Fórum témák
» Több friss téma |
Találkoztatok már olyan vízbeengedő mágnesszeleppel amely néha átengedi a vizet, néha meg nem? Kap áramot, búg is vagyis nem elektromos hiba de valamiért mégsem megy át rajta a víz.
Az ilyenekkel (cserén kívül) mit lehet csinálni hogy megjavuljon?
Nézd meg hogy egyáltalán kap elég feszt?Amúgy vannak olyanok amik szétszedhetőek.De csak óvatosan mert könnyen széthullik.
Lehet akkor valami ott lesz, egyébként a táp a függőleges kis panelen van, amelyiken kis trafó van.
Köszi a választ! A bekeretezett panelt gondoltad a tápra? Különben most megy.Minden áron centrifugázni akart,és meg csináltattam vele. Meg is csinálta gond nélkül,aztán elaludtak a ledek,kivéve a lakat mellett lévőt ami az ajtó zárat jelzi.Kb.1-2 perc után ez is el kezdett villogni,ami azt jelzi hogy szabad kinyitni az ajtót.Ez így rendben is van.De ha ki is nyitom az ajtót,a villogás nem szűnik meg.Nem tudom teljesen kikapcsolni a gépet,hogy semmi sem világítson.Ha ilyenkor a start gombot megnyomom mégegyszer, akkor újra indul a program.Csak akkor alszik el minden led,ha kihúzom a konektorból.Szerinted ez miért lehet? Hogyan kell egy elkezdett,de nem befejezett programot törölni(megszakítani)?
A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2013
Ha a programkapcsolót "0" állásba teszed, akkor kikapcsol nem!?
Az elkezdett programot a programkapcsoló feletti "start" gomb nyomva tartásával lehet törölni. Addig kell nyomva tartani, amíg ki nem gyullad minden LED. Ez után kialszik mindegyik, és a program kitörölve, ekkor lehet újat kezdeni. Egyébként lehet az ajtózár haldoklik. Üdv, Palkó.
Üdv PALKÓ!Az este a program kapcsolót 0 állásba tettem,és úgy centrifugázott.Nagyon akarta,ezért hagytam hagy csinálja ("majd lesz valahogy" alapon).Befejezte a programot(centrizést),ekkor elaludt a centrifuga jelző led-je.Csak az ajtó ledje pislogott.A program kapcsoló 0 állásban maradt,és így húztam ki az este a hálózatból.Úgy is hagytam az éjszaka.Az előbb újra bedugtam,és nem bántottam semmit,a program kapcsoló is 0 állásban van.A gép nem kezdett el magától semmit csinálni,a többi led sem villant fel,csak az ajtó ledje újra el kezdett villogni.Kérdésem,hogy annak akkor is villognia kell ha a gép nincs bekapcsolva,csak be van dugva a hálózatba?Szerintem ha a program kapcsoló 0 állásban van akkor ki kellene hogy aludjon nem?Különben tegnap mikor vacakolt(felgyorsult,majd lelassult,közben villogtak a ledek,találtam egy videót ilyen problémával,és az én gépem is így produkált.(csak nem értem mit írnak róla)Bővebben: Link
Sziasztok!
Az alábbi panelen bejelölt ellenállások beazonosításában tudna-e valaki segíteni? Bosch és Siemens mosógépekben van ilyen panel. Üdv: Büki
Gyerekek ez a gép egy sz..Most azt csinálja hogy 1-es programon (előmosás+mosás 90 fokon)kiöblítette kb.20 fokos vízben,majd szedett másik vizet,azt már nem melegítette,utána egymás után kétszer centrifugázott,most pedig már több mint félig szívta a dobot vízzel,és nem is óhajtja elzárni.Már kihúztam a hálózatból,és leengedtem a csövet hogy ki follyon a víz mert a nagy víznyomástól nehogy szétfakasszon lent valami csövet a szíváson kívül mást nem óhajt csinálni,és ezt nem is hagyja abba.Próbáltam a start gombot megnyomni és tartani egyszer kb 10 másodpercig,ekkor megállt .Aztán mégegyszer meg nyomtam és tartottam hosszan benyomva,de ekkor sem felejtette el hogy neki szívni kell hanem bekapcsolt továbbra is a szívás,pedig én oda csavartam a program kapcsolót ahol ki kell hogy dobja a pumpa a vizet.(nem felejti el a programot amit elkezdett)Mit lehet ilyenkor tenni? A gép tipusa INDESIT WIA 102.
Sziasztok!
Van egy felültöltős Zanussi TL 883-as felültöltős mosógépünk ami több éven keresztül hibátlanul működött. Most azonban nem hajlandó az öblitőt (az adagoló tartály tisztitása, átöblitése után sem) betölteni. Szerelési ill. elekrtónikai ismereteim mosógép vonatkozásában kissé hiányosak, de ha tudnátok javításra vonatkozó ötletet adni, megkisérelném a javítást. kösz. NJ
Nem tudom ebben hogyan működik a vízsugár irányítása de ha mechanikusan akkor lehet hogy a kar beragadt a főmosásnál.Ha sugártörős akkor meg lehet hogy rossz a szelep bár akkor az előmosás sem menne.
Hali! Ha nem mechanikusan van megoldva a vízsugár irányítása,hanem elektromosan,vagyis több szelep van akkor nagy ritkán van mikor szakadás keletkezik a szelep tekercsében.Ezt ohm mérővel le tudod ellenőrizni.Ha pedig az jó,csak nem kap feszültséget,akkor azt a program kapcsoló kapcsolja,és ott van valami gond.Üdv! Tibor
Üdv!
Whirlpool AWO/D 45140 új mosógépünk megadta magát. A program elején kijön az F23 hibakód (szervízt hívj-lámpa világít). Beszívja a vizet és rögtön hibakód, vagy elindul a mosóprogram (forog a dob) és úgy hibakód. A kódlista szerint nyomáskapcsoló probléma - ha az -de a víznyomással nincs baj. A leeresztő szivattyú gumijában nincs semmi nem oda való. A víznyomással nincs baj. Tudtok valamit tanácsolni? 3 gyerek mellett a fűtés után a mosógép a legfontosabb otthoni eszköz... ![]()
Fűtőszálat testzárlatra ellenőrizd.Kis átvezetésnél is kiáll a hibára.Szerintem fűtőszál csere megoldja.
Sziasztok!
Van egy elöltöltős Zanussi mosógépünk, ami immár 13 éves. 3 éve kezdődött nála, hogy a víz beszívását nem akarja abbahagyni és hiába forgattam a vezérlőt ugyanúgy csak szívta és szívta a vizet. Néha 10 percig is ( mint ma is) és a dobban nincs is víz!!! Hova kerül az a rengeteg víz, mikor alul, a padlóra nem folyik ki a víz? Kicentrifugáztattam, majd újra elindítottam, ekkor már a dobba ment a víz, de most sem akarta abbahagyni a víz beszívását! Újra átforgattam a vezérlőt, víz kiment. Nem próbáltam ma újra. Rengeteg víz elmegy így a semmire! Szóval 3 éve csinálja ezt néhanapján, akkor "megjavul" és dolgozik rendesen. Csupán a vizet szívja hosszú percekig kb. 5percig. Csak a hátulját tudom leszedni, és a tetejét, nem tudom hola van az a "légcsapda" amit át lehetne fújni.(itt olvastam valahol). Segítsetek kérlek ha tudtok valami ötlettel, nő vagyok,de azért megértem a leírjátok mit kellene megnéznem! Köszönöm!
Ha vízfelvétel van akkor az csakis a dobba mehet.Amit te mondasz akkor valószínűleg valami mást csinál.
Van valami ötleted akkor mit is csinál? Mit kellene megnézni?
Biztos, hogy nem a dobba ment a víz, mert elemlámpa fényénél látszott hogy üres, és régebben is amikor volt benne ruha teljesen száraz volt, ahogy betettem. A mosószer adagolóban folyik befelé a víz, a vízóra is pörög.
Az érdekes......Nem nyomja ki egyből a lefolyóba?
Nem tudom, nem hallom, a leeresztő nem a kádba folyik ha be van építve a kád mögötti lefolyóba remélem érted. Szóval a mikor sikerül centrifugáztatnom, akkor hallom a szivattyú hangját, pörög is rendesen.
De ha dobba is megy a víz akkor meg néha nem hajlandó abba hagyni a szívást, ahogy írtam és ha tovább forgatom a továbbra is csak szívja vagy ha szerencsém van kiengedi az egészet. Szóval csak a vízet pazarlom, de mosni nem tudok.
Én ilyet még nem láttam de mindenképpen megejtenék egy légsűrítő tisztítást.Ez sok helyen lehet hátul az üstbe elől a szivattyú gumicsövénél....
Köszönöm a segítségedet.
Megnéztem most megint, és a dobból "elszivárog a víz" a lefolyóba, simán eltűnt az a kicsi is amint leállítottam a víz beszívását. Mi lehet akkor a baja?
Nem lehet, hogy nagyon alacsonyan van a kifolyó csöve? Annak a vízszintnél magasabban kell lennie legalább egy ponton, mert különben a mosógép közlekedő edényként viselkedik es a víz a lefolyóba távozik.
Hello! Milyen magasan van a lefolyó?Kb. a kidobó csövet olyan magasra kell felemelni, mint a mosógép ajtójának a teteje amilyen magasan van.Különben ha nincs benne elég víz,akkor nem fog sehol elindulni,bárhova is hajtod a program kapcsolót,csak a szivattyúzásnál és a centrifugálásnál.A többi állásban mindaddig csak szív,ameddig nincs benne elég víz.Ha nem megy a dobba a víz,annak 2 oka lehet. 1-ha alacsonyan van a kifolyó cső beengedve a falba és szabad eséssel kifolyik a víz. 2- ha nem kapcsolja ki a szivattyút a program kapcsoló,és ahogy szívja,úgy egyben ki is dobja(bár ilyennel még nem találkoztam,mivel egy kapcsoló kapcsolja mindkettőt egyszerre,tehát vagy szív,vagy dobja ki).Húzd ki a lefolyóból a kidobó csövet,és emeld fel kb.70 cm-re,és egy vödörhöz rögzítsd oda (vagy kádba)ahol látod hogy mikor folyik víz ki rajta,és mennyi.Ekkor megtudod az okát a problémádnak.Üdv.Tibor
A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2013
A kád pereme alatt van nem sokkal, de ez már így van évek óta.
Az szerintem akkor is alacsony! Kb.70 cm-nél ne legyen alacsonyabban!
Köszi szépen, megnéztem, azzal nem volt gond.
VISZONT mást találtam közben: a konnektorba volt dugva egy "nagy teljesítményű" T elosztó, ami olvadásközeli jeleket mutatott a fázisnál (lágyulásnyomok), a műa. ház itt kormos volt. Annak idején elcsesztem a ház drótozását, csak egy konnektorhelyet építettem ki, elosztóval vittem tovább a tükörnél lévő villanyhoz, külső aljhoz (hajszárító). Itt keletkezhetett valami elektromos zavar, ami meghülyítette az elektronikát. Kivettem, most megy egész délután gond nélkül. A konnektor nagyon kafa, egy kerámiatestes régi magyar darab, még rugó is van a szorítóerő tartásához.
Azt írtad három éve kezdődött. Nézz be a gép mögé. Ott a hátfalon van egy rögzítő patent a csőnek, a gép felső sarka környékén. Abba akaszd be a csövet. Lehet, hogy kirázódott.
Köszönöm.
Igazad van. 3,5 éve megcsináltattuk a fürdőt és a burkoló találta ki ezt a falba vezetem ki a vizet, addig a kádba ment és semmi probléma nem volt. Akkor kezdődött minden, de nem mindig. Van mikor tökéletesen működik, de ez a víz beszívás szerintem nagyon sokáig tart -5 perc, még ha rendesen mos akkor is. Megpróbálom leszerelni, de bilinccsel van rögzítve és a régi kádba való rögzítőt meg eltettem valahová. Igen a lefolyó 55cm-re van, az ajtó pedig 68cm magasan.
Emeld fel úgy ahogy írtam,és meg látod!Vizet azért szívja sokáig,mert vagy nincs nyomás,vagy el van dugulva a kis szűrő amit akkor találsz meg,ha elzárod a víz csapot,és le csavarod a szívó csövet(gumi cső)a csapról is,és a gép hátuljáról is,és valahol kell hogy legyen egy kis szita benne.Azt ki kell tisztítani.Üdv!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |