Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   239 / 310
(#) zolika60 válasza szamóca hozzászólására (») Júl 29, 2013 /

Nem tudom kételkedik-e valaki abban, hogy a műfaj királya a Metabo, de sajnos kifizethetetlenül drága.
(#) szamóca válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 29, 2013 /

Sajna igaz.
Itt a Hilti is játszik pedig. (megjegyzem hogy ez valami Metabo promo anyag, mert a három csákó igencsak más intenzitással nyomja a gépet )
A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2013
(#) zolika60 válasza szamóca hozzászólására (») Júl 29, 2013 /

Azért ezt az életben is kipróbálnám szívesen. Nem tudni mi a valóság és mi a reklám. Hilti-vel sokat fúrtam falat, de Metabo-val soha. Akkus fúróból használtam már sokfélét, mondjuk ahogy írtam is a Metabo a király.
(#) Schnitt válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 29, 2013 /

Az tuti, hogy tartós, meg jól bírja, de ami legalább olyan fontos ipari használatnál, az az, hogy feltöltse a pótakkut, amig a másik lemerül.
Hogy ne kelljen megállni a melóval.

Anno, mikor a teraszt csináltuk szüleimnél, egy zártszelvény tetőszerkezetre kellett üvegszálas hullámlemezt csavarozni önfúró, önmetsző csavarokkal. Egy noname (prowork) csavarozóval és 2 NiCd akkuval felváltva töltve benyomtunk 5 óra alatt 440 db 4mm-es csavart 2-es falvastagságú zártszelvénybe előfúrás nélkül.

nem volt ilyen okos, mint a mostaniak, 1 fokozat, fix 500-as fordulat, de végig bírta, amin én is meglepődtem.
Persze a mostani hitachi jobb, és használni is jobban szeretem, de azért van gyöngy a disznók közt is
(#) fifadani hozzászólása Júl 31, 2013 /

Sziasztok!
Ma végre elkészült a labortápom.
A dobozra még lesz festék is, de nagyon örülök ígyis, hogy végre tudok dolgozni vele... Úgyhogy ráér még.
Illetve a képen láthatóak a vásárolt multi, páka.
Zombee fúrumtársunk AVR égetője, próbapanel és a hozzá készülő stabilizált 5V-os tápocska.

Örülök nekik!

Bővebben: Kép
A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2013
(#) karesz01 válasza szamóca hozzászólására (») Júl 31, 2013 /

Az igazság az hogy a METABO nekem az elaő helyen van utána MILWAUKEE.
A többivel nem dolgoztam de nem vetem meg őket.
Nekem a METABO az igazi.
(#) Schnitt válasza fifadani hozzászólására (») Júl 31, 2013 /

Alakul a műhely, jó lett a táp is.
Valamilyen kész kapcsolást építettél meg, vagy saját fejlesztés?
(#) fifadani hozzászólása Aug 1, 2013 /

A táp ez:
Bővebben: Link

A panelműszer "Alkotó"-s.
(#) Schnitt válasza fifadani hozzászólására (») Aug 1, 2013 /

Köszi!
(#) Schnitt hozzászólása Aug 1, 2013 /

De hogy ON is legyek:
Íme a műhely legújabb tagja, egy szegecsanya behúzó, ami reményeim szerint a készülékek dobozolásában fog nagy seítségemre lenni.
Aki nem ismerné a szerkezetet, annak dióhéjban:
Lemezekbe, vékony falú zártszelvényekbe lehet ezzel normál metrikus menetet varázsolni, egy popszegecshúzóhoz hasonlóan. Gyakorlatilag olyan, mintha a lemez túloldalára hegesztenél egy anyát, csak itt a szegecselés elvén rögzíti, és nem kell a túloldalhoz hozzáférni, tehát egy 6 méteres zártszevény közepébe, vagy egy belülről hozzáférhetetlen üregbe is bele lehet akár nyomni.
A működési elvéről itt egy link, a szerkezetről meg csatoltam 2 fotót.
Adtak hozzá 120 db különféle méretű szegecsanyát is indulásnak, meg 4 méretű anyabehúzó tüskét, és 3 féle szegecscsavar behúzót is.

Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Aug 1, 2013
(#) Petjaa válasza Schnitt hozzászólására (») Aug 1, 2013 /

Helló!

Először is gratula az új lakóhoz! Másodszor hol lehet ilyet kapni, valamint mennyit kóstál egy?

Üdv Petjaa
(#) Schnitt válasza Petjaa hozzászólására (») Aug 1, 2013 /

Ez konkrétan a Fabory nevű csavarboltból, mint saját márkás termék, de a Völkel gyártja, ami egy neves menetfúró/metsző gyártó német cég, és most akcióban ez a szett 20000+áfa.
külön csak egy ilyen fogót szegecsanyák, és plusz behúzószárak nélkül márkától függően 8-14000 körül meg lehet kapni. Ennél olcsóbbat nem érdemes, mert elszakadhat a behúzószár pár csavar után.
(#) 06smici hozzászólása Aug 18, 2013 /

Sziasztok. Komolyabb blankló vásárlása előtt állok. A nagy kérdés hogy egy knipex bír-e annyit mint egy weidmüller stripax? Valakinek van tapasztalata knipexről?
(#) SzervízMacska válasza 06smici hozzászólására (») Aug 18, 2013 /

Szia. Egyformán jó minőség mindkettő.
(#) Doncso hozzászólása Aug 18, 2013 /

Sziasztok, a YATO , HANS és Genius termékeket hova sorolnák az urak?
(#) 06smici válasza SzervízMacska hozzászólására (») Aug 18, 2013 /

Igen, én is így tudtam. Csak ugye a knipex közel fele annyiba kerül és azért az nem mindegy
(#) mps válasza Doncso hozzászólására (») Aug 18, 2013 /

Yato-ból van egy csapszegvágóm úgy 5-6 éve. Rengetek 10-12mm-es kör és négyzetacélt vágtam vele. Még működik. Valamint egy nagyobbacska csempevágó, az is bevált.
(#) SzervízMacska válasza 06smici hozzászólására (») Aug 18, 2013 /

Akkor meg is oldódott... Két Knipex biztos többet bír ugyan azért a pénzért. ( Én már hagytam el sajnos ilyen holmit. )
(#) Doncso válasza mps hozzászólására (») Aug 18, 2013 /

Vettem pár krovafejet belőle, így külön, a piacon egy lengyeles fickótól, 800-1200 ig adta darabját, de volt nála olcsóbb is, arra azt mondta, nem olyan jó minőség, így ezt vettem, a leg szükségesebbek, 10-13-17-19-stb, de van genius fejeim is, még nem használtam őket , ezért kérdem.
(#) mps válasza Doncso hozzászólására (») Aug 18, 2013 /

Sajna azokról nincs tapasztalatom. Még fúróim vannak mert egy közeli bolt azokat árul. Inkább csak elhagyni szoktam, meg törni ha rosszul teszem le a gépet Szóval az élük bírja. Persze nem a fekete HSS.
(#) bankimajki válasza Doncso hozzászólására (») Aug 18, 2013 /

A YATO iparba szánt cuccokat gyárt, ebből adódóan elég strapabíró és jó cuccok. A genius pedig az átlag felhasználókra spezializálódott, de azok is elég jók. (Genius: Olcsó és jó.)
(#) Doncso válasza bankimajki hozzászólására (») Aug 18, 2013 /

Ok. köszönöm.
(#) silent15 hozzászólása Aug 19, 2013 /

SZiasztok, valaki nem tudja, hogy hol kaphatok Pesten olcsón ilyen szekrényeket? A legjobb, ha kb 87cm- szélesre össze lehetne rakni, akár többet.
Üdv!
(#) nedudgi válasza silent15 hozzászólására (») Aug 19, 2013 /

Jármű kft
A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2013
(#) silent15 válasza nedudgi hozzászólására (») Aug 19, 2013 /

Nincsenek ilyenek olcsóbban? Lehet hülye kérdés, de én pl a 60 fiókosra gondoltam ilyen 3-4,000Ft-ot, bár lehet naív voltam...
(#) nedudgi válasza silent15 hozzászólására (») Aug 19, 2013 /

Használtan lehet, hogy van... Három ezresért műanyag 36 fiókosat lehetett kapni akcióban a Lidlnél.
(#) silent15 válasza nedudgi hozzászólására (») Aug 19, 2013 /

Értem, köszönöm.
(#) Alkotó válasza silent15 hozzászólására (») Aug 19, 2013 /

Milyen célra szeretnéd használni? A fiókok mérete nem ideális alkatrészek nagy részének áttekinthető tárolására. Fából, kisebb méretben, igény szerinti egyedi kiosztású fiókokkal, Én is tudok alternatívát ajánlani, de az sem olcsóbb, viszont jó eséllyel sokkal-sokkal praktikusabb. (Ebben a fórumtémában is találhatsz pár tagot, akik véleményét kikérheted a javaslatomról.)
(#) Leraz válasza silent15 hozzászólására (») Aug 19, 2013 /

Szia.
Ez még "jó" áron van.Ugyanilyent árulnak használtan 15 000-ért.
(#) efraim válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 19, 2013 / 1

Azt hiszem a legolcsóbb és legegyszerűbb megoldást én kínálhatom
Vettem egy A5 méretű irattartót, abba szépen bele lett fűzve egy rakás műanyag lap, amit iratok elválasztására használunk, arra pedig mindkét oldalon műanyag zacskók lettek felragasztva melegragasztóval, címkézve. Minden kisebb alkatrészemet ebben a "könyvben" tartom, bármi kell, egy pillanat alatt előveszem. Most készítem a másodikat csak smd-nek.
Következő: »»   239 / 310
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem