Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2131 / 3614
(#) Alkotó válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 19, 2013 /

A kérdés így felületes. Tudni kellene mi a cél, illetve milyen lehetőségek állnak rendelkezésedre (gépek, és mennyire vagy ügyes).
Vicsys linkjei nagyon jók, amikben hosszas keresés után meg is találtam a nálam jól bevált megoldást (mellékeltem). Vastagságtól függően, akár 2, sőt 3 hornyot is szoktam vágni. ennek a megoldásnak abban látom az előnyét, hogy nem kell bonyolult, sok beállásos végeket készíteni, a két csatlakozó rész azonos, a merevség kielégítő, és egyszerű eszközökkel létrehozható.
Kis szériás csapolásoknál ideális megoldás.
(#) Alkotó válasza vicsys hozzászólására (») Júl 19, 2013 /

Nagy érdeklődéssel tanulmányoztam a linkeket, örömet találtam bennük. (Nem is gondoltam, hogy ezt iskolában is lehetne tanulni.)
(#) zolika60 válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 19, 2013 /

Az élet maga az iskola.
(#) jani1987 válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 19, 2013 /

Mivel nálunk a ház építészeti állapota miatt mellőzhető az esztétika, ezért a kamra ajtónak való keret 5x10-es fából készült 191x74,5cm-es méretekben.
(#) granpa válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 19, 2013 /

Szia!
Mindegy milyen kötést választasz, átló-kötést tegyél bele (zsanér felőlitől, fentről, alsó, lógó sarokig), és a sarkokra sarokvasat. Ez lehet két erős csavar közé hurkolt kerítés-drót, középen sodró-feszítéssel (mint a félkéz/keret/-fűrésznél a kötél).
A hozzászólás módosítva: Júl 19, 2013
(#) Szabi1 hozzászólása Júl 19, 2013 /

Ti nem köhögtök a gyantától? Engem majd meg folyt???
(#) pjg válasza Szabi1 hozzászólására (») Júl 19, 2013 / 1

Nem beszívni. Mikor füstöl, kifújni. Nem árt egy elszívót csinálj, ha érzékeny vagy rá. Porszívó gégecső + PC ventillátor kis házba beépítve, kilökve az ablakon.
(#) sargarigo válasza Szabi1 hozzászólására (») Júl 19, 2013 /

A gyantát nem lélegezzük be!
Ha a forrasztáskor keletkező gyantás füstről van szó, akkor egy levegővel forrassz! Én legalábbis így szoktam. Hátradőlök, nagy levegő, forrasztok, kienged. Persze egy ventis szűrős elszívó még jobb lenne.
A szaglást tapasztalatom szerint rendesen tönkre teszi.

Szerk.: Hát ez nagyon egyszerre volt
(#) jani1987 hozzászólása Júl 19, 2013 /

Tudna valaki segíteni, mielőtt a zárt osztályra kerülnék? Win7 alatt egyes fájlok másolása vagy törlése engedély köteles és nem tudom végrehajtani. Pedig csak egy kis rendet akarok rakni a fájlok közt.
(#) jani1987 válasza sargarigo hozzászólására (») Júl 19, 2013 /

Vagy pedig huzat ha az ablak nyitva van.
(#) pjg válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 19, 2013 /

Bővebben: Link
Bármit letöröl. Vigyázz vele.
(#) pjg válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 19, 2013 /

Ha nincs szúnyog. Nálunk egy sincs.
(#) voodoo hozzászólása Júl 19, 2013 /

Hali!
Segítségre lenne szükségem.
Nem tudja valaki, merre találok HEAD ice cool pour homme dezodort? Régen kb 5-6 éve a Tescoba lehetett kapni, nagyon imádtam az illatát, és azóta se találok sehol... Nincs valakinek valamilyen külföldi (talán angliai) kontaktja, hogy megnézné nekem ottani Tescoba vagy valami marketbe, lehet-e még kapni? Képes lennék bármit megfizetni érte! Picit el vagyok keseredve, és nem akarok azzal szembesülni, hogy már nincs vagy elfogyott...

Köszönöm!
(#) pjg válasza voodoo hozzászólására (») Júl 19, 2013 /

(#) voodoo válasza pjg hozzászólására (») Júl 19, 2013 /

Dehiszen az utóbbi valami WC spré Amúgy, meg tök ugyan az a duma a Diamond Collection - félének is. Érdekes...
(#) pjg válasza voodoo hozzászólására (») Júl 19, 2013 / 2

A Toillette nem WC-t jelent.

EDP - Eau de Parfum

Az egyik leggyakoribb és legnépszerűbb parfüm koncentráció, 8-15% közötti parfümolaj tartalommal. Illata órákig tart, az alap illatjegyek akár 24 órán át is, így igen alkalmasak egész napi használatra.

EDT - Eau de Toilette

A másik leggyakoribb koncentráció. Az Eau de Parfum-nél kevesebb illatanyagot tartalmaz, 4-8%, emiatt könnyedebb parfümfajta. Általában olcsóbb, mint az Eau de Parfum. Illatuk szintén érezhető órákon át, de nem tart egész nap. Használata inkább esti alkalmakra ajánlott.

EDC - Eau de Cologne

Eredetileg egy konkrét parfümmárka, amit a németországi Kölnben készítettek. Németországon kívül ez az elnevezés általában alacsony, 2-4%-os koncentrációjú parfümöt jelent. Magyarországon egy régies kifejezést, az "otkolon"-t használták erre."
(#) gkari válasza pjg hozzászólására (») Júl 19, 2013 /

Az utolsót hítták még: "Kölnivíz", még régebben: "Ótkolony"- nak is.
(#) voodoo válasza pjg hozzászólására (») Júl 19, 2013 /

Ja jó azthittem valami klotyó spra-ipszilon. De ez a Diamond collection féle mi lehet?
A hozzászólás módosítva: Júl 20, 2013
(#) sooty válasza gkari hozzászólására (») Júl 20, 2013 /

Köln francia neve Cologne, franciául a kölni víz (eau de Cologne) = ó dö kolony . Ilyen pl. a befújta magát pacsulival is. A patschouli növény neve kiejtés szerint. Hírhedt volt még az oroszok Красная Москва (Krasznaja Moszkva, Vörös Moszkva) kölnije is . Egyszer a gimiben kiöntöttünk egy üveggel az osztályteremben, utána nem lehetett órát tartani és hetekig érződött az "illata"
(#) enree hozzászólása Júl 20, 2013 /

Sziasztok!
Keresek Veresegyház környékén ingyen elvihető terméskövet-sziklát, ha valakinek van tudomása róla, hogy valahol útban van, kérem jelezze privátban.
Köszönöm a kerti tavam nevében
(#) voodoo hozzászólása Júl 20, 2013 /

Jajjde idegesít ez a sok youtube-os reklám, főleg az a tankos...!! Ráadásul végig kell nézni! Sokszor inkább nyomok egy refrest.
Az meg a másik, amikor rákattintanék valami új vidire, és majd jó pár másodperc múlva, mikor már hátradőltem meg ilyesmi, akkor dobja be a vidi alja-felét elfoglalő google semmitmondó reklámot. Annyira jó volt régen nem volt ennyire tele sok szeméttel. Ráadásul tudom, hogy ezért lassulkál, és ezért van minden népszerű oldal egyre jobban leminimalizálva, puritán megjelenéssel, mennél előbb betölthesse végre a sok szemetet.
(#) sargarigo válasza voodoo hozzászólására (») Júl 20, 2013 /

Ezt híjják fejlődésnek! Nem tudtad?
(#) voodoo válasza sargarigo hozzászólására (») Júl 20, 2013 /

Így már világos.
(#) jani1987 válasza voodoo hozzászólására (») Júl 20, 2013 /

Ad block csutkára felhúzva. Volt rá példa, hogy nem youtube-on, hanem máshol alig volt megjelenített tartalom, mert leblokkolta. De ne kérdezd melyik böngészőben volt.
(#) sargarigo válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 20, 2013 /

Jó a tipp! AdBlock-ot én is használom (a Plus-t), szerintem nagyon is kötelező dolog! Szépen egyesével amikor találkozom a kifogásolt tartalommal, felveszem a listára, és többet nem jön elő! Mivel általában ugyazokat az oldalakat nézem, így rövid idő alatt mentesít mindenféle zavaró dolgoktól
(#) zenetom válasza sargarigo hozzászólására (») Júl 20, 2013 /

Én is azt használom, elég idegesítőek ezek a reklámok. Nem tudom mikor jönnek már rá az emberek (akik reklámoznak), hogy túlzásba viszik.
Viszont az AdBlock hozzáfér böngészés közben az összes adathoz, amit ír is telepítéskor.
De azt úgy is monitorozzák még egy pár módon, szóval akkor inkább már ez, mint az idegesítő reklámok.
(#) silent15 hozzászólása Júl 20, 2013 /

Na megint egy ksi gép, most egy kicsit komolyabb, egy DH 60 Cirrus Moth , ami a valóságban így néz ki
Ez kb 3-4 óra munka .
(#) jani1987 válasza silent15 hozzászólására (») Júl 20, 2013 /

Először azt hittem az Eiffel-torony.
(#) zolika60 válasza silent15 hozzászólására (») Júl 20, 2013 /

Majd mutasd meg készen is. Valamikor régen egy barátommal számtalan makettet és modellt építettünk. Egyszer több hónapos munkával építettünk egy vitorlázó modellt, amit fel kellett csörlőzni. Egy időzítő gyújtózsinór volt az oldalkormányán, aminek az lett volna a feladata, hogy körözésre állítsa ha fent van. Na ez valószínűleg elaludt, mert a felhúzott gép szép egyenesen elszállt az erdőbe. Elsőre szépen repült, többé meg sem találtuk. A tiéd gumimotoros lesz?
(#) Gery78 válasza sargarigo hozzászólására (») Júl 21, 2013 /

De jó, hogy mondtátok ezt az AdBlock kiegészítőt, rögtön fel is telepítettem a Firefoxba, és hipp-hopp eltűntek a reklámok. Örök hálám érte! Engem is a halálba lehetett idegesíteni ezzel a sok reklámmal. Engem főleg az zavart de nagyon, hogyha olvastam egy szöveget valamilyen weboldalon, akkor ezek az állandóan mozgó reklámok elvonták a figyelmem, és nem tudtam odafigyelni tőlük arra amit olvasok. Ilyenkor mindíg azt csináltam, hogy nyomtam egy jobb klikket a reklám fölött, és a felugró ablak eltakarta valamennyire. Ez persze nem volt megoldás, mert amikor 3 reklám van egymás alatt akkor ez a módszer már nem működik. Persze ez is egyszerű pszichológia, mert mire figyel az ember? Arra ami mozog. Önkéntelenül is odanézünk, ha megmozdul valami, és elvonja a figyelmünket másról.
Következő: »»   2131 / 3614
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem