Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autó riasztó (bekötés)

Témaindító: tom79, idő: Szept 12, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   31 / 42
(#) Inhouse válasza merglt hozzászólására (») Júl 17, 2013 /

Ha ki tudod iktatni a bemeneteket egyesével, akkor úgy kipróbálhatod, hogy melyik csinálja.
(#) shaftee hozzászólása Júl 17, 2013 /

A gyári inerciakapcsolónak nincs köze az utólag épített riasztóhoz.Az a tápszivattyút blokkolja balesetkor.
(#) nyaki01 válasza Kyky hozzászólására (») Júl 19, 2013 /

Hali!
Az nem fordulhat elő, ugyanis ha zárt ajtónál beindítottad a motort, vagy csak ACC állásba állítottad az indítókulcsot és 5 másodpercen belül kinyitsz egy ajtót, akkor ez a funkció letiltódik, de ehhez be kell legyenek kötve az ajtókapcsolók. Csak akkor zár le végérvényesen a verda, ha lehúzott ablakon benyúlsz és úgy indítod be, de akkor ugye az ablakot meg nem tudod felhúzni, tehát tök mindegy, hogy lezár, vagy sem. Jó kis kütyü ez, én mondom! Logikus felépítésű.
Én inkább azért szoktam szívni a fogam, hogy télen le kell akasztanom a távirt a kulcscsomóról, hogy melegedő motornál le tudjam zárni, majd nyitni.
A hozzászólás módosítva: Júl 19, 2013
(#) Bogyesz94 hozzászólása Júl 25, 2013 /

Sziasztok!
Megpróbáltam ma bekötni egy riasztót az autómba, és egyfolytában lezár az autó! Valamit be kell kötni a gyujtásnál hogyha bedugom a kulcsot akkor ne riasszon vissza! nem tudom hogy kell! Blue= Door negative triggered (?) yellow=engine locking (?) white=key on (?) nem igazán tudom, mit hova kössek Segítsetek

image.jpg

(#) levaitamas válasza Bogyesz94 hozzászólására (») Júl 25, 2013 /

Hello!
Kéket az ajtó nyitás kapcsolóra kell kötni, a fehéret gyujtás pozitívra. A sárga pedig egy indítás tiltó szál.
(#) Bogyesz94 válasza levaitamas hozzászólására (») Júl 25, 2013 /

Rendben, eddig megvan, a sárgát akkor mire is kössem pontosan? vagy haggyam szabadon?
(#) merglt válasza Bogyesz94 hozzászólására (») Júl 25, 2013 /

A sárga elvileg az indításgátló lenne. kaptál hozzá egy relét arra kellene bekötni, de sokan mondják h felesleges mert meghülyül tőle a riasztó. 2 hete raktam be én is egyet én sem raktam be az indításgátlót, és nem is bánom mert néha meghülyül a riasztóm olyankor felidegesítem magam és kiveszem a biztosítékot...

Szóval a srágát haggyad ahogy van sztem.
(#) triplaxmen hozzászólása Szept 5, 2013 /

Helló érdeklődnék hogy hova kell kötni a kocsiba az index vilogtatást opel astra fnél
(#) SzervízMacska válasza triplaxmen hozzászólására (») Szept 5, 2013 /

Többnyire az irányjelző lámpák pozitív vezetékeire, oldalanként egy-egy diódával leválasztva.
(#) sankesz10 hozzászólása Okt 3, 2013 /

Sziasztok!

2008-as Suzuki Swifthez keresek kábelezési rajzot, riasztó bekötéshez.
Köszi előre is.
Üdv,
Sándor
(#) neo99 hozzászólása Nov 16, 2013 /

Sziassztok!
WAGON R-BE VETTEM EGX GIORDON G9 RIASZTÓT. NEM KÖTÖTTEM BE A KÖZPONTI ZÁRAT(MÉG). AZ LENNE A KÉRDÉSEM, A TÁVIRÁNYÍTÓRA ÍGY IS KELLENE-E REAGÁLNIA,VAGY CSAK AKKOR,HA TÖKÉLETESEN MINDEN BE VAN KÖTVE? VALAKI SEGÍTSEN LÉGYSZI!
(#) Inhouse válasza neo99 hozzászólására (») Nov 18, 2013 /

Konkrét riasztó ismerete nélkül csak általánosságban, igen, kellene, hogy működjön. Gyakorlatilag a +12V, test már elég szokott lenni, meg persze a LED-et beledugni/szirénát bekötni, hogy láss/hallj is valamit. A bemenetek és kimenetek csak "bónusz".
(#) neo99 válasza Inhouse hozzászólására (») Nov 20, 2013 /

Köszi a választ. még megtudnád mondani,mi lehet a baj: mindent bekötöttem,működik is minden,de a távirányítókra nem reagál,a kódtanulásra sem.
(#) Inhouse válasza neo99 hozzászólására (») Nov 20, 2013 /

Idézet:
„mindent bekötöttem”

Vajon mi lehetett az? Mi a riasztó bekötése? Ne kelljen már gondolatot olvasni...
Idézet:
„de a távirányítókra nem reagál”

Ha mindkét távirányítóval ezt játssza, akkor valószínűleg nem azokkal van a baj, de ezeket leellenőrizheted a TV-s módszerrel, amit itt megtalálsz, ha rákeresel.

Ne haragudj,de nem találom.
(#) Inhouse válasza neo99 hozzászólására (») Nov 20, 2013 /

Na, akkor nézzük, van egy általam nem ismert riasztód, amit nem tudom hogyan kötöttél be ("mindent") és valamiért valami baja van...hmmm...akkor szerintem vágd el a zöldet!
Ja...öööö... nem, a pirosat!
Mi a francot jelent, hogy egyébként "működik is minden", ha nem tudod a távirányítóval élesíteni?
Ugrókódos riasztóknál, ha valaki sokat nyomogatja a gombokat úgy, hogy a riasztó nem tudja érzékelni azt (nincs bekötve, messze van, stb..), akkor elveszti a szinkront és újra kell tanítani. Nyomogattad sokat?
Mi alapján kötötted be, ha nincs meg a rajz? Mi ez az egész?
A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2013

Működik is minden:rablásgátlás, élesítésre figyelmeztetés.
Mostanra már elég sokszor megnyomtam,mert a leírás alapján próbáltam meg a kódtanítást.
Ja,és rajz alapján kötöttem be,mindent jól.
(#) Inhouse válasza neo99 hozzászólására (») Nov 21, 2013 /

Arra próbáltam meg rámutatni, hogy le kellene a biztonság kedvéért ellenőrizni a bekötésed. De ezt csak akkor lehet, ha van mivel összevetni. Valami rossz, vagy elkötöttél valamit, vagy hibás a riasztód. Ezt távolbanézéssel nem lehet megállapítani.
Még egy dolog eszembe jutott. Az antenna vezetéke zömében fekete szokott lenni, nem kötötted-e véletlenül testre?
A riasztó dobozában általában külön kis panel az RF vevő. Meg kellene nézni, hogy kap-e tápfeszültséget és van-e változás a kimenetén, amikor nyomod a távirányító gombját?
Lassan kifogyok az ötletekből...
Mégis mikor kötötted be és mennyit vártál azóta a kérdéseddel, hogy már nincs meg a bekötése? Itt valami nem stimmel...
(#) levaitamas válasza neo99 hozzászólására (») Nov 21, 2013 /

Igazán nem akarok közbeszólni, de ha van rajzod nem tudnád nekünk is megmutatni?
(#) Inhouse válasza levaitamas hozzászólására (») Nov 21, 2013 /

Itt írta: neo99 1535604.hozzászólás
Idézet:
„Ne haragudj,de nem találom.”
(#) levaitamas válasza Inhouse hozzászólására (») Nov 21, 2013 /

Igazad van csak annyira emlegette a rajzot.
(#) neo99 válasza Inhouse hozzászólására (») Nov 21, 2013 /

Megmértem a tápfeszültséget:2.33v
Amikor megnyomom a távirányító gombját2.28v

Miért csinálod ezt velünk? Honnan tudjuk, hogy ez most gombelemes, vagy 12V ceruza elemes távirányító? Bár akkor is kevés, ha gombelemes...most komolyan a végén kiderül, hogy mindkét távirányítóban le van merülve az elem? Vagy halványan, vagy sehogy nem kellene világítania a LED-nek rajta...eddig ez nem tűnt fel?
Vagy egyáltalán hol mérted ezt az értéket?
A hozzászólás módosítva: Nov 21, 2013

2 db 3v-os gombelem van benne. Erőteljes fénye van. Ott mértem,ahol mondtad
(#) neo99 válasza neo99 hozzászólására (») Nov 21, 2013 /

Bekötési rajz

Na, ez is meglett! Bár elég homályos lett...
Nincs sok különleges rajta. A piros a +12V-ra, a fekete a testre, a fehér a gyújtásra. Ez utóbbi megvan? Nem lehet állandóan +12V-on, mert akkor nem lehet élesíteni a riasztót, valamint tudni kell ráadni, hogy lehessen programozni. A LED és a sziréna még nem árt, hogy legyen visszajelzés.
Oké, hogy ott mérted, de hol? Milyen RF panel van rajta? Melyik lábát mérted? Légyszíves érthetően, egész mondatokban írj! Nem látom, hogy mit csinálsz, el kell mondanod, hogy lássam magam előtt...

A bal oldali forrasztáson állandó 5.8V van, a középsőn 0,de a távirányító gomb nyomásakor 1.10V.
(#) neo99 válasza neo99 hozzászólására (») Nov 21, 2013 /

Még annyi: a fehér kábelt nem gyújtásra,hanem ACC-re kötöttem
(#) Inhouse válasza neo99 hozzászólására (») Nov 22, 2013 /

Nem tudom, hogy mivel fényképeztél, de így nem jó, nagyon homályos. Ha van lehetőség, akkor makro-ba kell kapcsolni, ha nincs, akkor kb. olyan távolságra kell tenni a fotózandó tárgyat, mint az asztal, az már majdnem éles, egyszerűen túl közel van.
Az 5,8V kicsit soknak tűnik, 5V-ról szoktak menni, ez már nem fér bele egy 7805-be...a másik lábon a feszültség változása azt jelzi, hogy érkezik be jel.
Nem válaszoltál arra a kérdésre, hogy mi újság az antennával?
A fehér kábelt jól kötötted, nincs külön magyar szó a gyújtáskapcsoló állásaira, az ACC is annak számít, igazából mindegy, csak legyen változás.
Na, akkor hogyan is kell tanítani? Mi is történik amikor próbálod, miért nem megy vajon?
(#) neo99 válasza Inhouse hozzászólására (») Nov 22, 2013 /

Az antenna zsinórral meg nem csináltam semmit
Következő: »»   31 / 42
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem