Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Ostoba kérédésem lenne.
Össze lehet párhuzamosítani 2 FET-et 1 pwm vezérlésre, hogy elosszák a rajtuk eső áramot?
28V-ból szeretnék 12V-ot előállítani. (1A)
Ezt egy lépcsőben 7812-vel meg lehet oldani, vagy pedig inkább egy 7824-el 24V-ra, majd azt 12V-ra szabályozzam? Ezért, mert a 7812 max bemenő feszültsége 30V.
Hello! Még is mire gondolsz? Mikor legyen impulzus? Meg mi az, hogy hosszú jelem. De egyébként monostabil multival.. üdv!
Tényleg! Nem ott van a nyákodon a másik helye?
Ostoba kérdés nincs, csak türelmetlen emberek. Lehet: Bővebben: Link
Szisztok! Ma kaptam házi feladatot suliban, de nemjövök rá a megoldásra, ki kell számolni az összellenálást, vagy az eredőt, nemtudom pontosan hogy nevezik magyarul. Előre is köszönöm
Még nincs ott, de kis nyák, ujratervezem
![]()
Hello! Akkor inkább már 20V-ra, hogy a disszipáció megosztott legyen. Mert 16W már eléggé füstölni fog.. üdv!
Hello! Kicsit átrajzolod egyből látszik a csalárdság. Az 1ohm rövidre van zárva, a többi meg párhuzamos. De van ehhez külön topik.. üdv!
Helló!
Autóriasztó ablakemelő kimenete állandó testet ad ki, és erre szeretnék kötni egy monostabil áramkört ami kb. 10 másodpercig behúz egy relét, de a monostabilnak tudomásom szerint csak egy rövid jel kell, hogy időzítsen, mert ha állandó testet kap, akkor folyamatosan behúzva tartja a relét! Erre kellene Nekem egy megoldás.
Az attól függ hogyan van kialakítva. Ha az 555-re gondolsz, a 2-es bemenetére kell egy differenciál tag, és már működik is.
Igen 555-re gondoltam!
Kipróbálom! Köszi!
Szerintem a Prolitól kapott válasz után, ezt már ki kell tudni számolni! Különben nem lenne ez a házi. Legfeljebb berakod az eredményt és megmondja valaki, hogy jó e.
A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2013
Azt nem mondom meg! Nem tudsz párhuzamosan kötött ellenállások eredőjét számolni? Akkor nézz utána a tankönyvedben!..
Még szép hogy kitudom számolni, de most ha 1ohm rovidre van zarva akkor ott nemkell szamolni semmit?
Replusszal számolsz, az 1 Ohm-mal pedig nem kell foglalkoznod. Ha beírod az eredményt, megmondjuk jó-e
![]()
Na ez hogy jött ki? De kértelek,menj át a lecke topikba! Nem?
Helló! Inkább próbálkozz egy step down konverterrel, met jelentős teljesítményt fogsz elfűten!
![]()
Szia! Alapvetően néhány 10W-ot használok ki, de szeretem a nagy tartalékot.
Ha kiszárad, kidobom. Egyébként a gyors-lassú kapcsolás nem fog egy hőmérsékletszintnél behatárolódni. Ha gyorsra kapcsol, mondjuk 60°C-nál, akkor 59-nél nem lesz lassú, hanem csak akkor vált vissza, ha hűl 10°C-ot. Azért szeretném így, mert a másik erősítőmben a hőmérséklettel arányos a fordulatszám, de idegesítő, ahogy felpörög vagy lelassul. Zavaróbb, mintha egy folyamatosan egyenletes hangot hallanék. Mondjuk 4V-on nem igazán lesz hangja, 12V-on meg nem nagyon fog menni, vagy ha igen, akkor döngetek vele, de rendesen, és még a szomszéd dörömbölését sem fogom hallani, nem a ventilátort. ![]() Köszönöm még egyszer a segítséget! Üdv, zoka.
Szia. Azért kérdem, mert tirisztorom nincs itthon, de triakom van.
Sziasztok!
Segitséget szeretnék kérni egy erősitő átépitéséhez. Egy JVC JA-S11 -et szedtem szét. Új panel került bele, csak a transzformátort hagytam meg. Szeretném használni az eredeti hangszinszabályzókat amik egy külön panelen csücsülnek, csak nem tudom hogy lehetne öket bekötni. Megoldható-e a használatuk, vagy külön hangszinszabályzót szerezzek be? Köszönöm!
Nem smd ledre gondolsz? Bővebben: Link
Vagy keresd axiális kivezetésű ledként
Majdnem, de mégsem. Szerintem Re=0,923 ohm (vagyis Re=12/13 ohm, ha törtben gondolkodsz)
Szia, nem, nem SMD! Így már kicsit előrébb jutottam, köszönöm, de én olyat keresek, ami ilyen!
De nem hiszem, hogy MO-n lehet ilyet kapni..:/ |
Bejelentkezés
Hirdetés |