Fórum témák
» Több friss téma |
Nincs a betyár életbe. A polcomon van vagy 200 db Nagyméretű tic-tac-os doboz teli alkatrészekkel de ilyenem sincs. De holnap mindent beszerzek, csak kéne tudni, hogy akkor mi is legyen az az alkatrész. De ezt is felírom, amit mondtál. Nem mertem mondani, hogy már BD249- 250-et is forrasztottam be de semmi.
A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2013
Azért ezt mondtam, mert amplifánoknál ez mindig szokott lenni.
A 250 az PNP-s ráadásul elég nagy bázisáramot igényelnek, és kicsi a bétájuk. Az nem világos nekem, hogy a fenébe kapcsolnak ezzel a kis tranyóval ilyen áramot. Mérni kellene a 12V tápfeszt, a tranzisztorokat hogy jók-e, és kapnak e a bázisukon vezérlőfeszültséget, és a kollektor emitter között (ide van bekötve a szelep behúzótekercs) kapcsolnak-e. A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2013
Szami mindenből veszek 10-20 db-ot. Nem árt ha van itthon. Közben a Mesteremmel is tartom a kapcsolatot. Hol beteszem, hol kiveszem a panelt. Ép kérdezte, hogy a tranyóknak van e közös kontaktja, lefutottam megmérni, de nincs.
A mágneseknek az egyik pólusa pedíg közös.
Rendben. Tiszteltetem Re Ip Loop Man-t.
Szami nem megyünk aludni? 7-re Érdre kell mennem. Megnyekkenek reggel.
Ok, köszönöm a segítséged, begyűjtök egy maroknyi tranyót, Köbzoli is javasolt párat, azokat is felírtam, hozok mindegyikből, valamelyik csak jó lesz. Reloopnak átadom üdvözleted, de szerintem figyelt ránk. Jó éjt Neked.
A szelepek biztosan 230V-osak. Legalábbis én még mosógépben nem láttam másmilyet.
Üdv.
A mágnesszelep általában 3-4 kohm -sak és 220 v, a 17 az sok, ám egyszer halottam hogy 12v-osok voltak egy gépben de én még ilyet nem láttam.
Én csak Ohm bácsi képlete miatt gondolom. Bojler fűtőbetét van ilyen ellenállású.
Biztosan jól mérted? azt a 17 ohm-ot 12V-ra is keveslem. Nem mértél valamit véletlenül mellé? Mert ha nem, akkor zárlatos.
Nekem a képből elsőre az esik le hogy valami siemens/Bosch másolat.A régi full digisek néztek ki így a panel is ott van hol most a képen és persze a mágnesszelep is ugyanaz bennük.
Üdv!
A képeken látható Zanussi(AEG/Electrolux)mosó-szárítógép ajtózárja hülyít.Indításnál 3x 4x kattan egyet és kiáll E40 es hibával(nem zár le az ajtó) Na de az ajtó be van csukva próbáltam több féle képpen is becsukni.Próbáltam egy csavarral átvágni úgy több esetben (de csak több próbálkozás után) is elindult.Arra rájöttem hogy annak a fekete pöcöknek kéne feljönni ami bent tartaná a reteszt és összenyomná az érintkezőt.Kikötném ha lehetne (de ha meg lehetne csinálni még jobb lenne) de szerintem ha direktre kötöm akkor meg a nyitásnál fog kiabálni hogy nem tudja kinyitni.Ésetleg tudtok valami ötletet adni hogy miért nem zár le ez a nyavajás zár?Előre is köszönöm!
Nézd meg a kristályt benne és a lapkákat ami közrefogja, lehet oxidált.
Azokra a pici korongokra gondolsz?Mi a szerepük?
Hát azokra küldi a panel a 220-t rákezdenek forrósodni és az alatta lévő vagy felette lévő bimetál lap meggörbül és összeérinti a kontaktot, ami a hosszu lap alatt van azt kellene megnézni.
Mikor végzett a gép akkor éreztem hogy forró volt a zár.Köszönöm megnézem és jelentkezek!
Még azt elfelejtettem hozzáírni hogy azt a fekete pöcköt sem nyomja ki csak éppen hogy pedig a tekercs meghúz mert elég hangosan csattog.
A fekete pöcök felett van egy fehér nagy korong, ez a pöcök minden egyes csattanásnál meglöki azt a korongot ami fordul mindig egy kicsit ami a mellette lévő kis fekete pöcköt állongatja.
Igen erre rájöttem.Akkor ott is szétnézek.
Azért nem utazom el Koncsár kollégához, hogy a mérését leellenőrizem.
A 17 ohmot, már én is keveselltem, de mindkét szelepnél ezt mérte. A 2SC sem bírna 12/17=0,7A kapcsolni. Valami fifika van a dologban. Áramot kellene mérni 12V-os tápegységről behúzatva ezt a mágnesszelepet.
Sziasztok! A halál a biztos. Ezekből mivel az egyik mágnes működik és 12Volton, így 12V- os. A szintszabályzója meg 5V ref. feszültséget kap és arról oszt vissza valamennyit. Egy 220V os mágnes 8-10Voltál nem nyítna. Drága fórumtársak ezen nem kell vitázni 100% a 12V os szelep.
Sziasztok! Mégegyszer felteszem a képet, a kát tranyó alatt van egy áthidalás és rá van írva, hogy +12V. A környékén nincs 220V. Nemsokára felteszek egy ohm és egy feszmérős mérést.
De feleslegesnek tartom, mivel már túl vagyok rajta. A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2013
Úgy néz ki hogy jó lett.Szétszedtem kicsit arrébb hajlítottam az érintkezőt most nyit zár elsőre.Bár csak 1x próbáltam remélem sokáig jó lesz és nem csak pillanatnyi fellángolás volt.Bár most az ajtó zárszerkezetével szenvedek mert nem tudom összerakni(ilyen hülye összerakási módot még nem láttam..) de ha egyszer összerakom többet nem szedem szét az biztos.Köszönöm a segítséget!
Nem vitattam, csak arról írtam ilyet még nem láttam. No meg ezen kívül még mennyi mindent.
Akkor is köszönöm válaszod. Schulthess Spirit 5180 a gép típusa. Svájci gyártmány, nincs az országunkban szervize. Megy 400V ról is, ill. két fázisról. Kefementes motorja van.
Hát nekem nemrég egy Amerikai gépet hoztak javításra ami nem akarta melegiteni a vizet, kiderült, hogy nem is fogja soha mert nem raktak bele fütőszálat hanem volt egy plusz melegviz bemenetele.
Jaj!
Ebbe a Svájciba meg kettő van egy egy fázison. A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |