Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm a gyors választ
A csatlakozók nem görbültek el, kicsit meg is tisztítottam őket, de semmi. Megpróbálom leellenőrizni ahogy javasoltad.
Lemértem, de minden csatlakozás rendben van, érintkezik. A sim foglalat melletti IC kivezetései és a sim foglalat rugós érintkezői között mértem a folytonosságot és egyik sem volt megszakadva.
Esetleg gond lehet azzal az IC-vel? Az mire szolgál? Láttam a neten, hogy azt ki lehet venni és át lehet hidalni. Ez járható út szerinted?
Nem tudom. Csak annyit, hogy pályafutásom alatt az IC meghibásodás van a lista legvégén. A mechanika az elején... Minden cserélhető, javítható, csak az a kérdés, van-e csere IC-d és megfelelő szerszámod? Illetve - ér-e ennyit a dolog?
Van még egy rossz nokia 2630-as telóm is, abból esetleg áttehetem. Egy ksi 2mm x 2mm -es IC-ről lenne szó ami a SIM mellett van és BGA kivezetése van (az ic alatt vannak a kivezetései), láttam egy képen (Bővebben: Link), hogy át lehet hidalni, ezt szeretném megpróbálni esetleg áttenni a másik telefonból.
Annyira idegesít, hogy nem tudom mi a baja Az az érdekes, hogy minden egyéb tökéletesen működik a telefonban csak épp telefonálni nem lehet vele mert nem ismeri fel a SIM-et.
Vegyél egy újat, max. 3eFt vaterán. Forrasztani olyan piciben nem lesz könnyű. Azt meg végképp nem értem, hogy miért raknak be egy alkatrészt valamibe, ha nélküle is tökéletesen működik. Mármint el tudom képzelni, de nem hinném, hogy csak így, ki lehet hagyni bármit is. De egy próbát megér. Ha így használhatatlan, és elrontod a forrasztást, akkor sem fog történni semmi. Innen több segítséget nem valószínű, hogy tudsz kapni.
Egyébként ilyen esetekben már az is elég, ha csak egy golyó nem érintkezik az IC alatt. Javítani házilag nehéz, és kockázatos. Nekem egyszer ez miatt egy egész laptopot kellett felszámolnom, a Te károd még talán elfogadható mértékű. Szóval próbára fel! Cseréld ki, kösd át, és számolj be a fejleményekről! A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2013
Holnap megpróbálom amit tudok, majd beszámolok róla.
Köszönöm mindkettőtöknek a segítséget!
Sziasztok, mint ígértem itt vagyok megint. El sem hiszem, de sikeült megjavítani, leforrasztottam azt a kis IC-t hőlégfúvóval, majd nagy nehezen sikerült áthidalni az adott pad-eket az előző hozzászólásomban belinkelt képnek (ami sajnos már nem elérhető, de felteszem) megfelelően és első indításkor minden tökéletesen működött
Nem tudom mi a szerepe annak az IC-nek, de jó hogy most így is megy
Ha jól gondolom, az az EMI filter.
Sziasztok!
Az androidos Xperia telóm egy éjszaka (vagy nappal) teljesen lemeríti a totál feltöltött akksiját. Egyszer már csinált ilyet, de valamiért jó lett.Azt írta valaki, hogy valószínüleg a háttérben futtat egy programot, azért merül le. Most ismét elkezdte a lemerülést, de csak a WI-FI van használatban, és amikor nem kell kikapcsolom ( éjszaka) , és ki is jelzi a kikapcsolást. Átnéztem mindent, semmi nincs bekapcsolva. Mit tudok tenni ilyenkor? Köszönöm!
A legegyszerűbb és legbiztosabb: telefon gyári állapot visszaállítása. A beállítások menübem van. Mindent letöröl, vigyázz!
Sziasztok!
Van egy Sony Ericsson J108-as telefonom, amit kicsivel tobb, mint 2 eve hasznalok. Nagyon jo kis telefon, elegedett is vagyok vele, de ha beszelek telefonon es pl buszon vagyok, ahol zaj van, szinte semmit sem hallok abbol, amit a masik fel mond. Eleinte nem vettm eszre ilyen problemat, de most ez nagyon zavar. Sokszor ha fontosabb hivast varok fulhallgatoval maszkalok, mert aval hangosan hallszik.
Szervusztok!
Unokahúgomtól kaptam egy Nokia 3120 Classic-ot (a tulaj meghalt). Hogy tudnám használhatóvá tenni? Megvannak a papírjai, doboza, töltője, füles, de se PIN, se PUK.
Ez valami horribilis összeggel feltöltött telefon? Mert ha nem, csak belerakod a saját sim kártyádat és örülsz... Ha sok pénz van rajta, a szolgáltató segítségét kell kérned a személyes ügyfélszolgálaton. De arra készülj fel, hogy a telefon összes papírja mellé még a születési anyakönyvi kivonatodat is el fogják kérni...
Üdv.: Macsek
Szia.
Ha 2 éve használod, akkor lehetséges hogy megtelt porral, piszokkal a hagszórójárat, illetve a hangszóró is tud összeszedni port, valószínűleg ezért hallod halkabban. Ki kellene tisztítani, és ha azzal nem lesz jobb, akkor a hangszórót is ki kellene cserélni.
Kikapcsoltam, bekapcsoltam, azóta jó! Mit gondolsz?
Azt hittem, ezen már rég túl vagy. Valami beragadt program ujra megfelelően működik.
Nem telefonaltam napi 2-3 orat, hogy elromoljon a hangszoroja.
Sokszor találok apró fémreszeléket a hangszórók membránján, és bizony gyakran tele vannak porral, ezek nem tesznek jót nekik. A telefonálástól nem igazán romlik el
A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2013
Szetszedtem es kitakaritottam. Az elolapban van egy kis szuro abba volt por lerakodva, azon belul teljesen tiszta volt, a hangszoro is tiszta volt. Ami egy uj problemat okozott, az az, hogy a kulso kepernouveg es az LCD koze beszallt a por. Akarhogy letisztitottam, mire odajutottam, hogy osszerakjam a ket reszt mar egy-ket porszem az LCD-re is szallt.
Igen, túlvoltam, és megfelelően működött is.Aztán most ismét csinálta 2 napig.De ha kikapcsoltam a WI-FI-t, ki is jelezte, hogy kikapcsolva, mitől fut tovább?
Szerinted egy szoftverfrissítés segítene?
Á, alig van rajt talán (huginfó). Miután feltettem a kérdést, (álmomban) leesett a tantusz: ő is 20-as volt (mint én). Köszi.
Akkor Te a simlock-ra gondoltál volna, amit egyik általad említett kód sem tudna feloldani...
Üdv!
Ez nálam is gyakran megesik, álltalában finom ecsettel és puha törlôkendôvel próbálom portalanítani.
De végülis a hiba megoldódott a kitakarítással?
Igen, most ugy vettem eszre, hogy hangosabb. Koszonom a segitseget!
Sziasztok.
Kezembe kaptam egy telefont megjavítani. Konkrétan SE w20i Zylo. A diszplej szalagkábelt kell kicserélni rajta. Valamint a kamera kábelje is sérült. Van mind a kettő nekem. A helyzet az, hogy jó lenne leszedni az elülső borítást, diszplej felőli oldalról. Az a baj, hogy a gombrésznél szerintem ráragasztották egész felületnél... Nem sikerül leszedni. Hogyan tudnám leszedni, úgy, hogy ne törjem el? Valamint másik kérdés. A kamera rá van cinezve a szalag kábelra, vagy csak valami foglalatba van téve? Köszönöm a tanácsokat.
Minden sarkát felfeszegettem, de a gomboknál továbbra is tart.
A szélei vékonyak, nemhiszem, hogy engedne annyit, hogy felfeszítsem jobban.
Nagyon rossz irányba haladsz.
Hátulról kezd el szét szedni.
Már hátulról szétszedtem amit csak lehetett.
Köszi. Sikerült szétszedni, leszedni a diszplejt, de valami miatt nem jott szet ket reszre az also panel es a displaytartó rész.
Mi tarthatja még? Látszólag minden csavart kiszedtem. Amúgy a hangosítás gombot cserélni kellesz, ahogy látom az egyben van a kamera flexszel. A kamerát kilehet valahogy bontani az eredeti kábelból? Nézem nézem, de nem nagyon látom. Olyan mintha cinezve is lenne, de talán csak foglalatban kellene lennie. A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |