Fórum témák
» Több friss téma |
Erre teljesen felesleges lenne msp-t kötni, persze függ ez attól hogy mire akarod használni. Viszont elég behatárolt a dolog. Kinai távirányitós autók vannak ezekkel tele. Kell hozzá az adó ic is különben azon kivül hogy beletenyerelj a lábaiba, nem sokra jó..
Az adó ic is megvan TX6C, és azt esetleg meglehetne hogy msp-vel összekötve az rx6c-t azon keresztül vezérelne 3db dc motort?Vagy ez csak adó-vevő dologgal működik?
Szia
Totál bolondság ait szeretnél, ezek a kimenetek az IC-n csak kontaktust adnak (megy, nem megy) és ráadásul 2 irányt tud. A modellező topikban találsz olyan személyt aki már találkozott ilyen IC-vel.
Ezek az ic-k csak arra jók amire megcsinálták. Szabályozni se lehet, ahogy előttem irták. Csak előre hátra jobbra balra aztán kész. Nem olyan mint egy rendes rc rendszer. De ha csak ki-be akarsz kapcsolni 3 DC motort (gondolom kefés) akkor arra jó, viszont semmi szükség MSP-re elég 3 nyomógomb. Viszont az IC nem hajtja meg a motorokat közvetlenül, kell valami tranyós végfokozat.
Sziasztok!
Egy egyszerű kérdésem lenne felétek: Injektort szeretnék vezérelni. Ehhez az kell, hogy interrupt hatására a timer elinduljon, taccr1-ig magas szinten legyen, utána pedig alacsony a következő interruptig., amikor is újra indul az előző folyamat. Amire gondoltam:
Ami igazából kétséges, vagyis nem tudom jó-e: Az outmod5 ugye reseteli a timert, ha elérte a TACCR1-et a számláló, és addig úgy tartja, amíg másik outmod-ot nem választunk (ezt olvastam). Az interruptnál elég lehet, ha resetelem a timert, vagy tényleg másik outmodot is választanom kell, és csak akkor indul el a számláló? Jó ez így szerintetek? Vagy ki hogy valósítaná meg? Köszi!
A CCSv6 Texas Instruments Wiki honlap alján található gombra kattintva letölthető a Code Composer Studio v6.0 bétaverziója. Ebben többek között az alábbi újdonságok vannak:
- RedHat MSP430-GCC ingyenes fordító, nyomkövetési támogatással - Energia vázlatok (*.ino projektek) importálása, fordítása és debugolása Telepítésnél vigyázni kell, mert csak hálózati telepítés van, ez meg folyton pofázik, ha be van kapcsolva a Windows (vagy más) tűzfal. Külön ügyelni kell, hogy a telepítés konfigurálásánál az utolsó lapon az MSP430-GCC fordító is be legyen pipálva (nekem csak a második telepítésnél sikerült felrakni). A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2013
Megjelent az új Energia is. Bővült a támogatott LaunchPadok listája, és jóval több minta kód került bele. (Főleg a Wi-Fi-hez, aminek örülök). Itt lehet letölteni az újat.
SIkerült működésre bírni a HMC5883 magnetométert. Küldi szépen folyamatosan az x, y, z értékeket. Valaki le tudná ide írni hogy hogyan lehetne az értékekből (x,y) kiszámolni a szöget? É=0° , K=90°, stb..
Ezen az oldalon van tutorial és mintapélda (Arduino-hoz).
Az északot jól mutatja hogy 0°, viszont ahogy kezdek fordulni vele akkor jönnek a gondok. Amikor dél felé állok akkor már 270° körüli értéket mutat. Itt a kód hátha valaki előbb megtalálja a hibát:
Egy "kis" év végi akció a Texas Instruments-nél. 54%-os kedvezménnyel adják a:
eZ430-CHRONOS-868 (868MHz - Europe and India) eZ430-CHRONOS-915 (915 MHz - N. and S. America) MSP-EXP430FR5739 A megrendelésnél, a fizetés előtt a "MSP_Holiday" kuponkódot kell megadni az 54%-os kedvezmény érvényesítéséhez! Én most rendeltem egy eZ430-CHRONOS-868-at, pusztán kíváncsiságból. Hogy mire lesz jó, az időmérésen kívül, még nem tudom, mert nem foglalkoztam még vele. Ja! A 433MHz-es órára nem jó a kupon! A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2013
Az MSP430F5529 Launchpad kártya debuggere tudja az ún. semihosting funkciót is, s ez a printf() függvény alapértelmezett kimenete.
Ez magyarul azt jelenti, hogy hardveres nyomkövetés közben a printf() függvénnyel kiiratott dolgok a CCS Console ablakában jelennek meg (ezzel is segítve a nyomkövetést). A dologban az a szép, hoyg mindez a nyomkövető csatornán keresztül jön, s sem soros portot nem kell konfigurálni, sem I/O lábat nem foglal le (a nyomkövetéshez használt SBW lábakon kívül). A használat módját és a szükséges beállítást ezen a honlapon ismertetik részletesen.
Ez vajon az *.ino Energia projektek debug módjában is működhet?
Idézet: Nem tartom valószínűnek mert akkor más fordító és más könyvtárak vannak használatban. „Ez vajon az *.ino Energia projektek debug módjában is működhet?”
Szerintem a reset előtt fel kell emelni a lábat, mert a reset hatására nem fogja állítsd outmod0-ba és állítsd be szoftveresen a lábat.
Sokat agyaltam én is, míg sikerült megértenem a compass lelkivilágát, de sikerült a végén . Rajzoltam egy kis elvi segítséget, amiből aztán meg lehetett írni az algoritmust (kép), bár már elég régen volt a fűnyíró topicban. Látszik, hogy x és y értékei hogyan változnak az irány függvényében, ennek alapján 3 különböző részre lehet osztani a 360 fokot 8 db 45 fokos szeletben. Ami meghatározó, hogy x-nek és y-nak milyen az előjele, valamint melyik nagyobb a másiknál. Így három sorba le lehet írni az algoritmust.
Itt vannak utalások a forrásokra:Bővebben: Link Itt pedig a programrész:Bővebben: Link
Köszönöm szépen. Meg látom mire jutok vele. Azóta már sikerült É-től K-ig 420°-ot is mérni
Sziasztok!
Egy laikus kérdésem lenne, egy MSP430 mikrovezérlő el tudja látni ugyan azt a feladatot mint egy PIC? Üdv.
Én mint "fanatikus azt mondom hogy még jobban is. De igen, persze hogy eltudja, függ ez a felhasználástól is de szerintem igen. Azért vannak itt nálam okosabbak, szóval várd meg ők mit mondanak.
Szia!
Bár gondolom azóta már tuljutottál valahogy a dolgon, de kíváncsivá tettél, tényleg arra gondolok-e amire Te gondolsz. Ha jól értem, Value_2 egy logikai érték, amitől az függ, hogy kiíratod-e Value_1 értékét, ill. hogy kigyulladjon-e a LED. Ez idáig annyi lenne, hogy:
Gondolom a probléma igazából nem is a fenti, hanem, hogy Value_1-től függően az "F" betű helyett mást akarsz írni, ezért kellene a switch-case. Ha valóban csak egy karaktert akarsz kiírni, akkor egész egyszerűen meg lehet oldani. Felveszel egy karakter tömböt, amiben egymás után következnek a lehetséges betűk, majd utána Value_1-el "megcímzed" a kiírni szándékozott karaktert. Így az ugró utasítások nagy részére nem lesz szükség.
Ez Value_1 = 0 esetén "A"-t, Value_1 = 16 esetén "Q"-t ír ki. Ez akkor ilyen egyszerű, ha a myGLCD.print() pontosan egy char típusú karaktert vár a bemenetén (és nem 0 terminált karakterláncot!). Ha a függvény nem ilyen és nincs kéznél alkalmas másik, akkor meg kell tákolni a tömb definíciót és a kiíratásnál az indexelést tartalmazó sorokat:
Arra is van (egy lényegében semmivel sem bonyolultabb) megoldás, ha nem csak egy betűt akarsz kiírni, de egyenlőre nem szaporítom a szót, mert lehet nem is a kérdésre válaszoltam. Ha érdekel, majd leírom. üdv, b A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2014
Üdv!
Sikerült megölnöm egy 2553-ast. Hol lehet ilyet rendelni? A TI oldalán nincs a launchpadba való verzió, máshol meg csak ebay-en találtam 1200Ft-ért. Ez nekem kicsit sok érte.
Nem, nem jó! Igaz megoldottam a problémát, de attól függetlenül nem tetszik.
Tehát, adott egy függvény. Két ismeretlen változó érkezik a függvénybe, "value_1, value_2". A "value_2" változó, vagy nulla, vagy nagyobb nullánál, de én csak nullára vizsgálom. A "value_1" külső behatásra 0 és 16 közötti értéket vesz fel. Én azt szerettem volna elérni, hogy ne keljen a switch/case szerkezettel vizsgálni a value_1-et, mert az 17db case ágat jelent. Minden case ágban ugyan az szerepel, kivéve a 0 ágban, ahol bekapcsolok egy ledet. Most így néz ki a program, csak a második case ágat meg kell szorozni 16-al, (case 1,2,3..:
Tehát az lcd-re a Value_1 érték lesz kiírva decimálisan ami 0-16 között van. Idézet: „A TI oldalán nincs a launchpadba való” Már hogyne volna! MSP430G2553IN20 a DIP tokozású verzió. Bővebben: Link
Szia!
Én itt rendeltem: itt rendelem előtte itt kikeresem pár nap alatt kihozzák, ráadásul Bp. területén díjmentesen. A TI-től mennyi idő alatt szokott ideérni, és árban milyenek, szállításért kell fizetni? A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2014
Tehát akkor a kiírt karakter mindig ugyan az, csak a kiíratások pozíciója változik.
Ebben az esetben azt tudod tenni, hogy megpróbálsz valamilyen matematikai összefüggést találni Value_1 és a pozíciók között, és azokat adod át a kiíró függvényeknek. Pl. nekem úgy tűnik, hogy myGLCD.clrRow első argumentuma mindig 3, tehát nem kell bántani, a második Value_1 tizenkétszerese, a harmadik 12 + Value_1 tizenkétszerese. A myGLCD.print-nél az első és haramdik konstans, a másdoiknál nem tudom mi a LEFT, de ha nulla, akkor lehet helyette Value_1 tizenkétszerese. A myGLCD.printNumI-nél talán jó a 6 + Value_1 tizenkétszerese összefüggés.
Ha nincsenek ilyen összefüggések, vagy nagyon számításigényesek, akkor az korábban írtak alapján itt is használhatsz LUT-okat.
Na, meg persze előfordulhat, hogy az egyikre tudsz matematikai megoldást adni, a másikra meg csak LUT-ot tudsz használni. A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2014
Köszi.
Tulajdonkép a számítás egyszerű. Egy nokia lcd-ről van szó amin 5x7-es karakter vannak definiálva. Az értékek kiírása, csak egy sorban történik egyenlőre, tehát egyenlőre a sorváltással nem kell foglalkozni. Most azon gondolkoztam, hogy egy egyszerű feltétellel és egy kis számítással meg lehet oldani az egészet.
Szép napot!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy szeretnék csinálni nyomógombos led vezérlést és amikor Launch Pad-on letesztelem, nem akar úgy működni, ahogy én szeretném. Mit is szeretnék? Amikor lenyomom, a gombot világít a led ha fölengedem, akkor nem világít. Kipróbáltam 2 kodot is, ami szerintem jó lenne, de azok se működnek az első kódnál a zöld led világít de nyomogombra nem reagál semmit. A második kódnál pedig nem csinál semmi semmit. Kód 1 :
Kód 2 :
A segítséget előre is köszönöm. |
Bejelentkezés
Hirdetés |