Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TDA7250 Végerősítő
Ki fogom szedni ezeket az alkatrészeket és kimérem őket. A kondik helyes polaritással vannak berakva, de kimérem azokat is LCM-3 al. Hogy mennyire megbízhatóak nem tudom, ezek voltak a csomagban.
Ebben az áramköri részletben bizonyára meghatározó a nyugalmi áram szempontjából a két ellenállás értéke is, sajnos méretezési segédletet nem találok hozzá. Végső megoldásnak marad a 0,1 ohm ellenállások cseréje 0,22 vagy 0,33-ra
"Sajnos" minden alkatrész hibátlan és polaritáshelyesen van beültetve a 3, és a 8-as láb környékén. Az egész panelt lemostam a gyantamaradványoktól is. Kicseréltem az ellenállásokat 0,22 ohm-ra, most a nyugalmi 130 mA. Lehet, hogy ennek az erősítőnek "sajátossága" a magasabb nyugalmi áram? (nem hinném)
A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2013
Reloop:
Köszönöm az eddigi segítséged és javaslatokat, maradtam a 0,22 ohmosnál, nem raktam bele nagyobbat. Bárki aki megépítette: Mi a tapasztalatok a nyugalmi árammal és melegedéssel kapcsolatosan? metabo123
Lenne egy kis keresem elnezest a helytelen irasert de angol a windowsom enis megakarnam csinalni ezt az erositot de mar felig keszen van es van a nyakon egy olyan h mute(nemitas) oda mit tegyek hogy ne nemitson majd legyszi segitsetek Bővebben: Link elore is koszi a segitseget
Megvalami ha keramia kondik helyet poliester kondit teszek bele az ugy jo lessz vagy muszaj keramia kondi
Üdvözöllek!
Jó lesz a poliészter kondi is. Ismerkedj meg a kereső használatával: A "mute" keresés egyik eredménye itt a témában
Ott neztem en is cimopata felhasznalo azt irta hogy szabadon lehet hagyni es gulyi88 pedig leirta hogy mennyit kell neki adni de hogy menjen akkor annak maximalis a 12v vagy lehet tobbet is ratenni mondjuk a tap minusz vagy a plusz felet
sziasztok megepitettem ezt az erositot es nem meg csak zug nagyon es melegszik nem tudjatok hogy mi lehet a baja
Es meg valami valtoztatast csinaltam 390ohm helyet 560 at tettem be 39 ohm helyett 33 ohmot tettem 15pf helyett 22pf-ot tettem be es 150pf helyett pedig 220pf-ot tettem be netan valakinek valami otlete h mi lehet a baj
390ohm? én nemigazán látok olyat csak 560-asat
abban a listaban nincs tudom de egy masik listan 390ohm van es aszerint tettem mert amit belinkeltem ott nincs minden rezistor benne
Akkor azt linkeldd be amelyik szerint megépítetted!
Köszönöm!
Az a 390ohm nem ártana ha 390ohm lenne mivel az egy visszacsatolás ha jól látom.Meg az a 33ohm is de annál nem olyan sok a különbség.A kondiknál meg nem vészes az eltérés. Esetleg egy kéet tudsz róla feltenni?
Itt vannak a kepek
Esetleg nem ér össze valami a nyákon?
nem tudom atvizsgalom megint
Feszültséget néztél már a kimeneten?
azt csináldd még meg hoyg ez zobel tagot teszel rá 100nF10ohm sorba és akkor a kimenetről a gnd-re
most kivettem a szigetelest a tranzisztor es a radiator kozott igy most nem zug de hangot igysem ad ki semmit netan ha megcsinalnek egy masik nyakot es igy probalnam attenni bele mindent akkor fog menni az elobb atneztem az egeszet es ket szakadast lettam de ott osszecineztem de akorse ment az eggyik kimeneten -ut van a masik kimeneten pedig+ut
De mennyi feszültség?Olyan 0.1mV>>0.5mV-ig elfogadható az érték
Hat ma megmertem a kimeno feszultseget 4.2v
Akkor ott lehet vlaami zárlatos vagy összeér!Meghajtó nem zárlatos esetleg?
Akkor már érthető hogy búg.
es akkor mit tudnek ve3le csinalni a tip142-147es nagyon hama melegszik
Akkor ott lesz az egyikkel a probléma, hát meg kell mérni szakadásvizsgálóval hogy nem-e átszakadtak, és ha igen akkor ki kell cserélni őket.
ok megnezem oket
forditva tettem ba a tranzistorokat ahova a 142 kellett oda tettem a 147et res forditva de mostmar kicsereltem oket es csak nem megy es a tip 142on akarmeik labra teszem semmit nem mutat es a tip147esnel pedig szinde mindegyik mindegyikkel ir 751et
Ha fordítva tetted akkor mind a 2-nek vége mivel az egyik pnp a másik npn és mást kapnak a lába.Azok cserére szorulnak és szerintem megjavul
Nagyon szepen koszonom a segitseget ha megjavul akkor meg irok de tehetek bele es 2sc5200 2sa 1494es part mert ap epp van itthon is
Nem nemszabad, a tip142-147 az darlington a 2sc 2sa meg nem!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |