Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Reggel be kapcsoltam a gépem és az egyik winyomra a BIOS ezt csinálta mellékelt videón látszik. Maxtor ARES C64K
Érdekes! Soha nem láttam még ilyen hibát. Google szerint halott a Winchester. Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2013
Felettem a hdd sentinelt a elég gyatra a Maxtor winyóm állapota 82%
A Samsung winyómé 99%
Szia Egy próbát megér de a hard-dal futtass le egy destruktív ellenőrzést. Adatot vesztesz de a hibás részeket kizárja a játékból. De ahogy olvasom nem sok sikert látok benne. De még ha el is halálozik jóket lehet vele szórakozni.
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2013
Én nem vinném tovább a 3870 ügyét.Visszaraknám a régi kártyát,vagy az alaplapit használnám. Biosban le van tiltva az alaplapi video kártya?Esetleg Bios frissités volt már?
Az alaplapi kartya nincs letiltva es BIOS frissitest nem csinaltam es nem is szandekozom bajlodni vele. A regi lapomon csinaltam de mar oreg vagyok a BIOS-ozashoz. Mindegy mar lemondtam en is a 3870-rol, valami nem okes vele.
Pedig le kellene tiltani. Szerintem. Másnak mi a véleménye erről?Az alaplapi hangkártyát is le kell tiltani ha másikat akarunk helyette használni.
Miért kellene letiltani?
Több gépen is egyszerre használtam az alaplapit és betett VGA-t. Ugyan ez a helyzet a hangkártyával. Sőt, több dj program ki is használja ha több hangkártya van.
Sziasztok! Rengeteg windows rendszert telepítettem már de most elakadtam. Segítséget kérnék tőletek.
XP-t telepítenék ASUS P5S800-vm alaplap és SATA winchesterre. A Telepítő nem talál HDD-t. Utána olvastam és telepítés előtt Floppyról kellene SATA drivert betölteni. Őrület... Valaki találkozott más hasonlóval? Hogy oldottátok meg? Köszönöm
Két módszer is van.
1, Kimásolod floppyra a Sata drivert, és mikor indul a telepítő az F6 megnyomása után beteszed. 2, Az Nlite nevű programmal integrálod a telepítőbe. (laptopnál mindig így csinálom)
Ezt olvastam én is a neten. De a SATA driver 4MB (Amit találtam) azt sehogy sem tudom a floppyra szuszakolni. Ráadásul floppym sincs. Akkor marad az Nlite program. Megnézem , hogy boldogulok-e vele.
Üdv!
Úgy van, ahogy pittti írja. Az alaplap-hoz kapott cd-ről vagy a netről tudod leszedni( a gyártó honlapjáról). De telepíts inkább egy SP3-as XP-t. Torrentről vagy warezoldalakról lehet letölteni. Abban integrálva van a sata driver. Alapból felismeri a satás winyókat is. Idézet: „...De a SATA driver 4MB” Olyan mappát keressél a telepítőn belül aminek a neve is Floppy. Ennek a tartalma minden esetben ráfér a lemezre (5-6 kisméretű file), csak ezt kell rámásolni. Az Nlite használata kb. öt perc alatt elsajátítható.
"Torrentről vagy warezoldalakról lehet letölteni." olyan mi nem csinálunk. Köszönöm a tippet akkor megpróbálom azzal.
Idézet: „...Alapból felismeri a satás winyókat is” Nem a merevlemezzel van a gond, hanem a vezérlővel amire rákötöd. Arról nem is beszélve, hogy egy vezérlő működhet IDE, SATA, RAID, illetve AHCI módban is - mindegyikhez más driver kell. Vezérlőből is létezik jóegypár féle - szóval a fenti megoldást el lehet felejteni, a legrégebbi SATA vezérlők kivételével semmit nem fog megismerni. Az Nlite használatával viszont minden alaplaphoz, minden laptophoz egyedi, személyre szabott telepítőt lehet készíteni (pl. az összes Win frissítést is bele lehet integrálni)
Üdv!
Persze nem a winyóhoz kell, hanem a vezérlőhöz. Egyébként nekem is van eredeti XP-m, csak még régi, szervizpack nélküli. Ehhez kell floppy-n a driver, csak sok pc-ben nincs floppy meghajtó. Én lusta voltam telepítőt csinálni, ezért töltöttem le olyat, amiben semmi változtatás nincs, csak a frissítések vannak integrálva. Ezzel még nem volt gondom soha. Persze az más téma, hogy "mi ilyet nem csinálunk".
Sziasztok!
Napok óta próbálok megoldani két hiba jelentést (3 volt de egyet leküzdöttem). Van e valakinek valami ötlete?A rendszer Win7 Prof.
A BIOS-ban allitsd at a winyot SATA-rol IDE-re.
Üdv mindenkinek!
Következő hibákat produkálja a gépem, bekapcsolásnál egyszer látja egyszer pedig nem a rácsatlakoztatott vinyót és írót vagy csak az egyiket, mind a kettő satás. Álltalában resettel nem csak ki-be kapcsolással oldodik meg a probléma. Satákat cseréltem valamint másik táppal is probáltam. Alaplap:ASROCK B75M Szerintetek mi lehet a hiba oka? Idézet: „...Satákat cseréltem valamint másik táppal is probáltam. Alaplap:ASROCK B75M” Másik alaplappal nem próbáltad?
Másik alaplappal nem tudtam próbálni, mert nem rég adtam el.
ATA eszközdetektálás várakozási ideje túl kevés.
Öregebb szériáknál gondot jelent, mert a BIOS Fix ideig várakozik ATA eszköz válaszidőre, haaz ATA eszköz használatot jelez viszont ennyi idő alatt nem tud Online módba kerüni ( HDD felpörög + rövid Önteszt + SMART attributumok rögzítése Online állapot jelzése, ODD frimware iniciaizálás, lemez inicalizálás, meghajtóspecifikus adatok rögzítése (hasonló elvű mint a HDD -nél SMART csak közel sem oylan részletes és egészen más célt szolgál) és a BIOS hardverkezelő rutinja ugrik a következő bzis címre lekérdezni, hogy ott van e eszköz aztán átadja a bootloadernek a verzérlést ( ha talált ). Jobb alaplapoknál ATA eszköz detektálás idejét növelni kell, álatlában 1000ms már bőven elég Áramellátási probléma: Ha az ATA eszközök egy tápvezetéen helyezkednek el és MOLEX* SATA toldóval van ellátva, akkor kontakhiba van a rendszeren, ha nincs akkor több mint valószínű, hogy még mndig kontakthiba van. Megoldás:HDD ODD külön tápvezetéken legyenek, mert a csúcsáramok bezavarhatnak az ATA eszközökben, és azok iniciaizálásában, illetve a kitágult csatlakozót össze kell pinoman préselni majd újracsatlakoztatni. Ilyenkor az első opció érvénytelen, mert akkor is jelen lesznek ezek a hibák, ha 5000ms -al növeled meg a késleltetést. A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2014
Sziasztok!
Pár hónapja arról írtam, hogy a notebookom DVD írója nem írja ki a DVDket, ill. nem olvassa vissza. Próbálam kiírni 8GB os DVD ket (Verbatim) 5 ből 4et sikeresen kiírt, visszaolvasott egy kivételével. Abban az esetben megmozdítottam kicsit a notit. A régebbi esetekben szintén. Valószinű ez lehet az oka sikertelen égetéseknek. A következtetés tehát: Égetni csak asztalról és nemszabad megmozdítani. Érdemesebb jobb minőségű médiákat használni.
Kontakthiba van a tápágban, ami okozza a problémát. A DVD meghajtó amúgy is nagyobb áramtüskékkel dolgozik, ráadásul lézer irási módban, több áramot is igényel így nem csoda, ha bizonytalan az írás/visszaolvasás.
Szervizes munkára szoktam használni SATA Noti DVD -írót átalakítva telepítésnél, diagnosztikánál. Ez egy átalakított példány, mert a tápcsatlakozót kiforrasztottam és kettő szem vezetéket forrasztottam be, a SATA adatkábel meg értelemszerűen csatlakoztatható, amivel eleinte megküzdöttem, mert vagy nem is látszódott a meghajtó, vagy lemezt sem érzékelte, csak megcibálta magát a szervó néhányszor, hogy van e Indexjel és jött az egyújjas nemzetközi jelzés 50% eséllyel, hogy nincsen miről bootolni. A probléma ott keletkezett, hogy a kis vezetékecskét úgy gyömöszöltem be a Molexnek nevezett csatlakozó 5V-os részébe és ez okozott a problémát. Azóta ezt úgy oldottam meg, hogy krimpeltem rá tápcsatlakozót így az alapapra nyomom rá az 5V -os tápot, és egy SATA adatkábelell kötöm össze. Hasznos tud lenni, főleg ha agyonhasznált kivénhedt gépről van szó, mert nem mindig kerülnek hibátlanul "felolvasásra" az adatok, de az újabbnál újabb gépekbe már szinte be sem hajítják jóformán, de SATA -ból és alaplapi USB tüskéből meg annyi van, amennyit a gazdája életében nem fog kihasználni egyik esetben sem, így van megoldás, és nem foglal szinte helyet, mint az 5,25' -ös tesói.
Már mástól is kaptam tanácsot a detektálási idő növelésével kapcsolatban, csak én ezt a funkciót
nem nagyon találtam a biosban. Hol keressem?
Sziasztok!
Van egy kis gond: a régi gépemet ma szétszedtem, kivettem vidikártyát, memóriákat, wifikártyát. Kifújtam és leporoltam mindent, valamint ecsettel végig mentem mindenen, tök tiszta lett. Amikor a tápot szedtem szét, akkor láttam van benne egy púpos elkó, kicseréltem (2200µF/6,3V helyett 2200µF/15V-osat raktam). A kártyák aranyozott érintkezőit megtakarítottam alkohollal, visszapakoltam mindent, s most, amikor indítanám, csak egy csippanás van az elején, a régen sokszor hallott, 1s későbbi 2 csippanás viszont elmarad, és a monitoron sem jelenik meg semmi. Tápot kap az alaplap, mert a LAN kábel világít is, meg az elől található zöld és piros LED is világít, de semmi más nem történik. Le is fényképeztem az eseményt, hátha ez segít... Itt a kép a beléről
Sziasztok!
Segítséget kérnék, beírom ide is hátha van valakinek ötlete! Van egy Win8 oprendszeres laptopom és szeretném rajta lecserélni win7-re! Akár hoyg próbálom (BIOS-ba átírva elsődleges boot a dvd-ről) sehogy se megy! Próbáltam jogtiszta win7-el Vistával de semmi, nem jelenik meg a nyomjon meg egy gombot a cd-ről való folytatáshoz! Ha a dvd-t próbálom futtatni akkor feljön a telepítő kép és utána kidobja hogy nincs elegendő hely , miközben 450 giga szabad hely van a winyón! Próbáltam beletörölni a win8 mappába hoyg a bootolás ne sikerüljön és javítani keljen de nem engedi.... Esetleg valakinek ötlet???
Bróbàld meg egy màsik gépben leformàzni a vinyót.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |