Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Szia! Nem kételkedek abban amit írtál, de én nyomtam ezen már mindent mindenhogyan és semmi.
Sajnos, csak francia nyelvű használati utasítást leltem, talán boldogulsz vele. A kapcsolási rajzán sem láttam glimmet.
Köszönöm. Megnézem hátha jutok valamire. Akkor lehet hogy az nem glimm, de led sem. LP701 névre hallgat. Köszönöm.
Szia!
Vannak olyan készülékek, amelyek csak távirányítóval kapcsolhatóak be. A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2013
Szia! Akkor lehet hogy mákom van és ez is.
Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok , hogy van két GRUNDIG típusú televízióm , az egyik ( GRUNDIG ST70-710 NIC CUC 2030 típusú ) ,ezen a készüléken csak készenlét van se kép se hang . A képcső nem világít .
A másik készülék GRUNDIG (SE 7287 TOP CUC6365 típusú) . Ez a készülék működik csak néha elmegy a kép róla és ha megütögetem akkor vissza jön a kép , hang van . Ha elmegy a kép utána még a képcső vége világít. Szeretném megtudni , hogy a két készülékkel mi lehet a baj , ha tudtok rajzon segítsetek vagy más információval szolgáljatok ! Igazából nem vagyok szakértő , de szeretném megjavítani a készüléket a segítségetekkel ! Válaszotokat ez úton is köszönöm !!!!
Mindenek előtt az ütögetősön nézd at a cinezéseket, majd keress az interneten kapcsolási rajzott , tolsd le, ha a szakik például az "R230"-as ellenállást akarjak hogy kimerd akkor tudjad melyik az.
De ha egy kicsit is értesz az elektronikához , akkor a rajzok után megkezdheted kimerni a tápokat megvannak e a feszültségek Megtalálod a képért felelős IC-t, és a környéken a pasziv alkatrészeket mar merheted is , ellenállás megnyúlva(szakadva) stb, de a kondikat is cserélheted.
Sziasztok.
Van egy PHILIPS 32PW8504/12 tévém,bekapcsolás után erősen piros és erősen kék a képe. Én PTC problémára gondolok,2db van benne,szétszedtem a PTC-t,de nem láttam semmi problémát benne,lehet hogy a hozzátartozó kondik mentek tönkre? (mi tud tönkremenni a PTC-be?) Ami még feltűnt hogy bekapcsolás után a szokásosnál később jelenik meg a kép.
Ez nem pic hiba .Itt erőteljesen hiányzik a zöld szín.
A videó végfokon minden színvezérlés meg van ?
Szia nekem is volt hasonló gondom,vagyis ugyan ez,és egy 5v relé volt a bűnös,behúzott,de nem érintkezett,tettem be másikat azóta megy.
Mindenek előtt a képcsövet vizslatnám !! valószínű zárlatos. Tönkreteszi a zöld meghajtó ic-t. Tipikus probléma ezeknél a csöveknél.
köszönöm a válaszod megfogom próbálni !!
köszönöm az információt !
Ne köszönd , nem nagy segítség , az első lépések nagyabol amit úgy is végig kéne csináld , ezek az alapok ha bele olvasol jobban ebbe a témába, majd innen tovább jőnek a szakik akik mar a kis újukból huzak elő a választ.
Sziasztok van nálam egy Sony kv-25c5d tv. Az a baja, hogy bekapcsolás után miután jön a kép a hangszóró recseg, csattog, és a kép is csikol rebeg. A végfok kimeneteit (LR) megszürtem egy-egy 100n-os kondenzátorral, bekapcs után a hang recsegése megszünt. De ha AV-n keresztül kapcsolok hozzá valamit és ha feljebb húzom a hangot kb negyed után megint előjön a recsegés és a kép is nagyon becsikol és rebeg. Szerintetek mi lehet a baja?
Nem kell több alkatrészt beépíteni mint , ami gyárilag van benne.Vedd ki a 100nf kondikat a hiba azzal nem javul meg.Mivel a hiba nem csak a hangban jelentkezik hanem a képen is , így a hiba valószínű közös.Tehát Táp kör szűrését ellenőrizni , értékeket , feszültségeket stimmelnek e .A másik gyakori eset lehet még a hangszóró lengő tekercse sérült , és működés közben testelhet , és ez kihat a tápra ami be zavarhat sok mindenbe.Ezt legegyszerűbben úgy tudod meg , ha a hangszórókat ki iktatod , és figyelsz , hogy akkor is megmarad e a kép vibrálás ha megszűnik lehet ennyivel megúszod , ha nem , akkor marad az átvizsgálás , és mérés.
Szia táp értékeket már le ellenőriztem ott meg vannak a feszültségek, kivéve egy helyen 200 voltnak kéne lenni de csak 197 volt van, ez a 3 volt hiány zavarhat neki? A hangszórókat már ki iktattam és ugy is maradt a kép vibrálása.
Az a 3 volt az nem lényeg .A recsegés az milyen recsegés volt a hangszóróból pattogás szerű?Mert , ha ilyen elképzelhető , hogy ha nem a cső csinálja még lehet a sorkimenő is átüt , .Ez viszont nem jó jel.
Mikor milyen, sistergett recsegett van amikor 1-2 másodpercre elhallgatott. A sorkimenőt, hogy tudom ellenőrizni, hogy átüt-e?
Az ha belül húz át azt nem látni , de viszont rángathatja a sortápot .Ha kívül ütne át akkor viszont már nem néznéd a tévét .Ha lenne csere darab az lenne az igazi , vagy ezt kivéve teszterrel kiméri , hogy milyen állapotban van a sorkimenő.
Most néztem, hogy a sorkimenőből kijövő egyik kábel tövéhez ha csavarhúzót nyomok akkor olyan 1-2 centis szikrát ad. Ha kiveszem akkor teszterrel meg tudom nézni ,hogy jó-e? és hogy?
Nem kellene csak úgy nyúlkálni , mert még valami bajod lesz.
A sorkimenőt egy arra a célra kifejlesztett teszterrel lehet kimérni.
Tudom hogy mi jön ott ki rajta és természetesen jól szigetelt nyelü csavarhuzót választottam.
A legjobb lenne különben , ha tudnál bele szerezni egy másikat , és azzal kipróbálni mi elött még nagyobb bajt csinálna .De ha egy másikkal is fogja csinálni , akkor csak a képcső marad.
A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2013
Sziasztok!
Orion T2180STX-SL tv képcsöve a bekapcsoláskor szikrázik a képeken bejelölt részen, a készenléti lámpa világít de nem kapcsol be, aztán 3-4 másodperc után egy kattanás, abbamarad a szikrázás. Megtudná mondani valaki, hogy tönkrement e a képcső vagy máshol van a hiba ? Egy síkképcsőről van szó, a tipusa ott van a fotón. Előre is kösz!
Szia!
Levegős a képcső. Cserére szorul.
Kösz a gyors választ. Amúgy mi okozhatta, tul nagy feszültséget kapott vagy mi?
A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2013
Csak ugyan ilyen képcső jó vagy valami más is?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |