Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   246 / 586
(#) zsoltesz18 hozzászólása Szept 22, 2013 /

Sziasztok nekem egy HNWL 6136 mosógépem van ami most ugy néz ki hogy elromlott,akármilyen programra is állítom úgy mos ahogy akar pl:59 perces mosásra állítom és ő a mosás utolsó 15 percét kezdi elvégezni majd leáll vagy még ha 44 percresre állítom akkor előmosással indul el ami asszem 30 perc majd ahogy azt elvégezte újra leáll,viszont most olyan programra állítottam amin még sosem mostam és 59 percres mosás indult el.Valaki tudna segíteni vagy csak a szerelő??Köszönöm előre is .
(#) kissi válasza maria1982 hozzászólására (») Szept 22, 2013 /

Próbáld meg konvertálni valamilyen EEPROM égető programmal ( néztem az enyémet, de nem ismeri alapból az e2p-t, de tudomásom szerint az a PonyProg által használt formátum! Ha nem tudja megnyitni, akkor valószínűleg hibás tartalom! )!
A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2013
(#) maria1982 válasza kissi hozzászólására (») Szept 22, 2013 /

Megpróbáltam már, de nem sikerül semmivel sem. Én is arra gyanakszom hogy hibás a tartalom.
(#) kissi válasza maria1982 hozzászólására (») Szept 22, 2013 /

Küldd át, hátha meg tudom nyitni!
(#) maria1982 válasza kissi hozzászólására (») Szept 22, 2013 /

Megtörtént. Átküldtem emilben.
(#) vestits válasza maria1982 hozzászólására (») Szept 22, 2013 /

Nem tudom mert most kivettem a panelt belőle de visszateszem és kipróbálom!
(#) vestits válasza maria1982 hozzászólására (») Szept 22, 2013 /

Nekem is átküldhetnéd!
(#) sarbun válasza maria1982 hozzászólására (») Szept 22, 2013 /

Ariston AT104EX Software, ezt találtam ha segít
(#) maria1982 válasza sarbun hozzászólására (») Szept 22, 2013 /

Azt hiszem gond van az írómmal... Majd holnap utánaérdeklődöm.
Köszönöm a segítséget!
(#) Gabó hozzászólása Szept 24, 2013 /

Whirpool AWE 2214 mosógép F26-os hibával leállt. Kihúzom, várok, visszakapcsolom, rögtön ezzel indít. Eddig más hibák voltak, de azokat meg tudtam oldani. Leginkább F12 és F06 volt amit írt. Mi lehet most a baja?
A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2013
(#) Gabó válasza Gabó hozzászólására (») Szept 24, 2013 /

Na most sikerült "resetelnem", de szerintem nem ahogy kellett volna. Lehúzva az egyik csatlakozót, kiírta az F5öt, és közbe ment a szivattyú is. Tehát az F26 ami elvileg a szivattyú hiba lenne, mégse az. Menet közbe visszadugtam a lehúzott csatit, reseteltem, elindul. Most végig ment az öblítő és centrifuga program, de elindítottam egy 30percest is, hogy mi csinál ha mosáson van. De közbe észrevettem, hogy a fent említett tekercs nálam is megvan izzadva, de nem szakadt. Sajnos nem tudok uH mérni, műszer hiányába, csak ellenállást, ami viszont van neki. Lehet azért "kótyagos" az agya, mert haldoklik a táp, és dobál minden féle hibakódot? Ma csak 3 hibakódot dobott, mind különböző volt.
(#) Gabó válasza Gabó hozzászólására (») Szept 24, 2013 /

Na most a 30perces gyorsmosás hiba nélkül végig ment. Reggel 2x kidobta hibára menet közben. Mind a kettő más-más volt. Nem tudok másra gondolni, mint a táp hibára ami megzavarja a processzorát.
(#) botesz válasza Gabó hozzászólására (») Szept 24, 2013 /

Az F5 NTC Hiba az F12 fűtőbetét az F06 pedig tachogenerátor.az F26 az szivattyú vezérlés hiba(panel hiba).Én a fűtőbetét szvárgóáramát mérném meg mert a Wh-ok nagyon kényesek rá.
(#) Gabó válasza botesz hozzászólására (») Szept 24, 2013 /

Ezt pontosan hogy mérjem meg? Csak nekem az a fura, hogy nem mindig csinálja. Most is lett vele mosva, de hiba nélkül végig ment. Pl a szivattyú hiba (panel hiba) ezt nem tudtam mire vélni, hisz se elakadva nem volt, megnéztem. Tehát ezek inkább valami összeszedett zavarok, mint valós hiba.
(#) botesz válasza Gabó hozzászólására (») Szept 24, 2013 /

Múlt héten nekem is hasonló volt wh val.Nem akart elindulni még be se kapcsoltam már dobta az F23 at(fűtőbetét testzárlat) ha sokat kapcsolgattam ki-be meg szórakoztam vele akkor elindult.Fűtőbetét csere után meg kuss van és mos ahogy kell. Én úgy csináltam hogy a multi egyik végét a földelésre a másikat meg a szál valamelyik végére raktam 20M állásban.Valami 4.60..valamennyi volt elvileg semmit nem szabadna mutatnia.
(#) Gabó válasza botesz hozzászólására (») Szept 24, 2013 /

Na akkor ezt meg is nézem majd a következő "szervizeléskor". Mindenesetre most 3 mosást hiba nélkül végig vitt. Igaz jól áttörölgettem (alkoholos zsepivel) a fűtőbetét kerámia szigetelését meg a csatlakozókat.
(#) ho.zoltan hozzászólása Szept 25, 2013 /

Sziasztok!

Érdeklődi szeretnék, hogy nincs-e valakinek kéznél egy EWM 2000 EVO panelja, amin meg lehetne nézni milyen értéke van a 147-es és a 148-as ellenállásnak?

Köszönettel: Zoli
(#) sean hozzászólása Szept 25, 2013 /

Sziasztok! Van egy Whirlpool AWT 2089-800 mosógép amivel az a gond hogy ha gyorsmosásra teszem akkor is jó másfél óra mire végez. Indítás után folyamatos kerregő hang jön a programkapcsolóból. Ez normális?
Van még egy AWT 5108/4-1000 ami kb 25 perc alatt kimosott, viszont menet közben ki lett nyitva és azóta megőrült. Indításnál nem kér vizet, a motort sem forgatja (bekapcsolásnál 2x fordult a motor mindegyik irányba és utána töltötte be a vizet). Néha 'ugrik' egyet a motor mintha nem tudná merre induljon, a kattanást is lehet hallani de nem indul. Ez után a vizet akarja leereszteni aztán megáll és semmi. Az összes programnál ezt csinálja. Mi lehet a gond? Egyébként kb 7-8éves gép, vagy idősebb.
(#) kis59 válasza vestits hozzászólására (») Szept 25, 2013 /

Nekünk is emiatt "pihen" a gépünk ......
Most anyámék nem használt gépével mosunk, de ez maga a horror.
(#) vestits válasza kis59 hozzászólására (») Szept 25, 2013 /

Nektek ugyan ez a tipus mint az enyém (Ariston amxxf149) ?
(#) zolika60 válasza vestits hozzászólására (») Szept 26, 2013 1 /

A motor megy, csak a dob nem forog, vagy a motor sem megy?
(#) kis59 válasza vestits hozzászólására (») Szept 26, 2013 /

Igen.
Éppen még lenne rá kiterjesztett garancia, de sehol nem találom a papírokat. A kőrúti bolt pedig megszűnt.
(#) Gabó válasza botesz hozzászólására (») Szept 26, 2013 /

A tachogenerátor hibát miért dobhatja? Mosás közbe leginkább, egyik pillanatról a másikra ma ezt adta. Centrire téve megy le is jár a program. Lehet ha szétszedem teljesen, kitakarítok minden csatit, helyrejöhet?
(#) vestits válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 26, 2013 /

A morot indulni akarna de nem indul el. Ha centrin van akkor ezt megprobalja 3x és letilt F-01-es hibával!
(#) zolika60 válasza vestits hozzászólására (») Szept 26, 2013 /

Szénkefét nézted? Szerintem az lesz a hunyó.

Ebben inverteres 3fázisú motor van és ebben nincsen szénkefe!
(#) zolika60 válasza vestits hozzászólására (») Szept 26, 2013 /

Akkor bocsánat, nem ismerem a konkrét gépet, csak általánosságokat írok. Ebben az esetben valami tápellátási gond van.

Semmi gond szívesen fogadom mindenki ötletét ,tanácsát! Szinte már minden átnézve bemérve de még mindig ugyan az a hiba!
(#) spongya3 hozzászólása Szept 26, 2013 /

Szép napot!

Fűtőszenzor vagy fűtőtest hiba kódját dobja ki a mosógépem. Hogyan tudom megállapítani, hogy a kettő közül melyik a hibás? A gép amúgy működik, hibakóddal hideg vízzel mos. Előre is köszi.
(#) zolika60 válasza spongya3 hozzászólására (») Szept 26, 2013 /

Méréssel tudod megállapítani, hogy kap-e a fűtóbetét áramot.
Következő: »»   246 / 586
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem