Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kaputelefon
 
Témaindító: Pere, idő: Jan 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   13 / 34
(#) mps válasza rockersrac hozzászólására (») Szept 13, 2013 /
 
Ezt így most én sem Melyik kettőre gondolsz?
(#) Bradley001 válasza mps hozzászólására (») Szept 13, 2013 /
 
Szia!

Itt vannak képek a régi és az új telefonról is.
(#) mps válasza Bradley001 hozzászólására (») Szept 13, 2013 /
 
Szia!
A bekarikázott alkatrésszel párhuzamosan kellene kötni egy 470nF-1µF kondit.
Jav.: Nem párhuzamosan, hanem helyette.
A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2013
(#) rockersrac válasza mps hozzászólására (») Szept 13, 2013 /
 
Ezt látod nem tudom, azt tudom hogy a 3 szálból(a középső meg az egyik szélső) kettő össze van kötve... Majd megnézem a napokban(még talán ma) hogy ha külön választom a két vezetéket, akkor mit reagál a rendszer rá!
(#) anti993 hozzászólása Szept 14, 2013 /
 
Helló!
Segítséget szeretnék kérni!!!
Codefon kaputelefon rendszert telepítettünk a tegnapi nap folyamán és a beüzemelésnél a központi panel az első bekapcsolásnál elfüstölt. A hálózatban sehol sem volt zárlat a tápfesz 13,5 V. A kérdésem az lenne, hogy ezek a központi egységek mennyire megbízhatóak lehetett a panelon gyárilag zárlat?Vagy mi okozza ezt a hibajelenséget még?
Segítségeteket előre is köszönöm!!!
(#) mps válasza anti993 hozzászólására (») Szept 14, 2013 / 1
 
Szia! Én kb. 120db-ot raktam fel, nem volt köztük rossz. Ismerős szerelőktől sem hallottam ilyet.
Valami biztosan el lett kötve, esetleg olyan is elő fordul, hogy felszerelnek ügyes lakók 230-as bimbamvillanycsengőt' ha a régi hálózat lett használva ez is gond lehet.
Melyik része füstölt?
Amúgy ha a hálózaton zárlat van, azt csak spontán jelzi egy "Err" kiírással.
(#) anti993 válasza mps hozzászólására (») Szept 14, 2013 /
 
Helló!A táptól indul a feketeség a 4 dióda közül az egyik füstölt meg!Bekapcsolásnál a zár nyitott volna meg a házakba mindbe fölcsengetett és utána füst.Az lehet hogy a lakók oldaláról jött vissza feszültség mert a csengők a lakásoknál ugyanarról a trafóról mennek mint a kaputelefon és a készülék cserénél az egyik helyen tudtunk csengetni. Akkor lehet az hogy az élesedés után onnan kapott 230-at?
(#) mps válasza anti993 hozzászólására (») Szept 14, 2013 /
 
Ezt látatlanban nem tudnám megmondani. Ha vissza jött a trafó egyik éga a vonalon akkor bizony csinálhat gondot. Elég alaposan át kell nézni a rendszert, a legjobb persze az új vezetékezés.
(#) Bradley001 válasza mps hozzászólására (») Szept 14, 2013 /
 
Köszi, kipróbálom
(#) derdani hozzászólása Szept 19, 2013 /
 
Sziasztok!

Ne haragudjatok, nem olvastam végig mind a 13 oldalt, pedig lehet, hogy rájöttem volna a megoldásra... A helyzet a következő:
2 vezetékes rendszerű kaputelefonunk van a társasházban, a kapunál levő egység külön nyomógombos, nem kódos.
A topic létrehozójához hasonlóan én sem szeretném elővenni a kulcsot, amikor bemegyek a lépcsőházba, viszont nem akarok távirányítót sem használni. Az elképzelésem, hogy a saját lakásomba való morze-kód felcsengetésével szeretném kinyitni a lenti ajtót automatikusan. A morze kódot értsd pl. - . . (egy hosszú, két rövid). A kódolással nincs bajom, PLC-vel megoldom. Viszont nem vagyok tisztában a 2 vezetékes rendszer működésével. Alapból jön a tápfeszültség, és mi jön csengetéskor? Ha én nézem a tápfeszt PLC-vel, hogy jelenik meg a lenti gombnyomás fent?
Ha ezt tudnám, akkor már csak programozgatás kérdése lenne, hogy a PLC "felvegye" a kagylót és "megnyomja" a nyitó gombot (a nyitó gomb lerakott kagyló mellett nem működik, próbáltam).

Köszi a segítséget előre is!
(#) mps válasza derdani hozzászólására (») Szept 19, 2013 /
 
Szia! Ha nem diódás, tehát a dombot a beszéd alatt is nyomni kell, akkor egy sima hangfrekis jel megy fel. Ha a vonal egyenáramúlag zárt akkor lehet beszélni, ha az ellenállás lecsökken 50-60Ohm alá, akkor nyit. De ez már valóban le volt írva. Sőt raktam fel régebben rajzot is miként lehet figyelni a csengetést.
(#) bijo hozzászólása Okt 3, 2013 /
 
Üdvözlök mindenkit!
Amihez kérem a segítségeteket: Hogyan lehet az IQ-120M típusú digitális kaputelefonon a zár nyitvatartási idejét módosítani?
(#) Hlacso hozzászólása Okt 9, 2013 /
 
Hello!

Egy nagyon kezdő kérdésem lenne.
A következő kaputelefont szeretném összerakni: Bővebben: Link
A kültéri egység és a telefonok összekötését értem, egyértelmű.
Az üzlet ajtajában, ahova be kellene szerelni, elektromosan nyitható ajtó van. Megtaláltam a kábel végpontját is, ami az ajtó zárához tartozik.
Ha jól tudom, ezek a zárak 8-12V-ot igényelnek. A kérdés az, hogy a mellékelt útmutatóban a zár körében lévő csatlakozó pontosan mi szeretne lenni.
Az én értelmezésemben ott is szükségem lenne egy 12V-os adapterre, és ezt kellene a körbe beilleszteni. Vagy teljesen hülyeséget írtam?
Mi az a kábel méret, ami ideális a zár bekötéséhez?
(#) Hlacso hozzászólása Okt 15, 2013 /
 
Közben meg is válaszolom saját kérdésem. Kimértem, a kaputelefonon lévő ajtónyitó egyszerű kapcsolóként üzemel. Utánajártam az ajtóban lévő zár 12V-al működik. Egy 12V-os trafóval kimértem 700mA-t eszik. Neten talált kábel méretezővel kiszámoltattam a szükséges kábel méretét:
Bővebben: Link
(#) cargo hozzászólása Okt 30, 2013 /
 
Vetem egy Einhel BSA 2/1 video kapu telefont de nincs hozzá bekötési rajz tudna valaki segiteni
elöre is köszönöm
(#) klaczy hozzászólása Nov 4, 2013 /
 
Üdv Mindenkinek!

Egyszer már nagy segítségemre voltatok, és most ismét felmerült egy kaputelefonos kérdés, az egyik ismerősöm új lakásba költözött és le szeretné cserélni a lakásban a kaputelefont. Mellékelem az utcai egység fényképét. Milyen típusú beltéri készüléket keressek hozzá?

Előre is köszönöm!
(#) alux válasza klaczy hozzászólására (») Nov 4, 2013 /
 
Üdv klaczy.
Első ránézésre CodeFon egy régebbi típusa, 2 vezeték megy a lakásba.
Érdeklődjél a http://www.codefon.hu/ weboldalon, vagy a boltjukban.
(#) mps válasza klaczy hozzászólására (») Nov 4, 2013 /
 
Szia! Kiegészíteném egy picit alux-ot. Ennek van egy kiegészítője, amivel a régi, mkt-hoz lehet illeszteni, elsőnek nézz be 1-2 szomszédhoz, hogy ott milyen készülék van feltéve.
(#) ocsibusz hozzászólása Nov 21, 2013 /
 
Sziasztok,

van egy társasházban egy lakás, ahova egy különleges beltéri egységet keresek (lévén az elérhető kivitelek egytől egyig fantáziátlanok).

A kültéri egység képét csatoltam, a szerelő azt mondja, hogy a beltéri egységnek MTK rendszerűnek kell lennie, ők a tesla codephone típusokat forgalmazzák. ezeket megnéztem, hát elég csufik, én vmi vagányabbat szeretnék.

A kérdésem, lehet szerezni (esetleg tudtok-e készíteni) egy olyan elektronikát, amit bele lehetne építeni egy retro-beltéri egységbe? pl olyanba, amilyenen John Travolta intercom-ozik Ms. Mia Wallace-al a ponyvaregényben? Vagy akár egy régi "táskatelefon" kézi egységét is el tudnék képzelni, a lényeg, hogy vmi vagányabbat, mint amiket most lehet kapni.

Köszi a segítséget, szívesen veszek/rendelek csak elektronikát is, vagy akár egy komplett ötletes beltéri egységet, amit a szerelő csak össze tud kötni a társasház rendszerével.

Üdv,
KissBence
(#) jethro hozzászólása Nov 30, 2013 /
 
Sziasztok.

Nincs véletlenül valakinek egy FARFISA pt511sw kapcsolási rajza?

Előre is köszi.
(#) syracusa hozzászólása Dec 2, 2013 /
 
Üdv.
Kis gondom van:
Lecserélték a társasház központi egységét pár hónapja, azóta a lakástelefon csengetése egy beteg tücsökciripeléshez hasonlít, csak a kutya hallja meg (ha elég közel van). A beszéd is kissé halk, de még határeset. A nyitás működik, bár többszöri gombnyomásra.
Kétvezetékes digitális rendszer, eddig egy Codefon valami volt, most egy Proel KDC 1803.
A lakáskészülék egy Digi-Tech fantázianevű magyar készülék, panelre is csak ez van szitázva.
A cím jumperelése jó, hangosabbra jumperelve gerjed, de nem cseng másképp, a beszélő váltókapcsolója kimérve, jó. A többi lakásban normálisan működnek a lakáskészülékek.
Ez vajon kompatibilitási gond lehet, vagy egyszerűen bedöglött a készülékem?

Köszönöm a tippeket.
(#) mazso1988 válasza syracusa hozzászólására (») Dec 2, 2013 /
 
Szia
Én pontosan így jártam a minap egy Codefon eszközzel festés miatt leszereltem, végezetül visszakötöttem azóta hasonló a jelenség mind nálad. Halkan cseng ha felcsengetnek, nem hallani a beszédet egyáltalán, illetve nálam még az ajtó nyitás sem működik azóta!
(#) syracusa válasza syracusa hozzászólására (») Dec 6, 2013 /
 
Kicseréltem a halott/inkompatibilis beltérit egy Proel PC-255-re, illetve annak egy változatára, amiben külön poti van a csengetésre is (jumper helyett).
Ez normálisan csenget, viszont iszonyúan gerjed a mikrofon poti minimum állásában is, ergo beszédre használhatatlan. Eszméletlen hogy ezek ilyen nyűgösek, nem akartam volna egy óránál többet piszmogni vele. Az ember azt hinné, beköti az új lakáskészüléket, az működik, aztán öt évre elfelejti a gondot.
Most akkor vajon szigeteljem a mikrofont, vagy...?
(#) peugeot305 hozzászólása Jan 18, 2014 /
 
Sziasztok
Az lenne a kérdésem hogy van egy kapu telefon mkt-lc típusú,2-szál megy be ,letudom valahogy szedni róla hogy ne csörögjön,és mondjuk led villogjon vagy jelezzen hogy van hívás,de melete tudjam fel venni és be tudjam engedni az illetőt?
kis kapcsolót már szereztem amivel úgy gondolom hogy ha akarom akkor vissza áll az eredeti állásba.
A válaszokat előre is köszönöm.
(#) hpetya82 hozzászólása Jan 20, 2014 /
 
Sziasztok!
Tesla lakáskészülékkel kapcsolatban érdeklődnék. Codefon rendszerű központunk van. Kóddal nyílik az ajtó. Közös képviselő beszerelt nekünk egy tesla lakáskészüléket. (kettő vezeték van bekötve szerintem MKT rendszerű) Egy darabig ment, de most olyan gond van, hogy fel tudnak csengetni, de ha a kagylót felvesszük nem szűnik meg a csengetés és nem hallunk semmit, csak az ajtónyitó gomb megnyomása után lehet hallani hogy lentről mit beszélnek, de a lentiek nem hallják a lakáskészülékbe beszélő hangját. Az ajtót viszont nyitja.
Tudnátok segíteni mi lehet a probléma?
Üdvözlettel:

Péter
(#) yoss válasza hpetya82 hozzászólására (») Jan 26, 2014 /
 
Amikor felveszed a kagylót ki kell billennie a lakáskészülékben egy kis fülnek, kapcsolónak.
Lehet, hogy elakad valamiben, nem kapcsol, nem érzékeli, hogy felvették a telefont, ezért csönget tovább.
Az ajtónyitás úgy működik, hogy a két szál bejövő vezetéket rövidre zárja a nyitógomb.
Arra gondolok, hogy amikor megnyomod a nyitógombot, egy kicsit billen kifelé a felvevőgomb, de nem teljesen. Így lehet, hogy fent hallják a vendéget, de ő a lakáskészüléket nem.
(#) tomat5 hozzászólása Jan 26, 2014 /
 
Sziasztok
Tud valaki olyan audio kaputelefon ajánlani, ami működik 1 db utp kábellel kb 250-300 m távolságból?
köszönöm.
(#) yllithi hozzászólása Feb 2, 2014 /
 
Sziasztok,
egy bus rendszerű kaputelefon zárnyitási, működését szeretném ha elmagyaráznátok!

Egy Fermax(iloft vds) video-képes, buszos kaputelefon rendszert telepitettünk. A kapunyitáshoz be kellett mind a kapu zárba(a tekerccsel párhuzamosan), mind a külső egységbe egy varisztort épiteni. A varisztorok nélkül nem működött a kapunyitás, viszont több ajtó nyitása(belső ajtók az udvarban) sem megoldható ezzel a módszerrel( a Siblik/fermax technikus szerint) úgy, hogy több ajtóhoz a zárba további varisztort épitünk be. Külön trafóról üzemel most a rendszer kapunyitása.

Azt szeretném, ha valaki elmagyarázná, hogy a varisztor hogyan befolyásolja jelen esetben a rendszert amikor 1 kapu nyitását kell csak megoldani, és miért nem működik több zárral?

Köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2014
(#) Sebi válasza yllithi hozzászólására (») Feb 2, 2014 /
 
Idézet:
„egy bus rendszerű kaputelefon zárnyitási, működését szeretném ha elmagyaráznátok!”


"Egyet" el tudok mondani, de kissé (vagy nagyon) másképp működnek...
"D-Híd" pl: az összes felfűzött készülék egy érpáron figyel. Egyik talaj, másik (+), amit egy hangfrekis erősítő kimenete tart féltápfeszen. Lakáskészülékekben programozható visszaszámlálón beállítható az (impulzus)szám, amikor a kaputól hívást kezdeményeznek, a processzor kiadja az impulzus-sorozatot és amelyik számláló nullára fut, bebillen egy flip-flop, ráakasztja a készüléket, hogy a csengetési hang szóljon rajta. Felveszed - megérzi a központ - eláll a csengetés - lehet beszélni. Ebben az állapotban a központ figyeli, hogy megnyomták-e a nyitógombot, ha igen kaput nyit. Kézibeszélő visszahelyezésre, DEL-re, vagy időre elbont.

Idézet:
„valaki elmagyarázná, hogy a varisztor hogyan befolyásolja jelen esetben a rendszert”


A mágneszár induktív terhelés, akár többszázV-os fordított feszültséget is előállít a kikapcsolásnál, ezt csillapítja a varisztor. A gyártók úgy építik meg a készülékeket, mintha teljesen buta szerelők telepítenék - így legtöbbször relé kapcsolja a zárat. Nem megfelelő vezetékezés egymásra hatása, helytelenül kialakított vonal ki tudja hozni a legrosszabbat a konfigurációból... Nemrég Codefon helyett kellett D-híd típust feltenni. Azt gondoltam kevés lesz a gond, hiszen a kettő azonos módon működik és mégis jöttek a hibás felcsengetések. Végül aztán kiderült, hogy a legfelső lakásban rajta felejtették a vonalon a régi csengőt...
És a régi mégis ment évekig vele.
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2014
(#) yoss hozzászólása Feb 11, 2014 /
 
Hova kössem a belső ajtónyitó vezetékeit?
Következő: »»   13 / 34
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem