Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Arra kérdésemre, hogy az autoroute ne csináljon közvetlen lábbekötéseket a felső oldalon, és hogy minimális felőoldali vezetékezést csináljon, nincs megoldás?
Helló Gulasoft.
Elnézést, hogy kezdő létemre beleszólók, de nekem is aki tudott segített. Én ezt úgy csináltam, hogy az autórouter-nél csak az alsót engedélyeztem (top N/A), elindítottam. Mindent megcsinált az alsó oldalon, kivéve amit nem tudott. (nekem 3 bekötés) Ekkor engedélyeztem a felső réteget, autóroute és csak azt a 3-t tervezte a felsőre. A pár hozzászólással fentebb lévő nyákomon meg is nézheted az eredményt. Ha butaságot mondtam volna elnézést.
Nem butaság, Én is csináltam így, csak gondoltam valami beállítással el lehet ezt érni.
A másik gond meg az, hogy ilyenkor közvetlenül a lábra köti, ami egy csatlakozó esetén kivitelezhetetlen házi megoldással, mert ahhoz furatgalvanizálni kéne.
Üdv mindenkinek
Gond gond hátán. Elkészültem a nyáktervvel, megpróbáltam Gerbert késziteni a gyártáshoz. Vagy 5 féle leírás alapján, de ellenörzéskor a GCprevue mindig hibásnak mondja a fúró file-t. Munka közben az egyik libraryban átméreteztem a pad és a furat átmérőt (0.8mm-re) Szerintem ezt reklamálja mert a fúrólistájában ez az érték nem szerepel (ott minden millben van). Csatoltam a hibaüzenetet. Most mit tegyek. Számoljam át a 0.8mm-t mill-be?
Hello mindenki.
Amennyire megnyugtató lehet a mások álltal készített nyák gyártási dokumentációjában is a fúrófilet reklamálja a GC. Lehet hogy a GC prevue nem szeret valamit? TUd valaki más programot, hogy leellnőrizhessem a gyártási file-at?
Sziastok!
Engemet egy olyan érdekelne hogy honnan tudom megszerezni ingyen az Eagle-höz a Power tools csomagot!Ugyanis abban van egy olyan progi amivel képeket be tudok vinni a programba és nem kell vele t*köljek! Előre is köszönöm!
Bocsi, de soha nem készítettem még gerbert...
![]() ![]()
Helló Frankye.
Semmi gond, eddigi segítségedet is nagyon köszönöm. Tudod negyven felett már minden ajándék!
Köszönöm, utánnanézek.
Más. Valahol olvastam, hogy az EAGLE hoz valaki az Electra autoroutert használta. Tud valaki valamit erről? Köszi
Hello!
Electrocad honlapján megtalálod az Eagle-->Továbbiak résznél.
Helló Mindenkinek.
Az Electra beolvassa a az Eagle dsn file-t, de autorout-nál megáll kb 20 %-n. Tudja valaki hogy miért? Köszi
Nekem el sem indul, valami invalid paraméterekkel, és alul ezt írja:
Unknown Command bus diagonal Invalid Rule fanout 5 Invalid Rule route 20 Invalid Rule clean 2 Invalid Rule route 25 16 Invalid Rule clean 2 Invalid Rule filter 5 Invalid Rule recorner diagonal status_file
Sziasztok!
Elárulnátok, h a Copper Pouring, vagyis a rézfelületkitöltésnél ( Polygon parancs ) hol kell beállítani a huzaloktól való távolságot? köszönöm!
Board nézetben, tools/drc és ott a clerance fülön
Hello!
Ha már van polygon, akkor Change ikon abban Isolate, kiválszt távolság, majd klikk a polygonra.
Helló gulasoft
Nekem sikerült a tervezés, Ezt kell csinálni Eagle-board (gumivezetékkel)- ULP, PCB_to_DSN- Név.dsn mentése bárhova, DRU az Eagle/DRU/ default.dru majd feljön a Electra beállitásai (beállit, alsó, felső stb). OK. Elkészült a név.dsn. Név.dsn másolása Electra/eagle/név.dsn Electra indítása Megnyitás-electra/eagle/név.dsn Autoroute. Import-script-név.scr Visszatöltés: Eagle-boadr (megnyitva gumivezetékekkel) File/Script-megnyitni az electra/eagle/név.scr Kész. Remélem neked is sikerül.
Szrintem az a baj, hogy nem vette át a beállításokat a PCB_to_DNS és ott nem is állítgattam semmit
Hello!
Köszi a gyors választ a Polygon prob.-ra. Különben miért használtok az Eagle-ben Electra autorutert?
Hello!
Az electra más elven huzaloz, "szebben" dolgozik.
Na sikerült huzalozni az electrával de 2 probléma még van.
1:nem igazán tudom itt sem beállítani, hogy már ha csak vért pisilt akkor csináljon top réteget, de ott se kösse az alkatrészlábhoz a vezetéket, hanem csináljon neki kis átkötési forszemet. 2:demó verzióm van, amiben nem engedi menteni az elkészült cuccost. Honnan lehet letölteni a rendes verziót (akár privátba küld ha nem publikus) Idézet: „2:demó verzióm van, amiben nem engedi menteni az elkészült cuccost. Honnan lehet letölteni a rendes verziót (akár privátba küld ha nem publikus)” Ez ugye nem azt akarja takarni, hogy egy feltört szoftvert akarsz?! ![]() A HE fórum nem támogatja az illegális szoftverhasználatot! :nezze: :banplz:
Egyet áruljatok még el, akár az eagle-ban akár az electrában hogy mondom meg, hogy top oldalt ne kösse közvetlen alkatrészlábhoz, hanem készítsen kis kivezetést a bottom-on és onnan indítsa a top routingot (ami majd persze légvezeték lesz)
Helló gulasoft
Valahol ezt olvastam: Eagle. Húzod a vezetősávot (signál-gumi vezeték majd kézi route) (routolsz), ballal kattintol, így tesz be egy törést. Felmászol a képernyő felső részére, és átváltol TOP rétegre. Így le fog tenni egy alapméretű VIA-t és a felső rétegen fogsz tovább routolni. Az átkötés végénél ugyanez csak Bottom rétegre váltol.
Ezt a részét ismerem most is így csinálom, de ezt automatikusan egyik sem tudja?
Uraim!
Nagyon csúnyán elkanyarodtunk a topic témájától! Tessék tudomásul venni, hogy a HE fórum nem enged reklámozni semmilyen illegális tevékenységet sem, így a szotverlopást sem! A vitákat pedig kéretik olyan topicban intézni, ami erre való, vagy privát üzenetekben. Köszönöm. (Az OFF-topic bejegyzéseket töröltem.)
Sziasztok!
Graetz kockát nektek tartalmaz az eagle? Végignéztem már vagy 5x, de az istennek sem találok, akárhogy szűröm a keresőt... A B80C800 típusút szeretném betenni a kapcs. rajzba, de még hasonlót sem láttam. |
Bejelentkezés
Hirdetés |