Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVD-olvasóból lézer?

Témaindító: tillitomi, idő: Júl 31, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   14 / 143
(#) Collector válasza durkonorbi hozzászólására (») Dec 17, 2007 /

Persze, hogy nem lineáris! 350mA-en már károsodik a dióda, szerintem 300mA a határ, ameddig érdemes felmenni.
(#) dd9212 válasza milanovics hozzászólására (») Dec 17, 2007 /

Igen,járt.

A dióda egy réz hengerben lapul ami belülről menetes,és a lencsét bele lehet tekerni.
Így nincs gond a lencse beállítással.

(#) sacibali válasza menyus hozzászólására (») Dec 17, 2007 /

Hello! Ajánlom,hogy nézz szét a Maxim step up-jai közt, szinte biztos,hogy találsz megfelelőt, pl. max848!
(#) durkonorbi válasza sacibali hozzászólására (») Dec 18, 2007 /

És honnan lehet ezeket a max-okat beszerezni? Mert nemigen találtam, persze nem is kerestem őket agyon ... de pl. lomexen nem láttam...
(#) menyus válasza durkonorbi hozzászólására (») Dec 18, 2007 /

MAX848 at én sem találtam itthoni forrásnál, de az általam említett 2 típus beszerezhető pl a RET nél. Vagy az elektro-kontha nál is vannak STEP-UP ok, érdemes szemezgetni. A MAX848 nál jóval olcsóbb és "ostobább" típus is megfelelne nekünk, (mi a fenének az ADC...?) igaz a kimeneti terhelhetősége nagyon jó lévén, és már 0,7 V tól elketyeg...nagyon jó kis IC de én sem találok sehol. Majd keresgélek én is, nekem is kéne másra is ilyesmi.
(#) PanchAir hozzászólása Dec 18, 2007 /

Helló lézert ebből lehetne csinálni?
dvd olvasóból szedtem ki
Köszönöm a segítséget

(#) mex válasza PanchAir hozzászólására (») Dec 18, 2007 /

Én továbbra sem értem,hogy a tö***be tudtok ilyen elcseszett képeket késziteni,és felrakni ide. Szerinted ebből meg lehet állapitani kétséget kizáró módon az alkalmasságát lézer céljára?????
(#) Fery válasza PanchAir hozzászólására (») Dec 18, 2007 /

Ezekből a képekből az égvilágon semmit nem lehet megállapitani csak azt az egyet,hogy kár volt több mint 2 mega tárhelyet erre elpazarolni.
(#) menyus válasza PanchAir hozzászólására (») Dec 18, 2007 /

A Roschak teszt ehhez képest semmi, ez bármi lehet, vagy akár valami is.. 25 éve Egri János műsorában voltak hasonló feladványok. " Mi lehet ez...? " 3 lehetséges válasz :

1. A biatorbágyi viadukt fejjel lefelé negatívban fényképezve...?

2. Sípolós kutyanyakörv közelről...?

3. Esetleg egy DVD olvasó lézerfejegysége makro nélküli digitgéppel túl közelről fényképezve...?

Szerintem a 3 as de nem biztos....
(#) Collector válasza PanchAir hozzászólására (») Dec 18, 2007 /

Szerintem ezek titkos felvételek az 51-es körzetről. De lehet, hogy cipőtalp, vagy turmixgép.
Láttam már néhány olyan képet, ahol a fókusz messze nem ott volt, ahol lennie kellett volna ,de ez mindegyiken túltesz.
(#) mcganyer hozzászólása Dec 18, 2007 /

XD off de sztem ez egy részecskegyorsító
Nah de hogy ne legyen off , kiszedtem egy pioneer íróból lézert és nagyon frankón müxik már csak optikát kell hozzá normálisan megcsinálni
(#) Collector válasza mcganyer hozzászólására (») Dec 18, 2007 /

'Már csak'. Az a legnehezebb az egészben.
(#) Djatis válasza mex hozzászólására (») Dec 18, 2007 /

Na jó hagyjátok szegénykét
Lényeg hogy DVD olvasó ami azt jelenti hogy kb 10 mW-nál több fényt nem kapsz belőle de látszatra is nem sokkal nagyobb a fénye a piaci pointerekénél.
(#) lewi hozzászólása Dec 18, 2007 /

ezek a kpek kísértetiesen hasonlítanak arra amit én tettem fel.
pancAIR: ha jól tippelek, akkor e egy lg dvd olvasóból van.
az előző lapon van, és kicsikét élesebb a kép is, és nézd meg a rajta levő számokat, szerintem még azok is egyezni fognak
(#) PanchAir válasza PanchAir hozzászólására (») Dec 18, 2007 /

h elcsesződött valmi a fényképezőmön és nem ellenőriztem holnap csnálok újat
(#) PanchAir válasza lewi hozzászólására (») Dec 18, 2007 /

pontosan

jahtöbbiek szerintem kosos a lencse makrot felkapcsoltam majd mobillal csinálok képet az sokkal finomabb bár csak 1000valahányszor valahanyas (a gyengébb 1000valahanyas felbontású)
(#) Collector válasza PanchAir hozzászólására (») Dec 18, 2007 /

Kíméld meg a szemem, és inkább magyarázd el, mid van
(#) PanchAir válasza Collector hozzászólására (») Dec 18, 2007 /

holnp lefényképezem

van rajas 3 szám
lg dvd olvasóvol bányásztam

holnap rakok fel képet
(#) cassis válasza PanchAir hozzászólására (») Dec 20, 2007 /

lehetőség van a közismert pl. 7805 stab IC ből is áramgenerátort készíteni, az LM 317 helyett amit a szupepe oldalán találhattok, a dióda áramgenerátoros meghajtása céljából. Lényegében minden feszültséggenerátor átalakítható ilymódon.
A 7805 nél a gyári adatlap is ajánlja fentieket.

http://www.datasheetcatalog.com/datasheets_pdf/7/8/0/5/7805.shtml

(#) szdavid válasza cassis hozzászólására (») Dec 20, 2007 /

Jól gondolom, hogy Rl helyére kell tenni a terhelést, és nem az outputra?
(#) cassis válasza szdavid hozzászólására (») Dec 20, 2007 /

A tehelést az Rl helyére kell tenni. Azon folyik a kiszámított áram. (Io, amit leginkább a Vxx/R határoz meg. Vxx a stabic feszültsége pl 7805 esetén 5 V)
(#) cassis válasza cassis hozzászólására (») Dec 20, 2007 /

Ja és az ellenállás terhelhetőségére érdemes figyelni . (P=I2*R)
(#) Collector válasza NSB hozzászólására (») Dec 20, 2007 /

Már vagy 50x lett belinkelve. Ide is, és más topikokba is.
(#) sct51hegyko hozzászólása Dec 22, 2007 /

Hello!!!

nekem az a kérdésem lenne hogy nemtuggya véletlenül valaki ,hogy egy 16Xos LG DVD-íróból kiszedett lézernek kb milyenek a paraméterei? tettem fel képet is a dvdíró tetejéről ami azthiszem nemsokat segít meg ott a dióda is még lencserendszerrel együtt...ha valaki ebből kitud hozni valamit azt megköszönném...vagy esetleg még a nyák is megvan ,ha arróltudom vhogy "leolvasni" akkor pls segítsetek mert nemakarom szegény lézert elrontani
kösz előreis BYE Jockes
(#) golyo01 válasza sct51hegyko hozzászólására (») Dec 22, 2007 /

nekem is ilyen van, én 3 voltttal hajtom 200 mA mellett, jól világit, de igy nem tudom az élettrartalma mennyi, pár percet járatam igy, látszólagos romlás nélkül.
(#) Djatis válasza sct51hegyko hozzászólására (») Dec 22, 2007 /

ez egy 8X DVD író csak 16X olvasása van DVD -re.
Van nekemi ilyen és én 200- Ma ig mehet símán.
(#) sct51hegyko hozzászólása Dec 22, 2007 /

Kösszépen ,jaj igen elnéztem télleg olvasni tud 16Xosan...
KÖSZZZ mingyár indul a fényshow
(#) menyus hozzászólása Dec 22, 2007 /

No, megszületett a DVD lézerem. Gyufát gyújtja, fekete papírt / szigszalagot átégeti 2 méterről is ha jól be van állítva. 330 mA el van hajtva a dióda, a 10 perces folyamatos üzemet is bírja, mondjuk jó nagy felületű alumínium hűtést kapott. Egy (számomra) elég érdekes, nyitott kivitelű dióda volt a DVD íróban. A kollimátor lencse a gagyi 70 ft os pointerből származik. A menetes fejjel együtt lett beragasztva, így állítható a lencsetávolság. Egy kínai "XENON" zseblámpába lett belemókolva, ami eredetileg 3 db "AAA" elemmel üzemelt. Most 2 db elemmel megy, a harmadik elem helyén a FET es meghajtó van. Nagggyon király lett olyan mint egy gyári "power pointer" . Sötétben még a csóva is látszik, kíváncsi lennék mekkora a kibocsátott fény teljesítménye. Hogy mire lesz használva még nem tudom, mindenesetre játszani (ésszel...) jó. Kutyariasztónak viszont nem, az én 60 kilós rotveilerem simán állja ha a fenekére világítok, pedig fekete mint az ördög...Szóval marad a paprika spray a kutyák ellen.

A zseblámpába egyébként gyárilag valami lapos kis izé van izzó helyett. Úgy világít hogy kiveri a szemem, olyasmi mint egy SMD power LED, lehet hogy az is. Egy alu hűtőlemezre van felvarrva, melegszik is mint az állat. A XENON hoz köze nincsen csak a fénye kissé kékes... ennyi.
(#) Collector válasza menyus hozzászólására (») Dec 23, 2007 /

Fotót tudsz róla felrakni? Kutyának is legfeljebb a szőrét égeti, a bőrt nem. Bár ha felmelegszik.. de oda 5W-os infra kell De a bőrt az sem bántja, de ha valami fekete folt van rajta, azonnal harmadfokú égési sérülést okoz. Mérni lehetne pl fotoellenállással, csak nincs mivel hitelesíteni.
Következő: »»   14 / 143
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem