Fórum témák
» Több friss téma |
Szoftveres WDT megszólalt, mert egy eszköz megszakítási kérelem időtúllépési hiba állt fel, a WDT meg közbeszólt és parkolópályára álította a NT kernelt.
Az első paraméter a megszakítási vektor amivel meghatározható, hogy hol bukik el a rendszer, de fölösleges mert valószínű a hiba is megvan. Az alaplap chipset drivert frissítsd egy korábbi verzóra, valószínűsíthető, hogy bétás, vagy hiba van az ACPI UTILITY rutinkezelőben. Azuszéknál előszeretett opció, hogy nem tünteik fel a legfrisebb illesztőnél, hogy béta. A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2014
Üdv Mindenki!
Nem tudom van e itt valaki aki találkozott már ilyen hibával, de azért egy próbát megér. Beszereztem egy nagyon régi számítógépet, és azon kívül hogy az RTC eleme lemerült semmi más baja nincs. Akkoriban sajnos nem külső elemmel látták el őket, szóval nem tudom cserélni. Szerintetek mit a teendő, vagy egyeltalán lehet e valahogy életet lehelni bele? Köszi
Ha olyan régi, akkor nem kis akksipakk van az alaplapon?
Egy fotó (és/vagy típus) sokat segítene.
Sajnos semmi akkumlátor nincs az alaplapon, csupán egy BQ3287AMT RCT chip.
Sziasztok!
A választ írom arra a HSZ-re, amiben a gondom le van írva. Az alaplapi elem kiderült, hogy le van merülve, 2,2V volt benne. Meg is örültem, hogy biztos ez miatt nem akar beindulni, de tévedtem. Most tuti jó elem van benne, és továbbra sem indul be... Van valakinek ötlete???
Attól, hogy az alaplapi elem le van merülve csak az változna, hogy a BIOS elveszti a beállításait áramtalanítás hatására.
Szedd szét a gépedet mégegyszer és nézd meg, hogy a(z alaplapi) foglalatokba nem-e került be por. Az pont elég, hogy például a RAM ne tudjon jelet adni/kapni(áramot kap, ezért hiba pittyegés nincs) vagy a videokártyával ugyan ez. Illetve a tápcsatiknál is(mondjuk oda komolyabb mennyiségű por kell). Szerk.: Illetve azt is, hogy ha van Sata csatid(a képen nem látszik), nem-e állt át a BIOS-od ACHI módba. (Ez az alaplapot elnézve kevésbé valószinű, de lehet). Meghajtókban remélem nincsen semmilyen lemez és a boot prioritás is rendesen be van állítva. Egyébként milyen alaplap ez? Elég furcsa konstrukció(AGP-s Videokártya, Sata csatik proci mellett, printer port, de Lan nincs). Valami 4-5 éves Sata-IDE átmeneti korszakra tippelem. A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2014
Én is így voltam vele, de biztos ami biztos alapon kicseréltem. Most lett portalanítva, 21x ki lettek véve a RAM-ok, meg a videokártya, de még egyszer kiszedem őket, és kifújom őket. Azt nem tudom megnézni sajnos, hogy a BIOS-t hol lehet véletlenségből ACHI módba állítani. Lemezek nincsenek benn, boot prioritást sem tudom, hogy hol lehet beállítani. Ha a BIOS-on belül kellene beállítani számítógéppel, akkor azt nem tudom lecsekkolni, hiszen már elmondtam, sajnos nem jelenik meg semmi sem a kijelzőn.
Ez egy NFORCE3-A ECS alaplap, jó régi, 8 éve lett véve a gép, de már akkor el trutyi volt szerintem..
Sziasztok!
Az mitől van hogy elindítom a gépet se egére se a billentyűzetre nem reagál betölt rendesen az xp ps2 portos mind a kettő
Már bekapcsolás előtt be voltak dugva? Mert a ps2 portot bekapcsnál detektálja a renszer, utána nem érdekli.
Minden kártyát kiszedve, csak ram-proci táp kombinációval ad valami sípoló jelet, pl hiányolja a vga-t. Teszteld így először, de lehet valami antistatikus behatás érte, és megadta magát.
Lehet ESD áldozata lettél. Mondjuk az alaplapon vagy a videokátyán. Esetleg a táppal van baj. Ezt csere-bere módszerrel lenne a legegyszerűbb megoldani.
Igen az egér világit de a billentyűn a kis ledek nem villannak.
Ez a mindent kiszedtek módszert kipróbáltam már, sose volt sípolás..
Akkor még 1 táp cserét megérdemelne. De így nagy eséllyel ESD ölhette meg. Nem jellemző, de a procit vedd ki és tedd vissza párszor egymás után, hátha kontakthiba.
Táp az jó kell, hogy legyen. A LAN csatlakozós LED is világít, elől is világítanak a LED-ek. Én cseréltem ki a tápban most a 2200µF-os kondit egy másikra, mert már púpos volt, és volt rajta sárga is. Procit nem tudom kivenni egymagam, olyat még sosem csináltam. ESD nem tudom hogyan ölhette meg, hiszen csak a RAM , video, wifi kártya lett kivéve meg a tápja. Az alaplap procistól benn maradt, és fújtam ki pumpával illetve kis ecsettel poroltam le...
Attól még tápot megnézheted. Én is futottam bele olyan tápba, amibe kondi lett cserélve és nem volt jó utána.
Oké. Hogyan tudom lecsekkolni, hogy jól működik-e?
Oké, akkor semmi. Nincsen semmilyen cserelaktrészem. Hívok inkább mester...
ESD meg lehetett az alaplapon is. stb. Az, hogy a LED ek világítanak csak azt jelenti, hogy az 5V standby megvan. Egy másik táp kell, ha azzal sem megy, akkor pedig csere.
Proci leszedése: Hűtőborda lefogatóit oldod, utána pedig óvatosan mozgatva, lejön a borda. Alatta a procit egy kis karocskával tudod oldani, ami be van pattintva a foglalat mellé. Figyelni kell rá, hogy rakod vissza, a tüskék ne legyenek görbék! Ezután megtakarítod a bordát és a procit is alkohollal, ezután procit vissza, megpasztázod a procit, borda rá, bordalefogatók vissza. Nagyjából ennyi
Most volt itt a szaki. Egyelőre arra jutottunk, hogy műszerrel le lett csekkolva, hogy a táp az tökéletesen működik, s az alaplapban van valami gond valószínűleg. Holnap lesz újabb fejlemény, ha lesz hozva cserelakatrész proci, vidikari, addig status qou ante bellum.
Egy elég fura hibába botlottam. Szétkaptam a gépet, kitakarítottam, és mikor összeraktam a vga nem akart menni abba a pci-e portba amibe eddig volt. Átraktam a másikba, ott hiba nélkül megy. Próbából beletettem abba a portba amibe nem ment, egy másik kártyát, az meg megy abba. Na ez mitől lehet? Régebben is volt ilyen, de akkor megoldotta magának valahogy.
A lap asus maximus formula a vga pedig HD5750.
Sziasztok!
A hétvégén helytakarékosságból elfektettem az álló gépemet, De olyan szörnyű csattogás-kattogás hallatszott a vincseszterből, hogy rögtök ki is kapcsoltam a gépet. Úgy tudtam a merevlemeznek mindegy milyen helyzetben pörög fel, csak utána nem szabad mozgatni. Olyan hangja volt mintha behullámzott volna a lemez benne, és néha elkapott volna valamit. Gondolom nem a lemez hullámzott be, de ez normális jelenség?
Szia!
Most jön az obligát kérdés: jó maradt a merevlemez?
Szerintem nezd meg a rogziteset! Probapol fogd a kezedbe mikor bekapcsolod a geped de fogd erosen!! Meglatod micsoda ereje van!
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2014
Normális esetben működnie kellene a hdd-nek minden pozitúrában. Bár nem illik, én sokszor pakolgatom menet közben is, egy-egy deszkateszt alkalmával.
Pl., az én céges gépemben állítva vannak a merevlemezek - még a dvd-író is. (a képen még csak 1, de azóta üzemszerűen 3 régi ata-s, és egy új sata-s van benne, non-stop mennek)
Igen, semmi baja nem lett. Eddig legalábbis nem produkált tüneteket.
A többieknek is köszi a választ, akkor átnézem a csavarokat.
Szia,
Szerintem megérné kivenni a procit, kitisztítani a slotot, normálisan (értsd: nem széttaposva de határozottan, a helyére) visszatenni, akár az is meg tudja fogni. (Nekem volt már, hogy csak egyik szobából másikba átvittem, ott összeraktam és el sem indult, fél napos rugózás után proci piszkálása utána azonnal magához tért, soha nem derült ki miért!) Csak egy memóriával, VGA-val elindítani, a BIOS-nak indulni kellene. Ha indul szépen visszapakolható sorban minden rá....
Tiszteletem mindenkinek!
Nekem egy olyan kérdésem lenne,hogy az USB csatlakozó,miképpen van bekötve. Van feleslges USB kábelem.S csinálni szeretnék egy primitív USB - MIDI kábelt. http://www.hitspace.hu/miditech-midilink-mini.html A fenti linken látható cstlakozót szeretném megcsinálni. Köszi a segítséget. hejdzso@gmail.com
Ennek 99,9%, hogy van az usb dugónál egy elektronika. Nem úszod meg vezetékek összeforrasztgatásával
|
Bejelentkezés
Hirdetés |