Fórum témák
» Több friss téma |
Szervusztok!
Döntés elött állok. Munkaterület amire tervezve lessz az egy A4 es lapnak felel meg. 2 tipusú léptetö motor-t tudok beszerezni elérhetö áron. Nema17 és Nema23, a kettö közül melyik felelne meg a megadott mérethez? A cnc-váza aluminiumbol fog készülni.
A kettő között ha jól tudom, csak a felfogatási szabvány különbözik. A motor többi adata sokkal fontosabb ennél (Nyomatékok, feszültségek, áramok).
Elviekben a 23-as hoz jobb motornak kéne, hogy tartozzon, de ez nem törvényszerű.
Szia!
Információt tudnál adni? Beszerezhetőség, ár ? Előre is köszönöm.
Ez nem így van. Én is megnéztem, görgess lejjebb a lapon, kiválasztasz egy terméket, pl. a DryLin® W vezetőrendszer kocsija, szerelt és lejjebb nemhogy árak vannak (€uróban) hanem konfigurátor is végig vezet, és össze tudod állítani a neked megfelelő terméket. A végén természetesen kiírja mibe kerül.
Az "Általános tudnivalók"-ra kattintva megtudhatod, hogy az árak nem tartalmazzák az ÁFÁ-t és a szállítás költségét. Szerk.: ehhez be sem kell jelentkezni, ami viszont ritkaság A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2013
Már irtam, hogy annak idején valamennyi sin (kb 1,2 m) és csapágy kevesebb volt mint 2 motor. Mostanában kb 30.- Euro métere.
A WS-10-40 kettős sín métere 36,14€ + ÁFA. Ilyesmi látható Massawa által linkelt képen is.
Nekem Internal Server Error-t ír a linkedre...
Nálam úgy is megy, ha nem vagyok bejelentkezve.
Ez az első kép: Bővebben: Link
Lézerharcosok!
Ahány anyag féle, annyi teljesítmény és annyi sebesség variáció. Pontosítottam a lézerem teljesítmény beállítását, és ehhez készítettem egy G-Code-ot ami az alábbi csíkokat tartalmazza (mellékelt kép) Azon gondolkodom, hogy készítek egy G-Code generáló programot amivel ilyesmi "monoszkópot" lehet generálni. Nekem ez a skála rendkívül hasznosnak bizonyult eddig amikor többrészes gravír-vágás feladatokra van szükség vagy esetleg új anyaggal van dolgom. Mi a vélemény, lenne igényetek egy hasonló kis egy exe-s generáló programra? Ha igen, akkor publikusságra hozható formába kalapálom, és szabad használatra feltöltöm ide a fórumra. Szerk: A teljesítmény szabályozást az M3 S1000 paranccsal egy PWM kimeneten keresztül oldottam meg. Tehát gyakorlatilag spindle rpm-ként kell megadni. Milyen más módok léteznek még esetleg amit írjak bele a programba? A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2013
Nagyon jó, engem érdekel a dolog.
Nemea23 (23HS8610), Step angel 1.8, Rate Voltage (V) 8.6, Rate Current (A)1, Phase
Resistance (Ω)8.6, Phase Inductance (mH) 18, Holding Torque (oz.in) 287. Nemea17 semmi info, csak hogy 1,2A vesz fel, 5ohm az "ellenálása"
Néha talál az ember ilyesmit is. Ez minek lehet az alkatrésze? léptetőmotor, mechanikával
Neked ez nem mindegy - ugyse az eredeti berendezésbe kivánod beépiteni.
Az igaz - de könnyebb lenne hasonlókat keresni a nagyvilágban...
Igazán hasznos akkor lenne, ha az előtoló sebesség is benne lenne paraméterként... hogy a programozás közben a sebességgel is arányosan lehetne szabályozni.
A monoszkópra én inkább egy sugaras mintázatot tudok elképzelni, 3,6 fokonként egy vonal, és a teljes teljesítmény százalékában láthatjuk, hogy az adott anyagon a teljes lézerteljesítmény hány százaléka adja a kívánt eredményt.
Nem rossz ötlet. A sugaras teljesítmény ábra nem rossz ötlet, de hol van akkor benne az előtolási sebesség mint paraméter? Mert most globális paraméterként generálható mondjuk x mm/secre.
Üdv mindenkinek!
Nemrég készült el a maróm (képek hamarosan). A gondom a képekkel van (1 bites bitkép), a programok amiket találtam a képeket "S" pályán marják, sok haszontalan utat tesz így meg a gép és nagyon lassú is emiatt.. Tud esetleg valaki olyan programot ami marásnál nem megy végig S pályán az egész képen csak azon a vonalon amit marni kell? Előre is köszönöm.
Ma már annyi ilyen hajtás van, hogy Dunát lehet velük rekeszteni,,ha csak arra gondolsz, hogy pl. hány NYÁK stb. beültetö automata van, azokban is ilyen motorok mozgatják a mozgatnivalot, de szinte bármi lehet az automatizálás világából.
Írtam neked privátban egy megoldást. Lézerhez működik. Ha nálad is jó lesz, közzé tesszük.
A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2013
A paramétert én nem a "vizsgálóábrához" gondoltam, hanem a sugár erősségének megadásához. A sugárteljesítmény és az "előtoló" sebesség hányadosának kell ugyanis állandónak lenni, az egyenletes rajzolatminőséghez. Ezt célszerűen fel kell írni a monoszkópra, akkor lehet az anyagra jellemző összes adatot leolvashatóvá, illetve számíthatóvá tenni: Az adott vonalhoz mekkora sugárteljesítmény kell(ene), illetve a maximális teljesítménnyel mekkora a maximális feed.
A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2013
Hát én továbbra is a teljesítmény alsó és felső határát adnám meg, semmiképpen nem 0-100%-ig automatikusan. Kis teljesítményű lézerhez, meg cd írókból kiszerelt megoldásokhoz jó, de 60-100W-ra teljesen értelmetlen már a legtöbb anyagnál az 50% is. Legtöbb munkadarabnál én a csövet maximum 40% körül üzemeltetem.
Feleslegesnek tartom már 50W fölött marási mélység próbát tartani, itt maximum előtolás mértéke lehet kérdés, arra viszont mechanikai okokból nem célszerű ilyen ábrát és kéttengelyű mozgást alkalmazni szerintem. Különböző teljesítményen különböző előtolási sebességgel csak csíkot húzni azért lenne szerencsésebb, mert víztiszta anyagoknál élbe nézve könnyen megállapítható a profil, a sugárnyaláb esetleges nyílásszög problémája, az olvadék nem megfelelő távozása, stbstb. Egy ilyen körkörös mintánál ezek nagyon nehezen láthatók. Lásd mellékelt kép a mostani "vonalzós" mintáról. A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2013
Sziasztok!
Én is elkezdek építeni egy kisebb CNC-t. Elkezdtem összebogarászni hozzá az alkatelemeket, a csapágyakat már megvettem, a menetes szárat magam gyártom hozzá 8mm-es rúdból. Most ott akadtam el, hogy nem tudom hogyan hívják azt az alkatelemet amivel a menetes szárakat a léptetőmotorhoz tudom rögzíteni. Tudna nekem ebbe valaki segíteni?
Nem használatos ez a kifejezés, helyette tengelykapcsolót szokás írni.
Ha sok időd van, akár Te is legyárthatod,persze egyszerűbb vásárolni.
A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2013
Ez jó! Látom vannak egész borsos, de vannak egészen kedvező áron is. Remélhetőleg találok olyat ami Nekem kell. Köszi szépen a segítséget mindenkinek, aztán ha felmerül még valami majd szólok!
Értem, nekem igy mondta egy idös bácsi aki egy esztergapadon legyártott párat nekem (saját mühelyében). Köszönöm, hogy kijavitottál!
Sziasztok!
Olcsó enkoderre van valami 5 letetek? Nem kell nagy felbontás. Egérre gondoltam, csak annak analóg a kimenete. Olyan kellene, ami TTL jelszinte dolgozik. |
Bejelentkezés
Hirdetés |