Fórum témák
» Több friss téma |
A.) Nem csak a kijelző sérült
B.) kicserélted, de nem arra C.) kicserélted, de nem jól dugtad össze. D.) nem tudom..... A régi - sérült kijelző 100%-ban rossz? Mert ha nem - legalább ellenőrízheted a csatlakozásokat vele.
Egyiket sem találtad el.
Wildfire s-nél volt olyan hogy ha régebbi sw volt a telefonon, és újabb fajta érintőt cserél benne az ember, akkor nem működik. Hozzá kell kalibrálni a telefont az új érintőhöz, amit szakszerviz tud megtenni.
Sziasztok ! Vettem pár ős Nokiát. (2110i) A netes IMEI kalkulátorokkal már nem lehet nyitni őket. Valami kábeles megoldást kell. Ehhez szeretnék segítséget kérni. Van valami ötletetek esetleg?
A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2013
Sziasztok! Van egy 7 éves Nokiám. Egyszerű telefon. Most ha lemerül és töltőre teszem, akkor néhány másodperc után azt jelzi, hogy teljesen feltöltődött. Ha leveszem a töltőről, akkor meg néhány másodperc után jelzi, hogy lemerült.
Csak az akkumulátor öregedhetett el vagy lehet más oka?
Rá kell mérni az akkura feszmérés és terhelt árammérés kell neki ha ezeken elbukik akku csere, de legtöbbször ez szokott ilyen bajt okozni
![]()
Sziasztok!
Úgy fest rossz topikban tettem fel a kérdést elsőre, ez relevánsabb talán. Elnézést az ismétlés miatt. Segítséget szeretnék kérni, szerelésben jártas fórumtárstól. Adott egy Lenovo A760, aminek egy hét után meghalni látszik a kijelzője, bár reménykedem hogy még sem. A kép széle halványan villódzik, középen jóval sötétebb a tónus, és az egész szellemképes. A képeken látható "beégés" szerű tünet idővel halványul, de mindig felváltja a később megnyitott, majd háttérbe került kép. Abban reménykedtem hogy esetleg kontakt hiba, de szétkaptam megpiszkáltam a csokit, semmi hiba. A fő kérdések a következők: 1. Azt gondolom hogy ez hardver hiba, de ha kicserélem a kijelzőt (talán menni fog, varrógép műszerész vagyok, az meg ugye majdnem android...) akkor nem fogja egy hét után az új kijelzőt is megfőzni az esetleg hibás vezérlés? 2. Érdemes nekem nekilátni tudva azt, hogy elvben a garanciát vállalná a kínai eladó, viszont az oda vissza kb 2 hónap. Egy kijelzőt beszerzek 2 hét alatt. 3. Elég sok hasonló IdeaPhone screen problémával keresik a Lenovo hivatalos fórumát, pl A780 esetében egyenesen "Mass defect" - ről beszélnek az orosz romgyárosok. Szóval tud valaki tanácsot adni? Ps.: Recowery képernyő is ugyanezt csinálja.
Üdv
Van rá progi is. Összes nyitási lehetőséget elrontottad?
Most vettem őket. Szerintem előttem próbálta valaki. Én már nem tudtam kódot beütni. Az utolsó #-et nem lehet beütni. Így a kódot sem fogadja el. Ezért gondoltam a programra. Google nem volt a barátom. Ezért fordultam hozzátok. Még az fontos lehet, hogy a netes programok érvénytelennek jelzik az IMEI számot. (helyes ország és szolgáltató beállítás mellett.)
A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2013
ha jól emlékszem be kellene tudni írni, csak hibát fog ki írni. PClocals nevü dosos prog, vagy Wintesla (windows kell neki, lehet max win98 alatt megy) programmal alaphelyzetbe kell hozni, M2BUS kábelen keresztül. Csati nem fontos, tűvel is meg lehet oldani. M2BUS kábelt tudsz csinálni RS232 > TTL konverterből az RX/TX összekötve kb330ohmon keresztül, közös pont az M2 adat, GND mehet az alsó antenna csatira. reseteled a számlálót, és újra beírható a kód
. kb ennyi ![]() A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2013
Patthelyzet. Ha visszaküldöd, megjavítják, viszont a postaköltség magas lesz. De még mindig olcsóbb, mintha vennél kijelzőt, és Te javítanád meg. Ha van rá gari, próbáld évrényesíteni. Ha eredeti Lenovo, keress helyi szervízt. Ha sikerülne helyben megjavíttatnod, beszéld meg a kínaival, hogy a számlát elküldöd neki, és ő meg fizessen. Ezek a lehetőségek jutottak eszembe.
Nem kell visszaküldened. Írd meg nekik a problémát- és lehet, hogy visszaküldik a pénzt így is. Nekem is segítettek.
Sziasztok. Van egy ill. kettő Nokia Lumnia 800as telo javításra nálam. Az egyikben a diszplej kábel volt szakadt a másikban a proximity flex. Kérdésem tehát: Akkor is bekellene kapcsolnia a mobilnak, ha csak a diszplej flex van rácsatlakoztatva az alaplapra de nincs összerakva?
Nemkapcsol be. Nem világit fel a diszplej. Usbről instalál a gép Nokia DLOAD drivert. A diszplej közben sötét.
Legalább helyesen írnád! Nem hiszem hogy másnak nem szúrja a szemét. Amennyiben magyarítani szeretnéd van rá ékes magyar szó!
A Lumia800 AMOLED kijelzővel rendelkezik, tehát nincs háttérvilágítása. Ha a gép észlelte a telefont, akkor az be van kapcsolva. Egyébként a bekapcsoláskor rezeg egyet, feltéve, ha teljesen ki volt kacsolva.
A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2013
AMOLED-nek is van háttérvilágítása jobb helyeken a fényerő növelés miatt. Világosban jól jön, sokkal jobban látható.
nagysus: Melyik az a szó ami a szemedet szúrja? Elnézést, hogy a sietségben nem éppen helyesen írtam. Feltételezem a "proximity flex", esetleg "diszplej flex". (Tudom, hogy szalagkábel, ill. a közelítés érzékelő szalagkábelje...) Ilyen mikor valaki a kákán is csomót keres. Gondolom te mindig mindenre odafigyelsz, hogy helyesen írd, mond. Ezer dolgom volt még ezen kívül is.
eSDI azóta megoldódott a dolog. 10perc töltés után megjelent az elem szimbólum. Csatolt képhez: Így néz ki amikor egy nem hozzáértő kíváncsiskodik.
Ezt magyarázd el nekem kérlek, mert én még ilyennel nem találkoztam. Hogyan oldják meg? Nem igazán tudom elképzelni. Sőt még irodalmat sem találtam róla a neten...
![]()
Működését nem tudom, de nekem az Omnia 2-ben van háttérvilágítás hozzá. Ezt a telefon automatikusan kapcsolja és állítja a külső fényerősség hatására. Sötétben nem megy, de amint felkapcsolok egy lámpát bekapcsolja, sokkal jobban olvasható lesz a kijelző. Ez nem csak sima fényerőnövelés, ennyit nem tud a kijelző, sőt külön menü van a háttérvilágítás fényerősségéhez. itt van kézi és auto állás is.
Érdekes, tényleg alkalmaz hozzá a samu háttérvilágítást.
Üdv a lehető legsürgősebben kellene nekem segítség az ügyben hogy a nokia c2-01 készülékhez kellene nekem csavar szett mert sajnos a 2 év alatt nyomuk veszett, ellenben itt nem találom a típushoz valót, de ha valaki tudna nekem alternatívát mondani nagyon hálás lennék
![]() ![]() Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget ![]()
Üdv!
Ez a fajta csavar kell bele: 6db M1.6x5-ös T6-os torx+
Köszönöm szépen
![]()
Üdv újra, én már átkutattam jó pár oldalon a csavar készleteket kompatibilis csavarok után de sehol sem találtam megfelelőt az M1.6 os menthez 4.5ös hosszal találtam, de tartok tőle hogy az már nem éri át a panelt hogy az előlapot össze húzza, vagy ha tévedek elnézést, de mivel borsos az áruk nem igazán akarok feleslegesen megvenni 10 db csavart !
Köszönök előre minden támpontot linket bármi egyebet .
Sajnos nem tudok mondani link-et, ahol ilyet találni. De szerintem azon a fél mm-en nem múlik.
Elég jó ráhagyás szokott lenni.
Uraim, kell venni 10 db. 7mm-est, egyet elvágni 4,5 mm hosszban, kipróbálni, ha jó, lehet darabolni a többit is, ha rövid, akkor 5mm-re a többit.
1000 forint körüli terméket már nem szívesen darabolok
![]() ![]() ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |