Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kaputelefon
 
Témaindító: Pere, idő: Jan 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   12 / 34
(#) mps válasza klaczy hozzászólására (») Ápr 4, 2013 /
 
Csak a készülék típusát kell megnézni. De ha teszel fel egy képet a kültériről akkor jobban tudunk segíteni. (Bár ha pl. a Codefon van feltéve, annál van olyan, hogy azonos külső más belsőt takar, ezért kellene a lakáskészüléket megnézni a szomszédnál.)
(#) klaczy válasza mps hozzászólására (») Ápr 4, 2013 /
 
Köszönöm, csinálok képet és felrakom!
(#) papus51 hozzászólása Ápr 4, 2013 /
 
Tudna valaki segíteni DP 03 kaputelefon kapcsolási rajzzal?
(#) klaczy válasza mps hozzászólására (») Ápr 5, 2013 /
 
A kültéri egység :
(#) Gabóca08 válasza klaczy hozzászólására (») Ápr 5, 2013 / 1
 
Szia!

Ez "Kate" társasházi telefon. Ez a beltéri.
(#) mps válasza klaczy hozzászólására (») Ápr 5, 2013 / 1
 
Kiegészítve Gabóca08-at: ha nem tetszik a tesla mehet rá az Aquincum , és a Fermax is. Fermaxxal vigyázz mert több féle készült, neked az Mkt kompatibilis kell. A Codefon is gyárt Mkt-hoz, de nagyon halk! Ha esetleg egy boltban ráakarnak beszélni a Legrandra, ne hagyd magad, át kell alakítani és az is halk!
(#) klaczy válasza mps hozzászólására (») Ápr 5, 2013 /
 
Köszönöm szépen mindkettőnknek! Már csak az a kérdés, hogy a falból kijövő 3 vezetéket hogyan kell majd bekötni. Kettő egyforma szürke, a harmadik kék. Gondolom a kék lesz a kapunyitás a másik kettő pedig a beszéd?
(#) mps válasza klaczy hozzászólására (») Ápr 5, 2013 / 1
 
No, ezt lesz nehéz látatlanban
Itt még azt meg kell tudni, hogy az ajtótól a csengést a kaputelefon tudja e. Ezt még nézd meg több szomszédnál! (Tudom új lakó, de egyszer meg kell ismerni a többieket, ha pedig ezért megharagszik akkor meg is érdemli Te meg kerüld el ezután.) Ha tudja a kaputelefon akkor a következő a dolgod a két szürkét bekötöd a K-L vagy 3-6 kapcsokba. Kipróbálod, ha jó, mázlid van Akkor a kék megy az A-ra. Ha a kaputelefon nem csenget csak felvett beszélővel akkor a két szürkét megcseréled.
Ha ez így nem jön be akkor nyomott ajtócsengő mellett K(6) és az A között megkeresed melyik vezeték párossal szól, letett beszélő mellett. A harmadik ér megy az L(3) ba. Ezután kipróbálod, ha furán viselkedik megcseréled a K-A párost.
A Tesla több panellal készült van amelyiken a régi jelölést írják a kapcsokra, azok a számok, az ajtócsengő ott is az "A".
(#) anonym hozzászólása Ápr 22, 2013 /
 
Üdv. Mindenkinek!
33 lakásos lépcsőházba nem rég LaskoMex Digitális kaputelefon rendszer CD2501 lett kiépítve
LaskoMex LM-8 lakas_készülékekkel.
A már meglevő gerinc hálózat (három vezetékes: vonal+, vonal- és ajtó csengő) is újra lett cserélve.

Furcsa jelenséget észleltem; egyrészt ha a külső kezelő panelről valamely lakásba becsengetnek, nálam is megszólal a csengetés (random módon, egyértelmű következtetés nem vonható le), nem azzal a jellel, mely akkor szólal meg, ha hozzám csengetnek.
Ha "szabályos" becsengetés történik, az szaggatott határozott jel, ez a hamis pedig valamivel halkabb, folyamatos jel (minha az ajtó csengőt nyomnák, de attól halkabb, ám jól hallható, és nem áll senki az ajtónál).
Ilyenkor valamelyik lakóhoz csengetnek a külső kezelő panelről.
Ez a zavaró jel teljesen rendszertelenűl jelenik meg, van hogy napokig sem, van, hogy kétszer is egy nap.

A másik számomra érthetetlen jelenség most, a jó idő beálltával jelentkezett.
A külső kezelő panelen az érintő kapcsolók jól működnek amíg a nap nem süt rá az egységre.
A délutáni órákban (nyugatról éri a nap az egységet, kb. fél öt, fél hat körüli időben) nagyon esetlegessé válik a billenytyűzet működése.

Ez nem volt míg rosszabb időjárás volt, most a gyönyörű tavaszi időjárás sorá jelentkezett a probléma.

Ha valakinek van tapasztalata a fenti két jelenséggel kapcsolatban, kérem segítsen.
Egyébként a beszélgetés oda-vissza teljesen jó, a kapu nyitás is jól működik.
(#) SzAndras00 válasza anonym hozzászólására (») Ápr 22, 2013 / 1
 
Szia, gondolom még garanciás a rendszer, ne barkácsoljatok, vissza kell hívni a szakit. Ha nem megy, az Arday a forgalmazó, esetleg ott kell érdeklődni.
András
(#) anonym válasza SzAndras00 hozzászólására (») Ápr 22, 2013 /
 
Köszönöm a hozzászólásodat.
Igen, természetesen még garanciális a rendszer, nyilván barkácsolni nem fogunk.
(#) anonym hozzászólása Ápr 23, 2013 /
 
Üdv. Mindenkinek!
Még az előző hozzászólásom szeretném kiegészíteni egy kérdéssel azok felé, akik nálam jártasabbak ebben a témában, kérem segítsenek.
Hozzászólásomból kimaradt, hogy két beltéri készüléket igényeltem; a szokványos bejárati ajtós készüléken túl egy másikat egy távolabbi zajos helyiségbe (ez a konyha, páraelszívó, rádió használattól nem hallani az előző készülék csengetését.)

A LaskoMex Digitális kaputelefon rendszer CD2501 hivatalos leírása szerint a központra lakásonként 2 db beltéri készülék csatlakoztatható (három már nem).

Az a problémám, hogy ha mindkét készüléket bekötjük, akkor gerjedés lép fel, melyet nem lehet megszüntetni (a szerelőnek sem sikerűlt) a beltéri egységen levő potencióméterrel.
Külön-külön mindkét készülék beállítható.
(#) banger hozzászólása Máj 26, 2013 /
 
Sziasztok!

Ma letelepítettem egy DP 1020-as két beltéri egységgel rendelkező kaputelefont egy ismerősnél, de beüzemelés után nem működik rendesen. A hibajelenség a következő: Az egyik beltéri egység rendesen üzemel (kagyló lent hangosan csenget, kagyló fent halkan csenget), míg a másik (a rossz) pont fordítva teszi (kagyló lent halkan csenget, kagyló fent hangosan csenget).

Szerintetek mi okozhatja a problémát?

Válaszaitokat előre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2013
(#) riskop hozzászólása Máj 28, 2013 /
 
Sziasztok!

Társasházunkban egy elvox kaputelefon rendszer üzemel, aminek a beléptető
panelje a társasház ajtajánál van. Ezt szeretnénk kibővíteni úgy, hogy a
kertkapunál *IS* legyen kaputábla. A jelenlegi rendszerben két ér megy minden lakáshoz, kódos nyitás nincs, csak felcsöngetés, beszéd, és fentről kapunyitás. Két céget megkérdeztem, és teljes cserét javasoltak (két új digitális központ, 12 új lakáskészülék) kb 200e ft. értékben.

Kérdésem az, hogy valóban ki kell mindent cserélni? Esetleg tudtok ajánlani szakit akit érdemes megkérdeznem ilyenről?

Köszönöm!
(#) Harlem hozzászólása Jún 14, 2013 /
 
Sziasztok!

Én is segítségre szorulok. Vettem egy Golmar 4210/AL típusú társasházi szettet. Tegnap (még csak a lakásban 1 készülékkel) tesztelés miatt összekötöttem a készüléket. Elvileg mindent úgy csináltam, ahogy a rajzon szerepel és mégsem működik rendesen. A kültéri világít. A beltérin ha felemelem a készüléket, akkor a kültérin hallani egy kattanó hangot. Tehát veszi az adást. De a csengetésre nem reagál és hangot sem hallani sehol.
Kérdésem:
Gondolom, hogy nem kell 5 szál abban az esetben ha nincs elektromos zár és csak beszélgetésre és felcsengetésre akarjuk használni. 1 kpus rendszer tehát SEMMI extra. Gondolom ebben az esetben elég lenne a CP/ind és a"-" bekötése, ami két vezeték.


Bekötési rajz 9. oldalon
(#) mps válasza Harlem hozzászólására (») Jún 14, 2013 /
 
Szia! Ugyan ezt a konkrét kaputelefont nem ismerem, de ha van 5 vezeték akkor abból legfeljebb egy lesz a záré. Próbáld csak ki mindet bekötve.
(#) Harlem hozzászólása Jún 14, 2013 /
 
Először úgy próbáltam, mivel gondolom a ,,P,, tartozik a zárhoz.
(#) mps válasza Harlem hozzászólására (») Jún 14, 2013 /
 
Az előbb nem vettem észre a rajzot, hiába még csak most iszom a kávét
Valóban azt kihagyhatod. Ha úgy sem megy és a bekötés az biztosan jó, vidd vissza a boltba.
(#) Harlem hozzászólása Jún 14, 2013 /
 
Ezt akartam elkerülni, mert Pesten lakok és Pápáról rendeltem.

Még valami. A rajzon két típusú bekötés van. Becsengetős hívás és elektronikus hívás? Mi a különbség a kettő között és honnan tudom, hogy nekem melyik kell? Hozzá teszem, hogy mind a két verziót próbáltam.
A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2013
(#) klaczy válasza mps hozzászólására (») Jún 14, 2013 /
 
Végre volt időm és bekötöttem a készüléket. Teslát vettem. Minden működik,illetve majdnem. Haljuk egymást fent is lent is, az ajtót is nyitja, de ha lent a kóddal nyitom az ajtót fent nem ad semmilyen jelzést a készülék. Ez így normális vagy van valamilyen mód ennnek aktivizálására?
(#) mps válasza klaczy hozzászólására (») Jún 14, 2013 / 1
 
Ha jól emlékszem ez így jó ennél a kütyünél.
(#) Honda130 hozzászólása Júl 25, 2013 /
 
Sziasztok!
Már kb. egy éve észrevettem, hogy a panelházi lakásom kaputelefonja nagyon halkan csörög és a kapunál beszélő vendég hangját is alig hallom a kagylóban. Nem értem hogy mi lehet vele. Vezetékeket megnéztem, azok szerintem épek. A lakásból beszélő személy hangja lent a kapunál tiszta és hangos.
Aquincum V21-es típusú készülék van felszerelve a lakásban, kb. 6 éve tetettem fel teljesen újat, mert a régi rettenetesen csúnya volt és a lakás vételekor azonnal a kukába dobtam.

Légyszi segítsetek!

Köszönöm!
(#) rockersrac hozzászólása Aug 15, 2013 /
 
Olyan kérdésem lenne, hogy hogyan lehet ezeket a régi panelházban lévő kaputelefonokat ,,működésre bírni"? Mármint nekünk ahova most költözünk majd lakás ott van, és működik is(ahol most lakunk ott is van, csak épp nem működik, mert kikötötte valaki, én meg nem fogok vele bíbelődni, lévén hogy úgyis költözünk hamarosan) Szóval a helyzet az, hogy nagy nehezen megtaláltuk a leendő lakásunkhoz valót, de a készülék nem igazán akar működni sajnos. Csengetni csenget, de egyéb más hajlandóságot nem csinál. Szóval nincs vonal, hiába veszem fel a készüléket. Egyáltalán mit kell csinálni? Mármint hogy csak felveszem, és elvileg van vonal, vagy kell valamit nyomni esetleg? A készülékbe 3 szál drót jön be, abból kettő össze van tekerve, és egy sorkapocsba vannak kötve. Tesla MKT-LC készülékről van szó. Képeket is csatolok majd a sajátról. A kültéri készülék belvilágáról is majd csatolok képeket...
A hozzászólás módosítva: Aug 15, 2013
(#) mps válasza Honda130 hozzászólására (») Aug 15, 2013 /
 
Első körben kérdezd meg a szomszédokat, hogy náluk is halk e. Ha igen szólni kell a közös képviselőnek. Ha nem, van a készülékben 2 47µF elko sorba kötve, azokat ellenőrizd.
A hozzászólás módosítva: Aug 15, 2013
(#) mps válasza rockersrac hozzászólására (») Aug 15, 2013 /
 
Milyen kaputelefonról és kültériről van szó?
(#) rockersrac válasza mps hozzászólására (») Aug 15, 2013 /
 
Idézet:
„Milyen kaputelefonról és kültériről van szó?”
Tesla MKT-LC készülékről van szó, és Hiteka Tesla kültéri egység van hozzá.
(#) mps válasza rockersrac hozzászólására (») Aug 15, 2013 /
 
Bocsi! Valahogy a beltéri tipusán átsiklottam!
Itt van egy rajz: Bővebben: Link a bekötésről, és a készülék belsejéről. Ugyan a gyári állapotban kicsit bonyolultabb, de vissza vezethető ide, a többi kapcsoló és csatlakozás egyéb alkalmazáshoz kellett. A nyitásnak lehet még két variációja, a rajzhoz képest (ott a vonalat zárja rövidre a gomb, ezt az 1-6 sorkapocs összekötésével lehet elérni), az eredeti beközés szerint az 1-es kapocsra egy külön vezeték megy fel, itt nincs áthidalás, egy másik verzió szerint a csengőgombtól van behozva egy vezeték, az megy az 1-re, ha ez a fajta nyitás van mielőtt nyitod a kaput vedd el a füledtől, roppant kellemetlen tud lenni mikor bele visít az ajtócsengő
A működése röviden: ha lent megnyomja valaki a lakás hívógombját akkor cseng a kütyü, ha felveszed beszélhetsz, ha megnyomod a kapunyitó gombot kinyitja a kaput. Mindez alatt a kapunál nyomva kell tartani a gombot!
Tárcsahang és hasonlók nincsenek.
(#) Bradley001 hozzászólása Szept 12, 2013 /
 
Sziasztok!

Lakásfelújítás közben lecseréltük a kaputelefonunkat is, egy kicsit modernebb kinézetűre. a régi az egy Tesla MKT-LC (legalább is képek alapján ennek azonosítottam be). Az új az egy Tesla elegant 4FP 211 07 típusú. A problám az lenne, hogy minden működik rajta (hallom amit beszélnek, engem is hallanak, ajtót nyitja), kivéve, hogy nem tudnak rajta felcsengetni, mivel nem lehet hallani. Ha a fülemhez teszem a kagylót , akkor nagyon halkan hallom hogy cseng. Valaki tudna segíteni, hogy mi lehet a gond? Elektronikához analfabéta vagyok, de hátha tud valaki segíteni nekem.
Segítségeteket előre is köszönöm!
(#) mps válasza Bradley001 hozzászólására (») Szept 12, 2013 /
 
Nem találok most erről a típusról semmi részletes leírást, de emlékeim szerint ez 4+1 rendszerű, míg az mkt 1+1-es. Ha igen akkor alaposan át kell kötni az egész készüléket. Ha nem értesz hozzá, nehéz lesz, de próbáljuk meg. Tegyél fel közeli, éles képet a panel mind két oldaláról.
(#) rockersrac válasza mps hozzászólására (») Szept 13, 2013 /
 
Azóta nem foglalkoztam nagyon a dologgal, mert költözködtünk. A lényeg, hogy a két lakásban lévő kaputelefon ki lesz cserélve egymással.(típusra azonosak, csak színre és állapotra nem) Azt viszont nem igazán értem, hogy miért jön fel 3 szál vezeték, ha abból 2 össze van kötve?
Következő: »»   12 / 34
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem