Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Jól néz ki és teszi a dolgát. Gratulálok. A belsejét megmutatod?
Köszi! A belseje nem nagy szám, kicsi volt a hely, és nagyon össze kellett zsúfolni, ezért nem lett szép. A soron következő 6V-s töltő egyszerűbb lesz, az elvileg szebb lesz.
A trafó is saját gyártmány. A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2013
Egy kis apróság mára is. A Hiraga végfokok kondiblokkjai. Gatyába ráztam a régi kondikat ( egyébként nagyon jó állapotban vannak ezek a nagy elkók, attól függetlenül hogy nem mai darabok ). Egységes külsőt kapott az összes kondi. Íme:
Ez igényes munka. Öröm ránézni, látszik, hogy az építés körültekintően zajlott.
Ezek már kicsit régi képek...nem? Mióta is építed....?
Igen, ezek azt hiszem fél éve lettek kész, de itt még nem mutattam meg őket. Arra vártam hogy a többi része is kész legyen . . . lassan halad a dolog
Egyébként meg úgy 2 éve született meg az agyamba hogy megépítem a Hiragát,de közben más dolgokat is építettem . . .
Köszönöm Zoli bácsi, remélem az én készülékeim is megütik egyszer majd azt a szinted mint amit a Tieid.
Egy észrevétel a hirtelen nagy áramfelvétel miatt a műszer ugye teljes kitérésbe megy .De olyan erővel teszi ezt , hogy szerintem előbb utóbb baja lesz a deprének.
Ide is hozzá tennék valamit . Talán csak annyit , hogy kesztyűbe dolgozol ?
Nagyon precíz munka , ilyet csak azt tud , vagy hasonlót aki ilyen, és ehez hasonló helyen dolgozik , hogy nap mint nap benne van a kezében a precizitás .a tiédben igencsak benne van.
Igen tudom. De nem tudok rá megoldást. Nem a mutató ütközik szerencsére, hanem belül a forgó rész.
Az akksitöltő forumban sem tudtak semmit sem javasolni. De nagyobb műszerrel biztos jó lenne, de 10A-es meg nagy, kicsi lenne a felbontása szerintem. (+ meg kellene venni) Vagy valakinek valami ötlet? Kondival nem lehet megfékezni, azt kipróbáltam.
Persze tudok rá neked egy megoldást.
Amikor ráteszed az akku sarura a csipeszt , akkor vele sorba kössél egy 24v/60 - 100 w os izzót , ami a hirtelen amper felvételt megakadályozza.Ezzel az izzóval párhuzamosan kössél egy kapcsolót , ezt a kapcsolót miután rátetted a sarura a csipeszt , és az izzó halványan fog világítani a kacsolót ezután átkapcsolod , és a műszered nem fog először hirtelen kitérni másodsorban meg ugyan úgy fogja mutatni a felvett ampert töltés közben a kapcsoló átkapcsolása után.
Nem is kell bele oltod az akkuhoz menő pozitív ágba .De legalább próbáld ki nem fogod megbánni , és látni fogod , hogy kellesz ez az egyszerű előtét neked .
A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2013
Igen az tuti jó lenne, de mondom nem fér bele...
Szerintem nem megy tönkre, ha mégis, akkor majd veszek bele egy 10A-eset. De sokat teszteltem, és eddig bírta. Évente 2-3 alkalommal lesz max használva.
Sziasztok!
Egy kis unaloműző 2 napos feladat eredménye lett ez a led mátrixos kijelző spektrum analizátorral. Túl sok volt a ledem és a kontrollerem, így hát megszületett. Építés közben sajna nem készült kép, de majd pótolom. Videó
Biztos , hogy tuti mivel a hirtelen nagy amperfelvétel következtében az izzó veszi fel , és nem a műszer ,és miután be áll a folyamatos amper felvétel utána a kapcsoló kiiktatja az izzót , de már ekkor nem fog felugrani az amper.
Sziasztok! Nemrég készült el a PICkit2-es,aztán sikerült ma bedobozolni, igaz a felirat az csak ilyen öntapadós fehér papír,azt majd kicserélem. Viszont egy kérdés. A folyamatosan világító jobboldali zöld led gondolom az lesz a Power ,mert ha igen akkor a feliratot meg kell majd fordítanom.,vagyis ha kicserélem a két szélsőt fel kell cserélnem ,jól gondolom? Üdv!
A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2013
Szia!
Jó lett! Igen, meg kell cserélned, a piros a "Busy" LED, a zöld pedig a "Power".
Szia!
Okés köszönöm! Üdv! A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2013
Ne is mondd! Nekem is van vagy 5-6 félkész projekt a műhelyben.....
Szia!
Jópofa lett! A DFT-nél mekkora a mintavételezési freki?
Először is köszi!
A mintavételezési frekvencia jelenleg 8kHz, így 4kHz-es spektrumot jelenít meg. Tud többet is, viszont ekkora kijelzőre sztereóban rossz a felbontás, ezért szűkítettem le ennyire. Most tanulmányozom az FFT-t azzal már több mintát tudok venni ugyanazon sebesség mellett. Jelenleg N=32-nél 250Hz oszloponként. A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2013
Sziasztok!
Tegnapi meg a mai munka gyümölcse! Csak egy óra! Innen:Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2013
Nagyon egyszerű a megoldás. Az akkumulátor rákapcsolása során keletkező nagy áramfelvételt ne mérd meg. A feszültségmérő műszer alá szerelj egy kapcsolót amivel ki tudod kapcsolni az áramerősség mérőt. A kapcsolót csak akkor kapcsold be ha már az áramerősség beállt egy állandó szintre. Ezt elektronikával is meg lehetne oldani csak felesleges.
Pofás óra. Én is tervezek valami hasonlót majd egyszer, ha időm engedi
Szia!
Kicsit olyan SciFi-s a dobozolása, de jó! A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2013
Nem is nagy "cucc".
Elektronikával hogyan? Az érdekelne.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |