Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   942 / 1388
(#) janikukac válasza vicsys hozzászólására (») Júl 29, 2013 /

Szoktam azt is, de a p20 körülményes, a gyári lakkos drága és nem lehet levilágítás előtt vágni, dry-om elfogyott (egyébként az is körülményes). 1 éve már inkább vasalgatok, mint fotózok, egész jól ment legtöbbször, csak az utóbbi időben kiestem a kerékvágásból, meg bezavar ez a nitrohigító..

Gabó! Honnan lehet szerezni ipari acetont?
(#) Gabó válasza janikukac hozzászólására (») Júl 29, 2013 /

Az jó kérdés, én is kaptam.
(#) pjg válasza janikukac hozzászólására (») Júl 29, 2013 /

Az első vasalásom tökéletes volt. Azóta egyre rosszabb. Ma már használhatatlan. Fogalmam sincs miért. Ezért Dry fóliát használok. Az 100%-os.
(#) sprofan válasza janikukac hozzászólására (») Júl 29, 2013 /

Idézet:
„a gyári lakkos drága és nem lehet levilágítás előtt vágni”

Már miért ne lehetne? Úgy fúrod, faragod, vágod, reszeled ahogy neked csak tetszik. Természetesen a kék fóliát eközben fent kell hagyni.
(#) janikukac válasza sprofan hozzászólására (») Júl 29, 2013 /

Tudom-tudom. Csakhogy: ha elvágom és az oldalán ott marad a sorja, akkor nem tudom lereszelni azt, s így nem tudom illeszteni a maszkot, stb....
(#) sprofan válasza janikukac hozzászólására (») Júl 29, 2013 /

Nem tudom mivel szoktál nyákot vágni. Én vagy kézi fűrészel fémhez való lappal, vagy inkább mostanában dekopírral fém lappal. Soha nem volt egy szem sorja sem, nem hogy olyan amit csiszolni kéne... De mindegy is, a gyári nyák attól még sajnos drága hogy tudjuk-e jól vágni vagy sem
A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2013
(#) janikukac válasza sprofan hozzászólására (») Júl 29, 2013 /

Cirkulával szoktam, azaz szokta a nagybácsim. Az egyenes mint a nyíl, de hagy egy kis sorját, amit le kell reszelni. Lemezvágó ollóm viszont görbít, és az csunya.
(#) Gabó válasza janikukac hozzászólására (») Júl 29, 2013 /

Én 1mmes vágókoronggal, flexel. Kis sorja van, de azt sniccerrel le tudom szó szerint vágni. Vagy reszelőt végigtolom rajta 2x és nincs is sorja.
(#) eyess válasza pjg hozzászólására (») Júl 29, 2013 /

Nem tudom mit csináltok , hogy nem megy a vasalás nekem inkább pont fordítva van egyre jobb ,sőt a legjobb .Ilyen melegbe a dry nem olyan patent
(#) pluto válasza eyess hozzászólására (») Júl 29, 2013 /

Na, Na, ez így ebben a formában egy kicsit erős volt. Ebben a melegben sincs semmi baja a Dry-fóliának. És csak halkan jegyzem meg, hogy a fotó-technika az, amivel mindig reprodukálható minőséget lehet elérni.
(#) eyess válasza pluto hozzászólására (») Júl 29, 2013 /

Persze kicsit túloztam igazad van .Ha nincs is semmi gond vele, talán csak ilyenkor jobban tapad ide oda , de kezelhető.
Nálam egyébként a vasalással is , vagy laminálással is mindig tudom hozni ugyan azt a minőséget , és ha sikerül talán már A3 mas méretben is .De minek is már ekkora méret magam sem tudom.
De hogy meleg van az tuti.
(#) kaqkk válasza eyess hozzászólására (») Júl 29, 2013 /

Arról azért tarthatnál egy bemutatót a hobbitalálkozón hogyan lehet egyA/3 as nyákot felvasalni!
(#) eyess válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 29, 2013 /

Úgy mint egy A4 est , csak kétszer akkora területen.
(#) tomipap válasza eyess hozzászólására (») Júl 29, 2013 /

Azert annyire ne dicserd mar a vasalasos technikat. Jo az jo az, de mar annyira erolteted, hogy lassan lesz olyan aki miattad nem probalja ki a fotozast. A fotozashoz sem kell veszesen sok minden. Nyomtato adott annak aki eddig vasalt. Fenyerzekeny bevonatos nyak kell, folia, elohivo, levilagito technika. Az utobbi mar 2db csovel is megoldhato egy kikukazott scannerbe bele es egy trafot (vagy halott kompaktfenycso elektronikat) ez igy nincs 5.000.- Szoval azert ez sem drama es a minoseg osszehasonlithatatlan a vasalassal.
(#) eyess válasza tomipap hozzászólására (») Júl 29, 2013 /

Jó ez is , és jó az is , ha jól van csinálva .El lehet ezt is rontani , és el lehet azt is rontani , ha nem jól van csinálva. Igy korrekt ?

Ja a találkozóra szívesen mentem volna már többsz9ör is , csak nekem nagyon messze van.

Persze ez nem kerdes. En csak arra szerettem volna kiterni, hogy a vasalasos technikaval igenyesen dolgozva is jelentos a minosegi kulonbseg a fotozotthoz kepest. A kerdes inkabb mar ott van, hogy mire van szukseg.

Ez főleg akkor kérdés , ha mondjuk hétvége van , és pont akkor kellene egy nyák , és nincs semmi alap anyag , csak egy vasaló , és egy nyomtató .Én már teszteltem magam dry al is , és vasalva , vagy laminálva is pont a különbségek miatt .A kettő közt nem volt semmi eltérés , de ehhez tényleg a pontos kivitelezés kellet mind a két technikánál.

Ez nem kifogás ! Én is 180km -t fogok utazni csak oda!

Idézet:
„.Ilyen melegbe a dry nem olyan patent”
Ezt mire alapozod ?A lényeg hogy ilyenkor hűtőben kell tartani a fóliát mert "hősokkot kap " Viszont ha most nekiállnék vasalni ÉN kapnék hősokkot
(#) eyess válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 29, 2013 /

Biztos nem kifogás , mert érdekes lehet egy ilyen. csak nekem nem olyan egyszerű , hogy hipp hopp elmenjek egy napra reggeltő estig ilyen távolságból .Vannak dolgok amiket nem lehet nem tudok magukra hagyni , csak úgy erre nem térnék most ki.

Hat en nem ertem a logikadat de nem is akarlak en meggyozni. Persze folia nincs keznel de munyomo papir mindenkinek van Es azt nem hiszem el senkinek sem, hogy egy fototechnikaval keszult nyak nem jobb minosegu mint a vasalt...
En nem hasznaltam soha dry foliat. Csak bungard vagy egyeb positiv bevonatos nyakokat.
(#) janikukac válasza eyess hozzászólására (») Júl 29, 2013 /

Az nem gond. Én 17leszek idén, 2x fogok menni, és 200km kb. egy irányba, külföldről!!!

Nem kell műnyomó papír .Sima papír is megteszi
És mint írtam lehet jól , vagy rosszul csinálni mind kettőt .

Janikukac 17 éves koromban nekem sem voltak még gondjaim .
(#) vicsys válasza janikukac hozzászólására (») Júl 29, 2013 /

Idézet:
„és az oldalán ott marad a sorja, akkor nem tudom lereszelni azt, s így nem tudom illeszteni a maszkot”

Na várjál csak! A probléma az értelmetlen spórolásból adódik. Az eredeti nyákmérethez illik hozzáadni egy kb. fél- egycentis keretet, amit majd a maratás után vágsz le. Ekkor már szépen le tudod csiszolni/reszelni, tényleges méretre.
Az, hogy a gyári lakkos mennyire drága, pedig relatív. Ha mindig (mégegyszer: mindig) jó minőséget akarsz, akkor ne fújkáld, hanem gyári lakkosat használj. Időt, energiát és pénzt spórolsz vele.
Persze, ha rám hallgatsz, azt csinálsz amit akarsz.
(#) janikukac válasza vicsys hozzászólására (») Júl 29, 2013 /

Tudom, hogy nem éri meg fújkálni. Különben ezt is fotoztam gyári lakkosra, onnan indult az egész probléma. Ugyan úgy csináltam, mint ahogy szoktam, de nem hívódott elő a rajzolat rendesen. Aztán fogtam, lemostam a lakkot, szétvágtam méretre, felpolíroztam, felvasaltam, marattam, stb....
(#) nagym6 hozzászólása Júl 29, 2013 /

Én fotózással - P20 - csinálom könnyedén problémamentesen, csak olvasgatom itt a sok szívást a más módszereknél. Egyáltalán nem bonyolult, csak egyszer kell kitapasztalni, utána semmi meglepetés nem érhet, mindig biztos.
(#) janikukac válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 29, 2013 /

Én egy flakon után sem tapasztaltam ki, na meg az a szag... Fejem mindig fájt utána.
(#) nagym6 válasza janikukac hozzászólására (») Júl 29, 2013 /

Mi volt a baj? Először előhívó töménységét kell belőni, utána a megvilágítási időt, és kész. Szag, szellőzhet a helység.
(#) kaqkk válasza janikukac hozzászólására (») Júl 29, 2013 /

Mostanában már többen vettek Szegeden előhívhatatlan gyári lakkos panelt ...Ezért jó a DRY azzal ha hibázol lemosod és újra fellaminálod .Ja és jóval olcsóbb is ..
(#) tomipap válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 29, 2013 /

Szerintem a gyari lakkosbol kimondottan a Bungard -al erdemes csak foglalkozni. RET-nel olyan 40%-al dragabb mint a sima. De van bakelit is ami joval olcsobb. Viszont igy nem kell dry folia vagy P20 es akkor mar nagyjabol ott is vagyunk. Nagyjabol. De az a 2-400Ft ha kell a jo nyak nem olyan veszes.
Következő: »»   942 / 1388
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem