Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Előfeszültségelőállítás szempontjából az a 15 Ohm ebben a kapcsolásban szinte elhanyagolható... Ha voltmérőt akarsz használni, tegyél inkább 10 Ohmot, azon ugye 10mA-enként esik 100mV...
A képen látható trafó alkalmas csöves erősítőhöz? A fűtések rendben, de a két 220 V 50 mA anód elég valamihez ? Például egy EL84 SE-hez ?
Ha a trafó terhelhetősége is megfelelő, akkor (diódás egyenirányítással) igen.
Ahogy én láttam eddig, 48mA-re kell állítani a nyugalmit EL84-nél SE módban.
Így egy blokkot ki kéne tudnia szolgálnia, kb. 280V anódfesz mellett, amit ez a trafó - remélhetőleg tud majd. No igen, 2-őt is. A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2013
Elvileg jó akkor egy sztereo EL84 SE-hez?
Szerintem miért ne?
Az egyenirányítást , akkor a két külön oldalnak, külön kell megoldani diódákkal. Jól gondolom ?
Szerintem jól gondolod, nem sokkal több alkatrész és elvileg jobb elválasztás a két oldal közt.
2 híd, 2 szűrőkör.
Köszönöm szépen.
Elvileg jó, amúgy sem kell azokat a csöveket a plafonig kihajtani. 120W összteljesítmény azért elkél még egy ilyen "kis" SE -nél is.
Én összekötném, így is remekül el lehet választani a két oldalt egymástól, ráadásul a két oldal ugyanazt fogja kapni, kevesebb az esély arra is, hogy a két oldal feszültségei eltérnek egymástól. Persze ettől ez még nem 100% -os módszer.
Egy variálható kapcsolás:
A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2013
Nem biztos, hogy megmarad ez trafó. De jó tudni mihez lehetne használni. Köszi szépen.
Sajnos a 10-es pont közös, tehát két híddal nem lehet operálni
Egyszerű hagyományos (talán gitár) erősítő... De a Line outot kimtéerről levenni... Szükségmegoldás... De tetszik a Standby kapcsoló!
A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2013
Ez az én figyelmemet is elkerülte, de nem olyan nagy baj, ha szimmetrikus.
Annyira nem érzékeny ez a bemenet, csak majdnem. Ahhoz még kéne egy fél trióda. Ez a trióda/pentóda kapcsoló sohasem tetszett, nem csak azért, mert felesleges.
Eredetileg csöves egyenirányítás volt a trafón. Így viszont kevés az 50 mA nem ?
Bizonyára a minősége oly annyira magas, hogy a trafóról is még kiváló...hájfáj
Szét kell szedni azt a közös pontot, ha minden kivezetés szakad...
Impregnált, be van öntve egy dobozba. Annyit nem ér nekem.
Ez bajnok lenne, ha még egy lenne!
Nincsen?
Hát, ahonnan szereztem még van egy . De nem biztos hogy meg tudom szerezni.
Háát... Ez csodaszép! Előerősítőbe, RIAA-ba vagy hibrid DAC-ba kiváló lenne, a tökéletesen árnyékolt felépítésének köszönhetően... Bár 230V-ról táplálva kissé nagyobb lesz a szórása...
Heyho!
Van valakinek kapcsolási rajza GU50PP-hez, akár 4 csővel, ahol ~80-150W körüli kimenő terljesitményre lehet számitani, illetve a végfok meghajtására csak 2 csövet használ? (legjobb lenne ha 6H8C lenne az egyik... ) Előre is köszi!
Szia! A Rádiótechnika Évkönyve 2013 egyok cikke egy ilyen kapcsolást közöl. 4 db GU50 a vége. A fázisfordító ECC82. Valószínű jó lesz helyette a 6H8C. Komoly trafók kellenek hozzá és a tápegység se kezdőknek való a 800 V- os anódfeszültséggel.
Szia!
Ekkora teljesítményre mindenképpen parallel push-pull erősítőt kellene építened. A Cirok Laci által megépített meghajtás apró változtatásokkal szerintem megfelelne hozzá. Bővebben: Link. Idézet: „Rádiótechnika Évkönyve 2013 egyok cikke egy ilyen kapcsolást közöl. 4 db GU50 a vége.” Lehet erről többet tudni , esetleg nincs meg valakinek kép formátumban , kiváncsi lennék rá hogy csak elvi dolog vagy valami gyakorlati megvalósítás mivoltát takarja a cikk?
Lehet többet tudni, Plachtovics György publikálta, megépített kapcsolás. Embertelen teljesítményre...
Egy hibrid kapcsolás, eleje mindenféle tranyó. Jó sok anyag megy bele, tápba, mindenhova. Számomra nem lenne értelme egy ekkora erősítőben csövekkel erőlködni. A hozzászólás módosítva: Aug 13, 2013
Sziasztok!
Készítettem egy kimenő trafót EL84 SE-hez. Remekül működik, meg is lepődtem rajta, hogy sikerült Igazából most csak tanácsot szeretnék kérni, hogy hogyan lenne célszerű a sasszén elrendezni a trafókat és a csöveket, hogy emiatt ne gerjedjen? Gitárerősítőről van szó, 2 előfok csővel egy 1 végcsővel(2*ecc83,1*el84) |
Bejelentkezés
Hirdetés |