Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!Köszönöm a válaszodat.Igen tudom hogy nincs köze,csak azért írtam ezt,mert ekkor jön elő a hiba.Ha melegebb az idő akkor nincs ez a hiba. A fázis-nulla bekötés rendben van.Az EPH csillagpontosan ki van alakítva.Hét évig rendben működött a kazán.Az utóbbi két évben egész télen egyszer fordult elő a hiba.Az idei télen már sokszor.Azt nem tudod hogy mekkora hézag a megfelelő az elektródánál?Úgy tudom hogy meg szűnt a Termomax cég.Hol lehet ilyen elektródát venni? Azt még kicserélném,hátha az a rossz.
Ez a hiba lehet akár egy öregedő kondenzátor is.
Az oxidációtól meg tudod szabadítani csiszoló vászonnal. Elvileg jó elektróda van benne. Elég vastag a porcelánja. A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2013
Sziasztok!
Békés Boldog Karácsonyt és Boldog Új Esztendőt Kívánok Mindenkinek!
Sziasztok!
Segítségeteket kérem, ha valaki már találkozott a Termomax Premixx 24K típusú kazán F5 hibájával (4x gyújtás után sincs láng), az legyen szíves írja le a tapasztalatait. Esetleg van itt valaki, aki termomax szervizesként dolgozott? Előre is köszönöm a segítséget.
Szia! Ez a típus nem szokványos ventillátoros de a probléma mégis annak működésével függ össze. Mivel a ventillátor fordulatszabályzós a modulációt ennek fordulatával szabályozzák az adott teljesítményhez, ráadásul egybe van építve a gázszeleppel, nem tanácsos szakember nélküli tisztítása. Ha a gyújtási folyamatban indul a szivattyú és működik a ventillátor de nem jön keverék a szikrához, ott bizonyára elkoszolódott a levegős oldal. Ha nem előzte meg "A1" és "FE" kódok, azért nem ártana megnézni a "víznyomásőr gombát".
Szia!
Megnéztem a víznyomásgombát, ha lehúztam a csatiját, akkor a kijelző szerint 0,5 bár a víznyomás (0,6-3 bár a normális),majd A1 hibával megállt. Ha visszatettem a csatit 1,6 bárt mutatott, FE hiba nem volt. Reset után szivattyú indul, venti kis fordulaton szellőztet, mágnesszelep nyit, szikráztat de a gáz be sem lobban, ezt 4x megismétli, majd F5 hibával leáll. A bejövő gáz nyomása 27,5 mbár, az égőfej wolfram rácsát, a ventúri-csövet már kitisztítottam.
Tisztelt Fórumtársak!
Segítséget szeretnék kérni a következő probléma miatt: FÉG gázkazánunk a a rendszer leeresztése,majd vízzel történő feltöltése után nem lobban be. Őrláng ég, keringetőszívattyú megy - bár erősen melegszik - de nem indul el a fűtés. Radiátorok légtelenítése megtörtént. Tudna valaki tippet adni? Köszönettel: Mátyás
Megpróbáltad áramtalanítani? A kolibri kazánok is csak áramtalanítás után felejtik el a "hibakódot" lehet hogy ő is .
Igen, próbáltuk.Sajnos nem történt semmi.
Levegős maradt a kazán és/vagy a keringető. A gázkazán tetején kell lenni egy légtelenítő szelepnek és a szivattyún is van egy külön. Azért melegszik mert levegő van benne és a víz hűtené. A kazán biztonsági rendszere ezért nem engedi elindulni a fűtést.
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2014
Köszi!
A szivattyú légtelenítést mindjárt megpróbáljuk. A másikhoz le kell venni a burkolatot.Az nem rizikós? Miről ismerni fel a légt.szelepet?(nehogy vmi mást lazítsak ki)
Nem rizikós egyáltalán. Én tavaly ősszel csináltam, teljesen amatőrként, persze izgultam én is. 20 perc alatt megvan az egész.
A FÉG kazánoknál alul egy csavar van a burkolathoz, azt lelazítod, előre húzod aztán le lehet emelni a burkolatot a váz tetején lévő kengyelekről. A vízcsőrendszer legmagasabb pontján van a szelep, azt hiszem egy tízes csavar. Ha már lent van a burkolat, egy pókhálótalanítás jól jöhet. A keringetőn is a legmagasabb ponton van. Ha a keringető levegős, akkor nem tudja felkapni a vizet, nincs áramlás ezért tilt le a kazán és melegszik a szivattyú. Le is éghet. Középen van egy "tekerő", amivel kézzel meg lehet forgatni a járókereket, kihajtani a levegőt vagy ha szorul a tengely. A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2014
Nos, a szivattyút elintéztük ( kicsavar/becsavar ) némi víz folyik is belőle - tehát már nem lehet levegős de úgy tűnik nem ez a gond mert még mindig nem indul el...
Marad a kazán légtelenítése,amihez kicsit még nyúlbéla vagyok! de köszi!
Esetleg vmilyen rajzot találni erről valahol?
A külső burkolatot könnyen leemelem.Ezután következik az alsó burkolat,amit fent 2 csavar meg lent is ennyi tart.Gondolom ezt is le kéne vennem?Merthogy itt még nem látni a vizvezetéket.
Rajz az a használati útmutatójában van, de nem volt rá szükség. FÉGTHERM C18 a kazánom. Ezen ha leemelem a külső burkolatot, akkor jobb oldalon a szivattyú vonalában a felmenő vízcső legmagasabb pontján van a csavaros szelep. Onnan bemegy az égéstérbe de annak a burkolatát már nem kell levenni. A te kazánodnál nem tudom hogy van, de nálam pl. a szivattyúhoz való hozzáféréshez is le kellett venni a külső burkolatot, de onnantól mindenhez hozzá lehet férni.
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2014
azért kérdeztem ennyit, mert kb így néz ki a kazán ( nem pont ez)
http://www.hobbielektronika.hu/forum/getfile.php?id=71416 és a csövek belül mennek,
Hű, ez tényleg be van páncélozva . Akkor nincs mese, le kell venni ezt is, hacsak a tetején nem lehet hozzáférni valami nyíláson.
Egyébként nem lehet, hogy ez automata légtelenítő szelep?
vagy ne legyek ennyire nagyravágyó?
Igaz, de sajnos ezt pontosan nem tudom mert nincs ráírva.
Olyan mint a C.. sorozat tagjai de nem felső kivezetéses, hanem a hátsó falon át van kivezetve az udvarra.
Nem ismerem a kazánokat csak a C18-at, amire nekem szükségem volt. De nem vacakolnék ennyit, lecsavarnám a másik lemezt is, maximum visszaraknám ha nagyon nem tetszene amit belül látok. Ha nincs alternatív fűtésed akkor pár nap cidri után te is ezt fogod tenni . Vagy holnap keríts valami szakit. Amúgy miért kellett a vizet leengedni? Alapszabály, hogy hacsak nem létszükséglet, fűtést kizárólag meleg időben szerelünk .
Ezen a vízarmaturán a fent leírt módszerekkel lehet segíteni?
Vagy ahhoz már hivjak inkább szerelőt?
Nos igen, sajnos halogattuk míg jobb idő volt.
Valami gond volt a rendszerben, u.i. csak kb a ház radiátorainak a fele volt meleg. Elgondolásom az volt, hogy mivel több mint 25 éves rendszerről van szó valahol el lehet dugulva.Ezen akartunk segíteni vízcserével mivel jobb ötletünk már nem volt. De nem volt koszos a víz,talán légbubi volt valahol de ez sajnos nem nyert igazolást mivel most be sem indul az egész..
Nekem a tizenéves víz is tiszta volt. Ha ennyire tartasz a dologtól, hívj szakit. A radiátoroknál megjárattátok a csapokat?
Persze.Amit laikusként lehetett,megtettük.
Holnap megpróbálom az általad javasolt procedúrát.Köszi! |
Bejelentkezés
Hirdetés |