Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   240 / 310
(#) 06smici válasza silent15 hozzászólására (») Aug 19, 2013 /

Itt néz körül. Pont ma találtam rá ezekre. Van fából is meg rendes gyári.

És ha már az egyszerű megoldásokról van szó nálam simán sorba van rakva fiókba a bezacskózott, felcímkézett alkatrész. Tranzisztorok meg gyufásdoboz rendszerben. smd pedig tic-tacos dobozokban szintén a fiókban sorba rakva
A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2013
(#) Leraz válasza 06smici hozzászólására (») Aug 19, 2013 /

Szerinted mennyi lesz a vége 1-2 hét múlva?
(#) Alkotó válasza efraim hozzászólására (») Aug 19, 2013 /

Minden megoldás, ami a használója igényeinek megfelel az tökéletes. Ha nálad ez a fajta tárolás vált be, akkor semmiképpen sem szabad rajta változtatni. Számomra az szokatlan a módszeredben, hogy "könyvbe" vannak kötegelve. Egy sima dobozba, egymás mögé rakva az egyforma zacskókat egészen hasonló eredményt lehetne elérni. Régen, rövid ideig próbálkoztam a zacskókkal magam is, de a nagy számú ki-be zárogatás miatt nehézkes volt a dolog.
Amit Én említettem az ettől talán egy kicsivel praktikusabb, általánosabban tudja a rendezett tárolás igényét kielégíteni. Nálam fiókokban, különböző méretű rekeszekben van mód a tárolásra. Itt van pl. néhány fotó, és a mellékleten egy kis "berendezési" példa.
A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2013

tároló4.JPG

(#) efraim válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 19, 2013 /

Az 1/2-ed W-os ellenállatok és a nagyobbak, valamint az elkók nálam is hasonló módon vannak rendezve, csak műanyag rekeszes dobozokban. Az elkókat csak feszültség szerint csoportosítottam. Rengeteg bontott alkatrészem van - kimérve! - de ha néha építek valamit, akkor mindig új alkatrészt veszek. Végső sörön a bontott alkatrészeim csak vészhelyzetre vannak, de vészhelyzet nincs
(#) Leraz válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 19, 2013 /

Idézet:
„Minden megoldás, ami a használója igényeinek megfelel az tökéletes.”

Ez pontosan így van.Főleg ha valakinek eleve nincs lehetősége műhelyt kialakítani és csak egy sarkot kap otthon.
(#) Alkotó válasza Leraz hozzászólására (») Aug 19, 2013 /

Ha a "hely" a kulcskérdés, akkor semmiképpen se az eredetileg választott, műanyag fiókos tárolót részesítsd előnyben, mert annak kihasználtsági foka -jó eséllyel- nem lesz optimális. Ebből a szempontból az Én javaslatom hatékonyabb, mert az kimondottan polcra van tervezve, éppen elfér ott, ahol Efraim dossziéi is elférnek és mindkét irányban halmozhatóak.
Ha egy szobai sarkot kell ügyesen kihasználni, akkor célszerű "bútor-kinézetű" tárolást választani, mert az jobban illik a lakó környezetek többségéhez.

Teljes mértékben igazad van.Nekem szerencsére megadatott mind a 2 lehetőség.Van műhely is és sarok is.
Viszont van néhány ismerős akik a panelben kénytelenek alkotni és ennek ellenére csodás dolgokat hoznak létre.Ott jó szolgálatot tesz a zacskós módszer is.
Ahogy fogalmaztál: "..ami a használója igényeinek megfelel az tökéletes."

Bocsánat de nekem már nem jön be az az "eddigi igények" pedig érdekelne a dolog.
(#) ktamas66 válasza Leraz hozzászólására (») Aug 19, 2013 /

Én mindhárom rendszert használom (műanyag dobozos, könyvbe fűzve, Alkotós szekrény). Szerintem minél kisebb a helyed a fiókos rendszer annál jobb. Az alacsony fiókok többszörözik a felületet. SMD-re tökéletes. A 12 osztásos rendszer pedig jól illeszkedik az értéksorokhoz.
Jól átgondolt rendszer, kiváló kivitelezés, csak ajánlani tudom.

DSCF7584.JPG

(#) Leraz válasza ktamas66 hozzászólására (») Aug 20, 2013 /

Én most csak egy rendszert használok.Műanyag tejfeles dobozok.Az SMD-ben nem vagyok már érdekelt mert az optika nem a régi.
Az a fiókos dolog meg valóban nagyszerű. Bár én Alkotótól még nem láttam rosszat.
Rajta vagyok de vannak objektív akadályok.
(#) dolargaan válasza ktamas66 hozzászólására (») Aug 20, 2013 /

Szintén többféle rendszert használok. Alkotó tárolói eddig a legjobbak, kis helyen sok alkatrészt lehet rendszerezetten tárolni. Én még akkor vettem belőlük, amikor csak 2 féle volt. Azóta a választék nagyot bővült.
És valóban, ezek akár a lakás "műhelysarkában" is megállják a helyüket, a minőség és a kinézete bőven ráver jó néhány ma kapható bútordarabra is.
A hozzászólás módosítva: Aug 20, 2013
(#) kocsgab002 válasza ktamas66 hozzászólására (») Aug 20, 2013 /

Nagyon jól néz ki. Úton van hozzám 4 darab ilyen Alkotó-s tároló. Esetleg tudnál feltenni egy-két előlapi képet? Érdekelne, hogy hogyan osztottad a be a rekeszeket, ötleteket gyűjtök.
Köszönettel.
(#) ktamas66 válasza kocsgab002 hozzászólására (») Aug 20, 2013 /

Itt van pár kép:
Képek
(#) szamóca hozzászólása Aug 20, 2013 /

(#) Schnitt hozzászólása Aug 22, 2013 /

Sziasztok!

Ilyen, vagy hasonló hőlégfúvós állomásról van valakinek tapasztalata?
Bővebben: Link

Ami elsőre szembetűnik, az az, hogy nincs levegő tömlő, tehát valószínű, hogy a pákában van a légszivattyú/ventillátor. Nem tudom, ez mennyire tartós megoldás, mert így a motorcsapágy is kap a hőből rendesen.
Egyébként kicsi, ügyes gépnek tűnik, de ha valakinek van bevált típusa, esetleg hazai alkatrészellátással, szívesen veszek bármilyen tippet, tanácsot.
A lényeg, hogy mindenképpen csak hőlégfúvót szeretnék, forrasztóállomásom van, és azt nem is szeretném cserélni, így a kombinált állomás nem lenne kihasználva.
Régebben a speedshop árult ayoue cuccokat, de most nem találom a honlapjukon.
(#) ktamas66 válasza Schnitt hozzászólására (») Aug 22, 2013 /

Pedig van nekik:

Én a 909-est használom hobbi szinten, nekem bevált.
(#) apac válasza Schnitt hozzászólására (») Aug 22, 2013 /

Szia!

Nekem ez ugyan ilyenemen van és tökéletesen bevált. Csak más matricát nyomtak az elejére.
Itt vettem: Bővebben: Link

Sokkal olcsóbb és Angliából szállít a csávó. Nekem megrendelés után kb 1 hétre meg is jött.

Sikerült már vele memória IC-t, alaplapi kis vacakokat kiszedni roncsolás nélkül.
(#) Schnitt válasza apac hozzászólására (») Aug 22, 2013 /

Nagyon jól hangzik.
Pótalkatrész beszerezhető hozzá?
Bár gondolom, még nem volt rá szükséged.

Külsőleg gyakorlatilag abban térnek csak el, hogy a tiéden fixek a kábelek (páka, betáp), a másiknál meg csatlakozósak.
Arról mondjuk nincsenek belső képek.
Jó lenne látni, hogy az ayoue fűtőszála beépíthető-e ebbe, mert akkor hazai utánpótlás is meg van oldva.

Teljesen kompatibilis a két típus. (csak más név van rányomva, a kínai ipar csodája, egy gyár egy termék 20 néven)
Az ebayen 6-8 dollár között mozog hozzá fűtőbetét, de lehet komplett fejet is venni hozzá.
(#) sastas01 válasza apac hozzászólására (») Aug 22, 2013 /

Nekem is hasonló van, csak az enyémre az van írva, hogy Saike. Illetve ez kombinált, de láttam sima hőlégeset is belőle. Én úgy vettem, hogy adtak hozzá mindenből tartalékot.

Ez lenne a tökéletes:
Viszonylag ritkán kell, kis helyre el lehet csomagolni, és azt tudja, mint a nagy dobozos tesója.
Már csak egy olyan helyet kell találni, ahol nem 20$ a szállítás.

Majdnem úgyanaz, de ennek a teljesítménye csak 320W a másiké pedig 700W.

Igen, meg közben észrevettem, hogy a légmennyiség sem szabályozható rajta.
Akkor vagy egy komplett fej, és állomást építek, vagy megveszem vezérlőstül valamelyik klónt.
(#) kocsgab002 hozzászólása Aug 22, 2013 /

Sziasztok.
Ma érkezett meg Alkotó kollégától 2db általa gyártott alkatrésztároló.
Hibátlan munka, messze a legpraktikusabb megoldás az alkatrésztárolás kérdésében.
Silent15 kollégának üzenem, hogy egy percet se gondolkozzon tovább, ez lesz a befutó.Tényleg megéri minden egyes forintját. Öröm lesz vele dolgozni. Következő hónapban érkezik újabb 2 db.

DSC_1183.jpg

(#) Leraz válasza kocsgab002 hozzászólására (») Aug 22, 2013 /

Sziasztok.
Gratulálok.Nagyon szép és célszerű darabok.Én is rajta vagyok 4 db vásárlásán.Nem is fogok bele a "rendcsinálásba" míg szert nem teszek rájuk.
(#) Schnitt hozzászólása Aug 23, 2013 /

Az obiban tegnaptól akciós a 125 wattos dremel, 63 részes tartozékszettel, kofferrel 9999 Ft.
Ha esetleg valaki panelfúrót szeretne, érdemes megfontolni
(#) szabi83 válasza kocsgab002 hozzászólására (») Aug 24, 2013 /

-10% reklámért
(#) kocsgab002 hozzászólása Aug 25, 2013 /

Sziasztok.
Tanácsot szeretnék kérni. Vásárolnék Ebay-en komplett ellenállás sorokat. Nem tudok dönteni, hogy komplett E24-es sort vegyek, vagy elég legyen az E12-es sor is. Mindegyikből 20 darabra gondoltam..Szerintetek?
(#) Doncso válasza kocsgab002 hozzászólására (») Aug 25, 2013 /

Szerintem E24, én is vettem, sokszor kellett a 24-es sor, sőt. Az E12 kevés értéket tartalmaz, szerintem nem jó.
A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2013
(#) lucky hozzászólása Aug 25, 2013 /

Ha már tároló. Gyári, fiókos, fiókok középen ketté osztva. Az SMD-re meg ezt találtam ki. Mivel volt műgyantám és szilikongumim is, ezért csak az első széria fiolát vetem meg, a többi megcsináltam magamnak. Így olcsóbb volt, de ha nem lett volna anyag hozzá, már a vásárolt lett volna az olcsóbb.
A színes jelölések ledeket jelölnek, a szín adja a led színét.
A vastag az értéket, a vékony a tokozást jelöli.
Következő: »»   240 / 310
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem