Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
A diodák in5408 asok Bővebben: Link
Ha a hálózatról való leválasztás nem fontos, akkor egy Triac közvetlenül is meghajtható a kimenetéről. Bár én ezt igazából nem javasolnám, mert amúgy is kell tápfeszültséget készíteni hozzá. Akkor pedig a szilárdtest relét lehet készíteni egy így ahogy a 8. ábra mutatja. Ha sziréna van,akkor meg úgy is kell 12V abból is előállítható a PIR tápfeszültsége, és vezérelhető a sziréna is róla. üdv!
Zöld színnel te rajzoltál rá, vagy az gyári jelölés? Mert az egy ellenállás jele, ha gyári, és akkor egy sima áramkorlátozó ellenállással oldották meg a ledek meghajtását.
Sziasztok!
Újra én , csak úgy passzióból töltöm a fórumot kérdésekel, na de kérdő útját nem veszti. A csatolt kapcsolást működésre tudom bírni, Pic nélkül? Megint nem engedi képet csatolnom. A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2013
Sikerült , egyúttal ott is a válasz a kérdésedre.
Örömmel látom, megjöttek az ékezetek.
Véletlen fedeztem fel ,hogy az opera támogat helyes írás javítást , így létöltotem a szótárat, ami elég hiányos, azt használom Ha nem lesz ékezetem akkor a googlival vagyok )).
Például ; "létöltotem" csak ebben a formában ismeri. A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2013
Üdv!
Megépitettem ezt: http://www.dextrel.net/diyzerocrosser.htm A kimenetet PIC lábra kötöttem, de nem működik a dolog. Sajnos oszcilloszkópom nincs, de tekintettel arra, hogy az opto kimenetét földelve a megszakítás lefut biztos vagyok benne, hogy az áramkör erősáramú oldalán van a probléma. Minden alkatrész a megadottak szerinti és jól is lett bekötve. Egyetlen dolog amire gyanakszom a C1 kondenzátor, amelyiknek nem teljesen értem a funkcióját. A 2db 220K ellenállás AC bemenet felöli oldalán 240 voltot mérek. A "kimeneteken" pedig nullát. Az egyik "bemenet" és a másik "kimenetén" 120Voltot. Tehát valami leterheli. A kondenzátorom nem új, sőt lehet vagy 30 éves, de nem merem nélküle kipróbálni az egészet, nehogy eldurranjanak a diódák, mert abból sajnos nincs több. Segitsetek hol lehet az áramkör buktatója?
Én csak kérdek, megállás nélkül, legalább van aktivitás a fórumon .
Igaz ebben az esetben nem tudom hova találna a kérdésem, az a baj , vagyis kezdjem az elején, 3 DVD lejátszóból összeraktam 1-et, úgy ahogy működik pedig kombinált fogót és drótot is használtam . A távirányító része is egy mástól van, igy nem minden működik róla, DE. Sikerült bemaszak a menübe és az S-video jelről elvittem ,most nem latszik semmi a TV-ben , mit tegyek hogy vissza allithasam, mar vagy 3 perce kihúztam gondolva arra hogy elfelejti az állításokat.
Na ez megvolna, behunyt szemel elkebzeltem a menüjét és boktostem a gombokat , masadik próbára bejött. Maradt a hibája hogy a dvd-et- bad disc-et ír, eddig csak az audiot sikerült ráerőltetnem, mit tegyek?
Sziasztok az elöltöltös mosogépm azt irja ki hogy p13 és a szerelő gombb világít. tudtok segíteni mit tegyek? Marcsi
Az atol fugg, irjal tipust is, tipusonkent mas a kodja esetleg mast jelent.
Az egyik tipusnal az F13 ajto hibat jelent. Pontosaban a wirhpool-nal. A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2013
köszönöm László közben megnéztem a whirpool a gépem és megnéztem a kodokat és igaz angolult van a hiba de a fortitó nekem is ezt adtta meg hogy ajtót nem érzékeli hogy be van csukva. csak azt nem tudom most mitt csináljak hogy érzékelje mert az áramtalanítás után sem érzékeli.
Érdekes kütyü az ajtó zár, ha nem értesz elektronikához akkor csere, de amúgy is ha hibás 90%-ba cserélni kell. Vagy ki iktatható késleltető elektronikával, nem magyarázom meg mert túl bonyolult .
Erősítsetek meg hitemben.
Van egy 12V/0.6W venti. 120 ohm előtét elég neki 18V-ra, igaz?
Elégnek elég, de kevesebb jobb lenne, ha teljes fordulatszámot akarsz
AHA!! értem köszönöm szépen a segítséget! lehetne még egy kérdésem? ugyanígy megtennéd hogy leírod nekem a földelt emitteres kapcsolását is a bc109-nek 12v-os tápfesz mellett?
Köszi a segítséget.
A 12 voltoshoz gyorstöltöm van, a gyárihoz meg 1 400mA-es töltö ami igen lassan tölt föl majd 5 óra. Az a helyzet, hogy ennyire nem értek az elektronikához, és mennyibe kerül egy ilyen stabilizátort venni vagy építeni? Mert ha olcsó (1-2 ezer Ft-ból megvan) akkor dobok bele egy 5Ah-ás robogó akksit az is van elfekvőbe és az már jóval több mint az 1,7Ah. Amúgy egy 1:16-os Tigris harckocsiról van szó és a gyári akkuja kb 20-30 percet ha bir. 5 elektromotor van benne, abból 2 a meghajtó, 1 a toronyforgató, 1 a lövegmagasság állító, 1 pedig a Hop-Up motorja. Azt nem tudom milyen fesz kellene nekik. Lehet van átalakító a nyáklapon? Ha lefotózom valaki tud ebbe segíten?
Az a converter meg mi a fene?
Nem értek hozzá. Sajna
Köszönöm.
Azt elfelejtettem hozzátenni, hogy nem sima venti, hanem pc venti.
Amit pucuka kolléga írt, az is megfelel neked, csak az egy kicsit fog fűteni.Az egy 5V stabkocka, 50Ft + pár kondi, egy 100-asból kijön. Keress rá a HE Storéban, 7805 címszó alatt.
Amit én ajánlottam, az egy kicsit bonyolultabb, de jobb hatásfokkal dolgozik, nem fűti el az energiát, mint a 7805.Viszont drágább.
Sziasztok, Egy igen jó minőségű (High-end, audiofil) hangfrekis erősítőn van-e "loudness" avagy fiziológiás hangerőszabályzás?
Sziasztok.
Találtam a fiókomba egy fűtőpatront. Csak annyi van ráírva hogy 24V. Ez most dc vagy ac lehet? Vagy mindegy?
Régen az összes Hi-Fi magazint elolvastam és ott azt állították, hogy akármilyen hangszínszabályozás csak a rossz hangátviteli láncot próbálja kompenzálni. Tehát egy profin megépített hangrendszerbe nem kell ilyesmi, mert egyébként nem az eredeti művet kapod vissza. Ezt már nagyon régen olvastam, lehet azóta megváltozott a világ.
Sziasztok!
Van egy régi IBM ATX tápegységem. Egy akkumulátoros fúróhoz szeretném felhasználni. A gond az vele, hogyha rá akarom kötni a 12 voltra (sárga kábel ) akkor a táp megáll. Az 5 voltal (piros kábel) tökéletesen működik csak ugye nagyon kicsi a fordulatszám. Az akkus fúró 14.4 voltos, és a táp a papír szerint 11A rel terhelhető 12V on és 14Arel 5 volton. Ha tudtok megoldást, léci segítsetek.
A fúró indításakor áll le? Ha igen, tegyél elé pár Ohm-os ellenállást. Én egyébként egy tönkrement hajszárító huzalából tettel elé 2cm-t. Az már megfelel, csak műanyagtól messze legyen, mert melegszik.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |