Fórum témák
» Több friss téma |
Hetvennégyben még nem volt ilyen FET. Próbáld meg tranzisztorméréses módszerrel azonosítani a lábait.
Bekötése, mint a BD 243-é, és npn tranyó a mérés szerint.
Könnyen lehet, hogy az is... Feltehetőleg olyan készülékből származik, amiben "Factory code" alapján azonosították az alkatrészeket. Ilyen volt a Sony is pl, ahol a végfokot számokkal jelölték és a szerviz 12000-ért cserélte (4000 volt a havi bér!). Visszarajzolva a környezetből kidelült, hogy valami sima TDA volt és működött is vele ugyanúgy.
Annak az esélye, hogy élő embert találsz, aki egy ~40 éves félvezetőről megmondja a paramétereit, nadjisten adatlapot ad hozzá, gyakorlatilag nulla.
Ha bele gondolsz az alkatresz listaba ,amit ide irtal ,akkor az egy 12V stab IC lehet. Egy nagyobb aramal terhelheto stabil tap alkatreszei. Probald meg , ugysem veszithetsz semit , ha ismeretlen akkor nem hasznalhatod fel sehova.
UI; pozitiv agon , ugy tudom a negativ megfeleloje 7512, rengeteg mindent bontotam es sokszor talalkoztam hogy ezekre a stab IC-ekre csak 4 jegyu szam volt irva, 7405, 7805, 7412,7812, pozitiv agon
Az alkatrész listából csak kiragadtam néhány ismertet. Ellenállásokból és kondikból volt kb. 200 db. Ezeket már elraktam. A stabilizátor érdekes, mert találtam még egy ilyet, csak ott a 7412 helyett 7418 szerepel. Mérésre(csővoltmérő) Ohm állásában úgy viselkedett, mint egy npn tranzisztor. Ha úgy kötöm be, mint egy stab. kockát, és elfüstöl, akkor teljesítmény tranyó.
74 kezdetűnek írva én még nem láttam stab-ot...
Úgy próbáld ki - hogy stabi-e - hogy a bemenetére nem a nyers feszültséget adod, hanem 5...10mA-re lekorlátozod az áramot (labortáppal, vagy megfelelő soros ellenelláson keresztül). És ha feltételezzük, hogy 18V-os a kocka, akkor legalább 20 V-ról kell indulni a bemenőfesszel. Aztán hiába növeled a bemenetet, a kimeneten maradnia kell a 18V-nak. A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2013
Majd délután utánanézek, és írok.
Szia! Talan csak azert nem latal mert nem bontotal oreg vackokat, , en rengeteget es az ilyen feliratu micsodak a tap trafo kornyeken voltak hutobordara szerelve. A 74 tarsa a negativon 75 volt , a 78 tarsa az 79 feliratal birt , de parosan csak olyan esetekben volt ahol a halotrafon 2 feszultseg kijovetel volt , 2X 15Vac, 2X20Vac stb. Ha jol emlekszem , altalaban azokal az ovalis vasmagu trafokal tarsultak , vagy orosz, vagy roman gyarmanyuak , de legalabis a tobbi alkatresz az volt a szedbontott kutyukben. Azokrol a rohadt nehez magnokrol, kazetas magnokrol, pickapokrol beszelek.
Megprobalok elokaparni valahonan rajzott vagy bontott ilyen szemetett.
"kijovetel" Az nem kijövetel, hanem "kivezetés". (Csak hogy adott esetben tudjuk miről beszélsz.)
Meg tudná mondani nekem valaki, hogy mi ez a bevágott tetejű ami?
![]() Egy multiméterben van, ami szakadásvizsgálatban folyton rövidzárat mér és ellenállást sem tud mérni. A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2013
Varisztornak látszik, és valószínű, hogy nyekk. Vedd ki, ha úgy sem mér, akkor más is megmakkant.
Nem lehet egy trimmelt kondenzátor? Túl szabályos a vágás.
Szikraköz.
A vágás telement valami kosszal, átvezet, mosd ki szesszel, olyan lesz mint új korában....
Én is szikraközre tippeltem volna, de még életemben nem látta ilyet, a kipucolást megpróbálom, köszi.
Sziasztok! Két jegyű kerámia kondi kódot hogy kéne értelmezni? van egy olyan amire az van írva hogy 10 meg egy másikra amire 15NPO van írva.
NP0 (NPnulla) a hőfoktényezője. (a nullás a legjobb hangolt körökben.)
Sziasztok. a képen látható alkatrészről szeretnék bővebb információkat.
K9630 Milyen tranzisztor és mivel lehet helyettesíteni? Ennyit találtam rólla... Választ,segítséget előre is köszönöm!
Sziasztok!
Van egy 2 AA elemes/akkus szerkezetem, ami 3V-ból 5V-ot állít elő. A vezérlő IC, vagy opamp típusa: CD1XA . Ez tuti szépen látszik. Adatlapot keresnék róla, hogy hány V-ig kaphat tápot. Ilyen a tokozása: Bővebben: Link, ezt az oldalt találtam, de semmi link adatlapra: Bővebben: Link. 3V-ot kap normális üzemben, én viszont 3.7V-os Lithium-ion akksiról szeretném üzemeltetni, aminek a töltési végfeszültsége 4.2V. Ez már 140%-kal több, lehet, hogy tönkretenné az IC-t. Adatlap segítségével kiderülne gyorsan. Köszönöm a segítséget!
Mivel tudom helyettesíteni a BF191-es tranzisztort?
Többlet az "csak" 40%... Szerintem ki kell, hogy bírja, nemigazán van ma olyan félvezető, ami legalább 5..6 V-ot ki ne bírna. A lényeg a kimenetről levett teljesítmény, ezt nem szabad túllépni, de 4,2V-nál - ugyanúgy 5V kimenetet figyelembe véve - a kapcsoló eszköz kedvezőbb helyzetben lesz, mert kisebb kitöltési tényezővel működik.
Nekem van két alkatrészem de nem tudom hogy mire jok.
![]() A hozzászólás módosítva: Aug 9, 2013
Az első kettő annyira "jó minőségű", hogy ebből kitalálni nem lehet. A harmadik képen valami autóstöltő, vagy elosztó lehet.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |