Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Vag-com-hex interfész (kábel hibák)
Témaindító: illestibor, idő: Máj 20, 2008
Témakörök:
Sziasztok.Valaki tudna ajánlani megbízható helyet,ahonnan tudok hozatni kínai klón kábelt?Köszi
Köszi,de kicsit lemaradtam,és már visszavonták!
Sziasztok! A problémám kapcsán új lettem a fórumban, ennél fogva kiemelt tisztelettel kérem a segítségeteket. Anno vásároltam egy klón VCDS-8504-es kábelt, a mai napig tökéletesen is működött. Amikor is nem fértem a bőrömbe, mert az ismerősök körébe került egy 2010-es A4-es és egy 2010-es A6-os Audi, így megpróbáltam újabb programmal használni, a kábelt. A végeredmény a következő hibaüzenet lett: Port Státusz: OK, USB Könyvtár verziója: 03.01.19, USB meghajtó verziója: 02.06.01, Interface: Megtalálva!, Típus: Ross-Tech HEX-USB, Az USB meghajtót frissíteni kell. Sajnos ennek megfelelően, már a kábellel kapott magyar 8054 szoftverrel sem működik. MProg 3.0a-val, sajnos sikertelenül, több USB azonosító fájlal is próbálkoztam. Ha valaki leírná hogyan orvosolható a problémám, esetleg tudna ajánlani, küldeni, működő alkalmazás, amivel orvosolni tudom a hibát, azt nagyon megköszönöm! A belsejében, ha jól olvastam az alig látott feliratokat, a következő főbb alkatrészek vannak: FT232BL, ATMEGA162, GAL16V8D, ST8906, MCP2515, 2db 9241A. Előre is köszönök minden segítséget!
Sziasztok!
VCDS 11.11-es kábellel olyan problémám lenne, hogy használat közben, tehát ha mondjuk a motorvezérlőt vagy akármilyen más vezérlőt szeretnék diagnosztizálni. Belép a vezérlőbe és "lefagy" a program tehát nagyon lassan reagál akármire is és kis idő után kiírja, hogy túl sok kommunikációs hiba, majd kilép. Ezen tudnátok segíteni? köszi
Sziasztok!
Vásároltam én is egy 11.11-es vag-comot, az eladó adta is hozzá a vcds 11.11.0 szoftvert (kínai). Feltelepítettem, mindent pontról pontra, de a "ne használj a laptopon internetet" nem vettem komolyan. A kábelem, szoftverem viszont csak félig működik, kommunikál az autóval, kiírja a hibákat, és tudom törölni is. De az auto scan funkcio nem működik (mindig lefagy futtatásnál). Továbbá beenged az autó összes részéhez, viszont nem tudok módosítani semmit. pl egy a5-ös audit akartam programozni, kapcsolgatni a nappali menetfényét, amit könnyen meg is találtam a 09 central electronicba... betettem a pipát a megfelelő helyre és el is mentettem "coding accepted"-et kiírta, és mégsem csinálta meg.. Amikor visszalépek a pipa amit tettem nincs ott. egyszerűen nem értem mit csinálhatok rosszul, nagyon sokat tanulmányoztam német és angol forumokon a témát. Nem tudok másra gondolni, minthogy letilthattam/letilthatták valahogy a kábelem (neten keresztül)? Próbáltam más forrású szoftverrel is, de nem történt változás! Kérem a segítségeteket. Köszönöm
Udv mindenkinek!
Vasaroltam en is egy ijen hack Wag Com 11.11 es kabelt ,vcds programmal mukodtetem,ugyanis mar megelegeltem az egyik haver sirankozasat hogy az Audi A6 2008 as autojat tobszor is elhordozta a szervizbe a hiba a reszecske szuro volt,levettek a katalizatort kiegettek kijuggatak minden rendbe volt a haver ment vele 300-400 km -t es ujra elo jott ugyanaz a hiba jelenseg villog a bordon az izzittas es a motor, es nem tudja hasznalni az autot mer letilt ,vagyis a motor fordulatszama korlatozva van ,az elektronikaba es a pc vilagaban elege jartas vagyok es gondoltam probalunk egyet, ossze is kotottem megis talalta a hibat : (1 Fault Found 009263 - Diesel Particulate Filter (Bank 1) P242F - 001 - Restricted/Clogged - MIL ON majd ki toroltem , el is tunt a hiba kod villogas az auto bordjarol de par masodperc mulva vissza is jott, anelkul hogy begyujtottuk volna az autot vagy ijesmi, vagy az is lehet valahol kene menteni az egeszet mer hanem vissza dobja ??? biztosra nem tudom mer annyira nem vagyok tapasztalt ebben a programba , es ha ujra kerestetem a hibat,ujra meg is talalja es torli is de egybol jon is vissza. Valaki mar oldott meg ijen problemat a reszecskeszuro feloll,?? hogyan lehet azt kiiktatni vagy inaktiva tenni ,mer szerintem azer dobja vissza a hibat egybol mer erzekeli hogy a reszecskeszuro nem volt cserelve . Itt nallunk a kornyeken az a baj hogy nagyonn nullak az auto szerelok elektronika vagy programozas szinten es nem tudjak megoldani az ijen problemakat, a katalizatort elege kiegette meg megjuggata az egyik szerelo ,az eldugulni soha az eletbe nem fog,csak egyszeruen a szurot kene valahogy inaktiva tenni csak nem tudom hogy hogyan. Megkerlek benneteket segitsetek ki ha lehet elore is koszontem A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2013
sziasztok!valaki nemtudja véletlen,hogy a kkl vag-com 409.1 kábelhez mijen magyarverziós progitlehet használni,ami nemnyírjaki?
melyik a legutolso magyar nyelvu progi, amihez van jo tartalom? Fel tudja tenni valaki?
Sziasztok!
Egy barátomnak van egy ilyen vag 11.11 kábele. 1 hónapig jól működött, most ezt az üzenetet kapja "Ross tech usb interface not found" Újratelepítette a programot, de az se oldotta meg. Mi lehet a gond? Olvastam, hogy netre nem szabad felmenni ezekkel meg a magyar programmal se érdeme próbálkozni mert tönkreteheti. Egyébként van még valami ok ami miatt tönkremennek ezek?
Röviden: ha a hozzá adott szoftververzión kívül bármi mással próbálkozott, akkor abból lett a baj.
Köszi, akkor valszeg* ez lesz. Én is csodálkoztam rajta, hogy ilyen hamar vége lett..
A hozzászólás módosítva: Jún 18, 2013
Üdvözlök mindenkit!
Az lenne a kérdésem, hogy ebből a kábelből mit lehetnek kihozni? Most csak serial converter usb-nek ismeri fel a gép... Az előző kábelem egy vag com 607.3 volt, ami ugyancsak lefüstölt. Ezt kaptam helyette, de nem is foglalkoztam eddig vele, de most egyre jobban piszkálja a fantáziámat... A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2013
Mert szerintem ez csak egy sima "serial converter"...
Biztos nem itt van a helye ezért elnézést kérek, de nincs valakinek egy eladó vcds kábele, 11.11 vagy feletti az se baj ha magyar Az enyémet megrágta a kutya.
magyar nyelvű VCDS 11.11.3-at valaki fel tudná tölteni? Előre is Köszönöm!
Sziasztok!
Hozzá jutottam egy kisebb mennyiségű használt kábelhez, amiből egyet sikerült helyreállítani ennek csak forrasztási gondjai voltak ezt zölddel jelöltem. Van egy amit felismer a gép a led is világít rajta de az autót nem észleli ezt sárgával jelöltem. A többi autóra kötve világít de a gép nem látja őket, gondolom ezeket netcsatlakozás közben használhatták. És most jön a lényeg van köztük egy eredeti ross-tech gyártmányú a belsejében benne van hogy "Made in U.S.A" (ezt pirossal jelöltem), de sajnos ez semmit nem csinál a led sem világít és a gép sem látja. Azt szeretném megtudni hogy ezt nem lehetne valahogyan helyreállítani? A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2013
Szia.
El kell keseritselek az sem EREDETI. A 10.6 verzionál jelent meg ez a külsőre eredetinek látszo kütyü, csak sajna nagyon hamar tönkre megy. Ebben már a titkosito, védelmi , szerepet elláto SCT ic is benne van . Javitani kicsit körülményes.
Szia!
Hát ez szomorú. Köszönöm a felvilágosítást.
Sziasztok!
Tegnap a jó kábellel találtam két hibakódot az autómban. Ma újra leakartam futtatni egy automatikus hibakódolvasást hogy utána ki tudjam törölni, de amikor elér az abs-hez leállítja az olvasást és egy üzenet jelenik meg. Akárhányszor próbálkoztam mindig ugyan ezt írta ki. Találkozott már valaki ilyen problémával?
Szia.
Sajnos el van cseszve ez a kábeled is. Éppen tegnap válaszoltam valakinek aki privátban keresett meg. A lényeg az hogy az angol is figyeli a szériaszámot és pár mérés után azonositodik a turpisság és demo modba vállt. Nézd meg a regisztrálásnál . UNREGISTERED LESSZ.
Sziasztok. Pár órája olvasgatom a fórumot, de azt észrevételeztem hogy nem egyszerüek ezek a vag kinai kábelek. nekem is van egy, 11.2-es programmal használtam eddig egy 2009es Audi a4 b8 keretében. sajnos a minap kiírta nekem is hogy out of date és egyes funkcók olvasása és irása meg van akadályozva, hivatkozva arra hogy nem regisztrált verziót használok. olvastam pár oldallal elölrébb hogy létezik egy tört 11.2 verzió. esetleg ennek valaki nemtudná megadni az elérhetőségét?
egyébként van egy vag-tacho kábelem is nem lehet szórabírni, ha esetleg valakit érdekelne.
esetleg ha van frissebb tört verzió ami müködik a kábellel azt is nagyon megköszönném.
Én tettem fel a törtet.
A vag-tachoért cserébe 11.11-est csinálok a kábeledből, ha megfelel
természetesen megfelel, de mint privátban is irtam van egy apró akadály.
A legújabb VAG12.10.3-as kábelekbe NEC D79f8513a IC-t szerelnek a jó öreg Atmega helyett.
Erről az ic-ről semmi adatlapot nem találtam a neten, szerintem ez valami titkosított proci lehet,amit utólag nem lehet programozni. Tud erről valaki valami infót? Kép1 A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2013
Már az un. DX_VCDS-11.11-ben is ezt használják
|
Bejelentkezés
Hirdetés |