Fórum témák
» Több friss téma |
Ha új az ssd, akkor vidd vissza a boltba ahol vetted, és próbálják ők feltelepíteni a wint. Ha nekik se sikerül, akkor gari. Ha összejön nekik, akkor Ti rontottatok el valamit...
A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2013
SSD Sokmindenre kényes. Biosba mindent be kell neki állítani, hogy jó legyen(talán pont egy oldallal ezelőtt lett linkelve a logoutos cikk). Ha "minden jó" akkor pedig gari, ahogy BEMcorp írta.
UdV!
Van egy pendrive-om amire meg a nyaron masoltam .LAY formatumu file-t, es mikor hazahoztam nem nyitotta meg. Mikor ujbol atmasoltam, egy masik pendrive-ra is elmentettem biztonsagbol. Az emlitett pendrive-rol uressen nyitotta meg, a masikrol viszont tokeletesen. Ma takaritas kozben megkaptam a "hibas " pendrive garanciapapirjat, es gondolkozok, hogy vigyem vissza. Mielott visszavinnem ujat kerni, lehet-e ezt ellenorizni programmal, hogy tenylaeg hibas-e?
Adott egy noti hdd ide felülettel. Ha beteszem a gépbe, akkor amint bekapcsolom kattog egy darabig, aztán abbahagyja, de nem ismeri fel a gép. Mitől lehet ilyen hiba egy hdd-n? Van más hddm is ami ezt csinálja, igaz az nem notiba való. Leejtve nem volt se a noti hdd, se a sima. Javítható valahogy?
Igen, ha tudod biztosítani a szükséges tisztateret, speciális egyedi szerszámokat, valamint egy hajszálra azonos sorozatból való, azonos modellszámú donor HDD-t.
(az ára kb. a tízszerese lesz, mintha veszel egy vadi újat)
Köszi az infót, bár első sorba az érdekelne, hogy mitől alakul ez ki.
Ha nem széria hiba, és nem tapasztaltál semmi "rendkívülit" akkor sose derül ki. (bár nekem egyszer túlmelegedett és hasonló halált halt.... egyszer meg az asztaliban lett ilyen akkor meg az áramszolgáltató szórakozott...)
Sziasztok.
Az a gondom, hogy egy kiszolgálóval mindig felakarja venni a gépem a "harcot". A megoldás pofonegyszerű, mert a router(-ek) és a gépen lévő tűzfalporgram segítségével is feltudom akasztani a folymatot. A kérdés, hogy hogyan tudom megakadályozni, hogy egyáltalán elinduljon a folyamat? Az @dobe Re@der Egyesült Államok Kémbrídzs' @kamai&Technologie$ szervrével Az egyik hálózati szolgáltatás (svchost) meg Franciaország Párizs @kamai&Technologie$ szervrével akarja tudatni a szokásaim. PDF kezelő oké, de a hálózati szolgálatás, már annál inkább. Sajnos, nem tudom melyik hálózati réteg váltotta ki, mert az svchost alatt tizen-huszon szolgálgatás szál fut, azt meg a tűzfalprogram sem hajlandó elárulni (PID). Fontos: hogy az arcképre nem léptem be, sem a Skype -ra, vagy nyitottam volna meg a böngészőt mikor a probléma fennál(t), továbbá, semmilyen asztali alkalmazást nem raktam fel, csak az alap dolgok vannak feltlepítve, meg annál egy picit több és netovább. Akit szintén bosszant a dolog, és rájött, hogy mi okozza ezt a jelenséget, az kérem ne tartsa vissza, köszönöm. Meg kell jegyezzem, hogy XP -t használok ( egyre jobban foglalkoztat a Linuxra való átlépés, főleg azután, hogy a NAS szerverem alapjában véve is Linux ami eddig is nagyon stabil. A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2013
Szia!
Válts Linuxra és sok problémád megoldódik.
Azt tudom, de sajnos, nem tudom úgy piszkáni, mint a kis öreg windózomat.
Ha baja van, már tudom hová kell nyúlni, ha nem, akkor kis isdő kérdése, és meglelem a forrást legyen az szoftver vagy hardver. Egyenlőre ezt nem követem el, mert rengeteg mindenem van, ami nem tud futni linuxon, bár pingvinék már kifejezetten Win32 környezetre íródott programok futtatására/köré optimalizált (rendszerteljesítményben is) disztribuciót (is) adott ki, de az nem bír teljes kompatibilitással. A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2013
A jelek arra utalnak, hogy mégsem tudod, hogy hová kell nyúlni. Én két rendszert tartok a gépen, két külön lemezre telepítve. Ha okvetlenül Windows-os program futtatására van szükség, akkor azt indítom el. De a fő rendszerem Linux.
A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2013
Ezt hogy kell csinálni?
Idézet: „két külön lemezre telepítve”
2 HDD.
Csatlakoztatva lehet mindkettő folyamatosan?
Gondolom mikor installálod akkor csak az van csatlakoztatva amelyre felrakod?
Egy merevlemezre is mehet de külön partícióba. És igen lehet csatlakoztatva csak választani kell.
A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2013
Alapból a Linux boot loader-e töltődik be és ott választhatsz, hogy melyik rendszer induljon, a Linux, vagy a Windows. GRUB
Honnan tudok letölteni egy jó kis Linuxot?
Ha windowsal particionálok egy 10 éve telepített winyon , arra feltehetem a linuxot?
Linux Mint. Az oldalról letöltöd a 32 vagy 64 bites verziót ISO-formátumban, lemezképfájlkén kiírod egy DVD-re, majd arról indítod a géped. A többi már adja magát.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy kicsit vízkárosult Satellite L300-as laptopom. A szervízből, közös megegyezéssel, úgy kaptam vissza, hogy a beépített billentyűzet és a monitor is le van húzva. Duál bootos a gép, Ubuntu 13.10 és WinXP. Namost. Az Ubuntu külső billentyűzettel és külső monitorral tökéletesen működik, a Windows viszont nem ismeri fel a külső monitort, így képtelen vagyok normálisan elindítani. Újratelepíteni nem akarom a Windowst. Van valakinek valami ötlete, hogy tudnám rávenni a windowst, hogy a külső monitorra tegye a képet?
Kadarist, nem vagyok maga a gyártó, csak azt "mondtam", hogy jobban értek hozzá, mint a Linuxhoz, illetve, meg kevésbé vagyok meglőve, ha valami nem jó, tudom hol keressem.
Egyszerűen csak arra lennék kíváncsi, hogy mi váltja ki az erre a szerverre való kérelmet. A legegyszerűbb dolog persze, ha routerben NAT -ban letiltom, vagy ugyan így a számítógépen, ami nekem nem elég, szeretném gyökerében elhárítani. Ahogy utána olvastam, szeret is herdálni a sávszélességből, amit eddig nem tapasztaltam mert elég nagy a sávszélességem, hogy ne érezzem meg, továbbá most is tiltom, illetve hab a tortán, hogy minden alkalmazás, csak a futás idejére kapja a hálózati engedélyt (minden helyire is).
Egy 10 éves géphez melyiket ajánlod a 32 vagy 64?
Vírus, trójai, szkript és így tovább. Linuxra nem fejlesztenek a kémek, meg a hobbiprogramozók, mert nincs értelme.
A harminckettő biteset ajánlom, mert a másiknak csak akkor lenne értelme, ha a processzorod biztosan támogatná és még sok memóriád is lenne.
Sziasztok!
Vetem máma két DDR ramot 512Mb 333Mhz, 256Mb 333Mhz jó mind a kettő. Van nekem egy DDR 512Mb 400Mhz ram e mellé be tetem másik 512 és írási hibára gyanakodott ez mért van?
Egyesével tesztelni (Memtest'86), kibukik a hibás darab.
Az alaplapba rakva pedig mindig az alacsonyabb órajelű legyen az első slotban. (így ahhoz állítja be az órajelet)
Kipróbáltam hogy a kisebb órajelűt raktam az egyes slotba be se indul a gép.
a két egyforma órajelű memória működik egymással és fel is ismeri a Windows. de ha csak a 400 van magába akkor is működik a gép.
Hány slot van az alaplapon? Egyáltalán, milyen típus? Ha négy, akkor lehet, hogy egy slotot ki kell hagyni.
2DB DDR slot van.
Supports four memory banks using two 184-pin DDR DIMM. • Supports up to 2GB DDR333/400 DRAM. • Supports 2.5v DDR DRAM A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |