelőt ajánlanátok kültérre az eresz alá?
Erről pl. mi a véleményetek? Bővebben: Link
Vagy néztem még ezt ill. ezt.
Természetesen egyéb bevált típus is jöhet.

Tisztában vagyok vele, hogy a beltéri érzékelők nem kültérre lettek szánva, de költséghatékonyság miatt kénytelen vagyunk bepróbálkozni vele. Ha a kis kommersz LC100-as megállta a helyét több helyen, bízom benne, hogy kombináltnál is találunk olyat.
Valójában jelenleg is egy LC100-as látja el kültéren a feladatot, de a ~10kg-os kutya 25kg-os jumperrel is néha beindítja. Gondolom kültér+kutya kombináció már erősen a specifikációját feszegeti.

Előre is köszönöm a segítséget!
A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2013
(#) Syn7h37ic válasza Proci_85 hozzászólására (») Júl 16, 2013 /

A költséghatékonyság relatív. Kültérre kirakott beltéri egy-két év alatt tönkremegy. Továbbá nincs benne az a digitális jelfeldolgozási algoritmus, ami képessé teszi, hogy megbízható érzékelést és egyben vakriasztásmentes működést biztosítson. Kisebb távolságra (6-8m) jó a DSC LC151 is, nagyobb távra viszont inkább Rokonet WatchOut, vagy még inkább a Paradox NVX80.
Azt a Bosch érzékelőt még beltérre sem raknám olyan vacak.
Ha mindenképp ragaszkodsz a beltéri érzékelő kültéren való alkalmazásához, akkor duplikálnék két darab érzékelőt oly módon, hogy csak akkor indítson jelzést, ha mindkét érzékelő egyszerre jelez. Ez egyszerű párhuzamos kapcsolás. De hangsúlyozom, hogy ez sem fog 100% vakriasztás mentességet adni, továbbá csökkenni fog az eredő érzékenység.
A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2013
(#) LazaHunter hozzászólása Júl 17, 2013 /

Sziasztok!

A múltkor már megvarázsoltam a DSC 1550-esem, felprogramoztam, minden tökéletesen és faszán működik ....... egy dolgot kivéve, ugye csak akkor lehet beélesíteni, ha a zöld üzemkész led világít, de az csak akkor zöld, ha nincs nyitva a bejárati ajtó vagy nincs mozgás az előszobában, azaz nincs megszakított állapotban. Na már most az ajtó ok, hogy csukott állapotban kell beriasztani, de a mozgásérzékelő miatt mindig le kell merevedni pár mp-re a kezelő előtt, hogy be tudjam élesíteni ... ebből adódóan van néha, hogy a beütést is érzékeli, mint mozgás, és már nem sikerül. Apósomnak szintén DSC-je van, vmilyen 1600-as, de nála az üzemkész led akkor is világít, ha az előszobában mozgás van és engedi beriasztani is.

A kérdésem az lenne, hogy be lehet állítani úgy az 1550-et, hogy a mozgásérzékelő ne akadályozza meg az élesítést, azaz annak megszakítása esetén is lehessen élesíteni? Vagy ezzel így kell élni?
A leírásában nem láttam ilyesmit, és azt írja ne legyen mozgás élesítés előtt ... elég béna megoldás
A hozzászólás módosítva: Júl 17, 2013
(#) peti 60 válasza LazaHunter hozzászólására (») Júl 17, 2013 /

Az az 1600 1616 os lehet. Van olyan, hogy kényszeríteni lehet a zónákat a 101 től pl. 108 ig szekció 5össel lehet kapcsolni ki, be.
(#) peti 60 válasza peti 60 hozzászólására (») Júl 17, 2013 /

Az apósodéról beszélek, 1550 nél fordítsd úgy az infrát hogy ne lássa a kezelőt.
(#) LazaHunter válasza peti 60 hozzászólására (») Júl 18, 2013 /

Nem tudom úgy fordítani ... az előszobában van, szembe a bejárati ajtóval, a kezelő meg az ajtó mellett ... kis 1.5 szobás lakás, az előszoba is kicsi. Mindegy, ha nem lehet átállítani akkor megszokjuk így
(#) rokica hozzászólása Júl 18, 2013 /

Sziasztok!
1404-es központnál be lehet azt állítani valahol, hogy a belépési késleltetés alatt a kezelő csendben legyen? Tettenérésre lenne szükség és ugye ha az ott sípol elmegy a delikvens.
(#) sunyeb hozzászólása Júl 18, 2013 /

A 1565 kp. tudja azt, amit pl. a 1864? Nevezetesen át kéne raknom egy kezelőt, de a központ doboza kulccsal le van zárva (nem hozzáférhető jelenleg). Ha lekötöm és az új helyén vissza, pár perc múlva felismeri automatikusan? (Ne kelljen modulfelismerést csináltatni, mivel nincs miről)
A hozzászólás módosítva: Júl 18, 2013
Következő: »»   177 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem