Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Hello! Nem reklám ként írom, de ezzel a kis áramkörrel, és egy relével komfortossá teheted a töltőd. (természetesen az izzó a töltőben nem kell, a töltő rajza csak a megértés miatt van ott. üdv!
Köszönöm a válaszokat, akkor az lessz a baj hogy csak tarfó+egyenirányító van benn,amugy nemtudom pontosan hány amperrel töltm de egy kb 10 kilós óriási trafó van benne ami 2.5 miliméter vastag rézdróttal van tekerve. megmértem lehet többet is lead mint 6 amper mert egy reiser csavart simán fehérre felizzít 3 másodperc alatt.
Sziasztok! Van tippetek, hol kaphatok huzaltartó dobot? Ilyet mondjuk.
Varrós boltban gondoltam /esetleg cérnával együtt, ami emlékeim szerint indokolatlanul drága/, de ha ott nem lesz, nem tudom, hol találhatnék.
Én leselejtezett VHS kazettát használok.
Sziasztok,
ha egy nyákon két GND van, analóg/digitális akkor ezeket hogyan kell összekötni? Elég ha csak egy pontban csatlakoznak? Vagy kell közéjük valami tekercs? Ha igen akkor mekkora? Ezt mi alapján választom meg? Előre is köszi. A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2013
Ez szép, de hol van a megoldás?
Sziasztok! Van egy ilyen lézerem, amikor átkapcsolom mikrofonos módra, akkor halk zenénél szépen észreveszi működik stb. De amikor elkezdek döngetni, mintha megzavarodna. Zene ütemére villogtatja a lézert, de mikor már hangos olyan gyorsan villogtatná, hogy már csak egy folytonos halványabb fényerővel világít. Gondolom egy ellenálláson kell változtani, hogy más legyen az erősítése. A hátuljan 2 poti találhato, a forgás- sebessége és villogási sebesség/zene ütem. Kérdésem az lenne megéri szétbontani és megkeresni azt a bizonyos ellenállást, ha szerencsém van, van trimmer benne.
Szia!
Ragaszd le a mikrofon nyílását valamilyen vastagabb anyaggal és nézd meg a hatást..
Hm, jó megoldásnak tűnik, anélkül hogy bele kellesen nyúlni. Köszönöm az ötletet.
A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2013
Köszönöm, de annál valami nagyobbat keresek. A forrasztóón dobja még jó lenne, de abból is 4 db eléggé elkaszálná a költségvetést.
Sziasztok!
1 rövid órajelet akarok előállítani nyomógombbal. Hogy tudom azt megcsinálni, hogy ha hosszan nyomom a gombot, akkor is csak egyetlen rövid jelem legyen? Üdv Sanyi!
Szia!
Menj rá a monostabil multivibrátor témára!
OK!
Köszi!
Kedves Hobbi társak. Lenne egy problémám, ami megoldást kíván. A bejáratunk előtti takarón éjszaka egy macska alszik állandóan. Kellene egy áramkör, amivel távol tudnám tartani a macskákat, mert a pisi szaga elviselhetetlen. Valamilyen ultrahangos oszcillátor használna - e?
üdv,
Még kezdő vagyok szóval előre is elnézést a bugyuta kérésért Valaki tudna küldeni egy képet, hogy a gyakorlatban hogy valósul meg az egyenirányító GRAETZ-kapcsolás. Mert nekem egy egyoldalas nyákon kéne bemutatónak a suliban, de úgy hogy vezetékes áthidalás ne legyen benne, csak a 4 dióda, pufferkondi, és 4 banándugasz... Előre is köszönöm az értelmes válaszokat. Üdv, Máté
Nézegessél, keresgessél: Bővebben: Link
nagyon szépen köszönöm találtam egy tökéleteset
A 3 vezetékes PC ventilátorokat hogyan lehet felhasználni normál ventilátorként? Hogy ne szabályozott legyen a 3. vezeték által(arra gondolok hogy az szabályozás).
Hi Mesterek
Olyan kérdésem lenne hogy lehet e úgymond egy trafó szekunderéről ami csak 1X20V-ot ad le, egyenirányítva - gnd + feszt levenni (DC +-10V)? Minimális terhelés lenne rajta.
Így.
A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2013
Sziasztok!
Lenne egy nagyon kezdő kérdésem: Van egy kondim, ami 100, 220, és 47μF-os. Kis szimbólumokkal van jelölve, hogy melyik melyik. Ha én a 220μF-osat szeretném használni, akkor a + arra megy, de a - t hova kössem? Magára a fémházra? A másik: Kipróbáltam kb 290V körüli egyenárammal (220V + graetz+ 100μF-os puffer, feszültséget még nem mértem, de terhelés nélkül 230V esetén 320V lenne.) a porszívót. (Rakéta) Kicsit jobban pörög, mint ha simán 220V 50Hz-ről menne, de nem tűnik úgy, mintha túl lenne hajtva. A többi univerzális motoros gép is így viselkedik róla. A kérdés: Használhatom-e így a porszívót károsodás nélkül? 300V esetén a 400W helyett 744W-tal megy. (A többi kísérletre a törött tecsós porszívót fogom használni, nehogy tönkrevágjam a jó kis Rakétát.)
Helósztok
Van vmi kritériuma ,hogyan kell egy AX 18650 3800mA 3.7V akku li-ion akkut tölteni? Rárakom töltőre ,csak melegszik....nagyon kevés feszültséget rak bele a töltő ,de 3 sec alatt le is merül. Egy 600mA os töltüt kaptam hpzzá és 3V on töltöm.
Nem használnám ilyen magas DC fesz.-ről a jó öreg Rakétát, az már egy kincs. Azt már nem is merem megjegyezni, hogy hivatalosan már közel húsz éve 230V a fázisfeszültség.
Hanem próbáljam meg 4.5 V on?Az a köv fokozat....
DE a 600mA nem kevés ehhze az akksihoz? Amásik ,meg hogy csak melegszik az akku és szinte semmit sem tölti.....
A közös pont maga a ház. Régen volt hozzá bilincs vagy alátét.
Kísérlet értelme micsoda? Persze hogy jobban forog. Tescós porszívóban ha van elektronika, akkor abból szívás lészen (pontosabban minden lészen, csak nem szívás ).
Inkább 4V kellene. 600 mA meg már elég sok. Ha nincs gyári adat, akkor kapacitás osztva 10-zel a töltőáram. Egy ilyen aksit meg nem szokás dugasztápról tölteni, hanem erre a célra kell készíteni egyet. Bármely kapcsolás jó elvileg, csak át kell alakítani. Állandó feszültségű ÉS állandó áramú töltő kell. Kapcsolóüzemű táp is felhasználható erre a célra. Nézz át akkutöltős topicba, találsz megfelelőt.
ŰAz eredeti már nincs meg sajna
Az normális hogy melegszik mint a barom és allig tölt vmit az akku??? 10 perc tültés után bekapcsolom és 3 sec alatt remerül %!!!4 A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |