Fórum témák
» Több friss téma |
Van olyan kép, látszik a panelen két relé. Az egyiken csak egy piros vezeték van, valószínű az kapcsolja, a kattanásról ítélve a vent. az égőt, a tányért. A mellette lévő reléről megyen egy fekete vezeték a trafóhoz, valamint vissza csatlakozik a panelre. Erre a relére a bizt.kap.- jön a vezeték. Ez a relé lehet bűnös?
Vagy a vezérlése. A vezérlő nyák tápellátása jó? Kondenzátorok nem puffadtak, nem kapacitásvesztettek?
Üdv.
Nekem egyszer volt egy ehez hasonló esetem, akkor az volt a hiba, hogy a start gomb körömmel való nyomogatás végett nyomás nélkül is benyomva maradt, vagyis a fólia benyomódott és összeért, ezért a gombok fele nem müködött. Egy próbát megér! Üdv
A kezelő lap nem szerelhető.
Hát én megszereltem! Három rétegből áll, középen széthuztam ahol a kontaktusok vannak és papirból kivágtak egy kocka keretet távtartónak, visszazártam a rétegeket és azóta is müködik.
Üdv
Nem egy mai darab, Bosch Gourmet 3100 mikrosütő lerobbant, szerelő diagnózisa szerint az időkapcsoló romlott el. Kb. 15 éves, cserealkatrész nincs, szerinte szétszedni, javítani sem lehet. Van-e valakinek ilyen készüléke? Vagy ötlet, hogy talán mégis javítható-e?
Mit nem csinál?
Nem fűt, nem világít, vagy reggel nem hoz kávét
Sziasztok! Az mitől lehet, hogy a mikró ugyanúgy zúg mint eddig, csak hideg marad benne egy csésze víz? Mit jelent az antibakteriális bevonat? (Egy LG mikró sütőterét közölték így.)
A CRISP funkció az mikrófüggő vagy csak egy tál ami felmelegszik a mikrohullámtól? Mert ha így van, lehet jobban megérné olyat venni amiben nincs, és külön venni hozzá.
Szia!
Az első kérdésedre a válasz: kiégett a nagyfeszültségű biztosíték.
Köszönöm! És lenne értelme kicserélni, vagy ha kicserélném, akkor az is kiégne?
Csak gondoltam nem véletlenül égett ki, és ha így van, akkor a másik is kiég, és ahogy rákerestem 2-3eFt. Esetleg milyen vastag dróttal lehetne helyettesíteni a kiégett szálat, hogy védjen is valamit, de működjön is?
Egyszer már megköveztek itt azért, mert egy vékony rézszállal pótoltam a kiolvadt betétet. Én nem költenék rá sokat.
Igazából nálunk biztosítékot sem lehet venni. Max. Egerbe, de ott is ki tudja milyen van. És az út is majdnem annyi mint a postaköltség. De mégis milyen vastagot? A legeslegvékonyabbat amit találok?
A legeslegvékonyabbat, de előtte azért vizsgáld meg az eredeti biztosítékot a folytonosságát illetően.
Van valami konkrét oka, hogy 32V 10A? Vagy a mérete miatt? Nekem, ha a tápnál is kiment volna nem zúgna. Vagy van egy 3.?
Még nem szedtem ki a tokból, de csatlakozói közt szakadást mért. Nem tudom, lehet-e kontakthiba ilyen feszültségnél. Vagy ha esetleg egy pillanatig volt, akkor lehet akkor égett ki, mikor elmúlt a kontakthiba?
Nem kell ennyit foglalkozni a témával, vedd ki a tokból az üvegbiztit, forrassz rá egy vékony drótot, tedd vissza a foglalatba, pattintsd össze a tokot és melegítsd meg a kávédat.
Már biztos, hogy vezet, de ugyanazt csinálja. Betettem kb. fél csésze vizet 1 percre 800W-on, hideg, valami égett műanyagszag szerűség, de a biztosíték még vezet. Amúgy van valamilyen technikája, hogy ne törjön szét az üveg, mikor szétszedem? Mert ez kettétört, és hurkot kötöttem a rugó végére, a másik végét meg a biztosíték oldalára forrasztottam.
Lehet, hogy a dióda is rossz (zárlatos). Mérj rá!
Milyen dióda? Az a valami a kondenzátor és a váz közt? Ha rossz, azt már gondolom csak egy olyannal lehet helyettesíteni, ami szintén 2eFt. Sípolós diódateszter állásba 24-et mutatott mindenhogy és nem sípolt.
A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2013
Találtam egy ilyet, és szerintem az volt a baj, hogy nem húztam le a kondenzátorról.
A kondenzátort is megnéztem 20M, és 200M ohm -on mutatott csak valamit. Nem feltétlenül 0-ról indul, de 9M ohm -tól kb. 10,1M ohm -ig lassan emelkedik. A dióda 46M ohm egyik irányba, másikba végtelen 200M ohm -os méréssel. Digitálissal.
2n-200µF-ig lehetne vele mérni, ha beledugnék valami vékony drótot, de úgy mértem, ahogy ott volt, és mint írtam, csak 20M és 200M állásban mutatott változást, kisebbeken semmit, vagyis végtelent.
De akkor jó, mert 0,98 µF van ráírva, és 0,96 µF-ot mér.
A diódán -11,6V-ot, és 4,7V-ot mértem.
Elvileg jó az is, a kondenzátor is. A tekercs meleg volt egy perc után. Nem tudom, ebből lehet-e következtetni valamire.
Így. A rajzodon egyiknél 12V-ot mérsz másikon 6,7-et.
És azt hogy tudom meg? Egyenlőre az 5. lépésig néztem a trafót. 1 ohm helyett 3 ohm , 75 ohm helyett kb. 130 ohm , de gondolom ez belefér. Viszont 28,6 ohm van a magnetron háza és a kivezetései közt. Ezek szerint zárlatos? Lehet házilag javítani, vagy csak cserélni? Ha csak cserélni lehet, akkor mit kell figyelembe venni? Méret, teljesítmény?
Mutatom a mikró alapkapcsolását: Bővebben: Link.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |