Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Lapozás: OK   4 / 244
(#) valve válasza THT hozzászólására (») Nov 27, 2007 /

Miert erzem ugy, hogy gunyolodsz az emberrel, Nem tudom,.. Lehet csak az info szakma adta paranoia! Amugy Romania / Kezdivasarhely,..
(#) THT válasza valve hozzászólására (») Nov 27, 2007 /

Hát mert az első válaszomban volt némi irónia

Nem nagyon értek egyet néhány gondolatoddal, azt meg hogy 0 forintból vagy akármiből be lehet rendezni egy diszkót, el sem hiszem, és ha jobban belegondolsz te sem gondolhatod komolyan, elég ha csak a zeneanyagot nézzük... hogy a többiről ne is beszéljünk..

De az "egész pofás"-t komolyan gondoltam, meg azt is hogy ha tudsz, tegyél fel képet, engem érdekel az iylesmi. Biztos jót tenne a témának ha nem csak anyázás folyna itt..

Van jónéhány kolegám aki onnan, vagy a környékről származik... Épp valamelyik nap emlegették "Kézdit" Bulizással kapcsolatban.. Majd megérdeklődöm miféle bulik vannak ott
(#) valve válasza THT hozzászólására (») Nov 27, 2007 /

Ok Akko nem csak tolem hallod majd,.. Kerdezd a hangerorol!!! Meg1x a Club neve Club4You
Addig is egy par regi De jobb minosegu kep,.. 2006 Juni 04 -en,.. Ez a cumo le van mar cserelve,..
(#) dbase válasza valve hozzászólására (») Nov 27, 2007 /

Ha jól látom ez egy mozi volt
(#) THT válasza dbase hozzászólására (») Nov 27, 2007 /

Jaja nekem is ez ugrott be a lőrések láttán

ezekkel a STAGE LINE cuccokkal hogy voltatok megelégedve? Ilyen fényvrzérlőt majdnem vettem egyszer mert elég barátságos ár/tudás viszonya volt csak aztán mégsem...
(#) valve válasza dbase hozzászólására (») Nov 27, 2007 /

Aham, ez a legnagyobb epulet a varosban! Kivetel a Muvelodesi Haz,.. Es a mozit bezartak par evvel ezelott, es megvette egy katonatiszt,..
Volt mar Behringer aztszem DX sorozat a kezem kozt, amiben az ujjaim mind akadtak bele mindenube, ugy ereztem miko hazaertem, reggel az ujjaimnak izomlazza van! A Gemini aminek olyan dizajnja van, h jajj, szamomra nem tetszik,.. Attol masnak meg jo lehet! A Pioneer keveronek jo lagy volt a hangja de nem tetszettek a rovid potik,.. Ami az IMG Stage Line van, azok a szep 10cm potikak, azok nagyon bejottek nekem! Azzal vagyok most is ha neha elmegyek valahova es a ket CDJ100 vagy 200 -ast vicem,..
De 1x volt szerencsem egy DJ Technics SH-MZ1200 -hoz ami ket Pioneer CDJ800 -al volt megspekelve, Na annak nagyon orultem! De az csak 2ejszaka volt a kezemkozt,.. Azzal elvezet volt muzsikalni,.. (megjegyzeskent 1zavaro tenyezo volt a keveron; nem volt mindenik csatornahoz kivezerlesjelzo :no:
(#) DJ_Tacee válasza THT hozzászólására (») Nov 28, 2007 /

Hozzászólásoddal 100%-ban egyetértek.
(#) DJ_Tacee válasza THT hozzászólására (») Nov 28, 2007 /

Idézet:
„Nem az a baj hogy nem tudod megfizetni a drágább hangszórót vagy végfokot... hanem az, hogy annak ellenére hogy tisztában vagy vele hogy szar, kiállsz vele közönség elé bohóckodni...”

Pontosan így van. Csak megtaláljuk a közös hangot mindenkivel
(#) DJ_Tacee válasza djmagoo hozzászólására (») Nov 28, 2007 /

Az alábbi CD-ken játszottam már életem során: Pio 100, Numark axis 2, axis 4, reloop szinte összes modell. Namost vitatkozhatnánk kinek mi jön be meg húúú de nem akarok. Nekem nem szimpi a Pio, de mellette egyetértek veled, hogy elnyűhetetlen darab, nálam sokkal idősebb kollégák nyúzzák soksok éve, ezért is hiszem el hogy nem hagy cserben. Nekem megfelel az én kis Reloop-om, szvsz nagyon jó kis cucc, és ő sem fog cserben hagyni. Sajnos kapott már sört, pezsgőt, sajna még hányást is (isten barmai, reggel buli után pakolás előtt telobe.... na mindegy, szétszed, kipucol, ) és megy.

Idézet:
„400 wattal kezdtem”
: überellek. Én azthiszem 120W-al

Idézet:
„de ha már ódzkodsz tőle akkor a pio 200-as is jó lehet, az már MP3-at is tud”
nem kell 200-as sem. Megvárom a 400-ast, arra kiváncsi vagyok

Idézet:
„Vagy veszel valamilyen time code rendszert? Pl mixvibes, final scratch? Az mondjuk OK, de ott meg a PC a gyenge pont... hallottam már ilyen bulikban windows hangokat és láttam gépet rommá fagyni aztán reboot és csend kb 3 -4 percig...”
Jó konfoggal kicsi az esélye. Kb annyi mint hogy PONT AKKOR döglik be a CD playered. Mindenben megvan a meghibásodás veszélye, ilyen az élet. FinalScratch-em van. Még a régi típus, de jól teljesít. És az Omni bakelitek sem gerjednek legalább egy ütősebb mélyláda mellett Most vettem egy hete egy MacBook Pro-t, ehhez lesz egy 2-es FS vagy egy Serato, ahogy alakul. Na ha a MAC befagy és cserben hagy buliban, kénytelen leszek Windóz fan lenni Persze mindig van egy CD a playerben "végszükség esetére", de komolyabb "beégés" még nem volt FinalScratch-es életem során. 1-2x volt olyan hogy az egyik fele elkezdett úgymond "digitálisan torzítani". Gyors CDre át, a szám alatt szoftver restart és kész. De nem az aktuális számmal volt a baj, hanem a másikkal, valami szinkronhiba lehetett. Egy szó mit száz: a közönség semmit nem vett észre.

Bocs a szimmetrikus csati miatt, nem volt még 600-asom, csak használtam már, és ezek szerint rosszul emlékeztem, bocsi.
(#) Őrült Ödön válasza THT hozzászólására (») Nov 28, 2007 /

húbazz, ez jó hasonlat vót!

De télleg nem értem, hogy miért nem fogják fel egyesek, hogy ha megveszik a joggal fikázott fosterméket, csak saját magukkal tolnak ki. Nem kicsit, nagyon!
Miért kell mindent elkapkodni, mint egy óvodás?

Már eleve egy hanxórónál az, hogy 87db-es érzékenység, ez már egy józanul gondolkodó embernél rögvest kib*ssza a biztosítékot. Könyörgöm!!! Ez egy ipari szemét! ÉS VAN AKI EZÉRT PÉNZT AD???
Egy normális belépőszintű reflex mélynyomó, mondjuk 30-as, használtan kerül annyiba mint 2 új Somogyi. Igen, drágább. De ezekkel még ki is lehet állni közönség elé is, pedig a hangosító technikának ez is a legalja.. De ez SZÓL, ahogy húzod a hangerőt, úgy hangosodik, nem csak pufog meg verődik mint a somi meg a MNC.
Hallani kell a különbséget köztük, és meg kell érteni, hogy lakószobába bohóckodni még elmennek ezek a kínai szutykok, de még egy sulidiszkó is többet érdemel ennél!

De asszem feleslegesen koptatom itt a pofámat, végülis ilyen az egész ország: "Egyen Ön is sz*rt, tízmilliárd légy nem tévedhet!"
(#) aflmor hozzászólása Nov 28, 2007 /

Ezekről hallottatok már?

Szívesen kipróbálnám mit tudnak. 95-99 dB. Az ár is tetszik.
(#) Horváth Ádám válasza DJ_Tacee hozzászólására (») Nov 29, 2007 /

Dj Tace-nek! üzenem!

Látszik,h itt te nem értesz a hangosításhoz igazán!
mijen 1-1.5 kw ról beszélsz?
Foggalmad sincs,h az mekkorát szól!

Miért okoskodsz ha k*vára nem értesz hozzá!

Most nézz utána kicsit a wattoknak,derítsd ki mi az az rms-teljesítmény meg mi a sinusos!

Ok?

Utána írjál megint!

Nekem van egy 100 w-os sal mélyem,leszedi a fejem a szobában,meg nagyobb bulikat is csináltunk vele!

Nézz utána,mert nem csípem az ilyeneket mint te!

Aki fikáz tudatlanul!

Na csőő!
(#) Moderátor hozzászólása Horváth Ádám hozzászólására (») Nov 29, 2007

Ez a hozzászólás kicsit durvára sikerült szerintem

Azok, akik igazán értenek a dologhoz, azok nem abban mérik a hangosítás hatásfokát, és minőségét, hogy "hány ember fejét szedi le egy kis szobácskában"...

Ha korrekt lettél volna, rendesen érvelsz, mert ezzel inkább vicces lettél, mint szavahihető és korrekt:

Idézet:
„Nekem van egy 100 w-os sal mélyem,leszedi a fejem a szobában”

Sőt! Először tegyél tanubizonyságot arról a fórumban, hogy te igenis marhára értesz a dologhoz, és ne egyetlen hozzászólással próbálj meg mindenkit a föld alá döngölni...

Csak megsúgom halkan: a hangosítás bőven nem csak arról szól, hogy RMS és szinuszos teljesítmény...még halkabban: isssssszonyat durván befolyásolja a megszólalást a terem, helyszín akusztikája is...tudni kell megfelelően kiválasztani a hangfalak helyét, szögét, stb-stb. De te úgyis nagyon értesz hozzá, majd sorold el, mik kellenek még hozzá! Hajrá!!!
(#) valve válasza (») Nov 30, 2007 /

Szerintem ezt a szot; "k*vára" csillagozzatok be! Es itt az enyemben is mostmar, kellett idezzem,..

Kicsitt elgondolkodva;
Amgy teljesen igazad van! Nem az a lenyeg, hogy enyi watt meg annyi,.. Megnezed a helyet, elviszed a cumodat es berendezed, hangfalakat, reflektorokat, basszusladakat, nagyon fontos jo helyre/szogbe tenni, hanem lehet 5kW -os is, occe vicca donget,.. a kicsiket vagy/es reflektorokat pedig fejmagassagtol kb 1/2-1m -re iranyittani, ugy-hogy a hang-nyomas egyenesen a terem masik sarkaba iranyuljon tehat a foldre a sarokba, es ez a tengely derekszoge pedig az alatta levo sarokba,..
En mindig igy allittom be es kifogastalan,.. Abban a teremben ahol muzsikalok neha, es egy masik clubban ez az elrendezes bonyolulta valt, ezert a saroktol kb 10-15m -re levo vasalvanyon levo kicsik a szembenlevo sarokba iranyulnak,..
Szoval sok kiserletezes, es meglecc a gyumolcse,.. Keves w -al jo elrendezessel es olcso cumoval is lehet elvezheto minoseget produkalni,.. Amugy sem az a fontos, hogy hany ezer watt duborog a teremben, jaj azok a gyerekalmok ne mit lattam/hallottam 5ezer w -ot, ki-vagyok-en? Hanem az, hogy a kozonseg szeresse a zenet a Dj -t es hallja a masik hangjat azert ne kelljen torkaszakadtabol kiabalnia,..
Ui; Horváth Ádám; Nalunk a Clubban 4db mely es 4db reflektor van,.. Erre 2db szuro es 6db vegfok amibol 2db a 4db reflektorra es 4db masik pedig bridgeben a melyekre, egyenkent! (elvezetul a watt imadoinak kb 2ezer watt van a teremben, szerintem,.. (ha osszeadod a vegfokok teljesitmenyet akkor sokkal tobb,..) ami szoszerint engem es masokat is sokaktol hallottam, hogy zavaro egyes zeneszamoknal,..)
(#) DJ_Tacee válasza (») Dec 1, 2007 /

Thanx.
(#) DJ_Tacee válasza Horváth Ádám hozzászólására (») Dec 1, 2007 /

Elsőnek kérlek legalább a nickemet írnád le helyesen ha hozzám beszélsz.

Pontosan tudom mekkorát szól. Nem tudom miért kell nekemesni. Még az első hszeim között tettem fel egy képet, tessék ott van. Szerinted egy 1600-as meg egy 600-as végfok összeadva mennyi? És ez RMS. Persze zenével van táplálva, így az átlagteljesítmény ennek töredéke, ezzel tisztában vagyok. Viszont pont ez a lényeg, hogy a rendszer a csúcsokat jól vigye a zenében, akkor fog tudni jól megszólalni. A hangfalaim 99dB illetve 101dB / W / m, és látom pislogatni a clip ledeket egy ütősebb zenénél (csak mértékkel), így kérlek ne kérdőjelezd meg azt hogy nem tudom mekkora teljesítmény. Köszönöm.

100W-os SAL erről meg ne beszéljünk hogy "nagyobb bulik". Házibuli okés. Nincs vita. De a 88dB-es hangszóróddal max a szokol rádiónak versz oda, mert egy izmosabb házimozi is kenterbe vágja. Ohh yeah, ez van.

Mellesleg nem egy barátom van akik jónevű cégeknél hangosítanak, sokat tanulok tőlük, mondhatom, hogy műszakilag is közepes szinten értek hozzá.

Idézet:
„Nézz utána,mert nem csípem az ilyeneket mint te!

Aki fikáz tudatlanul!”

Igazából nem tudom kit fikáztam. Mutass rá a hozzászólásomra. Ha az elején a 400W koncert-es hszre gondolsz, azt a mai napig fenntartom, de véleményt nyilvánítottam, elvégre ez egy nyilvános fórum ha nem tévedek. És elmondtam, hogy én ennél nagyobb motyóval szoktam menni, ennyi. Tegnap például egy faluházban volt fellépésünk, oda is levittem a 2kW-ot, hogy szóljon. Szólt és jól szólt. Ennyi.
(#) dbase válasza aflmor hozzászólására (») Dec 1, 2007 /

Én RH soundos cuccal hangosítok egy cross-roncsderbi pályát.
1db MPA 900QF erősítővel (450/700W, 100v)
1db MA 2150 (2*100w)
10db XHR 1625 100v os tölcsérrel
Kegyetlen jó érthető a beszéd mindenfele, az erősítőbe van talk-over funkcio, lehalkítja a zenét ha megszólal a mikrofon. Mindenkinek tetszikik, marha angy területet beszólunk vele. A hang késés miatt középről szól 7 tölcsér körbe szét, mert egyébbként víszhangos volt.
Bár multkor becsapott a villám és elvitt 2darab diódát, a 100v os erősítőbe és mást nem vitt el, és akkor belül átkötöttem hogy mind 2 mikrofonnál némítsa a zenét.
100% osan elégedett vagyok a márkával!
(#) Dzsoni hozzászólása Dec 1, 2007 /

Horváth Ádám véleményem szerint szándékosan félrebeszél.

Ugyanis van különbség hangosítás és hangosítás között.
Az is hangosítás amikor egy Beagon nyomod a Himnuszt egy 50W-os Qualitonnal mondjuk egy iskolában, és az is hangosítás amikor 10-20kW-nyi tecnika van egy nagy koncerten.
De van ám különbség!

Én pl. volt hogy azonos helyszínen (községi művház nagyterme) kb. azonos embernek egyszer egy kb. 2*100W-os, tákolt házi végfokkal és gagyi somogyikból (zöldszélű régi széria) tákolt nagy zárt dobozokkal hangosítottam, más alkalmomkor pedig 2*400(ukrán)+2*600(castone)+2*100(házi)+400W(hidalt castone), össz. kb. 2600W-nyi végfok üzemelt.

Tudod miért Ádám? Más volt az elvárás. Az első egy kiállítás nyitója volt lightos zenével és sok szövegeléssel, a második meg goatrance party. Ennyi.

A témát meg ideje lenni lezárni semmi érdemlegesről nem szól. Egy kisgyerek próbálkozik, sikertelenül. Mellette még nagy is az arca.
DJ Tacee tud valamit, ahogy írta is az évek alatt számtalan bulit csinált vagy legalábbis azokon segédkezett. Nem gyerekzsúrokat meg "huubazz meghajtjuk a szobámban a somogyit x W-al mekkorát fog szólni haver" kategóriájú "hangosításokat". Tanulj tőle!

Annyiban igazad van, hogy az a 2*400-as Castone sokmindenre jó. De nem mindenre. Ezt fogadd el.
Egy trance partynál nagyon leégnél a technikáddal. Ott az kell a srácoknak hogy remegjen a gyomruk a zene ütemére...
(#) Dzsoni hozzászólása Dec 1, 2007 /

ja a falak magyar Reflexek (erre volt pénze az önkormányzatnak)
(#) dbase válasza Dzsoni hozzászólására (») Dec 1, 2007 /

Szerintem csak akkor írjatok ebbe a témába ha tudtok valami ujat, mert ugyan az a lényege az egésznek.
Fölösleges körbe írni a lényeg már megvan.
Amugy meg ne törödjetek az uj skaccal, 2 hozzászólása volt eddig. Nem ismeritek még kár...
(#) valve válasza dbase hozzászólására (») Dec 1, 2007 /

"ne törödjetek az uj skaccal, 2 hozzászólása volt"
(#) BTO válasza valve hozzászólására (») Dec 1, 2007 /

van bent valami az irásodba!
ez nem igazán neked szól:
ugye itt mindenki jaguárba ,felső ketegoriás mercibe vagy bömösben utazik???
ugye nem ,vagy nem abba kezte az autózást??
nem kéne itt ennyire fikázódni az occsóbb cucokra,mindenki kezdte lejebb is mint most ahogy áll.

egyértelmü a hangfal a cucc leggyengébb része.

anno 50 kelet márkás keverővel és 2x30W beaggal discoztam a 80' évekbe.

lehet cuccod akár mekkora a csupaszfalu terembe jó viszhangos lesz minden ,és annál jobban minél nagyobberővel nyomatod.

a hely akusztikája is fontos.

a zenekarok is fejlődésen esnek át hangositás terén.
nem megy minjá a legtutibb cuccal me nincs rá lóvé.

kérek minden hozzáértőt hogy ugy osztogassson tanácsot hogy ne forgassa ki a másik zsebét és ne kedvtelenitse el a fikázós kijelentéseivel.

nem mindenki lotto 5-ös nyertes ,főleg itt hogy bármit +vegyen,és abból épitsen.
(#) valve válasza BTO hozzászólására (») Dec 1, 2007 /

Egy Oltcit Special -al jarok
A Citroen lebutitott ill. a legelso valtozatai, roman kaszni francia motor, es ket hengeres ;o))
Igazad van amugy!
(#) BTO válasza valve hozzászólására (») Dec 1, 2007 /

ez már nem először jött ki belőlem máshol is leirtem e véleményem.
(#) Sploc hozzászólása Dec 2, 2007 /

Hehhe nem is olyan rég novemberben volt Ózdon a Rock'n Roll világkupa egy sportcsarnokban (a hang az nem volt valami sok (nem kellett)) de a fények .... robotlámpák (14) strobik (3) sokkolók (2) Par lámpák (16) Scanok (4) ..... stb 160A!!!!! volt a fogyasztás 3 fázisról Amugy én Garry cuccal dolgozok ha valakit érdekel.....
(#) Őrült Ödön hozzászólása Dec 2, 2007 /

Előbbutóbb úgy is az lesz, hogy valaki benyögi majd, hogy ő már hangosított Pink Floyd koncertet Somogyi hanxórókkal és Magnat erősítőkkel!

asszem akkor fogom nem kispályás módon szétröhögni az agyam, mert a topik eddigi színvonala nagyjából ezen kategóriába esett....
(#) Valteri válasza Őrült Ödön hozzászólására (») Dec 2, 2007 /

Üdv!

Manapság már a professzionális hangtechnikában
is elterjed a gyártók felől az"irjunk még 2db 0-át a végfok valós teljesítménye után" elv. Nekem van 2db Behringer EP-2500 -as végerősítő , de köze nincs a 2*1200w-hoz! Volt szerencsém egy Pkn XD 2500-as végfokkal hangosítani, ugyan azokkal a ládákkal , hát mit mondjak a betápkábel enyhén meleg lett! Szóval egy szó mint száz, nézzétek a telj. felvételt , és ne essetek ugyan abba a hibába mint én!
(#) DJ_Tacee válasza Valteri hozzászólására (») Dec 2, 2007 /

Akkor ezek szerint beválós cucc a PKN? A Garry Powercube motyóit hallottam már szólni, azok nagyon tetszettek. Érdemes befektetni szerinted eme nem kimondottan olcsó D illetve H osztályban dolgozó pár kilós csodákba? A Behringer = olcsó húsnak híg a leve, egy kezdő diszkós vagyis zenész igényeire fejlesztett termékcsalád szvsz, vedd meg, tanulj meg bánni a motyókkal, aztán cseréld le egy megbízhatóra. Viszont a kispénzű kezdő palánták nem tehetik meg hogy milliós értékekben vásárlgassanak, arra ott vannak az olcsó cuccok. Elkezdeni el lehet, csak annyi az egész, hogy szerintem senki ne verje magát addig, amígy a márkajelzései az alábbiak illetve társaik: Behringer, SAL, MNC, stb stb.
Következő: »»   4 / 244
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem