Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   409 / 1156
(#) Dióda hozzászólása Nov 5, 2013 /

Sziasztok!

Nincs valakinek Albacomp Classmate Pc (e09ei6) gépe?

Szükségem lenne a benne lévő bios-ra.
Sajnos el lett rontva a bios frissítés és így a képernyőn nem látszik semmi.
Amugy megy a gép alatta csak valami külömbség lehet az ECS gyártotta és a magyarországon forgalmazott között.

Ha valaki tud szánjon má meg egy lementett bios-al.
(#) Ktulu válasza Dióda hozzászólására (») Nov 5, 2013 /

Próbáltad ezeket? :
Bővebben: Link
Bővebben: Link
(#) adapter válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 5, 2013 /

Nem írtad mit néztél eddig de én így kezdeném:
-akksi nélkül indul-e,
-kitakarítás nem butaság,
-memóriát kivenni, csatlakozóját átnézni, ujra visszatenni, (határozottan, de nem letörve a füleket stb....)
-Volt olyan régebbi notebook-kal dolgom ahol kivettem a procit, visszaraktam és onnantól, rendben lett.. (már amelyikből ki lehet szedni)
A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2013
(#) Dióda válasza Ktulu hozzászólására (») Nov 5, 2013 /

Sajnos pont ez lett rá feltöltve és ez miatt nincs kép.
(#) fecameca válasza sastas01 hozzászólására (») Nov 5, 2013 /

Ugyanez a helyzet a Youtube-os videókkal, és az RTL/most-tal is. Szakadozik a hangjuk, és ha megmozdítom az egeret, lefagy a kép is. Azért, hogy egyszer megnézzem, nem fogok mindent előtte letölteni, az nekem plusz néhány óra, emellett az internetes sebesség mellett, ami itt van. Ha az Avant-tal indítom el a videókat, akkor nem fagynak le akkor sem, ha megmozdítom közben az egeret. Az összes többi böngészővel igen. Inkább az a gondom, hogy mindegyik alapértelmezett böngészőként akarja magát beállítani, ha elindítom. Ennek mi értelme van? Melyiket állítsam alapértelmezettre, és miért? És ha már a Google, vagy a Firefox állandóan fejleszti magát, ezek miért nem veszik észre, hogy most videót szeretnék nézni, miért futtatnak maguk alatt állandóan olyasmiket, amikre nincs szükségem olyankor?
(#) nagym6 válasza adapter hozzászólására (») Nov 5, 2013 /

A felsoroltakból egyedül a procikivétel nem volt, de megpróbálom azt is. Tápegység aljzatról van alaplapon feszültség, amíg tudom követni, hol kell lenni fesz.nek.
Mindent egyenként lekötöttem, vinyót cseréltem, (volt másik) kettő memóriából egyiket, majd másikat kivéve, úgy is próbáltam.
Köszi.
(#) nagym6 válasza _vl_ hozzászólására (») Nov 5, 2013 /

Az a baj, hogy csak belefújni tudom a port, a készülék belsejébe -szétszedés nélkül, kívülről.
(#) sastas01 válasza fecameca hozzászólására (») Nov 6, 2013 /

Ez memória probléma lesz.
Írd le a konfigurációdat, onnan másra is lehet következtetni.

Nekem a chrome az alapértelmezett, valakinek a fox, kinek az explorer. Ez ízlés/megszokás kérdése. Az egyiket beállítod alapértelmezettnek a többinek meg megmondod, hogy ne kérdezze többé ezt meg(általában kiveszed a pipát). Az értelme az, hogy az ő szolgáltatásait használd, használati statisztikában is jobb, és gondolom a részükről üzleti érdek is, hogy töben használják.

Azért nem veszik észre, mert a komolyabb pc-knek nem tűnik fel.
Nekem is egy aránylag új konfigom van, 10-12 lapon böngészek egyszerre és a háttérben szokott futni 1-2 játék is. Én pl. semmit nem érzek belőle minden szépen, gyorsan fut/tölt.
(#) fecameca válasza sastas01 hozzászólására (») Nov 6, 2013 /

Sys config:OS Name Microsoft Windows XP Home Edition Version 5.1.2600 Service Pack 3 Build 2600 System Model 775VM800 System Type X86-based PC Processor x86 Family 15 Model 4 Stepping 9 GenuineIntel ~2666 Mhz Total Physical Memory 1 024,00 MB Available Physical Memory 259,37 MB Total Virtual Memory 2,00 GB Available Virtual Memory 1,96 GB
Page File Space 1,28 GB. Egyébként tele voltam Gen Skelter trójai programmal, és a Microsoft security essentials valamiért nem tudott frissíteni, azt írta ki mindig, hogy nincs kontakt, ezért abból is kerestem egy újabb verziót és újraraktam az egészet, az Internet Explorert is lenulláztattam, és újra telepítettem a Chrome-ot. Ezután tűntek el belőle csak a hívatlan felugráló ablakok.
A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2013
(#) sastas01 válasza fecameca hozzászólására (») Nov 6, 2013 /

A rendszerben egyébként tényleg kevés a RAM.

A sok vacak(pl toolbar-ok) telepítéskor "másznak fel" a gépedre. Amikor telepítesz valamit mindig menj arra, hogy haladó telepítés, és a ha vannak jelölőnégyzetek, akkor azokból vedd ki a pipát. Mindből. Majd úgyis sír a telepítő, hogyha kell neki valami. Az adobe például nagyon aljas. Nem telepítéskor kérdezi meg, hogy akarod-e, hanem mikor letöltöd a programot ott van jelölőnégyzet, hogy kell-e a McAfee. Ezekre sajnos figyelni kell mert teleszemetelik a gépedet amitől nagyon lassulhat...
(#) Gombszem válasza sastas01 hozzászólására (») Nov 6, 2013 /

Idézet:
„A sok vacak(pl toolbar-ok) telepítéskor "másznak fel" a gépedre.”

De ha már ott vannak, az AdwCleaner-rel mind le lehet szedni.

Használat:
0. Mindig a legfrissebbet kell letölteni
1. Kilépni minden programból
2. futtatni, Search, kész kb 1 perc alatt
3. Készít egy C:\AdwCleaner mappát, és megnyit egy szövegfájlt (R1) a talált hibákkal
4. Ha el van fogadva a vizsgálat (és talált hibákat): Delete
5. OK, a gép újraindul (ha nem volt hiba, kilépni a programból)
6. Készít a C:\AdwCleaner-be, és megnyit egy szövegfájlt (S1) az új állapotról
7. A törölt fájlokat, bejegyzéseket elmenti a C:\AdwCleaner-be, de ha nem kell, az egész mappa törölhető
8. Az Uninstall-t nem kell használni, mert evvel önmagát törli a program
A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2013
(#) fecameca válasza Gombszem hozzászólására (») Nov 7, 2013 /

Köszönöm, nagyon hasznos volt. Eszméletlen hosszú listát készített az Adw. cleaner. Nem értettem, mitől fogyott el a helyem a C: meghajtómon. A fiammal újra-particionáltattam az egészet, mert nagyon kicsi volt a C abból az elgondolásból, hogy ha vírusos lesz, akkor leformázza a C:-t és Windowst újra telepíti. Most meg a gép elkezdett panaszkodni, elfogyott a C: Ugyanis a gyerek ideadta az ő "nagyon jó" gépét az én régi lassúm helyett, de semmi jó tűzfal, és csak ez a Microsoftos gyenge vírusirtó. Gondoltam, ő tudja mi a jó, hiszen informatikát végzett. Az én tapasztalataim szerint a Super Anti Spyware találja meg a legtöbb trójait, és követő cookiet. A régebbi freeware verziója nem tartalmazott real time protection-t, ez, amit most felraktam meg trial version, de van állandó aktív védelme??? Csak annyira siettem, nem olvastam el, hogy milyen hátránnyal jár, hogy próbaverziós. Egy idő után lejár? Kellene rá azért egy jó tűzfal is, a régi gépemen a Comodo tűzfala mellett ilyenek nem jöttek be, a Windows-é semmire rá nem kérdez, szerintem nem is csinál semmit. És egy ennél jobb vírusirtó. Comodo vagy a Panda? Panda cloud- hoz mit szólsz? Vagy inkább egy Internet Security?
(#) jani1987 válasza fecameca hozzászólására (») Nov 7, 2013 /

Tökéletes védelem nem létezik, mivel a hackerek mindig előrébb járnak. Innentől kezdve mindenki döntse el mit használ. Egy biztos: ha nem warezoltok, akkor kicsi a vírusfertőzés esélye. 90%-ban elég egy jó tűzfal is.
(#) Placi84 válasza fecameca hozzászólására (») Nov 7, 2013 /

Valaki esküszik az XY tűzfalra, meg az YX vírusirtóra, de nincs egyértelmű válasz arra, melyik a jó és miért pont az a legjobb. Erről több ezer hozzászólásos topic-ok vannak szerteszéjjel a neten. Én pl. csak Nod-ot használtam ezidáig, mostanában elkezdtem átállni az Avastra (mert free és szerintem jó is), tűzfalat a windows-én kívül még soha nem használtam. Sokat torrentezek, warez-oltam, csináltam amit lehet, de még vírust vagy egyéb "szépséget" nem nyeltem be. Az sem hátrány ha van routered.
A Hacker-ek ellen meg mi mezei halandók szerintem nem igen védekezhetünk.
(#) coyote55 válasza Placi84 hozzászólására (») Nov 7, 2013 /

Ha a géped a net felől "láthatatlan", akkor a hackerek is békén hagynak, mert nem látnak.
Az a lényeg, hogy minden port, amit a gép használ, ne legyen felderíthető.
Én kaptam már "lovacskát" (trójai), tudom, milyen macerás kiirtani.
Újratelepítés helyett inkább az Acronis mentést használom, az még egy rosszul sikerült driver telepítés káros mellékhatásait is képes kezelni, ha a bootolást a visszaállító CD-re bízod. A komplett rendszerpartíciót kell lementeni, és akkor akár a rendszert tartalmazó merevlemez is mehet a kukába...
(#) Placi84 válasza coyote55 hozzászólására (») Nov 7, 2013 /

Így is úgy is megtalálnak, ha meg akarnak találni.
Olyan nincs, hogy láthatatlan (legalábbis véleményem szerint). Az megint egy másik kérdés, hogy valószínű nem fognak veled foglalkozni, mert minek, így végül is igen, láthatatlan vagy.
Ha meg pl. torrentezel is, akkor meg pláne nem vagy láthatatlan.
De ez már Off-Topic
(#) Gombszem válasza Placi84 hozzászólására (») Nov 7, 2013 /

Idézet:
„Valaki esküszik az XY tűzfalra, meg az YX vírusirtóra ...”

Azért kell vírusirtó, mert az nincs a Win-ben (egyikben sem). Tűzfal az Xp-től kezdve már van, de az XP-é csak a bejövő irányban véd, kifelé semmilyen védelmet nem ad. A Win7 és Win8-hoz már gyakorlatilag nem kell tűzfal, mert jól megcsinálták (hacsak valaki nem jár "nagyon necces" helyeken). A külső tűzfalakat ritkán fejlesztik, így előfordulhat korrekt is az ingyenesek között. Egy teszt itt található.
Vírusirtó ellenben szvsz. kell, mert ártatlannak tűnő helyekről is jöhet fertőzés. Nem beszélve az adathordozókon (pendrájv, memóriakártya, CD, DVD, stb.) is bekerülhet a gépbe bármi. A vírusirtókat ellenben naponta (akár többször is) frissítik, ennek komoly költsége van. Emiatt az ingyenesek hatékonyságában én kételkedek. Ingyen semmi sincs.

Ami a mentést illeti, az mindenképpen kell, ha valaki komolyan veszi magát és az adatait (a drága idejéről nem is beszélve). Az Op rendszernél (általában C:\) csak a partíciómentés hasznos, a beépített rendszervisszaállítási pontok gyakorlatilag semmit sem érnek. Vírus és egyéb hasonló ellen egyáltalán nem, a registry megborulása ellen sem mindig (pl hibás telepítés). A laptopokban elérhető biztonsági helyreállítás kétségtelenül jó (az is egy partíciómentés), de a használatával minden User beállítás és adat elvész, olyan mintha aznap vette volna a gépet, és először kapcsolja be.
(#) Mengyán válasza fecameca hozzászólására (») Nov 7, 2013 / 1

Én még annyit tennék hozzá, hogy warez vírusirtót semmiképp ne használj! Hidd el, a semmi is jobb nála, azt pedig már tudod, milyen. Fizetősből a Nod és a Kaspersky a bejövős. Ha informatikus a fiad, akkor ha vesz újságot (én a chip magazint járatom közel 15 éve), abban szokott lenni 1 hónapig érvényes kód, csak havonta cserélgetni kell, de ennyi kényelmetlenséget megér. Ha pedig nem akarsz fizetni, és újság sincs, inkább használj ingyenest. Az Avast jó, egyik számítógép boltos és szervizes haverom is azt telepíti az ügyfelei gépére. Nem szereti a hetente visszajáró kuncsaftot, ahhoz túl sok munkája van . A másik, amit javaslok, az a router, de semmit nem ér alap beállításokkal. Amit mindenképp be kell állítani, az a címfordítás és a tűzfal engedélyezése, és a ping tiltása a WAN felől. Sajnos egyik-másik, vagy mind alapértelmezetten ki van kapcsolva! Ezen kívül meg kell változtatni az admin jelszót, és leellenőrizni, hogy nincs-e engedélyezve a Remote Management. Bár ez nem szokott, de sosem lehet tudni, egy ellenőrzést megér.
(#) Gombszem válasza Mengyán hozzászólására (») Nov 7, 2013 /

Idézet:
„... egy ellenőrzést megér.”

Tűzfalteszt itt..
Proceed > All service ports. Az összes pöttynek zöldnek kell lenni, és alatta PASSED felirat. Ha nem így van, vagy kék esetleg piros pötty van, akkor az oldal alján ott vannak a további teendők.
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2013
(#) jani1987 válasza Gombszem hozzászólására (») Nov 7, 2013 /

Idézet:
„Azért kell vírusirtó, mert az nincs a Win-ben (egyikben sem)”

Nem igaz. A win7-be ott a Defender.
(#) Mengyán válasza Gombszem hozzászólására (») Nov 7, 2013 /

Látom, van aki megtalálta, amit én nem.
(#) zoli0078 hozzászólása Nov 8, 2013 /

Sziasztok,

Volna egy kis AOpen Barebone PC-m ami nem akar elindulni. Szétszedés után látható módon pár kondi kifeküdt így azokat kicseréltem majd újabb próba.
A gép elindul ventik felpörögnek de monitoron nem jelenik meg semmi sem és kb 10 másodpercel a bekapcsolás után az alaplapi Speeker szirénához hasonló hangot adni (hosszabb magas majd egy hosszabb mély hang) és ezt addig folytatja amíg ki nem kapcsolom.
A Boot sem indul el, legalábbis nem látni semmit.
Alaplap típusa: AOpen ux4sg-1394
Koplett gép: AOpen xc Cube

Mi lehet a probléma?
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2013
(#) pittti válasza zoli0078 hozzászólására (») Nov 8, 2013 / 1

Egy átlagos Bios-nál ez a hang a hővédelem működését jelzi, le kellene venni a processzorhűtőt, kitakarítani, lepucolni a processzor tetejét és a hűtőborda alját, friss szilikonpasztát rátenni, összeszerelni és így próbálni.

Ha nem segít, meg kellene nézni az Aopen alaplap leírását.
(#) eSDi válasza jani1987 hozzászólására (») Nov 8, 2013 /

Nem, a Win7-es Defender csak AntiSpyware. Amúgy a Microsoft Security Essentials vírusirtó veszi át a helyét (ha felrakod), a Win8-ban már ez van helyette.

Megjegyezném, hogy nálam tökéletesen teszi a dolgát a routerben lévő tüzfal mögött. A windowsos tűzfal nem egy túl jó, ha van routere az embernek akkor csak nyilvános hálózatokra van értelme bekapcsolni.
(#) elektros90 hozzászólása Nov 8, 2013 /

Sziasztok!
ASUS notebook van nekem is és a családom tagjainak. Próbáltam kiégetni DVD-t Ashampoo, Nero és további ismert programokkal, Windows 7Ultimate 64bit OR alatt. Ami elméletileg sikerült is. Vizuálisan látni a DVD-n, hogy égetve volt. De egy notebook és az asztali pc sem olvassa el.Üres DVD ként jelenti
Volt tisztítva is tisztító CD vel az égető, az sem segített semmit sem.
Tudna valaki valami tanácsot adni?
Köszönöm szépen!
(#) pittti válasza elektros90 hozzászólására (») Nov 8, 2013 /

Lemez le lett zárva?
Próba egy másik íróval?
Író egy másik gépen próbálva?

Ezzel könnyen eldöntheted - ha a másik gépben is ezt csinálja, akkor csere.
Bocs, most látom hogy laptop - így már nehezebb, esetleg egy szervizben meg tudják nézni egy másik íróval.

Esetleg az Op-rendszer hibája is okozhatja, bár ha nincs hibaüzenet akkor nem valószínű.
(#) coyote55 válasza pittti hozzászólására (») Nov 8, 2013 /

Lehet akár DVD (lemez) hiba is, én megpróbálnám egy másik fajtára kiírni ugyanezt. (Tapasztalat!)
Nem antireklám, de a kék színű TDK DVD-R kerülendő!
(#) pittti válasza coyote55 hozzászólására (») Nov 8, 2013 /

Igazad van, még megpróbálhatja egy megbízható, márkás lemezzel (Verbatim, TDK) is. Bár ha több írás után is ez volt a helyzet akkor nem valószínű a lemezhiba, hacsak nem utcasarkon vásárolt lemezről van szó.
(#) elektros90 válasza pittti hozzászólására (») Nov 8, 2013 /

Egy ISO fájl égettem ki. Nemnagyon fogom ki/be szerelgetni a laptopból az égetőt.
Ugyanez a probléma a hugom gépével is (Asus), a barátnőm és a nővére gépével is (Asus). Mindegyiken windows 7/64bit van.
Nem lehet, hogy valamilyen hiba van a 64bites 7esekben? Más senki sem tapasztalt hasonló problémát? Majd esetleg megpróbálok Linux alól égetni.
(#) pittti válasza elektros90 hozzászólására (») Nov 8, 2013 /

Még az is lehet, hogy az ISO file a hibás - pláne ha NET-ről töltötted.
Próbáld meg egy másik gépen, másik íróval kiírni!

Nincs ilyen ismert hibája a Win7 64-nek.
Következő: »»   409 / 1156
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem