Fórum témák
» Több friss téma |
"ha a töltő a kezedben van, ki lehet próbálni, mikor állítja le a töltést." Ezt hogy érted?
A töltést mióta ez nem ép nem állítja le.
üdv
Tudja valaki, hogy a mellékelt képen milyen csatlakozó lehet? Átmérője 9mm. Bocs a minőség miatt, nem én csináltam. Köszönöm
Itt a fórumon olvasgatva látom, h eléggé otthon vagy töltés ügyben.
Figyi olyan valami kis "izé" nincs amit sorba lehetne iktatnom valamelyik vezetéken és mikor eléri az akku pl. A 7,1V.ot megszakít? Akár csak egy pillanatra is, mert olyan a töltő, hogy nem kezd el egyből tölteni mikor csatlakoztatva van, meg kell nyomni egy gombot. Persze a lámpa is müködjön.
Mivel ez egy hőérzékelő, nyilván megbontja a töltést, ha az aksi hőmérséklete egy szintet elér. Tehát ha az érzékelőt egy változtatható ellenállással (potival) helyettesíted, és azt tekergeted, meg lehet nézni mikor kapcsolja le a töltést. Ekkor a poti ellenállásával lenne azonos a hőérzékelő ellenállása.
De gondolkozzál már Te "figyi"! Szerinted szenvednének mindenféle töltő készítéssel, ha egyszerű feszültség figyeléssel megoldható a töltés végének megállapítása? Egyébként van ilyen "izé", úgy hívják aksitöltő.. üdv!
Gondoltam ha az izzó vagy bármely fogyasztó észreveszi a feszültség változást akkor biztos van izé is.
Amúgy írtam tripolar kft.nek. Azt írják ez egy NTK ellenállás. Na nekem ez nem mond sokat, rákerestem googlen hát egy db ilyet nem dobott ki ami ránézésre ilyen mint ezt Úgyhogy gondolom nem lehet egy gyakori valami, hogy vidéken is hiozzájussak. Agyalok, hogy mit bonthatnék meg amiben van poti. Amúgy elvileg nem csak azt kéne tudni hogy mikor kapcsolja le hanem, hogy hány fokon is kapcsoljon. Vagy nem?
Nincs ilyen? Már elfelejtetted, amit belinkeltél? Az micsoda ha nem NTC?
Ez így van, az ellenállás értékének és a hőfok ismeretéből lehet a megfelelő NTC-t kiválasztani. (Már mint az NTC ellenállásának értékét, ami alaphangon 25°C mellett van megadva.) De a hőfoknál meg kell nézni az aksi adatlapját, vagy ha a pontos típusa nem ismert, akkor a fajta szerinti maximális hőmérsékletet töltéskor. De ha már meglevelezted a Tripolár-t, miért nem kérdezted meg az NTC ellenállását, vagy a hőfokot? üdv! A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2013
Sziasztok!
Ha valaki fel tudna világosítani (esetleg képpel), mi az a "tördelőtüskés csatlakozó"??
Tisztelt BEMcorp! Köszönöm!!! Mindenre gondoltam... "csak" erre nem......
Így vezet(het) félre egy pongyola megfogalmazás...
Tördelhető tüskesor a becsületes neve, ezt akkora pólusszámúra tudod veszteségmentesen szétválasztani, amennyire szükséged van. Ugyanez nem igaz a párjára: a hüvelysáv darabolásakor egy pin mindig veszendőbe megy a vágás helyén.
Nekem egyszer, de csak egyszer sikerült úgy elvágnom a mama részét sniccerrel, hogy megmaradt a vágás körüli két aljzat is.
Igen, azt az egyet találtam, de nem úgy, hogy kiadjon egy csomót belölle.
Amennyiben hinni lehet az oldalnak illetve nem cseréltek még a lámpámban akkut akkor NIMH. Tripolár azt írja, hogy több ilyen érzékelőjük van. Meg kéne próblni mérni szobahőmérsékleten a törött érzékelő ellenállását. Na ez nem jött össze.
A francokat ott írják NICD.nek itt pedig NIMH. nek az L-500.as lámpa tájékoztatásában. Aztán lehet többfélével szerelték őket. Az a bibi, hogy nincs ráírva semmi, még darabonként se.
A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2013
Helló! Hogy tudnám megállapítani a lenti dióda típusát? Egy akváriumi légpumpa szabályozóról van szó.
A kapcsolásból nekem úgy tűnik, hogy az egy diak lesz.
A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2013
Biztosan az. Viszont igen ritkán megy tönkre ebben a környezetben...
Inkább a TO92-es tokban lakó triac lesz hibás.
Kösz a választ. Igazából meg kell építenem ezt a kapcsolást magamnak. Nem ment tönkre benne semmi, csak az alkatrészlistára lenne szükségem.
Üdv!
A mellékelt képen szereplő alakatrésznek keresném a típuszámát, vagy beszerezhetőségét, válaszokat köszönöm.
Szevasztok!
Egy Z0105MA, TO92 tokos izé került a szemem elé; egyszer már valahol megtaláltam, hogy mi ez, de most nem lelem. Rémlik, mintha tirisztor lenne.
Én úgy tudom triak, mosógépben láttam mintha.
Igen tessek ITT van. A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2013
Köszönöm!
Rosszul emlékeztem,de jó közelítéssel.Itt ugyan nem szerepel a ..05-ös, de megsaccolom.
Valószínűleg ugyanazok a tulajdonságai, mint a hagyományos tokozású ledeknek. a lábkiosztását próbával derítheted ki, csak két lába van, nem túl hosszú művelet.
Telux led. Színét így megmondani lehetetlen, a feszültsége pedig színtől függ. Áramgenerátorral meghajtva viszont minden kiderülhet. Az az oldala a katód, ahol a sarkán egy kis levágás van. 20-30mA-el meghajtva kiderül a színe, abból pedig kereshető adatlap talán.
Idézet: „abból pedig kereshető adatlap talán.” Kizárt dolog. 600csillióféle-fajta van, már sima mezei 5mm-es LED-eknél sincs esélyed kitalálni, hogy melyik gyártó melyik modelljéről van szó. Megküldöd 10-20mA-rel, és örülsz neki, ennyi.
Köszönöm a választ, bár ennek speciel 4 lában van.
Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket,szót fogadtam, kapott 20mA-t .Tényleg led és piros színű.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |