Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2193 / 3611
(#) nagym6 válasza Frankye hozzászólására (») Nov 4, 2013 /

Pedig ajánlani akartam a kistraktort, kihúzni a szűk ajtón a CSillagrombolódat. Még meggondolhatod.
(#) mikrokapcsolo válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 4, 2013 /

Vagy ahogy a fémmegmunkálás tanárunk mondása volt: "Megfelelő F erővel mindent meg lehet oldani..."
(#) szdavid_96 hozzászólása Nov 4, 2013 /

Sziasztok!
Úgy döntöttem leváltom a mostani telefonomat én is. Kb 40 max 50 e Ftos árkategóriát szeretném megcélozni. Mindenféleképp Androidot. Telenornál néztem a Huawei Y300-at és a Telenor Smart Touch Prot. Van valakinek véleménye ezekrõl a telókról? Esetleg tudtok ajánlani másik telefont?
(#) kocsgab002 válasza szdavid_96 hozzászólására (») Nov 4, 2013 /

Szia.

Mind a Huawei-t, mind az Alcatelt nagyon felejtsd el. Mind 2 márka hulladék. Nem levegőbe beszélek, 11 év magenta szerviz tapasztalat.. Ha tényleg ebben az árban gondolkozol, akkor valamelyik Sony, vagy esetleg Samsung modellt célozd meg.
(#) jani1987 válasza kocsgab002 hozzászólására (») Nov 4, 2013 /

Nekem csak a mobill stick Huawei, de egy ócska szutyok az egész.
(#) szdavid_96 válasza kocsgab002 hozzászólására (») Nov 4, 2013 /

Szia!

Köszönöm a válaszodat. Én nekem eddig Alcatelem volt és soha semmi baja nem volt. Anyaghasználata is jó szerintem. Nyílván nem a régi gombos telókra gondolok. A neten is mindenhol dicsérik ezt a két márkát.

Te mikor dolgoztál a szervízben? Külön ezeket a telefonokat nem ismered?
Samsungot semmiképpen se szeretnék. Sony esetleg szóba jöhet de szerintem nagyon túl vannak árazva.
(#) kocsgab002 válasza szdavid_96 hozzászólására (») Nov 4, 2013 /

2002 óta dolgozom mobilszervizesként, és még most is. Y300-at ismerem személyesen, nálunk is van sajnos dögivel. Nagyon nagyon rossz telefon, borzasztó sw-vel, kritikán aluli hardverrel. Mi másfajta Alcatelt forgalmazunk, de naponta 10-15db-ot(!) javítok belőle, sajnos legtöbbször kevés sikerrel. Az eddigi kevés ősz hajszálamat ennek a 2 márkának köszönhetem..Ja, meg a fantasztikus ZTE csodáknak
(#) jani1987 hozzászólása Nov 4, 2013 /

(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Nov 4, 2013 /

Azért kíváncsi lennék, a göcsörtös elágazásos rönköket hogyan vágja, mert ezeket az egyenes szálúakat szerintem hagyományos fejszével is felvágom ennyi idő alatt.
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 4, 2013 /

Ez már igen. Bár kissé veszélyesnek tűnik. Inkább valami ilyesmi.
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2013
(#) laszlo raduj válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 4, 2013 /

Semmi szukseg göcsörtös fara.
En ajanlanek fuzfa, nyarfa(puha szivacsos),akac esetleg lucfenyo(szalas), bognelkuli tokere.
De johet akar csere, bukk, akac tove. A jo favago mar meteres darabban felhasogatja tarsaval es 2 fejszevel.
Az oreg favago nem potyara talata fel a fa eket.
(#) zolika60 válasza laszlo raduj hozzászólására (») Nov 4, 2013 /

A fa olyan amilyen, azt kell felvágni. Ékkel persze mindent lehet, de amit írtam a "csoda fejszére" vonatkozott. (Lesz valaha ékezeted?)
(#) laszlo raduj válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 4, 2013 /

Ezt a fat egy haveral ,hamarabb elhasitanank 4daraba mind amig az emberke elviszi a kuphoz. .
Ezek kamu gepek, jok szaraz bukknek, fenyonek, cserefanak, nyirfanak, amelyek szarazon konyen hasadnak. De egy szaraz fuzfaba peldaul ugy beleszorulnanak ,hogy tobb energiaba kerulne kivenni mind normal felyszevel korbepatogtatni).

Puha fával nem fűtök. Bükkhöz, akáchoz meg jó.
(#) jani1987 válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 4, 2013 /

Összedobunk neki egy billentyűzetre valót. 1FT/kobak.
(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Nov 4, 2013 /

Benne vagyok.
(#) laszlo raduj válasza jani1987 hozzászólására (») Nov 4, 2013 /

Ne faragy, nem csak az kell, es ugysem fogadnam ell.

De azert jo vagyok csufondaros temanak mikor nincs mas amirol beszeljetek
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2013

Kellene egy kis akarás is hozzá. Azt sajnos nem adhatunk.
(#) laszlo raduj válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 4, 2013 / 1

Ebbol vitat nem nyitanek, talan csak anyit hogy olvass vissza amiota itt vagyok es a neveket (ha megszolitok valakit ) mar ekezetel irom ha masolni is kell.
(#) pjg hozzászólása Nov 5, 2013 /

(#) nagym6 válasza pjg hozzászólására (») Nov 5, 2013 /

A magyar módszer olcsóbb, ütősebb mint a matrica, mindig újra működik, gyorsan terjed nagy úthálózaton is. Vannak dolgok, amikben megelőzzük a fejlett országokat.
(#) szamóca válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 6, 2013 /

Vannak ám találmányok.

gifs_13.gif

(#) zolika60 válasza szamóca hozzászólására (») Nov 6, 2013 /

Mire nem jó a betonkeverő.
(#) Schnitt hozzászólása Nov 6, 2013 /

Erről a fa darabolóról jut eszembe, szüleim megbíztak, hogy szerezzek be tüzifa aprításhoz elektromos láncfűrészt.
A tüzifa akác, méteres rönkökben, ezt kell majd kuglizni.
Van köztük 20-25 centi vastag is.
Milyen gépet ajánlanátok ehhez? Valakinél van esetleg bevált típus?
Mi a minimum teljesítmény, ami kell ehhez a feladathoz?
(#) zolika60 válasza Schnitt hozzászólására (») Nov 6, 2013 /

Nekem egy Orosz gyártmányú van erre a célra. Az apósomtól örököltem Fémből van az egész, a motorburkolat kivételével. 800W-os. Már az öreg is felvágott vele egy erdőt, meg én is egy felet. (Körülbelül 10 erdei köbméter évente amit én használok.) A barkácsáruházakban kapható gyengécske műanyag vackokat nem ajánlom.
(#) Schnitt válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 6, 2013 /

Sajnos csak a most beszerezhetőek játszanak ebben a dologban.
(#) nagym6 válasza Schnitt hozzászólására (») Nov 6, 2013 /

Makita, Bosch. Kellően hosszú fűrészlappal. Drágább típusok, de hosszú távon nem. Ennél a mennyiségnél valahány olcsó noname típus cserélődne, amíg egy a jobbakból kitart. Ismerősöm legolcsóbb Makitával évek óta jár sok helyre házakhoz fűrészelni, csak a lánc élezés, lánccsere a költség.
(#) zolika60 válasza Schnitt hozzászólására (») Nov 6, 2013 /

Azokról, csak olyan tapasztalatom van, hogy volt apámnak háromféle is, de egy két év után tönkrementek. Egy B&D van egy barátomnak. Az első évben kiolvadt a lánchajtó tengely csapágya a műanyag burkolatból. Az eredeti házba egy esztergályos ismerősöm csinált egy fém csapágyházat. Azt belefaragtuk, az mondjuk azóta megy (8-9 éve). Igaz ő kevesebbszer használja mint én. Azért piaci árusoknál megpróbálnék oroszt találni. Hátha nem lehetetlen.
(#) sastas01 válasza Schnitt hozzászólására (») Nov 6, 2013 /

Nekünk egy "óccsó teszkós" van. Általában fejszével darabolunk, a görcsösebbeket vágjuk csak vele. Meg ha pl gerendákat kell vágni. Arra kiváló, de egy fél óránál többet ezt nem használnám. Olcsó, de olyan gyorsan el is kopik mint a sicc.
(#) szitko válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 6, 2013 /

Volt egy kis Shtil fűrészem, ami kb.5-6 éves korában megadta magát (szétrobbant a dugattyú benne). Javítási költsége kb 20-30eFt lett volna. Besétáltam egy barkácsáruházba és vettem ~15eFt-ért egy új "noname" fűrészt. Ez 6 éve volt. A noname fűrésszel csak az első évben voltak gondjaim, mert nem tudtam beállítani az alapjáratot és a max fordulatot normálisan. Egy fűnyíró szervizes haverom megnézte, és kiderült, hogy nem is annyira noname fűrész, mert a motor és a kuplung husqvarna. Tehát csak a burkolat noname. A sikeres szervizelés óta semmi gondja nincs (kip-kop) a fűrésznek, csak lánc, és vezetőlap csere volt. Évi 10-15 erdei m3 fát kell összevágjak vele.
Ezzel csak azt szerettem volna mondani, hogy nem biztos, hogy olyan rosszak a "gazdaságos" termékek. Mondjuk a picci occó pacró én sem vennék ilyesmit.
Következő: »»   2193 / 3611
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem