Fórum témák
» Több friss téma |
"Zolibácsi" még tinédzser ,hevikukert csak azért visel,hogy jobban lássa a női nem domborulatait,na + az alkatrészeket.
"Feribácsi" , hogy bácsizuk akkor le őt is , nehogy lemaradjon a sorból ) .
Isten éltesen mindketotoket. A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2013
Zoli,megkérnélek tisztelettel,esetleg javasolnám,hogy efraim fórumtárs által linkelt induktivitás számoló kerüljön be a a HE. oldal segédprogramjai közé,ha lehetséges,mert ilyen ott még nincs.
Köszönöm!
Bocsáss meg nekem,de én továbbra sem látok ott olyat.Tehát,színkódból érték -re gondoltam.
A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2013
A precision metal film resistoroknak általában lapos a vége.
Üdv!
Kaptam egy ismerőstől egy nagy doboz alkatrészt és volt köztük egy ic amit nem tudok beazonosítani. Mindenre rákerestem ami rajta volt, de én nem találtam semmit. Remélem valaki ismeri és tud mondani egy típusszámot. Mellékletként küldök egy képet az IC-ről. Amúgy 40 lábú. A válaszokat előre is köszönöm. A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2013
Meggyűlt a bajom egy AC238-as tranyoval , a googliii mind erősítőket add ,.
Neme tudna valaki segíteni a megfejtésében, mit tud ?
Használd a "Datasheet Archive"-t.Ezt a h.sz.-odat nem látta a helyesírás ellenőrző..
A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2013
AC238? Nem BC238? Én mmég emlékszem AC128-ra is, de az germánium taranzisztor.
Egyszere tudok kettőtöknek válaszolni , a "Datasheet Archive" talált BC-t , de úgy tudom (emlékszem ) hogy nem ugyan az , mintha az A az nagyfrekis , de a B nem . Nekem pedig egy Nagyfrekis (ultra hangos) oszcillátorban van .
Ott van az (AC 238), keresd meg! Nagyfreki, 10V, 30?mA, stb.
A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2013
Én csak ezt találom.
ac 238
5-200MHz, 10V, 60mA, TO 8 tokozat. Nem jó Neked?
Meglehet , hogy jó csak akkor ki kel rajzolnom a kapcsolást mert ez autóban volt tolatóradar , ami azt jelenti hogy 14.7Vdc is kap. Persze nem latok semmi stabot a kapcsolásban.
Idézet: „mert ez autóban volt tolatóradar” Germánium tranzisztorral?!? Az kb. kizárt dolog. 20-25 évvel ezelőtt még alig létezett mifelénk az a fogalom, hogy tolatóradar, a germánium tranzisztorok meg addigra már erősen letűntek a horizontról. Szóval valami félreértés lesz ott, azt kéne kinyomozni, hogy mi.
Hogy néz ki? Nem erről van szó? Bővebben: Link
A germánium nagyfrekis az AF238 és nem AC238.
Nem válaszoltam eddig mert reggel óta megyek kőrbe mind egy mérgezett egér , hogy képet tehessek fel róla . Nem én állítottam hogy germánium, fekete tokozású mind a normál szilícium tranyo.
t6 A C238 Ezt írja rajta.
Az akkor 2SC úgy keresd!!
Próbáltam úgy is de akkor rám erőltet meg egy negyedik számot.
Ez a BC238 lesz.
Erre lemmék kiváncsi.
Honnan tudom beszerezni? Egy akkupackal volt összecsomagolva.
Ez szerintem egy sima zener dióda volt, ami kettéköpte magát. A legtöbb elektronikai alkatrészeket árusító boltban kapsz ilyet, filléres dolog, már ha jól gondolom, hogy zener(volt).
Töltést kapcsolta le: http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_1533291.html#1533291
Ez egy egyszerű hőérzékelő (R), ami valami kis jelet ad a töltőnek (megváltozik a rajta eső fesz.), amitől az elektronika letilt.
A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2013
Nem lehet fokhoz köve?
Hogyan kérjem boltban?
Inkább a hőmérséklet változáshoz (feszültség változáshoz). Az akkumulátor hőmérséklete számít; (nem egyforma a hőtűrésük, töltéskori melegedésük) nem tudom milyen akku, mennyire melegedik, ha tele van. Mekkora feszültség(változás) kell a visszajelzéshez(leállítás). Jó lenne tudni mit kíván az elektronika. Próbálj be valami termisztort (akár diódát), és mérj.
Hello! KTY 10-6 PTC volt valaha ilyen tokozásban, pld. a Conrad-nál. Gyanítható, hogy arról van szó. Ennek ellenállása 25°C-on 2kohm körül van. Próbáld meg helyettesíteni egy potival, és nézd meg mit tesz a töltő ha változtatod az ellenállását 2..3kohm között.. üdv!
Hello! Igen, de emlékeim szerint ilyen tokban volt KTY is. (Aztán lehet feledékeny vagyok, mert nem tegnap volt.) Minden esetre ez NTC, az meg PTC. De szerintem ha a töltő a kezedben van, ki lehet próbálni, mikor állítja le a töltést. És abból ki kellene derülni, az is, hogy milyen típus lehetett, és milyen ellenállású volt. Mert gondolom, 40..45°C emelkedésnél állítja le. üdv!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |