Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat! Idézet: „A konkrét motor és freki ismerete nélkül ez a kérdés nem megválaszolható. Nyilván van olyan motor és van olyan freki, ahol igen, és van, ahol nem.” Pontos adatokat nem tudok, csak körülbelülieket. A motor 6V/4A-es, állandó mágnes gerjesztésű kefés DC motor. A kapcsolófreki hallás alapján kb. 3-4 kHz. Aki nálam jobban ért a PIC assembly programozáshoz, az a forráskód alapján talán pontossabban is meg tudja mondani. A forráskódot mellékelem. A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2013
Őszinte gratuláciom , ha jol értelmezem ez egy kapcsolóüzemű tápegység ?
Köszi Lacikám! Igen ez egy kapcsolóüzemű labortápegység.
Gratula, ez nagyon szép munka!
Egy kapcsolási rajzod, esetleg NYÁK rajzod van hozzá? Köszönöm mások nevében is, akit érdekelne.
Lehet én nem vágnék bele de sosem lehet tudni ?
Idézet: „Köszönöm mások nevében is, akit érdekelne.”
PC táp átalakítása topikban vannak a rajzok.
Szépen sikerült darab! És látszik, hogy gyártási kultúra is társult a szakértelemhez .
Köszönöm! Megpróbáltam célszerűen összehozni.
Szép munka csak egy dolgot nem értek:
Áramot hogyan jelzel tized voltonként? Idézet: „az áramot tized voltonként mutatja a műszer”
Szerintem az elejen levo kapcsoloval valt fesz vagy aram kimutatasara a kilyellzo, mivel a doboz hatan van a power kapcsolo.
[off] Ehh...
Csak egy elírásra szerettem volna felhívni a figyelmet. Olvass a sorok között. Nem kell megoldást keresni. Feszültséget voltonként, áramot tized amperenként jelez a műszer.
Szia! Igen, elírtam de amikor észrevettem már nem lehetett javítani.
Rendben, köszi! Most éppen egy hasonlót építek csak fix 12V fesz. és 40A lesz az áramkorlát. Brutál lesz az biztos csak működjön is. Holnap tesztelem 0,3 ohm 2KW műterheléssel. Lesznek majd képek.
Szia nagy gratula! A félhíd vezérlást mivel csináltad TL 494-es ic vel. A supply trafót tekerted át? A félhid tranyós vagy fetes ?
Amúgy nagyon ügyes vagy szép munka Kapcsi rajzot esetleg közölnév vagy a szokásos AT TL494-es topológia alapján csináltad ?
Hello!
Kaphatok egy kapcsolási rajzot és egy nyáktervet?
Köszi. A PC táp átalakítás topikban tegnap este tettem fel a rajzát. 494, tranyós. Klasszikus PC-táp kapcs. a védelmek nélkül de majd lesz benne, csinálok másik nyákot. Áttekertem hogy csak 12V legyen de az közel maximális elérhető teljesítménnyel.
A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2013
Készítettem egy tápegységet, csöves kísérletekhez.
Még a gombokat kell lecserélnem..
Köszönöm, de eltúlzod. Van benne hiba, még a képen is felfedezhető, de számomra megfelelő.
Csak egy kis helyesírás, viszont a dobozolás, összeszerelés valóban hibátlan!!!
Szép gratulálok. A belsejét is megmutatod?
Köszi! Jókor kérted, még nyitva van..
Belül is szép, kár lett volna kihagyni. Gratulálok hozzá.
Gratulálok! Remek eszköz, kívánom, hogy sokat használd.
(A mániámat azért muszáj előcibálnom, miért nem magyar nyelvűek a feliratok?)
Gratulálok, nagyon gyári lett! Hátul az egy kapcsi táp?
Olyan laboratórium eleje lett , de egyébként valóban tiszta munka.
De az is lehet , hogy pont laborba készült. |
Bejelentkezés
Hirdetés |