Fórum témák
» Több friss téma |
Persze, hogy nem lineáris! 350mA-en már károsodik a dióda, szerintem 300mA a határ, ameddig érdemes felmenni.
Igen,járt.
A dióda egy réz hengerben lapul ami belülről menetes,és a lencsét bele lehet tekerni. Így nincs gond a lencse beállítással.
Hello! Ajánlom,hogy nézz szét a Maxim step up-jai közt, szinte biztos,hogy találsz megfelelőt, pl. max848!
És honnan lehet ezeket a max-okat beszerezni? Mert nemigen találtam, persze nem is kerestem őket agyon ... de pl. lomexen nem láttam...
MAX848 at én sem találtam itthoni forrásnál, de az általam említett 2 típus beszerezhető pl a RET nél. Vagy az elektro-kontha nál is vannak STEP-UP ok, érdemes szemezgetni. A MAX848 nál jóval olcsóbb és "ostobább" típus is megfelelne nekünk, (mi a fenének az ADC...?) igaz a kimeneti terhelhetősége nagyon jó lévén, és már 0,7 V tól elketyeg...nagyon jó kis IC de én sem találok sehol. Majd keresgélek én is, nekem is kéne másra is ilyesmi.
Helló lézert ebből lehetne csinálni?
dvd olvasóból szedtem ki Köszönöm a segítséget
Én továbbra sem értem,hogy a tö***be tudtok ilyen elcseszett képeket késziteni,és felrakni ide. Szerinted ebből meg lehet állapitani kétséget kizáró módon az alkalmasságát lézer céljára?????
Ezekből a képekből az égvilágon semmit nem lehet megállapitani csak azt az egyet,hogy kár volt több mint 2 mega tárhelyet erre elpazarolni.
A Roschak teszt ehhez képest semmi, ez bármi lehet, vagy akár valami is.. 25 éve Egri János műsorában voltak hasonló feladványok. " Mi lehet ez...? " 3 lehetséges válasz :
1. A biatorbágyi viadukt fejjel lefelé negatívban fényképezve...? 2. Sípolós kutyanyakörv közelről...? 3. Esetleg egy DVD olvasó lézerfejegysége makro nélküli digitgéppel túl közelről fényképezve...? Szerintem a 3 as de nem biztos....
Szerintem ezek titkos felvételek az 51-es körzetről. De lehet, hogy cipőtalp, vagy turmixgép.
Láttam már néhány olyan képet, ahol a fókusz messze nem ott volt, ahol lennie kellett volna ,de ez mindegyiken túltesz.
XD off de sztem ez egy részecskegyorsító
Nah de hogy ne legyen off , kiszedtem egy pioneer íróból lézert és nagyon frankón müxik már csak optikát kell hozzá normálisan megcsinálni
'Már csak'. Az a legnehezebb az egészben.
Na jó hagyjátok szegénykét
Lényeg hogy DVD olvasó ami azt jelenti hogy kb 10 mW-nál több fényt nem kapsz belőle de látszatra is nem sokkal nagyobb a fénye a piaci pointerekénél.
ezek a kpek kísértetiesen hasonlítanak arra amit én tettem fel.
pancAIR: ha jól tippelek, akkor e egy lg dvd olvasóból van. az előző lapon van, és kicsikét élesebb a kép is, és nézd meg a rajta levő számokat, szerintem még azok is egyezni fognak
h elcsesződött valmi a fényképezőmön és nem ellenőriztem holnap csnálok újat
pontosan
jahtöbbiek szerintem kosos a lencse makrot felkapcsoltam majd mobillal csinálok képet az sokkal finomabb bár csak 1000valahányszor valahanyas (a gyengébb 1000valahanyas felbontású)
Kíméld meg a szemem, és inkább magyarázd el, mid van
holnp lefényképezem
van rajas 3 szám lg dvd olvasóvol bányásztam holnap rakok fel képet
lehetőség van a közismert pl. 7805 stab IC ből is áramgenerátort készíteni, az LM 317 helyett amit a szupepe oldalán találhattok, a dióda áramgenerátoros meghajtása céljából. Lényegében minden feszültséggenerátor átalakítható ilymódon.
A 7805 nél a gyári adatlap is ajánlja fentieket. http://www.datasheetcatalog.com/datasheets_pdf/7/8/0/5/7805.shtml
Jól gondolom, hogy Rl helyére kell tenni a terhelést, és nem az outputra?
A tehelést az Rl helyére kell tenni. Azon folyik a kiszámított áram. (Io, amit leginkább a Vxx/R határoz meg. Vxx a stabic feszültsége pl 7805 esetén 5 V)
Ja és az ellenállás terhelhetőségére érdemes figyelni . (P=I2*R)
Már vagy 50x lett belinkelve. Ide is, és más topikokba is.
Hello!!!
nekem az a kérdésem lenne hogy nemtuggya véletlenül valaki ,hogy egy 16Xos LG DVD-íróból kiszedett lézernek kb milyenek a paraméterei? tettem fel képet is a dvdíró tetejéről ami azthiszem nemsokat segít meg ott a dióda is még lencserendszerrel együtt...ha valaki ebből kitud hozni valamit azt megköszönném...vagy esetleg még a nyák is megvan ,ha arróltudom vhogy "leolvasni" akkor pls segítsetek mert nemakarom szegény lézert elrontani kösz előreis BYE Jockes
nekem is ilyen van, én 3 voltttal hajtom 200 mA mellett, jól világit, de igy nem tudom az élettrartalma mennyi, pár percet járatam igy, látszólagos romlás nélkül.
ez egy 8X DVD író csak 16X olvasása van DVD -re.
Van nekemi ilyen és én 200- Ma ig mehet símán.
Kösszépen ,jaj igen elnéztem télleg olvasni tud 16Xosan...
KÖSZZZ mingyár indul a fényshow
No, megszületett a DVD lézerem. Gyufát gyújtja, fekete papírt / szigszalagot átégeti 2 méterről is ha jól be van állítva. 330 mA el van hajtva a dióda, a 10 perces folyamatos üzemet is bírja, mondjuk jó nagy felületű alumínium hűtést kapott. Egy (számomra) elég érdekes, nyitott kivitelű dióda volt a DVD íróban. A kollimátor lencse a gagyi 70 ft os pointerből származik. A menetes fejjel együtt lett beragasztva, így állítható a lencsetávolság. Egy kínai "XENON" zseblámpába lett belemókolva, ami eredetileg 3 db "AAA" elemmel üzemelt. Most 2 db elemmel megy, a harmadik elem helyén a FET es meghajtó van. Nagggyon király lett olyan mint egy gyári "power pointer" . Sötétben még a csóva is látszik, kíváncsi lennék mekkora a kibocsátott fény teljesítménye. Hogy mire lesz használva még nem tudom, mindenesetre játszani (ésszel...) jó. Kutyariasztónak viszont nem, az én 60 kilós rotveilerem simán állja ha a fenekére világítok, pedig fekete mint az ördög...Szóval marad a paprika spray a kutyák ellen.
A zseblámpába egyébként gyárilag valami lapos kis izé van izzó helyett. Úgy világít hogy kiveri a szemem, olyasmi mint egy SMD power LED, lehet hogy az is. Egy alu hűtőlemezre van felvarrva, melegszik is mint az állat. A XENON hoz köze nincsen csak a fénye kissé kékes... ennyi.
Fotót tudsz róla felrakni? Kutyának is legfeljebb a szőrét égeti, a bőrt nem. Bár ha felmelegszik.. de oda 5W-os infra kell De a bőrt az sem bántja, de ha valami fekete folt van rajta, azonnal harmadfokú égési sérülést okoz. Mérni lehetne pl fotoellenállással, csak nincs mivel hitelesíteni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |