Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gitár torzító / Effekt / Erősítő / Pickup
Lapozás: OK   244 / 316
(#) akos70 válasza mofesa hozzászólására (») Dec 11, 2013 /

Nem állítom, hogy nem lesz kipróbálva. Csak legyenek már benne először a potik.
(#) akos70 válasza MrBrown hozzászólására (») Dec 11, 2013 /

Csinálj egy ilyen "zseberősítőt", amit könnyen magaddal vihetsz. Szerintem ez nem pótolja, ennek más a dolga, de ne legyen igazam. (Vagyis legyen, mert nekem másra kell ) Az elemes táplálás sem való ennek szerintem.
Ha tényleg valami elemről működő zsebkütyü kell, akkor inkább csinálj valami ic-set.

DSCF5777.JPG

(#) MrBrown válasza akos70 hozzászólására (») Dec 11, 2013 /

Marad a cső és a zsebkütyü is. Láttam ebay-en olcsón két darab 9V-os lithium akksit töltövel, majd összebuherálom. Jó lesz egy kis játékszernek, mivel a havernak akinek szánom van egy AC30-asa így nem hiszem hogy általam fog először dögös gitárhanghoz jutni
Köszönöm a segítséget, majd követem ezt a fórumot, hogy megtudjam mit produkál a kis torzítód.
(#) peti333 válasza MrBrown hozzászólására (») Dec 11, 2013 /

Már régóta tervezgetek egy olyan cuccot, amibe csak bedugom a mikrofonomat, és hasonló hangot produkál, mint egy gitárerősítő. A harmonikások a Lone Wolf Harp Attackra esküsznek, és tényleg egész elfogadható hangja van. Láttam már párszor Marshall Cabinet Simulatort is, de az nem csöves. Én 1zs24b csővel álltam neki tervezni, mert ahhoz jutottam hozzá olcsón.
(#) MrBrown válasza peti333 hozzászólására (») Dec 11, 2013 /

Ez valami pentóda? Én 6111-el kacérkodom.
(#) peti333 válasza MrBrown hozzászólására (») Dec 11, 2013 /

Igen. A csöves gitárerősítő torzításához hasonlót pentódával lehet elérni. Elvileg rádiófrekvenciás, de használják HF-re is.
(#) MrBrown válasza MrBrown hozzászólására (») Dec 12, 2013 /

Az elemes táplálásnak lőttek...
Előtét ellenállás nélkül egy vadonat új 9V-os varta "high energy" elemet öt perc alatt nyírt ki
6,8V-ról indúlt a terhelt feszültség és kb. öt perc után már csak 5,8V volt mérhető.
Marad a dugasztáp.
(#) akos70 válasza MrBrown hozzászólására (») Dec 12, 2013 /

Várható volt, nem a takarékossága miatt szeressük a csöveket.
Szerintem dugasztápból is valami nagyobbacska. Nem mértél esetleg áramfelvételt működés közben?
Tehát összeállt a dolog, működőképes?
(#) MrBrown válasza akos70 hozzászólására (») Dec 12, 2013 /

Nem-nem dehogy, csak egy kerámia novál foglalat, 4+5-ös és 9-es lábaira forrasztva egy 9V-os elem tartó...
Esetleg még egy utolsó próba két 9V-os elem párhuzamosan és egy step up converter...
Egy kapcsoló váltana az adapter és a traveller módok között
(#) szalkagyuri hozzászólása Jan 1, 2014 /

Sziasztok
Először is sikerekben egészségben gazdag újj évet kívánok
másodsorban szeretném az ötleteteket kérni van egy korg i5s típusú hangszerem a floppymeghajtó teljesen meghalt benne igy azt kilöktem hagyományos floppyt nem lehet rákötni mert 26 pines szalagkábel megy
http://www.yamahaforums.co.uk/forum/viewtopic.php?f=56&t=4181
a lap közepe felé van egy ehhez hasonló floppyfordító ami 26 pinről fordít 34 pinre csatoltam egy képet a szinti floppycsatlakozójáról valahogy meg lehetne mahinálni hogy a 34 pines hagyományos floppymeghajtót rátudjam kötni mert a számigépbe van egy meg még azon felül egy feleslegbe

szintimé.jpg

(#) Szpisti válasza szalkagyuri hozzászólására (») Jan 1, 2014 /

Szerintem ne kínlódj vele, mert könnyen tönkrevághatod kísérletezés közben a hangszer floppy interfészét . Van róla több helyen is ugyan leírás , pl. itt is elég részletesen. De nem tudom megérné-e a rizikót és a kínlódást, mikor lehet kapni gyári helyettesítő eszközt .
Egy huszasból megúszod és nincs rizikó meg fusizás.
A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2014

Szia Itt egy gond van nincs bankártyám illetve nem látom a hátulját! mert ha hagyományos csatlakozásu akkor 20repül az ablakon

Ilyen kábelt Magyarországon lehet valahol kapni?
(#) Massawa válasza szalkagyuri hozzászólására (») Jan 2, 2014 /

Ez régebbi PC-k belsö kábele. Igy PC bontokban jo eséllyel kapsz. Ha ilyen nem találsz akkor job elektronikus boltban méretre csinálnak ilyet. ( vagy vehetsz magad csatlakozokat meg laposkábelt és otthon is megcsinálhatod)
(#) Geri86 hozzászólása Jan 2, 2014 /

Sziasztok, tudna nekem valaki ajánlani egy sima egyszerű gitár előerősítő kapcsolást? Tranzisztoros vagy IC-s is lehet csak csöves ne. Nem kell hangszínszabályozás, semmi extra esetleg egy sima hangerőszabályzó. Köszi. Ui.: ezt építette már meg valaki? Előerő
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2014
(#) teddysnow válasza Geri86 hozzászólására (») Jan 3, 2014 /

Szia.
Ha gitárhoz kell akkor én inkább ezt ajánlom.
condor
(#) MrBrown hozzászólása Jan 9, 2014 /

Sziasztok,
Sikertelen landolást követően megadta magát a barátom Korg ES-1 hátulján levő bemeneti szint állító poti. Először csak egy bizonyos pozícióban majd mostmár több állásban is elnémítja valamelyik oldalt.
Nincs vélrtlenül valakinek tippje honnan tudnám letölteni hozzá a kapcsolási rajzot így még a kiforrasztása előtt megtudni, hogy milyen potit is keresek pontosan?
Köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2014
(#) Gab04 hozzászólása Jan 13, 2014 /

Üdv!

Szeretném kérdezni, hogy ez a kapcsolás mennyire alkalmazható gitárra?
Link!
Megépítettem kíváncsiságból, Szól is, de a legtöbb gitár delay nél van egy előerősítés (ha jól láttam) Egy ic vagy egy tranzisztor. És a bemeneti impedencia is magasabb általában 1Mohm Van a bementen, itt nincs. Vagy ez jelen esetben nem számít?
(#) Szpisti válasza Gab04 hozzászólására (») Jan 13, 2014 /

Jól láttad, ettől csak precízebb kapcsolások találhatóak a neten. Nem csak echo, hanem chorus, flanger is készíthető vele, nézz körül jobban , millió rajz van! Bővebben: Link
Például innen elindulva találsz korrekt és egyszerű kapcsolást, nyáktervet meg hangmntát is...
A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2014
(#) Gab04 válasza Szpisti hozzászólására (») Jan 13, 2014 /

Köszönöm! Értem én, hogy van precízebb is De miért nem jó választás?
A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2014
(#) Szpisti válasza Gab04 hozzászólására (») Jan 13, 2014 /

Te magad állapítottad meg, hogy nincs illesztés a gitárhoz... amit linkeltem ott van. Hát ezért nem jó a "gyári ajánlás" Az csak egy alap kapcsolás az IC-hez, nem illeszkedik ahogyan kell.
De a puding próbaja tudod mi ? ...
(#) Gab04 válasza Szpisti hozzászólására (») Jan 13, 2014 /

Köszönöm a gyors választ!
(#) Agépész válasza Gab04 hozzászólására (») Jan 14, 2014 /

Sziasztok! Az előző hozzászólásokhoz csak egy linket szeretnék hozzáfűzni: MBP. Itt van 5 különböző delay kapcsolással, nyáktervvel. Ezek kipróbált kapcsolások, működniük kell.

(Nálam épp fekszik egy innen származó panel az asztalon, még némi forrasztásra várva)
(#) akos70 válasza Gab04 hozzászólására (») Jan 14, 2014 /

Ezt megépítettem, és tökéletesen működik, külön szabályozható a visszhang gyakorisága, erőssége, hossza, szintén pt2399-cel megy.
Bővebben: Link
(#) akos70 hozzászólása Jan 14, 2014 /

Valaki nem tud esetleg Magyarországon octavia pedál építéséhez alkalmas 42tm022 trafót? Vagy van ennek valami helyettesítője? Usában lenne 2 dollár körüli áron, de 15 dollárért postáznák legolcsóbban.
(#) Gab04 hozzászólása Jan 14, 2014 /

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
(#) Szpisti válasza akos70 hozzászólására (») Jan 14, 2014 /

Oda a funkcióját tekintve szerintem megfelel valami régi tranzisztoros rádió fázisfordító trafója. AZ eredeti 500ohm/1,5k impedanciájú, ezt olyan picike vasra akár magad is meg tudod tekerni.
Primernek rátekersz kb. 1500 menetet, szekundernak meg kb. 2x850-et 0,06-os rézből, és már meg is oldottad. Vagy megtekerteted valakivel, aki pickupokat gyárt, az ilyesféle huzalokkal dolgozik.
Egyébként a németnél is kapható, nem kell az USA-ba menni érte : Bővebben: Link
(#) peti333 válasza akos70 hozzászólására (») Jan 14, 2014 /

Az egyik octaviát fázisfordítóval készítették, talán a Roger Mayer?
Picit egyszerűbb, mint trafóval szórakozni.
(#) akos70 válasza Szpisti hozzászólására (») Jan 14, 2014 /

Pont erre az oldalra találtam rá egy jó órás keresgélés után. 5 euró a szállítás, összeállítottam egy kisebb rendelést, így már nem is vészes.
A tekercselésben (is) járatlan vagyok, csináltatni meg valószínűleg még drágább lenne. Megrendelem innen.
Köszi a segítséget!
(#) akos70 válasza peti333 hozzászólására (») Jan 14, 2014 /

Már késő, beleszerettem a hangjába.
Következő: »»   244 / 316
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem