Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
A távon az a Tune+ lenne ugy hogy az nem jó. Mert azzal felviszed.
Igazából van egy RC403-as univerzális távom ami elég sok mindent visz rajta, de persze menübe nem tudok bele menni. Az se baj hogy a tv-n kell gombokat többet is nyomni kellene.
Sziasztok!
Adott egy Panasonic 63cm tévé,ami úgy indul, hogy a fényereje nagyon sötét,de melegedésre jó lesz egy 15-20 perc üzem után.A fókusz is homályos nagyon,de ha állítok rajta akkor tökéletes lesz viszont ahogy melegszik a készülék ez is elmászik és mindig utána kell állítani.A végén jól beáll minden a helyes értékre illetve majdnem , mert a fókusz az egyik végállásba áll meg igaz egy kicsit még itt is lehetne élesíteni de már nem lehet!Persze ez a procedúra kb fél óra mire nézhető lesz a képe. A másik hiba amikor üzem meleg már a tv akkor a tetején színes vékony csíkok láthatok ezt sem tudom mitől lehetnek kondi okozhat ilyet?Szeretném a segítségeteket kérni ez ügybe, hogy merre kellene kutakodnom a hibája után? Üdv!
Szia
Olvastad a tegnapi válaszom arról, hogy milyen feszültség értékeket mértem azokon a pontokon amiket megjelöltél? Azok alapján esetleg a következő lépés?
A +33 volt os kört kell megnézni ott lesz valami árulás.
Pontosan mire gondolsz az eltérítő fokozatnál, a tekercsre a képcső nyakán?Tudom mi micsoda a tévébe, de ha kicsit bővebben kifejtenéd akkor jobban érteném és megköszönném!
Köszönöm.
De esetleg ennél egy kicsit konkrétabban? A 33V-os körön az R609, R610, C606, ZD601 alkatrészeket tartalmazó részt kell érteni, vagy még más is beletartozik?
Üdv.
Egy videoton ts3355 típusú tv hibájával szeretnék segítséget kérni: A készülék nem kapcsolható be a távirányítóval (a távirányító egyébként hibátlan, másik készülékkel működik) csak az előlapon levő p+ gombbal, ezután már minden funkciója működik a távirányítóval, és azzal ki is lehet kapcsolni, de ismét be már nem. A hálózati főkapcsolóval, ha ki és visszakapcsolom nem jelentkezik az a szokásos rövid indulás( nem indul a sorvégfokozat egy pillanatra, mint ahogy szokott), a led kijelzőn sem jelenik meg pr jelzés, hanem azonnal világít a piros pont. Ha tud valaki segíteni, előre is köszönöm.
Mielőbb a tápot kell rendbe tenni , de megjelöltem neked a rajzon , ami még fontos , és kérdőjellel azokat az alkatrészeket ami hibája okozhatja ezt.
Egyébként a táp résznél , ha esik , ha fúj mindig meg kellene lennie a +33 volt nak.
Ezt az áramkört nézd át St. by +5 volt meg van e.Az U 2505 ic , és környéke stb stb stb .
Szia! A Samsungot meg merted próbálni regenerálni? Kíváncsi lennék az eredményre. Remélem nem az a hír, hogy valaminek mellé nyúltál, és elszállt. Várom a híreket.
A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2013
Előre is köszönöm a segítséget, nekiesek.
Szia!
Segítenél kicsit, hogy pontosan mit keressek kondít ami nem jó vagy ic-t?? vagy mire gondoltál az eltérítő fokozatba? Üdv!
A sorrend jó amit írtál.Ha minden feszültség rendben van ott , akkor az alkatrészek kimérése a következő.Szakadt , vagy esetleg megnyúlt ellenállást , kondenzátor ami elvesztette értékét , vagy kiszáradt , és így tovább .Mérni mérni mérni kézzel fogható dolog kell , hogy tovább tudjunk lépni.
Köszönöm szépen a segítségedet elindulok akkor ezen a nyomon és ha van fejlemény szólok!
Üdv!
heló volna egy olyan kérdésem hogy van egy 72 cm es orion crt tévém és bekapcsolás után 3 pec múlva ki kapcsol majd viszakapcsolja magát és ezt ismételgeti van mikor 5 percig jó utána megint ki kapcsol majd megint vissza van mikor 10 masodpercenként csinálja
Szia!
A forrasztásokat kellene alaposan átnézni!
nem látok sehol elváltozást nem lehet esetleg valamejik kondi vagy valami más nem okozhatja ezt a hibát ?
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy adott egy samsung cw-25m064v tv melynek a teteje és az alja a képnek egy 5-10cm rel összébb van húzódva és vízszintesen pedig ki van tolódva a képcső méretéből, ill.a képcső szélénél párna torzítás jelentkezik.Mi a fene baja lehet? Köszönöm mielőbbi segítségeteket!
Az a helyzet , hogy így kívülről ez nem fog kiderülni .Sok miden miatt lehet ilyesmi.Ehhez mérni kellene mivel nincs konkrétum addig nem is tudunk elindulni semerre sem.
Az mit jelent hogy nem jól működik ! Egyébként helyettesíthetők egymással csak szervizmenüben után állítást igényel!
Üdv!
a forrasztásoknál nincs semmi probléma ez biztos mik lennének a további teendők
Sziasztok!Próbálok rájönni egy crt tv hibájára,de egyedül nem megy.A tv nem ad életjelet,viszont amikor bekapcsolom a fökapcsolot,akkor erösen sipol egy nagy kondenzátor.Kicseréltem,de a másikkal is sipolt a kondi,vagy valami nem tudom.Amikor kondi nélkül bedugtam akkor nem sipolt,tehát ezért gondolom,hogy a kondi sipol.
Szia!
Kondenzátor nélkül nem indítgatunk tévét, mert még nagyobb bajt lehet ezzel csinálni! Abban biztos lehetsz, hogy nem a kondenzátor sípol, hanem a mellette lévő trafó és azért, mert túl van terhelve a kimenete. Mi a tévé típusa? A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2013
A tv típusa: c2911-am plat,és a benne lévö nyákra is ez van irva.
A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2013
A sorvégtranzisztort nézd meg, hogy nem-e zárlatos a kollektor-emittere között. Ehhez még ki sem kell venni a helyéről.
Bocsánat, hogy nem írtam, de igazából csak most jutottam oda, hogy itthon is vagyok meg hozzá is tudok nyúlni. Megmértem C503-on (3kV-os) a feszt 210V körül mozog.
Kérdéseim: A 3 színnek az előtétjét vegyem ki és csak a mA mérővel kell sorba tenni a testtel (a szín katódokat)? (Tehát a szín előtét ellenállása nem kell gondolom). A G1 lábát a cső panelen teljesen fel kell szabadítanom és a C503-ról (G2) kell egy ellenállással hozni a feszt G1 lábra közvetlenül? Elnézést a kérdésekért, de nem szeretnék semmit elrontani ezért inkább megkérdezem 2-3x mint, hogy hülyeséget csináljak. Ha úgy van ahogy írtam akkor elméletileg megértettem a dolgot. Nagyon szépen köszönöm neked a fáradtságos részletes érthető leírást Ha így van, akkor mekkora ellenállással kéne kezdenem?
Most visszább olvastam az első hozzászólásodra és lehet, hogy rosszul értettem. Most úgy értelmezem, hogy a G2-ről kell adni a feszt egy ellenálláson és egy mA mérőn keresztül a G1-re közvetlen, előtte persze fel kell szabadítani a G1 lábat teljesen. A kezelni kívánt szín katód lábát pedig közvetlen a testre kell kötni. Már csak az a kérdés, hogy melyik a G1? Bocsánat a sok kérdésért.
A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |