Fórum témák
» Több friss téma |
Vagy egy egyendiódát raksz be amit jóval 2,5A felé méretezel, és nagyjából 0,6V a nyitófesze és le is csökkent, bár itt disszipálsz szerintem rajta valamennyit a teljesítményedből.
A mellény külön van, a táplálást külön kell megoldani hozzá, csak egy gyári 9ah-es akksi 1000€ körül van hozzá, 3 cellás lipo-val pedig 100€ körül meg lenne komplett akkutankkal együtt.
És pontosan milyen diódát keressek? mert itt a helyi boltban nem túl segítőkészek ilyen téren .
Legalább egy linket adj az akkuról, vagy a mellényről!
Egy kis infó nem ártana az akkudról, hogy milyen, mert ha savas akkor a vég töltött fesze kb 13,5->14,4V... A LI-Po pedig 4,2x3= 12,6, szóval nem is kell neked diódázgatni szerintem meg semmi, ilyenkor a savas akku körülbelül a névleges töltött feszültségen van 12,6-7-8. Nem teljesen pontosak a számok amiket írtam de nagyjából ennyi.
Az akku egy 3 cellas lipo, ami teljesen feltoltve 12,6 volt.
Ebbol az akkubol lenne 2 parhuzamosan kotve.http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__8583__ZIPPY_Flightmax_5000mAh_3S1P_25C.html
Az még mindig nem derült ki, hogy a fogyasztód micsoda. Már többször írtuk, hogy 5% feszültségtöbblet nem okozhat gondot, mivel egy eredeti akkucsomag is savas, vagy Lítium akkuval működik. Ezért kérdezem az eredeti akkumulátor linkjét, a mellény linkjét...
Itt a mellény és az akku linkje : http://bts.bts-eu.net/index.php?id=103&categories_id[0]=29&categories_id[1]=32&products_id=30913115&tx_multishop_pi1[page_section]=products_detail
http://bts.bts-eu.net/index.php?id=103&categories_id[0]=29&categories_id[1]=32&products_id=30913118&tx_multishop_pi1[page_section]=products_detail A hozzászólás módosítva: Jún 30, 2013
Az eredeti akku NiMH cellákból van felépítve, ami teljesen feltöltve akár 15V is lehet. Valószínűtlen, hogy a 12,6V bármilyen károsodást okozzon.
Hello.
Egy ismerősöm ügyében kérdezek. Van neki egy vezeték nélküli fülhallgató, amiben már nagyon legyengült a gyári akku, és most egy telefon akkuját kötötte be. A kérdés az, hogy fog-e rendesen működni, mert ugye csak a "+" "-" kötötte be, a harmadik érintkező szabadon maradt. Az egyébként mire szolgál?
Nagy valoszinuseggel az elektronika szabalyozza a litium akksi tolteset/kisuteset. Merta annak nem mindegy, hogyan toltod es hogyan/mennyire sutod ki.
Ja, bocs, a valaszt hirtelen nem is figyeltem. A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2013
valószinűleg működne vele, de lehet hogy kicsi a beta-ja, inkább akkor valami BC182 féle
Hello! Nyugodtan használhatod a BD-t. A béta itt nem sok szerephez jut, hiszen van bázisáram "amekkora csak kell", mert azt a töltőáram biztosítja. De az R4-et ne oda kösd ahol most van, hanem inkább úgy, mint az R2-őt a bázissal sorosan. üdv!
Köszönöm a válaszod. Okozhat valamilyen problémát, ha mégis BD139-et rakok be?
Igazságszerint már kimartam a panelt, úgy olvastam, hogy így jó, de akkor átkötöm. Köszönöm a segítségeteket.
"Jóni jó", mert ha szabályoz a stabi, akkor nem kaphat a bázis túláramot. De egy bázis-emittert igazából nem érdemes korlátozás nélkül egy Sunt-ellenállásra kapcsolni. Az 1ohm mellett, meg a párhuzamos 47ohm-nak, meg nem sok értelme van.
Értem, módosítom akkor, köszönöm.
Üdv mindenkinek!
A véleményetekre lennék kíváncsi!Van egy nokia akkum ami 3.7 voltos.Ha csinálok egy LM317 kapcsolást amivel belövöm hogy csak 3.7 voltot eresszen át és rákötöm az akkura,lesz valami baja? Ezzel azt akarom elérni azt hogy egy autóba beépített telefon mindig fel legyen töltve üzem közben.A szivargyújtós töltővel az a gondom hogy 2-3 percenként kapcsolgat a töltés.Ilyenkor csipog és villan a kép is.
A dolog érdekes lesz. Az akku feszültsége 4.2V és valamennyi között változik.
A telefon nem bírja ki utazás közben? Ha kapcsolgat, akkor fel van töltve, ilyenkor le lehet húzni a töltőről egy-hét napra. Miért kell egyáltalán állandóan a töltőn lennie? Ki kell kapcsolni a telefonban a csipogást, a kép meg miért zavar? A hozzászólás módosítva: Júl 23, 2013
Lehet esetleg, hogy valami gagyi töltője van és elmelegszik. Több infóra lenne szükség igazából. Milyen telefon milyen bemenet...
Lehet túl okos is, ami kikapcsol, ha nincs elég terhelés rajta. Ide olyan olcsó töltő kellene, amiben MC34063 van.
Akkor az elején kezdem!Készítettem egy 2 din-es navigációt a kocsimba amibe egy 6" kijelző és egy nokia n95 van beépítve.A telefon mivel automatikusan be
van kapcsolva a tv kimenete nem bír ki kb 20-30 percet egy feltöltött akkuval.Nincs lehetőségem ki-be dugdosni a töltőt sem mivel ez egy beépített készülék.Így már értehtő hogy a kép váltakozása meg zavaró.Fix 12-14.4 volt áll rendelkezésemre amiből stab kockával ellátom az lcd-t.Valami hasonló módon kell tennem a telefonnal kivéve azt a dolgot hogy akku nélkül elszáll a telefon agya.Ezért gondoltam hogy ha lehet egy telefont beindítani 3.7 voltos stabilizált feszültséggel akkor miért ne lehetne az akkut úgymond feltöltött állapotban tartani amíg a gyújtás rajta van. A hozzászólás módosítva: Júl 23, 2013
Ez így - szerintem - nem fog jól menni. A telefonod külső csatlakozója arra van tervezve (gondolom), hogy ott fix feszültséget, tipikusan mondjuk 5V-ot kapjon. Arról aztán tölti az akksit, ha kedve tartja. Az, hogy a telefonod belsejében rácsatlakozzál az akksira, és ott tápláld meg az egészet, az erősen kétesélyes dolog, mivel a telefonod nem arra számít, hogy ott egy tápegység táplálja őt, hanem arra, hogy egy akksit talál ott.
Ha engem kérdezel, csinálsz (vagy veszel készen az ebay-en/vaterán/neten) egy step-down kapcsolóüzemű tápot, amivel a 12..14.4V-ból tudsz mondjuk 5V-ot csinálni, és külső adapter helyett erről táplálod a telefonodat, a rendes betápján (megnézed a töltő adapteren, hogy hány Voltot ad a telefonnak, és annyira állítod a tápot).
Azt kellene eldönteni, hogy mi történik, ha stabil 5V tápot kap a telefon, illetve a táp tényleg lekapcsol-e. Másik lehetőség egy nagyobb kapacitású akkuval kipróbálni. Az semmiképpen nem megoldás, hogy az akkut közvetlenül egy táppal támadod meg.
Nincs arra a telefonra egy firmware frissítés? Nem tartom valószínűnek, hogy ennek úgy kéne működnie, hogy két-három percenként pofázzon...
Öreg az akksi és már nem úgy tartja töltést mint új korában.A nagyobb kapacitású akku mellett voksolok.Van itthon laptop akku celláim.3.7 voltosak.Akkor ennek a kupacnak kellene egy töltőt összehozni vagy a telefon töltse fel az egészet?Szétszedjem a gyári akkuját a nokiának és az abban lévő elektronikát felhasználva töltsem a nagyobb kapacitású akkukat?
Sziasztok!
Mobiltelefonban szeretnék LI-Ion helyett hasonló méretű, kapacitású Li-Po-t használni. A Li-Po-n bekötötték nekem a hőkapcsolót is. A régi tokjába még beleférne az új, de nem tudom mennyire veszélyes a régi szétszedése, lehet-e forrasztani a csatlakozót és mennyire életképes ez a megoldás az eredeti töltővel. Köszönöm a választ!
Sziasztok!
Szeretnék építeni 3,7V -os 18650 -es aksikhoz töltőt. De miután rengeteg van belőle a neten, nem tudom melyiket érdemes megépíteni. Az lenne a legoptimálisabb, ha tápként egy PC tápot tudnék alkalmazni és viszonylag olcsón meg lehetne építeni az egészet. 4db aksit szeretnék tölteni, az gondolom 4db töltő elektronika. Mit ajánlotok? Köszi
MCP73832. Az adatlapban minden benne van, még a NYÁKterv is.
A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |