Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1422 / 2514
(#) Koncsar válasza blasz hozzászólására (») Okt 8, 2013 /
 
Értem.
(#) reloop válasza Koncsar hozzászólására (») Okt 8, 2013 /
 
Szia! Ennek az áramköri részletnek van egy sajátossága. A negatív tápoldali tranzisztor egy áramgenerátor, mely minél melegebb annál nagyobb áramot generál. Ennek magyarázata, a hőmérséklettel fordítottan arányos nyitáshoz szükséges B-E feszültség. A bázis stabil feszültségen van, az emitter ellenálláson jelenik meg a változás, ennek folyománya az áram módosulása. Itt egy öngerjesztő folyamat tud kialakulni. Mint a kollégák írták, a hűtés az egyetlen jó megoldás.
(#) Koncsar válasza reloop hozzászólására (») Okt 8, 2013 /
 
Köszönöm. De akkor itt semmiféle hőmegfutástól nem kell tartani.?
(#) reloop válasza Koncsar hozzászólására (») Okt 8, 2013 / 1
 
Végzetes hiba itt nem történhet.
(#) Koncsar válasza reloop hozzászólására (») Okt 8, 2013 / 1
 
Köszönöm szépen Mesterem.
(#) blasz hozzászólása Okt 9, 2013 /
 
Üdvözlet,átnéznétek jól rajzoltam e megy TO3 ra az ST.kapcsolását?

Köszönöm
A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2013
(#) reloop válasza blasz hozzászólására (») Okt 9, 2013 /
 
Szia! Bele jössz Te ebbe
(#) blasz válasza reloop hozzászólására (») Okt 9, 2013 /
 
Jó lett Mester?
(#) Koncsar válasza reloop hozzászólására (») Okt 9, 2013 /
 
Szia! A tegnapi témámmal már csak egyet kérdeznék. Az MJE340 és 350 es tranzisztoron, ha különböző bordák kerülnek fel az nem baj? Más más feladatot lát el mind a kettő. Nem kell szimetriának lenni hűtés terén? Ezzel kapcsolatban több kérdést nem fogok feltenni Neked.
Köszi a választ. Üdv: Gy.
A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2013
(#) reloop válasza blasz hozzászólására (») Okt 9, 2013 /
 
Nem találtam benne hibát. Hagyjuk a Mestert!
(#) szamóca válasza reloop hozzászólására (») Okt 9, 2013 /
 
Hagyjuk a Mestert!
Hívjátok csak nemes egyszerűséggel felséges királyomnak!
Bocs reloop!
(#) reloop válasza Koncsar hozzászólására (») Okt 9, 2013 / 1
 
Szia! A szimmetria nem feltétel, csak a kisebbik is hűtsön kellően.
(#) blasz válasza reloop hozzászólására (») Okt 9, 2013 /
 
Oké köszönöm a segitséget
(#) Koncsar válasza reloop hozzászólására (») Okt 9, 2013 /
 
Köszönöm. A kimenő DC fesz. az hűtőcsere után elmászhat? Állítsam be újra?
A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2013
(#) Korolasz hozzászólása Okt 9, 2013 /
 
Sziasztok!nagy pácban vagyok az erősítőmmel.Az erősítő 2x200w os teljesítményerősítő és kimentek a végfokjai ami oldalanként 2 db 2n3442 és 4 db 2n3773. Rendeltem bele vadonat újjakat mind a 2 fajtabol majd beforrasztottam őket nagy odafigyeléssel a tranyók alá hővezetőpasztát es csillámot raktam odafigyeltem nehigy kollektorzárlat legyen jol is sikerült a berakás és majd ezutan ráforrasztottam a táp vezetékeket és bekapcsoltam és utanna olyan baj van hogy a kimeneten dc van vagyis a tápfesz es ez mind a 2 oldalnal ig y van sajnos de a paneleken nrm füstölt el semmi csa2 darab kis tranyo melegszik benne és semmi más a m elegedő tranyó tipusa 2 n3440 és mivel a kimeneten DC _t mértem ezert a vedelem is működesbe lép és nem húz be a relé kerdesem az lenne hozzatok hogy mit mérjek ki a kimeneti DC ellen vagy mit cseréljek ki a paneleken es miért melegedhet a 2n3440 es tranyó ?őt kiforrasztottam es műszerel megmertem és jónak véltem ha a hfe -t mutatta a műszer a válaszotokat előre köszönöm
(#) Buvarruha válasza Korolasz hozzászólására (») Okt 9, 2013 /
 
Valószínű, hogy az emitterellenállások is megszakadtak, ellenőrizd.
(#) Korolasz válasza Buvarruha hozzászólására (») Okt 9, 2013 /
 
Szia. köszi a választ kimérem az ellenállásokat ,és még azt szeretném kérdezni hogy a 2n3440 es tranyó miért melegedhet köze van a kimeneti DC hez? a tranyó még a kapcsolás elején van a bemenet fele a végtranyók előtt.
(#) matyusz válasza Korolasz hozzászólására (») Okt 9, 2013 /
 
Tudsz róla képet csinálni vagy kapcsolási rajzot küldeni? Lehet megnyúlt ellenállás, zárlatos, vagy szakadt dióda és a meghajtó körben is szakadt vagy zárlatos tranyó, mert ha a végtranyó megy viheti magával a dolgokat visszafelé is, sőt ez esetek többségében így van.
(#) Buvarruha válasza Korolasz hozzászólására (») Okt 9, 2013 /
 
Rajz híján ezt nem tudhatom.
(#) Korolasz válasza matyusz hozzászólására (») Okt 9, 2013 /
 
kapcsolási rajzot sehol se találtam róla mert valamikor ez házilag lett gyártva de nagyon jól üzemelt holnap rakok fel képet a végfokpanelekről és hogy melyik tranyó melegszik.mértem a diódákat is de nem forrasztottam ki azok mind jók voltak amikre rámértem meg a kondikra is szakadásvizsgálóval rámértem de ott is jók voltak de lehet pont valami elkerülte a figyelmemet :/ egy képet fel tudok tenni de holnap még részletesebb képet felrakok a mostaniban még szerelés előtti állapot van csak a végfokok hiányoznak berajzolom hogy mi hol volt holnap meg képet is tudok mutatni a művemről jah meg a panelek hátuljáról(fóliáról)
(#) reloop válasza Korolasz hozzászólására (») Okt 9, 2013 /
 
Szia! A 2N3440 melegedése nem utal hibára. Gondolom ezen van a hűtőcsillag.
Mi váltotta ki a teljesítmény tranzisztor készlet cseréjét?
(#) Koncsar válasza reloop hozzászólására (») Okt 9, 2013 /
 
Kedves István! Még nem tudok aludni. Légyszíves egy kérdésemre válaszólj meg. A BC556 helyett BC303 fémházas tranzisztor kerülne be. Rontanék az erősítőn? Köszi.
A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2013
(#) reloop válasza Koncsar hozzászólására (») Okt 9, 2013 /
 
Szia! Bizonyára, mert jóval kevesebbet erősít. Úgy is mondhatnám kisebb a bétája.
(#) Koncsar válasza reloop hozzászólására (») Okt 9, 2013 /
 
Akkor a most felhasznált tranzisztoroknál, itt az ST ben nincs is jobb minőségű alkatrész amit fel lehetne használni egy próbára?
(#) reloop válasza Koncsar hozzászólására (») Okt 9, 2013 /
 
Bizonyára vannak ezeknél kedvezőbb tulajdonságú félvezetők is, hogy hoznának-e mérhető/hallható javulást nehéz megmondani.
Már maga a szimmertikus tranzisztorok párbaválogatása (ha egy raktárad ezzel van tele, és fel vagy hozzá műszerezve) is dobhat rajta.
Sok csiszolni való nincs ezen amatőr körülmények között.
(#) Koncsar válasza reloop hozzászólására (») Okt 10, 2013 /
 
Jó ez kizárva. Ok.
(#) Korolasz válasza reloop hozzászólására (») Okt 10, 2013 /
 
Az előző gazdája a kimenetet rövidre zárta az egyik relé nem húzott be valamiert a védelempanelon es megsült emiatt aztan a masik oldal jó volt és úgy terhelte de azt is kilőtte valahogy én még a vedelembe kicseréltem mind a két oldal reléjét hogy ott ne legyen baj köszi a válasz
(#) matyusz hozzászólása Okt 10, 2013 /
 
Üdv mindenkinek.
Van egy jó pár darab BD249/250C-s tranyóm még a Texasos-ak, majd csinálok róluk képet. (Persze "A"-s jelű is van, de azt nem akarom betenni, mert kisebb feszen lehet csak járatni őket.) Ezekből szeretnék építeni erősítőt és azt szeretném kérdezni, hogy melyik kapcsolást ajánljátok hozzájuk ami olyan 100-150W körül tud nekem szolgálni 4 ohm-os terhelőimpedancia mellet? A trafó nem gond szerintem mert az is van egy jó pár. Ha valaki tudna esetleg ajánlani egy jó kapcsolást amit lehet nyúzni, meg meg is építette valaki, azt nagyon megköszönném ha megosztaná velem.
A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2013
(#) reloop válasza matyusz hozzászólására (») Okt 10, 2013 /
 
Szia! Ha az ST151-et választanád, abban elég jó elmélyültem
(#) matyusz válasza reloop hozzászólására (») Okt 10, 2013 /
 
Jók a vélemények róla? Igazából most gondolkodom, hogy mit hogy hajtsak, mert van egy SAL2610-es front párom most össze van hidalva több mint egy éve az alsó (sub) meg a felső hangszórók így 4 ohm az eredőm ezt hajtom STK086-al. Most azon gondolkodám, hogy a felsőket hajtom csak az stk-val és az alsó "subokat" párhuzamosítva pedig vagy egy ilyen tranyós véggel, vagy TDA7294-el hajtanám, bár nem tudom mi lenne az ideális.
Következő: »»   1422 / 2514
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem