Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   423 / 1156
(#) kadarist válasza laszlokunstar hozzászólására (») Dec 17, 2013 /

Szerencsére az XP-k nagy részénél ismert okok miatt le van tiltva a frissítési szolgáltatás és ezért nem lép fel ilyen hiba.
(#) laszlo raduj válasza kadarist hozzászólására (») Dec 18, 2013 /

Bővebben: Link

Melyiket töltsem le MATE vagy Cinnamon, --olivia, nadia, maya, lisa?
(#) laszlokunstar válasza kadarist hozzászólására (») Dec 18, 2013 /

Szerencse, hogy ilyen tapasztalataid vannak, nekem sajnos mások. A frissítési gond a Vista-t is elérte, de a Win7-nél is lehet már tapasztalni. Minél nagyobb egy frissítési adatbázis, annál lassabb felderíteni egy adott gépen mely frissítések vannak fent, melyek hiányoznak, a függőségeket, a csak önmagukban telepíthető frissítéseket stb. Emiatt a lassúság elér előbb-utóbb minden operációs rendszert. Ha megoldható a frissítés kikapcsolása, és nem feledkezünk meg minden hónap második szerdáján (vagy már kedd este) frissíteni, akkor tényleg ez a leg célravezetőbb. Feledékenyeknek nem ajánlott opció.
(#) laszlokunstar válasza laszlo raduj hozzászólására (») Dec 18, 2013 /

Mivel régi géped van, a sebesség miatt az Xfce felületet választanám. A hosszútávú támogatás (LTS, 2017-ig) a 13-as verziójú Maya mellett szól. A 2012 májusi megjelenése óta a hibák többségét már kijavították. Ettől függetlenül érdemes több verziót is kipróbálni, és a tapasztalatok, benyomások után véglegesíteni a döntést. De, ha még egy nem teljesen magyarított friss 16-os Petra verziót is kipróbálnál, akkor innen letöltheted.
(#) _ampervadasz_ válasza laszlo raduj hozzászólására (») Dec 18, 2013 /

Szia Raduj László.

A megoldás nem fog menni, mert a CPU Host egyetlen AGP porton működő Grafikus processzort tud lekezelni és ez is van jól.
Általában van lehetsőség, BIOS berkein beül beállítani, hogy melyik porton inicializáljon ( érzékeljen/használojon ) Gafikus eszközt, általában van lehetőség arra, hogy egy PCI portra csatlakoztass egy Videokártyát, melyet szintén a BIOS -ban engedélyezni kell. PCI Resorcues ( erőforrások/megszakítások) opcióban találod meg külön opcióként, úgy mint "IRQ allocate to PCI Video device, vagy Assigned IRQ PCI VGA Card" és hasonlók.
Ebben az esetben egyszerre működhet a PCI porton és az AGP porton ülő videokártya.

Az alapötlet nem lenne rossz, de ha támogatná is, veszett sok erőforrás menne el rá, ami végül az enegihatékonyság rovására majd villanyszámládra megy rá ( meg az idegeidre).
Az alaplapi megjelenító csak RAM DAC (Képernyő memóra és analóg kimeneti eszköz)-ot tartalmaz grafikus processzort nem, így minden számítás (+az AGP porton ülő videokártya számításai) a CPU -t és a rendszer RAM -ot terhelné(teljesen mindegy mekkora egy bizonyos mérték felett/alatt) ami egyúttal a HOST -ra is kihatással lenne, ami lassítaná az AGP interfészt is, és így tovább. Ebben a felállásban egy gyengébb Flash tartalomnál beakadna a gép. Maximum akkor lehetne a manővert megjátszani, ha van dedikált GPU az alaplapon ( videokártya grafikus processzora)

Sokkal jobban járnál egy erősebb Dual VGA/DVI portos videokártyával attól függően, hogy milyen igények merülnek fel.
Ha jó a processzorod, akkor egy FX5700LE -vel már teljesül is az igényed. 2x512MiB RAM -al már kényelmesen el lehet használni, de ajánlottab masszív böngészőhasználat melett 2x1GiB -is (Minden esetben DualChannel az az uygan olyen memóripárokat használni.)!
A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2013
(#) _ampervadasz_ válasza BEMcorp hozzászólására (») Dec 18, 2013 /

Azért volt tükkös az élesztés, mert nem volt Resorcues opcióban beállítva (ahol az IRQ -t lehet hozzárendelni a PCI illetve PCIx1 portokhoz) az"IRQ Assigned IRQ PCI VGA Card" Yes -re.
Nálad most a Primer megjeleniő adapter az S3 és a Sleave az összes PCI-E adaptered így egyből hozzárendel megszakítást PCI videokártyához is ezért működik illetve ezért nem működik nálad az eredeti "induló" opció.

Ha így sem működik a dolog akkor a PCI latency timert növelni kell alapértelmezetten 32ms legrosszabb esetben is elég 64ms. Ugyan ott találod ahol az IRQ -t lehetrendelni PCI vdeikártyának.

Az FX5500 -as tud alapból Dual monitoros módot (nem kell másik kártyát venned), annyi a dolgod, hogy a DVI csatlakozójára szerzel egy DVI VGA átalakító csatlakozót, rádugod erre a másik monitort és a kijelzőkezelőben beállítod, hogy milyen módot akarsz használni DualWiew Kettős mód eltérő felbontásokra, Clone Kettős mód mind a kettőn fix felbontással a többire most fejből nem emlékszem. S video portot nem használod, akkor le kell tiltani a TV észlelést.
(#) laszlo raduj válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 18, 2013 /

Szia!
Köszönöm a felvilágosítást!
Idézet:
„DVI VGA átalakító”

A DVI gondolom az a soklyukú csati, a 3-dik ami van a kártyán? VGA, S video , DVI .

Üdv!

Szívesen.

Egy ilyet próbálj beszerezni.
Ígen a sok lyukú felét csatlakoztatod a videokártyához, és így lesz még egy vga (dsub) csatlakozód amihez már játszik könnyedséggel mehet a monitor.
(#) laszlo raduj válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 18, 2013 /

OK

Meg egyszer köszönöm.

Szívesen.
(#) fecameca válasza Gombszem hozzászólására (») Dec 18, 2013 /

Idézet:
„A Wsus működése nem függ össze a Win Update problémával, önállóan fut. Próbáld meg azt, amit írtam, és olvass vissza a használatáról. Elég jól le van írva.”
Sajnos hiába olvasok vissza akármeddig, sőt még az interneten sem találok sehol normális kezelési leírást arról, hogy mi van, ha elindítom, rengeteg mindent töltöget (vagy fél órán át), utána egy hibaüzenettel zárul, és elszáll az egész a semmibe. Az az újraindítós ablak sem jön be nekem sehol.
(#) Leraz válasza fecameca hozzászólására (») Dec 18, 2013 /

Biztos velem van baj ,visszaolvasva sem értem.Amikor telepíted az XP-t nem kell semmit engedni neki.Amennyiben nem egy buherált a telepítőd akkor felmegy rendesen és el is indul.Ezután már csak a driverek kellenek hozzá és ha nincs hardver hiba akkor annak mennie kell.
(#) belfi2 válasza fecameca hozzászólására (») Dec 18, 2013 /

Szia!
Tölts le egy régi verziót pl a 6-osat. Itt a leírása. Ha így sem megy , valami gyík van a telepítőddel.
(#) belfi2 válasza belfi2 hozzászólására (») Dec 18, 2013 /

Nem lehet hogy Win 7 frissítést akarsz XPre tenni?Én ugyan is nem találok a .....client mappában még csak md mappát sem , kivéve a Win7 telepítőjében.
(#) fecameca válasza belfi2 hozzászólására (») Dec 18, 2013 /

Ezt az egyet még megpróbálhatom. Fél óra töltögetés, 41 frissítés, több oldal mentés után mindig Integrity database Error lett a vége, és az egész hiába volt mindahányszor. Kikapcsoltam az automata frissítéseket, de nem elég, hogy a Windows állandóan tiltakozik ellene, ha lefuttatok egy kémprogram keresőt, az is mindig újra bekapcsolja. Persze, a WSUS 8.8-as így sem lett jó, a 6..2-es még csak elkezdte: validating: 1 of 101... Jó sok időbe telik majd, mire megtudom, mi lesz a vége, de ez sokkal többet talált. Az jó?
(#) belfi2 válasza fecameca hozzászólására (») Dec 18, 2013 /

Igen mindenféleképpen.
Első körben 41 (validating dynamically)
aztán újabb 14 majd 180 frissítés kell hogy érkezzen.Plusz közben még egy vagonnal ami nem sorban jön.

Most külön a Te kedvedért én is elindítottam újra frissítést. Ha végzett elküldöm a 8.5 beállításasit.
DE ha jól tudom a Wsus használatához (letöltés) minden féleképpen "jogtiszta " gép kell.
(#) Gombszem válasza fecameca hozzászólására (») Dec 18, 2013 /

Idézet:
„... Sajnos hiába olvasok vissza akármeddig ...”

Itt, meg itt is írtak róla, a hsz-ekben ott vannak a linkek.

Idézet:
„... Az az újraindítós ablak sem jön be nekem sehol...”

A Wsus-re gondolsz? Mert az nem kér újraindítást amikor letölti a frissítéseket. Ha telepítesz vele, akkor kell újraindítani.

A UpdateGenerator.exe futtatása előtt érdemes minden más programot bezárni, mert ha kevés a memória, akkor baj van. Valamint a tűzfalat Suspend-re állítani, és az antivírust letiltani.
A pipákat jó helyre teszed? Ide kell:
Legacy products fül > Hungarian
Options fül > Clean Up..., Yerify..., Include Servicse..., Include C++...

Mennie kell. Letöltés innen.
(#) belfi2 válasza Gombszem hozzászólására (») Dec 18, 2013 /

Szia!

"Clean Up...,"Ha először tölti akkor nem kell takarítani a könyvtárat.
"Yerify...,"Ne ellenőrizze a frissítést, mert csak azt tölti le ami jelenleg nincs a gépen.
Hagyni kell mindent letölteni.
"Include Servicse...,"Csak akkor kell a szerviz csomag letöltése ha egyébként hiányzik a gépről.
A többi jó .
A update installer részen van egy jelölő négyzet a "Automatic reboot and recall" előtt. Oda pipát téve a PC újra indul és vissza hívja a programot ,ameddig az nem végez teljesen.
(#) Mengyán válasza belfi2 hozzászólására (») Dec 18, 2013 /

Azt be tudom állítani, hogy csak az SP3 (XP) utáni frissítéseket szedje le? Van integrált SP3-as telepítőm, saját készítés, jogtiszta forrásból. Ez a WSUS az után is használható marad, hogy jövő áprilisban(?) kihúzzák a dugót az XP frissítéseket közzétevő szerverből?
(#) atiotezer hozzászólása Dec 18, 2013 /

Sziasztok

Nem tudja valaki, hogy a T2250-es CPU helyett berakhatom az alaplapba a T7200 vagy T7300-as CPU-t?

Bővebben: Link
(#) belfi2 válasza Mengyán hozzászólására (») Dec 18, 2013 /

Szia!

Igen. Ki veszed a pipát az Include Service Packs elől. Akkor csak az azutáni frissítéseket tölti le.Ha 2014 04 08 ig figyeled a frissítéseket, és azokat szorgalmasan letöltöd akkor jó lesz ameddig csak akarod, vagy a termékkulcsot meg nem szüntetik.
De több frissítés már nem jön. Csak a meglévőket telepítheted. Szóval Az oldalról többet nem tudsz leszedni. ezért biztos helyen kell őrizni a frissítést.
(#) BEMcorp válasza atiotezer hozzászólására (») Dec 18, 2013 /

Szia!
Szerintem célszerűbb volna az alaplapod pontos típusát megadnod, hogy a kompatibilitási listát megnézhessük.
(#) atiotezer válasza BEMcorp hozzászólására (») Dec 18, 2013 /

Alaplapot sajnos nem tudom, de a gép típusa Lenovo 3000 n100 0768 BGT

Közben keresgéltem és ezen a linken van egy pár infó hozzá, ha jól értelmezem a felsorolt procik jók hozzá.

System service parts - 3000 N100
(#) BEMcorp válasza atiotezer hozzászólására (») Dec 18, 2013 /

Jaja, én is úgy látom, hogy rajta vannak a kompatibilitási listáján.
(#) szikorapéter hozzászólása Dec 18, 2013 /

Helló. Egy olyan problémám lenne,hogy az alaplapomon bios-t szerettem volna frissíteni,de megszakatt menet közben az áramellátás és miután bekapcsoltam a gépet a ventillátorok zaján kívül semmi mást nem produkált. Nekem azt javasolták hogy írjam fel a bios-t. Egy ilyen bioszchipről volna szó,és az lenne a kérdésem ezt mivel lehet felprogramozni?
(#) dokidoki válasza szikorapéter hozzászólására (») Dec 18, 2013 /

Én ezzel csináltam: Bővebben: Link De van egy másik hasonló megoldás, ha ezzel nem menne.
Persze ehhez kell egy másik gép, és elektronikus hozzáférés a chiphez.
(#) pittti válasza szikorapéter hozzászólására (») Dec 18, 2013 /

Gondolom nem foglalatban van hanem forrasztott. A foglalatosnál egyszerű, kiveszed, átteszed egy Eeprom íróba (pl. Willem) és megírod.

A forrasztottat először forrólevegővel le kell venni az alaplapról, és itt már egy adapterre is szükség van amivel az íróba be lehet tenni. Írás után pedig vissza kell forrasztani az alaplapra - szóval ez nem olyan egyszerű.
(#) szikorapéter válasza pittti hozzászólására (») Dec 18, 2013 /

Hál isten tokozásos (újabb alaplap),csak annyi a baj hogy nincs itthon hozzá való programozóm.
Következő: »»   423 / 1156
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem