Fórum témák
» Több friss téma |
Lehet hogy az áramköröm terheli be tulságosan de igy müködik és végülis igy is jó lesz. Ma már nem foglalkozok vele mert holnap melo de holnap nekiesek és küzdök.
Köszi a tippet de már csak holnap jöhet a teszt. Az USB-t eszem ágába sincs használni. Holnap nekilátok és pezsegtetem tovább a topikot, vagy csak hülyeségeket kérdezek.
Idézet: „de a sebesség még mindig nem stimmel.” Ezt miből látod ?
Szia
Most nincs elöttem a progi de a késleltetés ha jól emlékszem 300ms vcolt beállitva és nekem csak olyan 1s-1,2s volt a változás, hát ebböl gondoltam de mostmár müködik minden tökéletesen.
A a megoldás az lett, hogy külön táp ls Simpi álltal javasolt 8MHz, 4-es PLL-el. Most másik gépnél vagyok de 8 után kimegyek a mühelybe és akkor felteszem a progit.
Kérdésem lenne!
Előhalásztam a régi velleman tesztkártyámat és gondoltam valóságba is tesztelgetem ezt a pwm-es dolgot! Viszont akár hogy próbálom a flow-bol forditani hex-b nem engedi! mindig valami hibát ír ki! az egyiken ki tudtam igazodni.. ott az volta baja hogy tul nagy volt a program.. ami szinte érthetetlen mert 3 lede villog benne minden extra nélkül! mi lehet a gond? beállítás? Köszönöm!
Pillanat, máris csinálok egy kis egyszerű csori villogót! és töltöm fel meg a hiba üzenetet is.
csatolom a progit meg a hiba üzenetet is!
Lehet hogy te is beleestél egy alap hibába, nem kezdödhet számmal a file név. Most nézem.
Nekem lefordult de alapból led.fcf néven mentettem. Az ASM fordito kicsit háklis mind a számokra mind az ékezetekre. A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2013
Lehet bár ez már a sokadik program volt! Azt sem akarja lefordítani amit simpi küldött, meg semmit még a minta progikat se!
változtatva a fájlnév! ugy sem fordit!
C-be átviszi de ennyi!
Nézd meg hogy hova menti mert az is okoz problémákat. Szinte biztos hogy a mentéssel van a probléma. File mentés másként és valami könyvtárat hozz létre.
A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2013
Szinte biztos, hogy a fájl elérési ÚTVONALÁBAN lesz a hiba. Vagy különleges karakter van benne, vagy szóköz.
Sziasztok!
Nem sikerült megoldanom a problémát! Újratelepítettem az egészet, írtam egy egyszerű kis sima programot (csatolok) próbáltam a chip konfigot beállítani de a projekt opcióig jutok csak, ha a config chip-re mennék rá akkor egy üres text ablak jön be. Amit még észrevettem cél chip ként be van állítva a 16f627 utána mentem a programot, alapértelmezettként menti a dokumentumok mappába, utánna forditás hex-be, csinál egy c fájlt és egy msg fájlt ( csatolom) és kidob egy hibaüzenetet. Az msg fájlba annyit láttam hogy " target processor (default name=PIC16F690) " pedig a progiba 627-es van. Bármi ötletet szívesen veszek! Mert tanácstalan vagyok! Illetve a config chip is eltűnt de hova... Idézet: „és kidob egy hibaüzenetet.” És mit ír hibaüzenetnek ?
Hátha segít...
Nálam csak akkor jó a fordítás a pic-be ha a gyökérkönyvtárba mentek és fordíttatok ,maga a flow mappába c-meghajtón. win7 32/64 bit. Üdv:pityu
Én már fordíttattam hex-be pendrivera is, sőt egyszer véletlen hálózati meghajtóra, hibátlan volt. (win7 32bit)
Szimplán admin jog van az egész flow könytárra és minden file-ra megadva. (Enélkül nekem nem is fordított normálisan)
Sziasztok.
Az alábbi többirányú feltételes leágazásban nem tudom mi a hiba. Az első esetnél engedi beírni az értéket, a másodiknál már "az értéknek egyedinek kell lennie" üzenetet ír ki. Az ADC értékét szeretném vizsgálni. Ha a két érték között van akkor mi legyen, stb... A feltételes leágazással is meg lehet oldani, de én arra gondoltam, h a többirányúval csinálom meg. A többirányúban csak "=1, =2, =3, stb..." lehet
Ez valami őrület ?
Kép helyett a forrást kellene csatolni, ha valóban segítségre vágysz.
Szia!
Ezt a hiba üzenetet csatolja, pedig most a Flow futtatása rendszergazdaként program mentése c:// programfiles/flowcode/v5/ tehát teljesen a gyökérbe... Viszont most annyiban volt másabb hogy forditás előt lefuttatta a kulcsellenőrzőt, nem tudom ennek van e jelentősége illetve létrehozott a Flowcode1 fájlra (ugyan az amit előzőekben csatoltam ) az msg és a c fájlon felül egy flowcode 1.fcf.001 fájlt
Igen, ezt értem. Amit javasoltál, megcsináltam jól működik. Csak próba képen próbáltam a switch case utasítással megoldani ezt a feladatot. Annyi érdekes volt, hogy az első feltételt engedte beírni, de a másodikat nem. ?
Pedig ez is egy érték: 0<>255 (ezt elfogadta) 256<>512 (ezt már nem) pedig ugyanaz a formátum. Csak nem értem miért.... Niedziela: a forrásban is ugyanez szerepel, mint a képen láthatod. Ha lett volna értelme csatolni, hidd el, hogy megteszem.
Ez igaz, ezt még csatolni sem volt érdemes
Az alapvető szintaktikai és szemantikai feltételeket kell elsajátítani, és csak utána a többit. Akkor majd megérted miért.
Köszönöm.
Ez ugyan az a hiba mint amivel Kovabe szenvedett múltkor. Flow nem tudja megnyitni az*.obj fájlt, de ez nem a flow hibája. Beszélj Kovabe-al, hogy oldotta meg a problémát.
Lehet Kovabe meg is válaszolta neked Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2013
Köszönöm... Akkor már irok is neki utána a fejleményeket közzé teszem hátha más is belefut ilyenbe!
Sajnos ezt már probáltam. Tettem a C:-re D:- re Asztal, Dokumentumok... Még egyet nem hogy a gyökér könyvtáron belül uj mappa
Köszönöm a választ, így már értem. Sima feltételes elágazással megoldottam, ahogy előtte is említetted. Csak nem volt teljesen tiszta, hogy a switch case nem tartalmazhat műveletet, csak konstans értéket.
Köszi még egyszer.
Üdv!
NOKIA 5510 -es kijelző. Találtam a MM oldalán két ilyen példafájlt. Gondolom, ez egy jó kiindulási pont lehet (többünknek), nagyon kulturáltan végig van kommentezve. Első körben beruháztam a hozzáillő Pic-re, de sajnos nekem nem fordul le egyik fájl sem. Ránéznétek, hogy csak nekem nem engedelmeskedik, vagy valami alapvető hiba van vele? Ha valakinek lefordul, és feltenné a hex -et, már az is nagy segítség lenne... Fordításkor nekem egyébként üres a hiba indoklását leíró rész. |
Bejelentkezés
Hirdetés |