Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tranzisztorok helyettesítése
Sziasztok!
Egy monitort javítok és egy helyettesítős kérdésem volna: Bővebben: Link A csatolt rajzot találtam az inverterhez. Kérdésem, hogy az AP4511GM helyett, jó e az AO4606?
Sziasztok
Egy Makita akkus csavarhúzó töltőjét javítom, ami kivágja a biztosítékot. Van benne két fet, ami közül az egyik úgy néz ki, hogy zárlatos. P5NK80Z a típusa és az lenne a kérdésem, hogy ezt mivel helyettesítnetném? Ez egy N csatornás fet. Jó lehet bele pl IRF540, vagy 640? Köszi
Csillió helyen beszerezhető az a FET. A felsorolt IRF-ek nem jók helyette, amik meg jók lehetnének, azokat ugyanolyan vagy nagyobb macera beszerezni.
Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link
sziasztok.segitséget kérnék. C8550 transistort mivel tudom hejettesíteni,illetve tudtok-e olyan transistort ami jobban terhelhető(nagyobb teljesítményü)??
köszi
Szia!
Mekkora legyen az a nagyobb terhelhetőség? Volt, amper?
rc autoba kell.9,6V-os aksirol megy.tehát ugy 10-12v és 0,5-1A jo ha birja..elég nagy és massziv a kocsi..
oké.köszi.akkor elméletben ezzel is kell müködnie csak nagyobb teljesitményel?
az egésznek am annyi az előzménye hogy eredetileg ez a panel amit használatba vettem,egy kisebb teljesitményü autobol valo.átszerelés után minden szuper meg stb..kormányzással nincs gond.de amint meginditottam elöre vagy hátra kb 2mp után kifüstöltek a (c8550-es)tranyok... :/
Majd meglátod, hogy mennyire bírják. Biztos, hogy jól kötötted be azt a panelt? Van még ez a 2A-es típus, csak ő egy kicsit drága.
Ez a C8550, ez valami TO92-es tokozású kicsi tranzisztor. Nem tudom, hogy milyen motort lehet ezzel meghajtani, de a 0.5-1A-t tartósan nemigen bírhatja. Mindenképpen combosabb tokozású (TO220 vagy TO126) kéne oda.
a bekötéssel nincs gond.inkább az hogy eredetileg nem hiszem hogy 9,6V-ra volt tervezve a panel eredetileg...
![]() egyébként vilanyos szakmám van...és egy kicsit az elektronikához is konyitok..de azért profi nem vagyok benne hogy minden alkatrészről mindent tudjak... ![]() Kérlek a mondatokat kezd nagybetűvel! Három pont nem egyenlő a vesszővel. Köszönöm! -moderátor- A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2013
Az ajánlottak PNP változatát tedd bele.
![]()
Rendben.Köszönöm a sok segítséget!
Már csak egy kérdés. CSB772Q-val is ugyan ugy tudom hejettesiteni ezt a C8550-et? Mert elméletileg ez is jobban birja a strapát.
Hasonlítsd össze az adatlapjukat. Sokkal jobb, mint az eredeti, vagy az ajánlottak.
Köszi.Bár már annyira belebonyolodtam ebbe hogy már anyit sem értek mint eddig :/
Szoval inkább csak kérnék néhány pontos transistor nevet amit betudok épiteni minden átalakitás nélkül C8550 helyére,ami elvisel 10V 1,5A-t is.
Az előbb mutattál egy jónak ígérkező típust.
Igen,de érdekelne,hogy milyen lehetőségeim vannak még.Mert hát a közelemben nem nagyon van olyan bolt ahol betudom szerezni.Viszont a mühely tele van mindenféle elektronikai kütyükkel,és hátha találok olyat ami jo lesz.Na meg több db kell.
Keressél 2A körüli (1,5...3) típust, mert ezek nagyobb áramúak, mint az eredeti és az áramerősítési tényezőjük sem túl kicsi. Aztán majd úgyis a próba dönti el, hogy mennyire válnak be abban a helyzetben. Válogatás.
Használtam a keresőket, de nem írták egyértelműen, hogy BF458 helyett lehet-e használni BF871-et TV színvégfokba.
Szia!
Lehet használni, mert én mér többször tettem 871-et másik típus helyett.
Köszönöm, ebből van bőven, boltba meg nem jutottam el.
A TO92 hosszú tokosakat, a TO126 tokúakat nézd, és Google a barátod.
A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2013
Üdv.
Egy tranzisztort szeretnék helyettesíteni, de nem találok semmi adatot eredetiről. A katalógusban se találom. A tranyó egy mosógép motormeghajtó panelén van, és totál meg van szakadva. Ennyi van feltüntetve rajta: Z0105 Tagma T431 Valakinek ha ismerős ez tranyó, megköszönném ha megosztaná velem hogy mivel lehet helyettesíteni.
Azaz egy ilyen? TL431 Voltage reference
|
Bejelentkezés
Hirdetés |