Fórum témák
» Több friss téma |
Üdvözlöm a kedves fórumozókat!
15 évi használat után kilyukadt a ferroli domina c 24 kazánom hőcserélője. A szerelő helyette a beretta junior 24 kW- os kéményes kombit ajánlja. Szeretném erről a tipusról a véleményeteket kikérni.
Sziasztok!
Szeretnék kérni még egy kis segítséget! Ferroli Bluehelix tech 25a kondenzációs kazánhoz keresnék szerviz utasítást vagy beüzemelési utasítást vagy kezelési utasítást vagy bármi hasznosat! Előre is köszönöm,ha tudtok segíteni!
Az biztos,kell látni a készüléket, addig semmi sem biztos. Félreértettük egymást! Sorry!
Köszi! Én is örülök, hogy az új kazán vásárlása kicsit kitolódott...
HMV komfort?? Szerintem ezen a kazánon (Westen Quasar FI24) nincsen ilyen opció.
Üdvözöllek toro!
Véleményed nem túl bíztató. Tudnál-e olyan 24kW-os , kéményes kombit ajánlani, amelyik tartósabb, megbízhatóbb, de árban hasonló / 120000 ft alatti / ? Válaszodat előre is köszönöm.
Üdv.!
Nem tudom fejből. Most a hétvégén megbontom a burkolatát és megnézem. Utána megírom. Köszönöm az eddigi segítséget!
Köszönöm a tippet! Tudom hol van a Lomex!
Egy egyszerű potméter lenne benne? Bár nem értek nagyon az elektronikához, de ezt jó hírként értékelem! Köszönöm még egyszer!
Szia!
Nézz körül a piacon. Olcsót "kínait" nem érdemes venni. Két év után el kezdessz költeni rá!
Szervusztok!
Elég speciális a kérdésem. Ki jártas a Junkers ZWR 24 1K kombi cirkó javításában. Óvatosan kérdezem, hiszen ez egy majd 30 éves típus. Ha netán mégis akad valaki, felteszem a konkrét kérdéseimet, addig nem frusztrálnék senkit.
Üdvözöllek toro, és az esetleges hozzászólókat is!
Sajnos nem tudom, hogy mely tipusokat gyártják Kinában. Találtam egy másik olcsó, de megfelelőnek tűnő kazánt: Radiant Elite RBC24. Mi a véleményetek, illetve tapasztalatok erről a kazánról ?
Szia! Csak Radiant-ot ne!!! Inkább 2-3 éves Sanier, vagy Junkers!
Szia! Mi hiba? Van egy pár alkatrészem is hozzá!
Két év és megint írogatod a hibáidat!
Bitermikus hőcserélős.
Beretta Ciao jólműködő kazánt hétvégére kikapcsoltam, áramtalanítottam. Pár nap múlva, visszakapcsoláskor a fűtést jól működtette, de nem volt meleg vizem. Mi lehet az oka?
Szia! köszönöm a válaszodat. Nos a kérdésem az, hogy az elméletileg "kompatibilis" 0 285 003 006, 0 285 003 001, 0 285 003 007 számú panelek miben különböznek az eredeti, 0 285 100 008 paneltől? Még kinézetre is mások, nem beszélve a működésről. Persze, működni működik, de másképpen, hiába állítják, hogy ugyanaz. Az újabb alaplapokon pl. egy kapocsléc, amivel kapcsolatban semmi információm, állítólag adott termosztát esetén két ágat rövidre kell zárni. Az újabbakon, hogy csak egy példát említsek megszűnt az a tulajdonság, hogy használati meleg víz vétel esetén az átfolyás mennyiségének függvényében szabályozza a láng nagyságát. De van még több különbség is, de azokat most egyelőre nem sorolnám.
Köszönöm a felvetésedet, de alkatrész szempontjából jól állok, de ha esetleg úgy alakulna, természetesen keresni foglak. Várom okos észrevételeidet, minden tapasztalatod érdekel. Üdvözlettel: lezer.m
Szia! Erről a készülékről van szó vagy a mellékletben lévőről? Persze ez előző más csatlakozású (-3). Lehet, hogy csak újra kellene paraméterezni a kezelőszervekkel és rendbe jönne de már csak német leírás lelhető fel, vigasz, hogy a pdf.-ben a kijelölt szövegrész beollózható a fordítóba és talán úgy érthetőbb a beállítási folyamat.
A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2013
Szia! Én is ugy tudtam hogy ugyanazt a paramétereket tudja. A gázláng nem modulál az átfolyás erösségének függvényében? Csak erös nagy láng van, vagy begyullad-csak gyenge?
Szia!
Meleg víz szabályzó gombja nincs letekerve?
De amugy pont ilyen vezérlö panelem van, ami HIBÁTLAN. Berakom és megy.
Tisztelt VIM! Megismétlem az első beírásom azon részét, ahol a típust megjelöltem. Tehát JUNKERS ZWR 24-1K. Tehát azok közül egyik sem amelyeket felsoroltál. Bizonyára elkerülte a figyelmedet a típus pontos megjelölése.
Tisztelt merciabc!
Az elején feltett kérdéseim arra vonatkoztak, hogy kinek milyen tapasztalatai vannak a különböző számú alaplapokkal kapcsolatban. Arra voltam/vagyok kíváncsi, hogy más is tapasztalt-e apró eltéréseket a különböző panelek között. / felépítésben és működésben is/ Azt írtad ilyen paneled van, de melyik? Több számot soroltam fel. Melyik ezek közül. Egyébként ha ilyen cirkód van és vannak tapasztalataid, kérlek oszd meg velem. például: a gázláng modulálást csak a 285-1000-08-as első panelen tapasztaltam, sajnos ez tönkrement és a mostani (285 003 007) már ezt nem teszi. Egy másik jelenség: az első panel pl úgy vezérelt, hogy a használati meleg víz vétele után a hőcserélőben lévő forró vizet fűtés oldalra irányította, így hűtve le a kazánt, míg az újabbak a belső körön /adott ideig, de ezt időtartamban és nem hőfok alapján teszi/ forgatják, és így hűtik a kazánt. Még egy: fűtés bekapcsolás esetén /termosztát jelére/ is a régi alaplap úgy vezérelt, hogy lassan húzta fel a lángot, míg a mostaninál belobban. Egyszóval: az újabb alaplapok valóban csereszabatosak, csatlakozás és egyéb szempontok alapján, csak éppen már egy kicsit másképpen vezérelnek. Visszasírom a régi alaplapot. Köszönöm a jelentkezésedet, és örömmel várom a további hozzászólásaidat. Üdvözlettel: lezer.m
.... akkor EZ is csak hasonlít rá. Engem a felépítése "érdekelt" volna és nem a panel száma. A különbségek az idő előrehaladtával kinőtték a "gyerekbetegségeket" a gyártás folyamán de a csatlakozási megoldások még mindig hordoznak magukban kontakthibát, ennyi idő után pedig főleg. A panel nem tartalmaz bonyolult áramköröket de a koros elektrolit kondenzátorok mindenképpen cserére szorulhatnak, főleg a tápfeszültség részen.
Tisztelt VIM!
Köszönöm szépen a szakszerű válaszodat. Nos bevallom én az elektronikában nem vagyok nagyon jártas, csupán a családi házban lévő két cirkónkat szervizelem. Mindkét cirkóban volt panelcsere, és már nem az került bele, ami eredetileg volt. Én csak ránézésre látom a két panel közötti különbséget, no meg a a működési eltéréseket konstatálom. Erre vonatkozott a legelső kérdésem is. Amint lesz időm, remélem hamarosan, készítek képet az eredeti, a most működő panelekről, és ha veszed a fáradtságot, szívesen veszem az észrevételeidet. Egyébként megvan két régi, nem működő panel, ha abból egy jót ki tud hozni egy hozzáértő, annak örülnék. Megtisztelő válaszodat várva, üdvözlettel: lezer.m
Üdv Neked, és az esetleges hozzászólóknak!
Szeretném a véleményeteket kikérni a Saunier Duval Semia C24E típusú kombikazánnal kapcsolatban.
Segítséget szeretnék kérni,asz ügyben hogy van egy Fég C 12-es cirkónk és bekapcsoláskor egy nagyot durran.Ezt akkor csinálja amikor először bekapcsol,reggel vagy napközben,utána már nem amikor folyamatosan fűt.Ez elég ijesztő mert az ablakok is berezonálnak tőle.
Ki lett takarítva tehát nem koszos,olvastam hogy a mágnesszelep hiba lehet. A szerelő mindig azt mondja koszos és ezért csinálja de kitakarítás után kb. 2 héttel újra kezdi,ennyi idő alatt pedig nem koszolódik be. Ha valaki tudna segíteni azt megköszönném. üdv.
Fogj a kezedbe egy szívószálat!
Zárd el a gázcsapot a kazán előtt! Várd meg míg elalszik alszik a gyújtóláng! Fújj bele a gyújtólángcsőbe! Indítsd újra a rendszered! Röviden - de velősen.
Szia! Nem rossz készülék, van pár hibaforrás,de ha karba van tartva akkor 6-8 évig elmegy.
spiro szürö,vizkö-mentesitö ajánlott.(meghosszabbitják az élettartamát)
Szia! "Toro" már ecsetelte a teendőket de talán még annyit nem árt tudni a dologról, hogy a gyújtólángnak kb. 3cm hosszúnak kell lennie és a tűztér felé kell irányulnia, közben melegítenie kell a hőelemet is. Ha ez nincs jól beállítva, előfordulhat a késői gyújtás ami a többlet beáramló gázt robbanásszerűen fogja tudni begyújtani. A másik gond még az lehet, hogy az indító gombon lévő kontra anya nem lett kellően meghúzva, ezáltal "elmászott" a gázmennyiséget beállító érték és így egyszerre több gáz kerül a tűztérbe ami szintén ilyen hatást vált ki (ilyenkor a lángmagasság túl magas a tűztérben, meghaladja az 5-6cm-t a láng magja).
|
Bejelentkezés
Hirdetés |